bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir, | Sayfa 7 | Define işaretleri ve anlamları

bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

komana

Ali Doğan Usta
Kullanıcı
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
3,066
Beğeni
9,752
Puanları
113
Yaş
54
Konum
Comana Pontica
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,



ayan kardeş,konuya yeterli ilgi olmayışı ve özünden farklı konular girmesi nedeniyle,malumunuz olduğu gibi, yoğun ilgi gören boşluk ve derinlik tespiti konusunda paylaşıma devam etmeyi uygun gördüm.daha çok arkadaşım yararlansın istedim.
gümüşler değerli bir madenle tutularak bakıldığında ,değerli madene tepkiyi keser.
bakırlar,
elinizde değerli madenle bakıldığında,sac demir bronz vs. türüne tepki vermez.
boşluğuda bırakır sadece boşluğun içindeki değerli medene tepki verir. diğer konuda ,aydınlatıcı bilgiler veriliyor.sağolsun ustalarımızda katkı yapıyorlar.
bu ara bir kaç gün ayrı kalabiliriz. sağlıcakla.
Değerli ustam
elimizde altın bir obje ile bakır çubuklarla değerli tespiti yaptığımızda nasıl bir tepki verdiğini anlatabilirmisin. Yani ne gibi şekil alıyor uzaktan ve hedef üzerindeyken.
Teşekkürler.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
komana ustam ,çıplak elle bakıldığında bir mezar odası kabül edelim,
önce boşluğa çarpı yaparak yönünü de verir. boşluğun üzerine gelindiğinde göğse kapatır. boşluk üzerinde yürürken,değerlinin üzerine tam gelindiğinde,birden hızla ilk tutuş haline sonrada madenin cinsine göre değerli ise göğse tam kapatır,değersizlere çarpı yapar. geçtiğinizde yine hızla ;
boşluk devam ediyorsa göğse kapatır,odanın bitimi ise ilk tutuş haline döner. yalnız bu geçişler bir iki saniyede olur. hızlı geçen veya üzerine gelmeyen kaçırabilir. yolun küçük bir noktasındaki küçük kasis düşünün,üzerine tekeri vuranın hissetmesi gibi.ve ayni hızda.
elde değerli varken,kapalıya bir kaç m. mesafeden boşluk içinde olunsa bile ,boşluğu bırakır ona döner. yine tam üzerine gelindiğinde,göğse kapanır. ama gümüşler elde değerli olunca tepkiyi tamamen keser. sağlıcakla.
 

Warning

Kullanıcı
Katılım
17 Eylül 2014
Mesajlar
1,552
Beğeni
5,246
Puanları
113
Yaş
40
Konum
istanbul
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,

ben bakır 4 lü cubuklarla arazide dolaştım minarele cok yöneldiği için bikaç yanılmam oldu dahada kullanmadım.
belki ozamandan bu zamana kadar bu minarel olayınıda cözmüş bir arkadaşımız vardır işallah

Üstadım şöyle bir konu var mineral'e oldukça duyarlı ve ersan ustanın dediği gibi hamur kül'e dahi bazı zaman yöneliyor ve sonra vazgeçtim
uğraşmayı bıraktım 5-6 ay sonra farklı fikirler geldi aklıma ve denemeye karar verdim bulmuş olduğum 4mm lik bakır borular ile testlere başladım ve çoğu problemi çözdüm ve dahada gelişim aşamasında bittiğinde sizlere çubukları ve mazemelerini sunacağım başarılı olacağına inanıyorum çoğu madenden vazgeçmiş durumda ve buna su da dahil. bittiğinde inşaallah mükemmel olacak eğerki araştırmalarım güzel sonuç verirse siz değerli ustalarımda istişare yapacağız inşaallah burdaki tüm dostlara selamlarımı sunuyorum dualarınızı eksik etmeyin şu işi çözüp hepinize faydalı bilgiler verebileyim inşaallah
 

capkin13

Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2014
Mesajlar
8
Beğeni
11
Puanları
3
Yaş
42
Cevap: bakır çubuklarla maden tesbiti nasıl yapılabilir,



ersan ustam bakırlarımı sordun anlayamadım. eğer kastın onlarsa ,uzak mesafeden tuttuğum zaman, çarpı halinde hedefi verir.iki ucun kesişip çarpı yaptığı yerin tam ara istikameti hedefi verir. uzak mesafede çarpı olan ön uc kısım,kısadır. yaklaştıkça genişler. boşluğunda tam üzerine gelindiğinde ,her ikiside göğse doğru parelel kapanır. sen evin önünde video çekerken bir ara sendede ayni tepkiyi verdiğini gördüm. harbici ustamızdada.
boşluk bitimine kadar ayni kalır tam çıkma noktasında ilk tutuş haline döner. ama içerde duvar varsa ayırır daha önemlisi maden varsa bir uyarı yapar anlayabilene. bu konuyuda zaten onun için açtım. çok önemlibir detay,imkanı olanında bu ayrıntıyı deneyerek anladığını paylaşmasını istiyorum.
gümüşleri soruyorsan,içerde aradığımız maden varsa ,tam olduğu noktaya çarpı yaparak yöneliyor. tam üzerine geldiğim zaman,bakırlar gibi kapatıyor.
altın ve gümüşün olmadığı boşlukta ise ayni bakırlar gibi üzerine gelindiğinde tepki veriyor.ama uzaktan boşluk almıyor.
sağlıcakla sevgiyle...
USTAMBENDE 2Lİ L ÇUBUK KULLANICISIYIM BENDE 3 LÜ L ÇUBUKLAR VAR SAF PİRİNÇ ÇUBUK 4 KÖŞE PİRİNÇ ÇUBUK FAKAT BU ÇUBUKLARI KULLANMAK OKADARDA KOLAY DEĞİL BEN BİLE BAZEN FIRLATIP ATASIM GELİYOR BİR KAÇ YEREDE DENEMELERİM OLDU PASLI PİL KÜP PARÇALARI CAM PARÇALARINA VURUYOR :) BANADA BU KONUDA YARDIM EDİCEK VARSA SEVİNİRİM
 

