Baştan sona dikkatlice dinledim.
Konuştuğu sözlere %98 katildigimi ifade etmek isterim.
Kendisini tanımıyorum
Sitesini ve cihazını sistemini ilk kez duydum.
Çok doğru ve çok önemli şeylere dokundu. Bizim yıllardır yakın cevremizle konuştuğumuz hususlar bunlar.
Gelin kayasi - pagan konusunda dün yazdığım geniş bir yorumda bunların bir kısmına da deginmiştim.
Ekseriyet kendi sistemini benimser diğerlerini de kısmen reddetmiş olur.
Amma bu böyle olmuyor. Herkesin sistemindeki doğruları tespit etmek işin püf noktası. Bir sistemin tamamının yanlış olması imkansızdır.
Define işi yapanların elinde ciddi olarak sadece pagan dönemi kaldı. Dün belirttiğim gibi yerini tespit etmek kolay malını almak çok zordur. Zorluğu da mevzuat kaynaklıdır. Eskavatör 5-6 gün mesai yapması lazım. Yaptirmiyorlar.
En kısa zamanda devletimiz bu işi kendi yapmalıdır. Kendi ekiplerini kurmalı gerekirse bizlerden de destek almalıdır. Yerin altında ne varsa çıkarılmalıdır. Dünya şu an.kaos dönemine girmiştir. Savaşlar kaçınılmazdır. Savaşmak ise paraya bağlıdir, ekonomik güç ister. Sesimizi, sozumuzu duyan vardır, gereği yapılmalıdır. Çakal tayfası ile bu işler olmaz.
Bazan çenemiz durmuyor burada en az 5 ton mal olur diyoruz. İnanan var inanmayanlar çoğunlukta. Bundan 10-15 sene önce duyduğumda bende inanmıyordum. Şimdi deseler burada 25 ton mal var ( 1tır ) bana garip gelmiyor. Vardır, var.
Omer bey haklı.
Devletimiz en kısa zamanda mevzuatı duzeltmelidir. Dünya döndüğü müddetçe definecilik olacak.
Memleketin yarısı bu işler uğraşıyor.
Yaşar Buyukanit vardı Genelkurmay Başkanlığı yapmıştı. Ermenekli bir amca ile tanıştığımda o yarbayken beraber kazma salladiklari Ermenekdeki yerleri de bana göstermişti beraber dolastigimizda.
Zevkli ve adrenali yüksek bir sektör.
Hobisi bile çok keyifli.
Menkibeleri bile avcıların atış hikayelerinden daha tatlı.