Armut Ağacı, Pınar Ve Üçgen Tarla(bağ) | Define işaretleri ve anlamları

Armut Ağacı, Pınar Ve Üçgen Tarla(bağ)

adrenalin68

Kullanıcı
Bu konuyu aslında ilk etapta armut ağacıyla ilgili bir konu gördüğümde kanas ustanın ağaçla ilgili verdiği bilgileri görünce o konunun altında paylaştım. Lakin siz değerli ustaların da görüp değerlendirebilmesi açısından burada da açmayı uygun buldum. Görüşleriniz neticesinde araştırmalar yapacağım.

Ustalarım çoktandır kafamı kurcalıyordu aslında. Zamanında bizim köyde ermeniler, rumlar ve yunanlılar yaşamış. Şimdi köyde üç tane bağımız var birbirine çok yakın. Hatta ikisi sınır. Şimdilerde ekili, dikili birşey kalmadı lakin; ne kadar eskiye ait olduğunu tam kestiremediğim, ama epeyce eski olduğunu bildiğim bir armut ağacı var bizim bağın içinde(yaban armudu). Armut ağacı, hemen yan tarafımızdaki akrabamızın bağına da sınır. Sınır olan akrabamızın bağında da bir pınar var; armutla ara mesafesi 7-8 metre bilemedin 10m. Bu pınar yer altından kaynar. Suyundan çocukluğumda içmişliğim var, ama tadını hatırlamıyorum. Armut ağacının diğer bir tarafında ise üçgen 400-500 metrekarelik bir bağımız var. Şimdi düşünüyorum, buraya epeydir de gitmem. Aslında çok yakın bana ama ekili, dikili olmadığı için gitmiyoruz yani. Ne dersin, buralarda ne gibi emareler aramalıyım, ağacın veya pınarın veya üçgen bağın, hangi yönlerinde, hangi mesafelerde nelere dikkat etmem gerekir. Bu arada pınarın sağı solu, arkası vesairesi yapılı değil, yani çeşme şeklinde değil.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Ben bildiğim kadarını yazayım ustalar devam ederler pınarda dizlerini koyupta veya ellerini koyupta su içeceğin taş varmı varsa bakılır..
üçgen bağın sivri olan yeride kırmızı meyvesi olan ağaç veya yığma veya taşlar varmı varsa bakılır...
armut ağacının yirmibir adıma kadar etrafında kara taş varsa heleki güney batı istikametinde ise hiç durmadan bakılır...:D

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
ben iki yer öneririm.
bir tanesi şöyle : bahsettiğin çeşmeden kot olarak daha yukarıda armut kalıyorsa, o zaman armut ağacının batı şimaline bakıcaksın bir metre aralayacaksın ağaçtan. sonra bir şiş alıcaksın. şişini toprağa saplayarak bir düzgün taşı denk getireceksin. 50 x 50 kadar bir taş bu. derinlik tahminen bir dizdir.
ikinci önerim bu kaynak suyunun etrafına taşlar dizdilerse zahmet vermezsek o taşları bir havalandır.

acer

Kullanıcı
ben de duyduğumu yazayım ermeniler ailesiyle atalarının yaşadığı yere gezmeye gelir çoluk çocuk uzatmayalım üzüm bağındaki armut ağacını öğrenir dibinden gömüsü alır giderler.

KERİM40

k!R$EH!R
Kullanıcı
Topram eskiler yillanmis hersey degerli derler tipki senin armut gibi birde armut hep dibine duseis insallah seninkide oledir eger olemi acaba dersen bence sen yanindan cikan suyun tarihini bi arstir o sana dahayardimci olacaktir kendine iyi bak dostum

Def

Kullanıcı
Adrenalin 68 kardes bu pınarın 30 Mr etrafında neler var

adrenalin68

Kullanıcı
Saygıdeğer ustalarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için. En kısa zamanda bölgeye giderek verdiğiniz tavsiyeler ve bilgiler doğrultusunda araştırmalarımı yapıp yine sonrasında ne yapmam gerektiğini de sizlerle paylaşacağım inşallah. 657'ye tabi olduğum için cumartesi ve pazar dışında hiç vaktim olmuyor. Cumartesi günleri de ağabeyimin işlerinde abime yardımcı oluyorum. Geriye de bir tek pazar kalıyor. İki haftadır pazarları da anacağızım bırakmıyor yakamı sağolsun, bağ bahçe işleri. Bu sebeplerden ötürü araziye de çıkamıyorum, içim gidiyor. Ama en yakın zamanda fırsatını bulur bulmaz inşallah herşeyiyle verdiğiniz ve vereceğiniz tavsiyelerle iş üstünde olacağım. Tabi resimler de gelecek. Saygılar.

MAVRAN

Vip Üye
Saygıdeğer ustalarım hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ilgi ve alakanız için. En kısa zamanda bölgeye giderek verdiğiniz tavsiyeler ve bilgiler doğrultusunda araştırmalarımı yapıp yine sonrasında ne yapmam gerektiğini de sizlerle paylaşacağım inşallah. 657'ye tabi olduğum için cumartesi ve pazar dışında hiç vaktim olmuyor. Cumartesi günleri de ağabeyimin işlerinde abime yardımcı oluyorum. Geriye de bir tek pazar kalıyor. İki haftadır pazarları da anacağızım bırakmıyor yakamı sağolsun, bağ bahçe işleri. Bu sebeplerden ötürü araziye de çıkamıyorum, içim gidiyor. Ama en yakın zamanda fırsatını bulur bulmaz inşallah herşeyiyle verdiğiniz ve vereceğiniz tavsiyelerle iş üstünde olacağım. Tabi resimler de gelecek. Saygılar.
68 Kardeşim arazi herzaman bulunur Ana bulunmaz sen Anan ne derse onu yap kırma kalbini gönlünü almadan bir İş yapma sonra muvaffak olamazsın. Önce Hayır dua sonrası ALLAH'IN İZNİ İLE GELİR. ALLAHA EMANET OL.

Üst Alt