DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074... | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

star21

Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
2,733
Beğeni
430
Puanları
83
www.definemekani.com


türkiyenin en kaliteli define forum mekanı....



Goncasıyla açılmış gül dalı ve bağdaş kurmuş beşik salar vaziyetteki Kadının hakkında çözüm. Kadın bağdaş kurmuş beşik salar vaziyete (Oyma) yerli kaya üzerinde goncasıyla açılmış gül dalı bir tepsi büyüklüğünde (kabartma)

Güneş doğar doğmaz tepsinin kayasına isabet eder. Kayanın tam üstündeki tepe beşik salar kadının karşısına isabet eder ve bu tepeye mal gömülmüştür. Bir mezara gömülmüştür.



KALP İŞARETİ

“Kalp sembolü” bazı define tabirlerine göre altın anlamına gelir. Kalp sembolleri bütün olabileceği gibi üzerinde değişik şekiller bulunabilir ve parçalara ayrılmış olabilirler. İşte bazı örnekler :
1 Bu kalbin ana gövdesinin üst yuvarlak kısmının bir çizgi ile ayrılmış veya çatlatılarak ayrılmış semboldür. Bu şekildeki bir kalp bize değişik mesajlar verebilir. Bunlardan birincisi ölüm tuzaklarıdır. Eğer bu uyarıyı dikkate almazsanız bir tehlike sizi bekliyor demektir.
2 Bu kalbin üzerinde kalbi ortadan ikiye bölen yıldırım, şimşek işareti vardır. Bu işarete çok dikkat edin, yıldırımın yönü tuzak veya tuzakların bulunduğu yeri işaret eder. Bu işaretin gösterdiği yönde araştırmalarınızı dikkatli yapın.
3 Bu kalbin alt kısmı kalbin ana gövdesinden ayrılmıştır. Bu sadece ileride ölüm tuzakları vardır anlamına gelmez, fakat alt ucunun gösterdiği yönde sadece bu işarete mahsus bir tuzak olduğunu gösterebilir.
4 Bu kalp üzerindeki işaretler kalbin ortadan ikiye ayrıldığını, kırıldığını gösterir. Bu işaret size tuzağın yakında olduğu uyarısını verir, fakat üzerinde tuzağın yönü ve yeri hakkında herhangi bir işaret göstermez.
5 Bu kalp sembolü ise bir başka yönü belli olmayan tuzağı gösteren işarettir.




Bazı yabancı yorumcular işaretlerin ve sembollerin sadece bu kalplerin üzerinde olmayacağını, etraflarında da işaretler olabileceğini belirtmişlerdir. Mesela kalbin üst yan taraflarındaki yuvarlak kısımdaki kırığın olduğu yönde başka işaretlerin veya tuzağın olabileceğini söylemişlerdir.
Küçük bir *****, küçük bir delik bile tuzağın olduğu yönü gösterebilir. Ve aynı zamanda el ile bastırılmış veya üzerine basılmış küçük bir taş bile tuzağı faaliyete geçirebilir. Bu tuzaklarda zehirli hava, su, zehir, zehirli yılanlar veya akrepler olabilir. Bu tuzaklarda büyük uzun bir boşluktan düşebilir veya zehirli hava, zehir, su, v.b. direkt olarak üzerinize gelebilir.

Bu kalpler aynı zamanda haritalar üzerinde de gösterilebilirler. Hazineye yaklaşıldığında onları bekleyen tuzakları haritayı okuyan kişiye anlatır. Tuzaklar gizlenmiş olan girişin 200 ft. Kadar bir daire içerisinde bulunabilir.


YILDIRIM işareti





Yıldırım işareti sembolü hazineyi arayan kişiye çok değerli bilgiler verir.
1. Bu o aranan altının, gümüşün veya depolanmış çok miktarda diğer hazinelerin olduğunun işaretidir.
2. Yol boyunca Ölüm tuzağı tehlikeleri ile karşı karşıya gelinilebileceğini gösterir.
3. Bu Sembollerden birini kaçırmanız tuzağa yakalanacağınız garantisidir.

Çok defalar bir Ölüm Tuzağı sembolü kayalar üzerinde verilmiştir, istenmeyen arayıcının gerçek hazine yerinden uzaklaşması, dikkatini başka bir yere çekmesi içinde verilmiş olabilir. Siz sürekli olarak dikkatli olacaksınız. Eğer akabinde ne olacağını bilmiyorsanız hiçbir şeye dokunmayacak ve yerini değiştirmeyeceksiniz. Bunlar bu işi bilen kişiler tarafından hazırlandığı için, o kişiler elbette ki hazineyi arayan kişinin dikkatsiz olabileceğini bilirler. Ama aklını kullanan birçok arayıcı; dahi fikirleri ve düşünceleri ile onların tuzaklarını bertaraf eder ve onların düşüncelerine göre yapmak istedikleri şeyi bozarlar.
Tuzak ile ilgili olarak İlk yapılması gereken tuzağın büyüklüğünü işaretlere göre arkadaşlarımızla tartışmaktır. Büyük tuzaklar gizlenmiş mağara girişine 200 ft. Çap daire içerisinde bulunurlar. Bu tuzak genellikle tepenin yamacına yerleştirilmiş bir düzenek ile hareket eden, 30-40 ton ağırlığında büyük kayalardır. Bu kayaların üzerinde direkt olarak ortadan ayrılmış veya kalbin ana gövdesinden ayrılmış bir parçalı kalp sembolü bulunabilir.
Bu tuzak aldatıcı ve caydırıcı olabilir. Bir çok kişi kalbin şekline, üzerindekilerine dikkat etmeden, altın olduğunu düşünüp kayanın etraflarını veya altını kazar, bu da dengesi ayarlanmış kayanın harekete geçmesine ve üzerimize devrilmesine yol açabilir. Eğer bu kaya sizi öldürmese bile oradaki araştırmalarınızdan vazgeçmenize
neden olabilir.
Eğer bunlardan birine rastlarsanız, onun altına, sağına, soluna bakarak vaktinizi boşa geçirmeyin. Kaya tepeden yuvarlanmaya başladığında kayanın altında sizin haricinizde başka bir şey olmayacaktır.
_________________-------------------------------------------------------------