Albatros

Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2014
Mesajlar
220
Beğeni
443
Puanları
63
Konum
TÜRKİYE / DENİZLİ
USTNLİ L ÇUBUK KULLANICISIYIM BENDE 3 LÜ L ÇUBUKLAR VAR SAF PİRİNÇ ÇUBUK 4 KÖŞE PİRİNÇ ÇUBUK FAKAT BU ÇUBUKLARI KULLANMAK OKADARDA KOLAY DEĞİL BEN BİLE BAZEN FIRLATIP ATASIM GELİYOR BİR KAÇ YEREDE DENEMELERİM OLDU PASLI PİL KÜP PARÇALARI CAM PARÇALARINA VURUYOR :) BANADA BU KONUDA YARDIM EDİCEK VARSA SEVİNİRİM
Merhaba.anladigim kadariyla saf pirinc.bakir ve dort kose alfa pirinc cubuk kullaniyorsunuz.elimden geldigince yardimci olamaya calisirim size.ozel mesaj atabilirsiniz.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
kocaman mars kardeşim arkadaşımız yeni üye nasıl özel mesaj atsın ve neden atsın.önemli olan burdaki paylaşım değilmidir. herkes görsün. belki bir çoğu istifade eder değilmi.
WARNİNK kardeşim sabırla bekliyoruz. ALLAH utandırmasın.

ÇAPKIN kardeşim öncelikle hoş geldin. büyük yazı site kurallarına aykırı lütfen küçük yazı kullanalım.
konularımızı iyi takip edersen sorularının cevabı çok fazlasıyla var.
çeşitlerin kendine has özellikleri var,onları iyi bilmek gerekir.
sadece boşluk için diyorsan anten türünü kullanabilirsin. senin söylediklerinin hiç birine tepki vermez.
bakırlarda eline bir altınla baktığın zaman ,altta hurdavatçı çarşısı olsa yine almaz. gümüşlerde öyle. senin sorunun çok kolay aşabileceğin bir durum. yeterki tepki versin. sağlıcakla.
 

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Vip Üye
Katılım
11 Eylül 2013
Mesajlar
7,166
Beğeni
25,688
Puanları
113
Yaş
67
Konum
ORDU- SAMSUN-ANKARA
Uyarin icin tesekkur ediyorum sayin ikizceli ustam.
anlayışına ve nezaketine ben teşekkür ederim kocamanmars kardeşim. ninkin gibi kocaman bir yürekte güzel hasletler görünüyor.
buda, define mekanı ailesinin yönetiminden üyesine kadar ,erdeminin ve kalitesinin bir örneği niteliğinde.
SENİ KALBİ SEVGİLERİMLE ALLAH A EMANET EDİYORUM.
 

Albatros

Kullanıcı
Katılım
22 Mayıs 2014
Mesajlar
220
Beğeni
443
Puanları
63
Konum
TÜRKİYE / DENİZLİ
Merhaba capkin13 kardeşim. Dedigin dogru dedigin cubuklarin kullanimi zor gibi gorunur fakat bir o kadar da basittir.sadece alisman ve cubuklarla tekbir vücut olman gerekiyor.saf pirinç cubuklar arazide kolay kolay degerli metali kacirmaz ama dikkatli davranmak gerekli.mineralide goruyor haliyle.dort kose alfa cubuklar genellikle kaya bosluk tespitlerinde kullanilsada toprak icinde kullaniliyor.bakirlarda bosluk ve su bulmada :) kullaniliyor.yanliz sunu belirteyim dort kose alfa cubuklarla bakir cubuklarin toprakta bulduklari boşluk arasinda 40 santime yakin fark ediyor buna dikkat.diger degerli maden bulmaya yarayan cubuklari bilmiyorum ama pirinc cubuklar toprak altindaki cisim eğer kece tarzi birsey ile ortuluyse yada uzerine domuz yagi surulduyse nokta tespitini guney yonune dogru biraz kaydiriyor.o vakit kuzeye dogru kaymak gerekiyor.onuda zaten calisma yapilirken topragin dolgu yapisindan anliyoruz.yani sonuc olarak dediginiz cubuklar bence gayet basarililar tabi ustalariminda yorumlarini dikkate almani da oneririm.
 
Üst