çeşme | Define işaretleri ve anlamları

çeşme

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
saygıdeğer dostlar ustalar, resimlerin yeterli olmadığının farkındayım. resimler tarafımdan çekilmedi bi kardeşimize ait resimlerdir ve çekileli çok uzun zaman olduğundan pixeli düşük ve alanı yeterince tanıtmaya yetmiyor biliyorum. bu sebeple gördüğünüz kadarını değerlendirmenizi istiyorum. sormak istedikleriniz varsa da cevap verebilirim alanı anlatarak size tanıtabilirim. hepinize teşekkür ederim. yorumlarınız için şimdiden sağolun. çeşme karşımıza alınca sol üst köşesinde bir kabzeli tabanca işareti varmış. eskiden kırılmış. tabancanın ucu sol taraftaki ağaçlık alana doğru bakar vaziyette imiş.

yakından

biraz uzaktan çekilmiş hali.

çeşmeyi karşınıza alırsanız sağından yol geçer solu ağaçlık ve ekilecek alan var biraz yüksekte sol çaprazında kalır.

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye
Cevap: çeşme

pasam tamamen tanrısal bır ıfade olup
tanrının ısmı ıle zıkredılmıs ve cesmeye bu ısım verılmıstır
tanrı cesmesı gıbı.

ıhtımaldır kı;
eger gomu maksatlı yapılacaksa sayet arastırma yerın yolun dıger tarafında kalan duzluktur.
duzlukte tekıl(delik bulunur) yahut uc adet tas olur olugun kup agzı gıbı yapılmasıdakı maksatta sahıs gomusu olur.

yarın daha genıs yazarım ınsallah

Moderatör tarafında düzenlendi:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

NOT: söylemeyi unuttum bir datay daha çeşme karşımıza alınca sol tarafında duvarın üst köşesine doğru bir tabanca işareti kabzalı bir tabanca. bu işaret de kırılmış malesef.

pasam tamamen tanrısal bır ıfade olup
tanrının ısmı ıle zıkredılmıs ve cesmeye bu ısım verılmıstır
tanrı cesmesı gıbı.

ıhtımaldır kı;
eger gomu maksatlı yapılacaksa sayet arastırma yerın yolun dıger tarafında kalan duzluktur.
duzlukte tekıl(delik bulunur) yahut uc adet tas olur olugun kup agzı gıbı yapılmasıdakı maksatta sahıs gomusu olur.

yarın daha genıs yazarım ınsallah

tabiki ustam söylediklerinizi değerlendirecek ve yeni yorumlarınıza göre tekrar alanı değerlendireceğiz. bize bu yer kilometre olarak uzak malesef. bu kıt resimlere yorum yaptığınız için de çok sağolun ustam. inşallah nasiplenebilecek bi yerse detayıyla da araştırabiliriz bu alanı.

geniş yorumunuzu da bekliyorum ustam. saygılar.

Son düzenleme:

FENERLi

Vip Üye

soru işareti olan yerleri kanas ustamın yazdığı şekilde ara ve arkada veya önünde sergen kayalık varmı**

Son düzenleme:

sondurak

Kullanıcı

,,Sayın Harbici Merhaba,, Bahçeniz'de Bulunan Çeşmeniz'de Konuyla Alakalı Görünüyor. Kiremit Rengi Kök Boyasıyla, Ortası Delik Kare Taşıyla.Tadilat Yapılması Gerekirmi Ona Sayın Ustadalar Karar Verirler...:p...
Sizin İçin Hayırlı Olması Temenni Ve Duasıyla...:p....;)...silah?........Şaşmaz......

TRUVA

USTA
Admin

Kardeşim Çeşmeyi önünden çekmişsin. geç arkasına arkasından da çek.yanlarını çek.çık üstüne 4 tarafında görünen görüntüyü bir çek.tarihi nedir.osmanlımı,ermenimi,nedir.yaşam kalıntıları nelerdir. bunları yapmadan cevap yok.Şu var bu var diyorsan resmini atıcaksın.bölye yorum bekleme.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Kardeşim Çeşmeyi önünden çekmişsin. geç arkasına arkasından da çek.yanlarını çek.çık üstüne 4 tarafında görünen görüntüyü bir çek.tarihi nedir.osmanlımı,ermenimi,nedir.yaşam kalıntıları nelerdir. bunları yapmadan cevap yok.Şu var bu var diyorsan resmini atıcaksın.bölye yorum bekleme.

üstad çok iyi biliyorum ki bu resimlerle ilerlemek,, bizim için, yorum yapacak sayın ustalarımız için çok zor. keşke şu an gidebileceğim bir yer olsaydı da hemencecik istediklerinizi yapabilseydim. ama şu an elimizdeki bunlar.

konunun başında da yazmıştım bu resimler bir kardeşime ait resimlerdir. kendisi evinde bilgisayar olmadığından benden yardım istedi. kısıtlı resimle ilerlemek zor. eğer üzerinde durulabilecek ve bize nasip çıkacak bişeyse elbetteki oraya gidilir ve devamında sorulanlarda sağlanır yanlız şu an için böyle bir şansımız maalesef yok gibi.

burda resimler ile biraz mesafe alabilirsek devamında orya gidilebilir. ama bize 1000 km den uzak şu an.

KANAS_USTA

Vip Üye

tabanca varsa iş degısır
sımdı bu cesmenın dogusundan gecen yolun vıraj yaptıgı yerde yaklasık 20 m mesafesınde tek olan agac yahut tas yahut oyma olacak
tasın yahut orasın topragının rengı kırmızıdır son noktada orasıdır kardeslık

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

tabanca varsa iş degısır
sımdı bu cesmenın dogusundan gecen yolun vıraj yaptıgı yerde yaklasık 20 m mesafesınde tek olan agac yahut tas yahut oyma olacak
tasın yahut orasın topragının rengı kırmızıdır son noktada orasıdır kardeslık

sağol varol ustam. bu alanın krokisini de çizeceğim. bir de o zaman bakın inşallah. belki o zaman daha farklı bi yere de bizi atabilir. size ve konuya yorum yapmak isteyen ustalarıma detaylı bir krokiyi çizip konuya ekleyeceğim. saygılar ustam.

kakavanchi

Kullanıcı

tek cesme kemerli... kırmızı renkte... sevdim :D yapacagın sey tek yaslı agac uzerınde cıvı olacak cesmeye sırtını verınce karsıda... yol kuzey batıya mı gıdıyo guney doguya mı????

Üst Alt