TAVUK VE CİVCİVLER


Bu işaret çok ender bulunan bir işarettir. Kendi içinde dört kategoriye ayrılır.
Bunlar;
1- 3 civciv 1 tavuk
2- 5 civciv 1 tavuk
3- 7 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv var ve en arkadaki civcive bakıyor. )
4- 9 civciv 1 tavuk ( tavuğun sırtında bir civciv vardır. )
Bizler bu kategorilerin içinde 7 civciv 1 tavuk işaretinin anlamı mevcuttur. O da şudur; öncelikle tavuğun sırtındaki civcivi kırın içinde bir tane çok değerli ve büyük altın para çıkar, daha sonra en arkaya bakan civcivin baktığı yöne doğru gidiniz o tarafta kapalı bir mağara bulmanız gerek ne varsa o mağaranın içindedir. ( bazı kaynaklara göre de bir tane olan altın anne civcivin yani tavuğun gırtlağındadır. ) sizlere tavsiyem bir altın için işareti kırmayınız.


Tavuk yalnız başına ya da yanında civcivleriyle birlikte en çok kullanılan define motiflerinden biridir. Gerek yalnız başına tek tavuk ve gerekse beraberindeki yavruları mutlak definenin işaretidir. Bizans ve Ermeni kültürleri tarafından sıkça kullanılmıştır. Anlamları kavimlere göre değişmekle beraber, genel manadaki anlamları arayıcıyı büyük ölçüde yanıltmadan emanete ulaştıracaktır. Yeter ki daha önceden açılmış, içindekiler alınmamış olsun.

Tavuk ve yanındaki civcivlerle ilgili figürlerin hangi anlamları taşıdıklarını şimdi maddeler halinde sıralayalım:

Öncelikle şunun bilinmesinde fayda vardır: Genellikle tek rakamlı gruplar duvarda, çift rakamlı gruplar yerde, kayada olur. Örneğin bir tavuk ve yanında 5 yavrusu varsa bu çift gruptur, yerde olur. Ya da bir tavuk yanında 6 yavrusu varsa bu toplam 7 eder ve duvar kayadadır. Ancak bu işin istisnası şudur: 1 tavuk ve yanında 7 civcivin olduğu durumlar çoğu kez duvar kayalarda bulunduğu gibi, yere sabit yatay (yer) kayalarda da bulunabilmektedir. Tabii ki bu durumlarda definenin yeri ve şekli de farklı noktalarda aranması gerekmektedir. Şimdi bu genel bakıştan sonra, tavuk ve civciv konusunun detaylarına girmeye çalışalım:

* Yerde tek tavuk başı var ve başkaca hiçbir motif yoksa; bu kesinlikle yer altında mahzen var demektir. Ve genelde resim yerde ise resmin altıdır. Duvarda tek tavuk başı varsa ibik sayısı sayılır. Her ibik 72 cm ya da 120 cm olarak gagası değil de tam tersi istikamette sayılır. Bu iki ayrı ölçünün sebebi farklı medeniyetlerin bu ölçüleri kullanmasıdır. Örnek vermek gerekirse 3 ibikli bir tavuk resmi önce 72 cm ile ölçülür. Bu mesafede çukur veya tümsek ya da taş, tuğla, kapak aranır. Bu mesafe 2.16 m yapar. Şayet burada bir boşluk tespiti yapılamazsa bu kez 3 x 120 hesabıyla 3.60 m. mesafede bir işaret aranır. Bu tip boşlukları dedektör ve çubuklar rahatlıkla bulabildiği gibi, üzerinde zıplayarak da çoğu kez ses ve sarsıntıdan da boşluk tespiti yapılabilir.

*Duvar kayada tavuk bir bütün halde resmedilmiş ve şekillendirilmiş ise resmin bulunduğu kaya, uzaktan bakıldığında tamamen bir tavuk heykelini andırır. Bunun için iyi bir gözlem yapmak gerekir. Başka yerde tavuk aranmaz. Kayanın kendisi zaten tavuktur. Bu taktirde tavuğun kaya biçiminde gagası tespit edilir ve baktığı istikamette altında define olabilecek taş aranır. Bu taşlar küçük ve büyük olabilir.

* Tek kabartma tavuk bazen, boynunda çan taşıyan inek gibi müjde ile beslenmiş olabilir. Bazen de tek tavuk içinden harita çıkabilmektedir.

* Tavuk ve çevresine serpiştirilmiş muhtelif sayıdaki civcivler kesinlikle aile mezarıdır. Civciv sayısınca orada mezar aramak gerekir. Yine tavuk resminin ya da tavuk şekli verilmiş büyük kayanın etrafında civciv sayısı kadar irili ufaklı taş kayalar vardır ve çevrede bu kayalar yatmaktadır. Emanetler parça halinde bu taşların altında bulunmaktadır. Bu tip defineler çok derinde olmaz ve kaya taşların tam altında bulundurulur.

