Böyle bir mağra var | Define işaretleri ve anlamları

Böyle bir mağra var

balkaya34

Vip Üye
Selam degerli ustalarım.
1998 tarihti yanilmiyorsam ,Bir yere gittim
Bu yerde Yaklaşık bir minare boyunda bağımsız bir kaya kitlesinde bir mağaraya girdim, Magranin girişi daha evvel bir oturtma taş ile kapalıymış ben gelmeden açılmıştı, Orda mezar taşı gibi bir taşda Yazı vardı onu yazmisdim kaybettim şimdi yine onu ordaki arkadaştan isdedim ve geldi sag olsun, Hep burayi merak ederdim ,Şimdi şekil olarak çizdim, Ve sizlere sunmak geldi içimden,
Mecraya Giriş Doğudan birazda güneye meyilli , Dizlerini yere koyup imekliyorsunuz , tahmini 5 metre gittiğinizde solda bir ACIK KASA gibi oyma yer var, 6 metre kadar devam ediyorsunuz Sağa viraj yapıyor, Ve devam ediyorsunuz , Bir odaya giriyorsunuz boyu 2 mt gibi yükseklikte, Ve içerde rahat ca ayakda duruluyor,
Bu şekliyle budukdan bir kac yil aradan geçmiş , Sonra burda ikinci bir oda olduğunun dedikodusunu duymuşlar ve orada tekrar duvarlarda geçiş aramışlar nihayet ana kayanin ayni renginde ve hic ek belli olmayan bu duvardan kırınca Dflfikleri yerden Üç tarafda bir SORU tasi oldugunu görürler ve deligi acip girerler O sofunun icinde malzeme oldugunu duymuşlardı zaten , Yukardan damlayan suyun altina yapılmış bu sofu ve sim siyah bir hal almış iç kısmı ,
Kürekle karısıymışlar ceviz ebatlarında bir kac tane taş oldugunu görüp atmışlar
Ben vardığımda sofunun parçaları duruyordu ,
Burası halen duruyor ,Şekil.olarak çizdim
Bu haliyle bir çözüm olabilirmi ,Selam herkese,

Not : yukardaki yazı Kapının önünde olan küçük tek bir taşda yazıydı

Ekli dosyalar

• 20260630_192319.jpg
    20260630_192319.jpg
    557.2 KB · Görüntüleme: 34

Kader25

Usül Olmadan Vusül Olmaz.
Admin
Aleyküm Selam abi.
Yazıyı bir arkadaşa göndereyim.
Okuyabilirse ne olduğunu yazarsa burada paylaşırım.
Özel bir mağaraya benziyor şekil olarak.
Zemin toprak mı kaya mi?

balkaya34

Vip Üye
Aleyküm Selam abi.
Yazıyı bir arkadaşa göndereyim.
Okuyabilirse ne olduğunu yazarsa burada paylaşırım.
Özel bir mağaraya benziyor şekil olarak.
Zemin toprak mı kaya mi?
Selam @Kader25 abim ,Burası çok büyuk ve tek bir ana kaya ,magra girişinde Solda NİŞ
M harfi ile N harfi arasinda küçük bir KALP var, Magranin icinde toprak karışımı taş hafriyat var,Ikinci odayı duyum üzerine çalışıp açmışlar , Aslında orda bir oda görünürde yok ,

Üst Alt