* Tavuğun bulunduğu yerde yedi dizili civciv bazen yokmuş gibi görünebilir. Ancak bunlar ışık oyunuyla ya da güneşin yansıtacağı ışığın belirlenmiş saatine hesaplanarak yapılmış olabilir. Bu tip gizlemeler Anadolu’da çok yerde bulunmaktadır. Örneğin Niğde’de bulunan Sungur Bey Camiinin cümle kapısının iki yanında ve sütun başlığı motifiyle işlenen kapı lambasında saçları örgülü iki adet genç kız resmi vardır. Bu iki kabartmalı resim ancak sabah güneş doğması esnasında ve belli bir saat dilimi içinde görülür. Güneşin yön kaybetmesiyle birlikte bir siluet halinde daha sonra silikleşir. Bu tip durumlarda civcivlerin ortaya çıkması için tavuğun işlendiği kayaya güneşin dik vurduğu an tespit edilerek bir saat öncesi ve sonrasında kaya üzerinde gözlem yapılır. Ya da mümkün oluyorsa tek tavuğun etrafı su ile ıslatılır. Bu işlem sonucunda ortaya civcivler ya da değişik bir başka işaret veya işaretler çıkabilir. Bu takdirde çıkan işaretin ölçüleri çok önemlidir. Arama buna göre yapılmalıdır.

* Tavuk peşinde sıra ile dizili civcivler varsa burası kapalı mezar olabilir. Bu tip kapalı mezarlar bir tünel ya da dehlizin girişi olarak düşünülebilir. Dehlizin devamında civciv sayısı kadar mezar ya da dağıtılıp serpiştirilmiş emanet vardır.

* Tek civciv tavuğun sol kanadı altında ise; motifli kayanın hemen altında mutlak mezar bulunmaktadır. Bu tür mezarlar boş değildir.

* Tek civciv tavuğun sağ kanadı altında ise; kayanın motifli yüzüne bakılmaz. Diğer (arka) yüzünde yine kayanın dibinde ya da altında bir mezar bulunmaktadır. Bunun müjdesi olmaz. Yalnızca mezara bakılacaktır.

* Civciv var; tavuk yoksa tavuk aranmaz. Çünkü kayanın kendisi tavuktur. Serpiştirilmiş sabit gibi görünen ama sabit olmayan, bir iki kişinin zorlamasıyla kaldırılabilecek taşların altı doludur. Bunlara dikkat edilmesi gerekir.

* Yemlenen tavukta tavuğa yem veren insan aslında motif olarak resmin hemen yakınında üstü sivri alt tarafı genişleyen kayadır. Dikkatli bir bakış; bu kayanın adeta bir tavuğa yem atmakta olduğunu görecektir. Burada çok iyi bir gözlem gerekir. Adamın yemlediği yüzde civciv sayısı kadar küçük yapılı, yerde yatan taşlar vardır. Bunlar civcive benzetilir. Para bu taşların altındadır.

* Mağara içindeki civcivli tavuk ayrı anlam taşır. Bu tür mağaranın girişi dışarıdadır. Tavuğun giriş kapısı günümüzdeki kümeslerde görüleceği üzere kümese insan girişi için yapılan büyük kapının altına ya da yanına yapılan küçücük bir kapıdır. Öyleyse mağara içinde de tavuk ve civciv bulunursa bu mantık akıldan çıkarılmayacaktır. Bu emanet mağaranın içindedir. Çünkü tavuğun folluğu kümes içinde ve köşededir. Buradaki para da böyledir. Ancak derinlik fazla olabilir. (2 m. civarıdır.)

* Mağara içindeki tavukla beraber bir veya birkaç civciv varsa ve bunlardan birisi kafasını arkaya çevirmişse bu yüzde yüz ikinci bir mağara girişinin varlığına işarettir. Tavuğun yönüne bu durumda kesinlikle bakılmaz. Girişi bulmak için bir su kanalı oyması bulunabilir. Mağara duvarlarında çok dikkatli bir gözlem yapılmalı. En ufak bir detay bile gözden uzak tutulmamalıdır.

Bu şekil girişler iki şekilde kapatılmıştır: birincisi horasan uygulamasıdır. Eğer böyleyse burada bir açıklama ile okuyucuya bir kolaylık gösterelim; Sabit ve yerli duvarlardan horasanlı duvarı ayırt etmek için bazen tokmak ve çekiç kullanırız. Kullanılacak çekiç asla demir olmamalı tahta çekiç (küçük balyoz) kullanılmalıdır. Çünkü horasanlı ve sabit kaya üzerine yapılacak vurgularda ikisinin çıkaracağı ses çok farklıdır. En ideal olanı tahtadan mamul bir çekiç ya da balyozun kullanılmasıdır.

İkincisi de yumruk büyüklüğünde taşlar, bildiğimiz harç benzeri karışımla örülmüş ve üstü Horasanlaşmış, mağara duvarlarının tabii haline uydurulmuştur. Burada da yine işaretlerinden yola çıkılarak horasanlı girişin bulunması gerekir. Bu da genellikle bir su kanalı gibi 1-2 parmak genişliğinde oyulmuş şeridin başlangıç ya da bitiş noktasıdır.

Bu, mağara içindeki arayış içindir. Dışarıdaki girişin bulunması içinde yine aynı yolla hareket edilir. İçine su döküldüğünce akacak gibi olan mağaranın dışındaki bir su yolu bu giriş kapısını bize verecektir. Bu oymalar bazen çatallı olabilir. En sağlıklı yol, böyle bir su yolu bulunursa bunu en yüksek noktasından çok yavaş bir biçimde yeteri kadar su dökülerek suyun takip ettiği yolun bulunmasıdır. Gözle takip yanıltabilir. Çünkü oyulan su yolu alt eteklere inerken bilinçli olarak çatallandırılmış ve aldatıcı görünüm kazandırılmıştır. Su ise buradaki gerçek yolu takip edecek ve girişi gösterecektir.

* Sırtında civciv taşıyan tavuk varsa; civcivde kafasının dönüklüğünün olup olmadığına bakılır. Yoksa 50 metreyi geçmeden ileri istikamette kafa ya da bütün tavuk şekli verilmiş bir kaya aranacaktır.

Başı geriye ya da yana çevrilmişse o istikamette aynı şekilde bakılır.

Tavuk ve civciv konusunda şu bilgileri de göz önünde tutunuz:

• Sırttaki tek civcivde müjde olabilir.

• Sırttaki tek civcivde harita olabilir.

• Sırttaki tek civcivli tavuğun çevresi ıslatılırsa kuru iken görülmeyen ek işaretler meydana çıkabilir.

• 7 civcivli tavuğun ibiği varsa 2-2,5 metre civarında müjdesi olabilir.

• 7 civcivli tavuğun ana parası 7 adettir. Ya da çevredeki 3-5 kişinin ancak devirebileceği kadar büyük çaptaki yerde yatan kayaların altına serpiştirilmiştir. Bu mantık kavimlere göre değişmektedir.

• Tavuk ve civciv sembolleri düz tarla kenarlarında kaya üzerindedir.

• Tavuğun üst gagası uzun, alt gaga kısa ise emanet tavuğun baktığı istikamette (50m den az) dir. Şayet alt gaga uzun, üst gaga kısa ise o taktirde yine 50 m.den az bir mesafede ve geri tarafındadır.



YENİ BİLGİLER

isaret ve cozumleri cas76 1 Tavuk ve 3 Civcivi

Bolgede bulunan bu isaretin yakinlarinda 2 pinar , kaynarca arastirilmali ve de bu pinarlarin yaninda yarik bir kaya bakilmali ( eger ki yarik kaya var ise altina bakilmali kayanin )

Bir baska cozum de Bu isaretlerin yaninda eski duvar ormesi aranmali ve de isaretin arka kisimlarinda 3 buyukce kaya olmali Orta kaya bir oturak kayasini andirir durumda olmali

Buraya oturdugumuzda tam karsina bak ki karsinda gordugun kayada ( bir tabak ve de hilal ) resimleri olmali ( Tabak isaretini iyice yokla bosluk olmali ) ve de islem yap !!!!!!!!

Kuzeye dogru yasli bir agacin cevresini daire bicimine almis taslar olmali ( cakma ) Buraya da cok detayli bakilmali ki isaretten yaklasik 150 adimda olmali ( islem yap ) !!!!

3 Civcivli Tavuk ta civcivlerin biri Tavugun sirtinda .......... Digerleri de hemen kanatlari altinda ....

1 ) Kanatlari altinda bulunan civcivlerin ( tipa ) olma olasiligi buyuk islem yap !!!!

2 ) Gurk un baktigi istikamette 75 adim gibi mesafede bir baska yarik kaya olmali ki bu kayanin altinda 2 metre gibi bir islem yap gizli bir mahzene inen basamaklar cikabilir karsina !!!

Burada cok para var ama butun bunlarin uzerlerine zehir serpilmis olabilir ki onlemini almalisin

Mahzenin icerisindetopa benzer 2 kaya mevcut olabilir ( oval kayalar )

Buraya kadar giris normal olsa bile ( mahzene ) , devam etmemiz icin cok daha dikkatli davranmamiz gerek ki hedef buyuk tuzaklarla dolu olabilir .........

)

________________



AT NALI İŞARETİ

-------------------------------------------------------------------------
bu işaret genelde ay işareti ile magara işareti arasında tereddütlere meydan vermektedir
at nalı işaretinde olmazsa olmazı çivi delikleridir
çivi deliği olmayan işaret at nalı işareti değildir


Bu işaret de çok ender bulunan bir işarettir. Üzerin de çivileri muhakkak olmalıdır. Genellikle 6 çivili ya da 12 çivili olurlar. Burada ki çivilerin her biri o hazinenin miktarını belirtmektedir. Örneğin 6 çivili nal 60 kilogram hazineyi ifade eder. Anlamı ise; bu işaret iki kısımdan oluşur. Büyük at nalı ve küçük tay ayağı. Büyük at nalı işaretinin 10 metre çevresinde bir taşın üzerinde tay ayağının resmi mutlaka olmalı tay ayağını bulduktan sonra işaretin bulunduğu kayanın altını kazınız. Yaklaşık 80 cm de bu işaretin hazinesine ulaşırsınız. Hepsi altın paradır. Birde büyük nalın bulunduğu kaya ya müjde dediğimiz bir kaç tane altın para konulur. Bunun yeri de büyük at nalı işaretinin tam ortasıdır. Zaten orada küçük bir kabartma vardır. Nal bir tepe yamacında ve yeri taşlık olmalıdır ve çevresinde nalı tamamlayan işaretler vardır bunlar nalı tamamlayan işaretlerdir. Birde nalın önünde bir mezar veya gizli mezar olmalıdır ve onu da kontrol edin hazineye kavuşursunuz.





Bu işaretin çivili olanı hazine işaretidir. Yani eskiden at nallarına çivi çakarlardı ya işte bu işaretin temeli oradan gelmektedir. Bildiğimiz at nalı ebatlarında olması gereken bu işaretin bir müjdesi bir de ana hazinesi vardır,üzerindeki çivi adetine göre hazinesi de çoktur. genellikle 6 çivilidir. Bu işaretin müjdesi işaretin tam ortasında kayanın içindedir.Yani nalın tam ortasını kıracaksınız.Orada 3 tane büyük roma altını çıkacaktır. Ana hazinesi de bu işaretin 5-8 metre çevresinde bir taşın üzerinde küçük bir nal işareti(tay nalı) olacaktır.işte o işareti bulduktan sonra bulunduğu kayayı kaldırın tam altını 80 cm kazın.
bu işaretin hazinesi bir at yükü kadar yani iki heybe roma altını ve gümüşü dür.
_________________






ÇIPLAK KADIN

--------------------------------------------------------------------------------

Resim ve figürler arasında veya tek başına çıplak kadın resmi ve bir yılanın kadının belinden başlayıp omuz başına çıkması veya hareket edip omuz başında başının olması bu bölgede çok önemli bir kral veya kraliçe mezarları olduğunu simgeler. Bu figürler diğer figürlerle tamamlanıp mezarın yönünü veya yerini işaret eder.


------------------------------------------- D E V E

Bu işaret de define işaretidir. Yürüyen deve gömünün daha ilerde, duran deve gömünün hemen orda olduğunu şeklinde bir yorumla açıklanmaktadır. Devenin üzerinde yük varsa yakında gömü olduğunu ısrarla iddia edilmektedir.



Deve eve resim veya figürleri çok çeşitlidir. Yürüyen, duran,ayağı havada,kafası havada, hörgüçlü, hörgüçsüz, tek hörgüçlü,çift hörgüçlü vs.dir. Deve belli bir hazine veya değerli eşyaları simgeler. Çok iyi incelenmeli diğer figürlerle bir çözümlenmelidir. Develer para anlamı taşıdığı gibi deve ile taşınabilecek eşyaları da simgeler.




------------------------------------HALKAAAAAA--

Duvarlarda veya herhangi bir taş üstüne çizilen halka işaretleri veya halkanın kendisi burada birden fazla ve çok büyük tuzakların olduğunu anlatır. Halka figürleri tekte çizilmiş olabilir bir kaç figürün arasında da olabilir. Tuzakların biri aşılırken veya bertaraf edilirken diğer tuzakların çalışabileceğini unutmamak gerekir. Halkanın anlam ve çeşitlerini o yerin önemi ile eşleştirebilirsiniz




BALIKKKKKKKK .....................

Akarsu, göl, göletlerdeki kayalara çizilmiş çok çeşitli balık resmi ve figürleri yakın bölgede bir hazinenin olduğunu ifade eder. Balık genel olarak hazine olarak nitelendirilir. Balık ile ifade edilen hazinenin yerini bulmak hem kolay hem de çok zordur. Balığın büyüklüğü-küçüklüğü, eğimi,yönü,pozisyonu,tek-çift olup olmadığı,yanında başka sembollerin olup olmadığı gibi konular uzmanlık isteyen işlerdir.


Bu işaret düz kayada bulunur. Balık tüm hatlarıyla balığa benzemelidir. Anlamı ise gayet basittir. Balığın kuyruğundan 90 cm balığın arkasına doğru ölçün ve kayaya denk gelen yeri bir balyozla kontrol edin boşluk var mı varsa kırın ve malı alın. İşte size balığın hazinesi. (canlı bir balığı yere koyarsanız balık kuyruk tarafına doğru yaklaşık 90 cm zıplar bunun esprisi budur.) Balığın bulunduğu yerde mutlaka çeşme, dere veya göl bulunur balığın diğer malı suda veya kenarındadır. Eğer balığın önünde göl varsa gölün içinde büyük bir taş olması lazım o taşın içinde müjdesi vardır ve yönlendirici işaret vardır. Bu işarete bakara asıl malın yerini bula bilirsiniz. Eyer önünde dere varsa malı derededir. İki balık yan yana olabilir başında istavroz vardır malı kayadadır. Kayaya gizlenmiştir. Kaya mezarı da olabilir.







-----------------------------AKREP---



Bu işarette define işaretidir. Akrep yuvası olabilecek bir yaş aranır, bu taşın altında gömü olabilir. Civarda yerin altında bir odacık ta olabilir. Bunu da yönlendirici işaretler sayesinde bula bilirsiniz.


Akrep resimleri veya figürleri çok çeşitli anlamlarda kullanıldığı görülmüştür. Zor ve zahmetli işlerde görülen akrep resmi burada çok büyük bir tehlikenin varlığına işaret eder. Özellik değirmen, havuz, mağara, kuyu, yeraltı mahzenlerinde çok sık karşılaşılır. Bütün olaylar iz, işaret ve semboller bir bütün halinde incelenmeli tuzak mutlaka bertaraf edildikten sonra aramalar yapılmalıdır.


IBRIK.................................

Su içinde veya civarında hazinenin varlığını işaret eder. Burada dikkat edilmesi gereken bu işaretlerin göl, ırmak veya gölet kenarındaki figürün anlamıdır. Susuz alandakilerle karıştırılmamalıdır.

ıbrık biraz eğik vaziyettedir suyun döküleceği gibi su havzasında (dere-çeşme-göl kenarı)ıbrıkla özdeşleşen bir işaret daha arayın

bardak gibi yada ıbrığın sapı veya memesi

bulduğunuz işaretin altına bakın sevineceksiniz






ÇOBAN VE KOYUNLARI*************************************************************




Bu işaret de define işaretidir. Bu işaret ikiye ayrılır ama anlamları aynıdır. Kabartma ve heykel olarak ikiye ayrılır koyunlar önde çoban arkalarında ve çobanın arkasında birde çoban köpeği olmalıdır. Bu şekil bir taşta kabartma olarak görürseniz bunun etrafın da koyunlara benzeyen taşlar sıralanmıştır. Bu taşlara yakından bakıldığında normal taş olarak gözükürler ama uzaktan bakılınca hepsi birer koyun olarak gözükür. Bu koyunlarda aramanız gereken şunlardır. Koyunların içinde değişik taştan yapılmış bir koyunu aramalısınız veya sürüden ayrı yapılmış bir koyun görürsünüz hazinesi de bu taşa veya altına gömülmüştür.



---------------------------- AT İŞARETİ*********************************

Bu işaret de hazine işaretidir. Bu işaret de atın karşısında ata binmek için bir kaya yapılmıştır. Atın karşısında bu kayayı aramalısınız aksi takdir de o kayada yön vermiyorsa kayada veya altında bir çalışma yapmalıyız. Hazinesi burada dır.



EGER İŞARETİ*******************************************************


Bu işarette define işaretidir. Bu işaret her şeyiyle eğere benzemelidir. Bu işaretin yani eğerin karşısında büyük bir kaya bulunmaktadır. Bu kayada çalışma yapılmalıdır. Eğerde yönlendirici bir işaret yoksa bu taşta bir çalışma yapılmalıdır. Bu kayada yönlendirici işaret yoksa hazineye kavuşmuş sayılırsınız.

Başa dön
TUFEK İŞARETİ***********************************************************



Bu işaret de define işaretidir. Namlu istikametinde araştırma yapılır. Patlamış tüfeğin işareti varsa gömü daha ileri mesafededir. 90 metre ilerde bir ana kaya üzerinde mermi deymiş gibi bir delik bulacaksınız. Oradan o yönlendirici işaret sizi hazinenin üzerine götürecektir. Patlamamış tüfek işareti varsa gömü daha yakın mesafende önünde veya arkasında olabilir.







-- -GÜVERCİN İŞARETİ----- ********************************************************

---------------------------------

Bu işarette hazine işaretidir. Genellikle düz araziler de bulunur. Anlamı ise; bu işaretin hazinesi güvercinin olduğu kayadır. Kayayı yoklayarak boşluğu bulmanız gerekmektedir. Sonrasın da boşluğu bulduğunuz yeri sert bir cisimle kırınız.




İNEK.....................................

Bu işaretin anlamı da öküzün anlamına biraz benziyor. Bu hayvanında cinsel organını kırmanız gerekiyor. Bu işaretin hazinesi kayadadır.
---------------------------------------------------------------------------------------


--------
YILAN ****************************************************************


Yılan işaretinin bir çok çeşidi bulunmaktadır, kıvrımlı yılan,kelep yılan,düz yılan v.b. Bütün bu yılan çeşitlerinin hepsinin hazinesi de bulunduğu kayanın içindedir.Yılanın ağız tarafında itibaren hareket eder gibi durduğu yöne doğru kaya üzerinde 90cm ölçünüz.Daha sonra sert bir madde ile o noktaya şiddetli bir şekilde vurunuz.Göreceksiniz ki kaya içe içeriye doğru kırılacaktır. Bu kırıkta 18 tane Bizans sikkesi bulacaksınız.Bu işaretin müjdesidir yani yemidir, ana hazine ise( literatüre göre 125 Kg. altın Bizans sikkesi) bu yılan işaretinin 75 metre çevresinde bir tümülüsün içindedir. Tümülüs bildiğimiz gibi 4-10 metre arasında yüksekliği bulunan mezarlardır.


kıvrılan yılan
--------------
yılan kıvrımları ve çeşitleri çok önemlidir. Zehirli yılanlar tehlike anlamlarını da içermektedir. Ancak yılanın her kıvrımları belli bir ölçü olarak kabul edilerek yılanın baktığı tarafta bir hazine veya değerli bir şeyin olduğunu ifade eder


çöreklenmiş yılan
-----------------
Bu işaretin hazinesi işaretin bulunduğu kayanın tam altındadır. Hazinesinin hepsi altın paradır.

kabartma yılan
--------------

Bu işaret roma dönemine aittir. Eğer yılanın ağzı açık ve dili dışarıdaysa bu tehlikenin habercisidir. Yani tuzak olabilir. Tuzakta şudur; bu işaretin hazinesinin üzerine zehir dökülmüştür. Yani hazineyi bulduğunuzda çıplak elle dokunmayın ve mümkünse gaz maskesi de takınız. Bu şekilde ki bir işaretin hazinesi kaynın kendisindedir. Kayayı yoklayınız bir boşluk sesi gelecektir. Sesin geldiği yeri sert bir cisimle kırınız. Eyer yılanın yanında yönlendirici işarette varsa o yönlendirici işaret sizi hazineye götürecektir.




kenetlenmiş yılan
-----------------

Bu işaret roma dönemine aittir. Kenetlenen iki yılanının kafalarının tam ortasında nohut büyüklüğünde bir oyma vardır. İşte tam bu oymaya sert bir cisimle vurunuz. Müjdesi kayanın içindedir. Müjde %85 ordadır asıl hazinesi yılanların karşısında yılanların kaç defa birbirine kenetlenmişse o kadar yılanların başına doğru adım atılır ve ortası kazılır. Asıl hazine tümülüs olarak gömülmüştür.

oyma yılan
-------------


BU İŞARET DÜZ BİR KAYA ÜZERİNDE OLMALI VE KAYANIN YÜZÜ SİZE BAKIYOR OLMALIDIR. BU İŞARET BİZANS DEVRİNE AİTTİR. YAKLAŞIK ON KİLOGRAM GÜMÜŞ SİKKESİ VARDIR. BU İŞARETİ GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN HEMEN ELİNİZE DÜZ BİR ÇUBUK ALIN BU ÇUBUĞU YILANIN BAŞINDAN KUYRUĞUNA DOĞRU 90 CM ÖLÇÜN VE YERE YANİ TOPRAĞA GELEN KISMI KAZIN YAKLAŞIK BİR METRE KAZDIKTAN SONRA HEDEFE ULAŞIRSINIZ.

:


TOPAL AYI İŞARETİ

-------------------------------------**************************************


Bu işaret çok aranılan ve çok değerli bir işarettir.

1- size bakan bir kayada olması gerekken bu işaret normal ayı ebatlarında kaya ya çizilmiş olmalıdır. Ayının sağ ayağı yoktur. İki yerde hazinesi vardır. Hazinesi de külçe altındır. Birinci hazinenin yeri şu şekildedir; bu işaretin yakın çevresinde bu topal ayının ayağı vardır. Çok dikkatli bakılmadıkça bu ayağı bulmak imkansız dır. Bulduktan sonra o ayağın bulunduğu kayanın altını kazın birinci hazine buradadır. İkinci hazine ise yine işaretin çevresinde 7 yâda 8 basamak olmalıdır. İşte bu basamakların birinde bir ok işareti vardır. O ok işaretinin olduğu yöne doğru gidin orda sizin karşınıza kapalı veya açık bir mağara çıkacaktır. Çıkmazsa eğer okun olduğu basamağı bir balyozla yoklayım boşluk varmı varsa taşı kırıp hazineye sahip olabilirsiniz. İkinci hazinede buradadır.

2- birde çerçeve içine alınmış topal ayı vardır. Bu topal ayının ayağını bulduğumuzda ayağının karşısında bir mağara bulunmaktadır. İşte o mağarada ayının hazinesi bulunmaktadır. Mağaraya girişte mağara içine bir adım atın ve adım attığınız yeri kazın orda bir heykel vardır. Bu hazinenin müjdesidir. Mağaraya girdiğinizde tavana bakın tavanda nuska (üçgen) şeklinde bir kabartma olmalıdır o kabarmayı kırın ve içinde bir harita ve iki tane altın para vardır. O harita mağaraya saklanan hazineyi göstermektedir. Mağaranın duvarında büyükten küçüğe doğru çizgiler vardır bu çizgiler sekiz tanedir. Ve küçük çizginin gösterdiği yerde ayının hazinesi vardır






DOMUZ VE YAVRULARININ İŞARETİ ******************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Domuz ve yavrularının işareti ya da resmi size bakan bir kayada olmalıdır. Anlamına gelince; bu işaretin baktığı yöne doğru bir kayada domuz ayağı ya da kafası olan bir taş olmalıdır. Hazine bu taşın altındadır.


Çok ama çok değerli altın parası vardır. Çok ender bulunan bu paralar piyasanın en yüksek kıymetli paralarıdır. Paranın üzerinde de yine işareti gibi domuz ve yavrularının resmi vardır.


: GÜL YADA PAPATYA İŞARETİ ********************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu işaretin olduğu taş kesinlikle yerde olmalıdır. Anlamı ise; işaretin olduğu yerin en fazla 15-20 metresinde küçük bir yığma olmalıdır. Bu işaretin içinde o zamanın kraliçesinin ya da prensinin mezarı vardır. Çok değerli hazinesi vardır. Bu mesafe 150-200 metre arasında da değişe bilir.




: YONCA İŞARETİ **********************************************************
--------------------------------------------------------------------------------

Genellikle yığmaların içinde çıkar bu işaret az da olsa açık araziler de görülmüştür.
Anlamı ise; bu işaretin bulunduğu yerde soylu birisinin mezarı bulunur.
Bu mezarda da o kişinin kıymetli ziynetleri vardır.
Mezarı bulmak için çevreye dikkatlice bakınız.
Orada yığma ya da Tümülüs olması gerek onu bulduğunda zaten hazineye kavuştu sayılırsınız.

4 yapraklı yonca işaretinde nadiren bir yaprağı eksik olur bu eksik yaprağı bulursanız buradada müjdesini alırsınız





SU TESTİSİ TAŞIYAN KADIN İŞARETİ *************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Kadının omuzun daki testiyi kırın müjdesi içindedir . Dikkat etmeniz gereken bir nokta var, bu işaretin bulunduğu yerde kesinlikle su olmalıdır. Diğer hazinesi orda kadının gittiği yerdedir
dikkat edilirse baktiğı yerde su aynağı dere yada çeşme olacaktır
yani ben buradayım der ama görebilirseniz.





: AVCI İŞARETİ ***********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Avcını elinde bulunan silaha göre yorum yapılır; avcını elindeki silah patlamışsa eğer, avcının baktığı yönde yaklaşık (100-150 metre) karşısında bir hayvan yada delikli bir taş vardır. Hazine yeri burasıdır. Zaten orayı bulunca gerisini siz çözersiniz.



*********
KARTAL İŞARETİ ***********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------



Bu işaret roma dönemine aittir. Çok değerli parası vardır. Bu işaret aşağıdaki durumlara göre yorumlanır;
1- eğer kartal uçar vaziyette ise anlamı şudur; kartalın tam karşısında yüksek bir kaya olması lazım kartal uçtuktan sonra buraya konar. İşte orayı bulup kartalın konduğu yeri kırmalısınız. Zaten oraya küçük bir haç yâda istavroz yapılmı8ştır.
2- eğer kartal bir yere konmuş vaziyette ise yani kanatları kapalı ise bu sefer başka yere gitmeye gerek yok kartalın ayaklarının altını kırıp çok değerli hazineyi alacaksınız.
3- kartaldan kartala da anlamları değişir eyer uçuyorsa kartalın karşısında yuvasını veya kona bileceği yüksek taşı bulmaktır bazı bilgilere göre de o bölgede şehitlik olması lazım hazinesi ordadır.( müjdesi ya kartalın göğsünde veya gırtlağındadır.)
4-Kartalın aynı zamanda mükemmel bir avcı olduğunu unutmamalıyız. kartalı navını aradığı gibi baktığı yönde araştırma yapmayıda unutmayalım.av olabilecek bir tavşan yada yılan da olabilir yani baktığı bölgede yeni bir işaretle karşılaşırsak bu kartalın yemi aynı zamandada bizim aradığımız olabilir




SOFRA TAŞI İŞARETİ *****************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu işaret bulunduğu taş düz ve beyazdır. Aynı zamanda daire şeklindedir. Bu taşın üstünde kaçık, çatal, tabak, balık ve ekmek gibi malzemeleri vardır. Hazinesi çok değerlidir. Yeri ise; sofra taşının hemen altındadır. Bazı bilgilerde altında bazısına göre içindedir. İçinde olan müjdesidir asıl hazine taşın karşısında bulunan üç taş yığınının altındadır buda ortadaki taş yığınıdır. Ortadaki taş yığınını 1.5 metre kazınca hedefe ulaşmış sayılırsınız.





ERKEK İLE BAYAN CİNSEL ORGANLARI ****************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu işaret çok nadir görülen bir işarettir. Bu işaretin hazinesi tılsımlı ve zehirlidir. Bu işaretin hazinesini ancak bilen kişi alabilir. Bu hazinenin müjdesini alabilirsiniz buda işaretin bulunduğu taşın içindedir. Bu parayı almak için o toprağı şarapla yıkamanız lazımdır ki parayı alasınız. Ondan sonra paranın üzerinde ki tılsım böylelikle kalkar hazineyi ala bilirsiniz. Malı zehirlidir oda malı gömerken üzerine zehirleyici bir sıvı dökülmüştür. Bunu da ancak hazineyi bulduğunuzda eldivenle eli iyice muhafaza ederek ala bilirsiniz. Ancak elinize temas etmemesine dikkat edin ölümcüldür. Varsa gazmaskeside kullansanız iyi olur.




: HALAY ÇEKEN KADINLAR **************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu işaret büyük bir mağaranın içerisinde bulunur. Mağaranın duvarında kabartma olarak yapılmıştır. Bu kadınlara birde davulcu ile zurna çalan birisi eşlik etmektedir. Bu işaretin boya ile yapılmış olanları da vardır. Kesinlikle boya ile yapılan bu işaret define işareti değildir. Kabartma olarak yapılan bu işaretin anlamı; mağaranın içerisinde sedir şeklinde yani oturmak için yapılmış bir taş olacak hazinesi bu taşın içindedir. (kesinlikle tecrübe edilmiştir.)



*
: HAMİLE KADIN İŞARETİ *******************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Hamile kadın resmi çok ender bulunur. Genellikle pınarın başında yer alırlar. Çok değerli hazinesi vardır. Hazinenin yeri çokBASİT HAZİNE KADININ GÖBEGİNDEDİR . Ancak dikkat etmeniz gereken bir nokta var oda şudur; kadının karnını öyle rasgele yerde kırmanız imkânsızdır. Sadece ve sadece göbek deliğinden kırmanız lazım aksi halde kıramazsınız. Kadın ellerini göbeğine bağlamışsa hazine kadının göbeğindedir. Ellerini bağlamamış bir yeri işaret ediyorsa işaret ettiği yerdedir. Kadının göbeğinde istavroz varsa hazine kesinlikle kadının göbeğindedir


Arkadaşlar bazı kişilerce hamile kadının karnını kırın deselerde sakın kırmayın .

Hamile kadının parası karnında değildir.karnında bebeği vardır yani orada para aranmaz

Hamile kadının parası kadının bakış yönünde gözleriyle doğru orantılıdır.

Bunu elleri ve parmakları da destekler

kadının baktığı yer ve parmaklarının gösterdiği yerde bir mezar aranacaktır

Karnındaki bebeğin doğumundan ölümüne zengin bir hayat sürdürecek kadar parası bu mezardadır

çok değerli miktarda hazinesi vardır.

kesinlikle karnını kırmayın DENENMİŞTİR





: PAPAZ RESMİ İŞARETİ ******************************************************************



Bildiğimiz kilise papazlarının resimlerini kayada görürseniz öncelikle bakacağınız ver papazın kolyesinin olup olmadığıdır. Eyer kolyesi varsa kolyesinin ucundaki madalyonu kırınız. İçinde büyük ve altından yapılma bir tablet çıkacaktır. İşte o tablet o mıntıkanın haritasını içerir. Eger madalyonu olmayan papaz resmi görürseniz bu sefer baktığı yönde bir haç işareti arayın bu sizi mezara götürecektir.parmakları size bir yeri gösteriyorsa bu sefer küp yada kazan içinde altın var demektir





: KERTENKELE İŞARETİ ***************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Kertenkele işaretinin hazinesi kesinlikle kaya içindedir. Kertenkele işaretinin gittiği yöne doğru kayada küçük bir yarık veya çatlak görmelisiniz. O çatlağı sert bir cisimle kırarak hazineye ulaşa bilirsiniz.





KURBAĞA İŞARETİ *******************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu işaretin bulunduğu taş kesinlikle yerde olmalıdır. Kurbağa bir zıplayışta nekadar yol alır ise ( buda yaklaşık 1,5-2 metre ) işte tam o noktayı kazınız. İsabet gelen bu nokta eğer kayada ise kayanın ortasını kırınız, çabuk kırılacaktır. Kurbağa bataklık ve suyu sever dikkatli bakın bula bilirsiniz.





: KOÇ KAFASI ***********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Koç kafası kayada ise bakar halde olmalıdır. Bu işaretin bulunduğu kayalar sıra kayalardır ki bayağı uzundurlar. Koç kafasının bulunduğu kayaya sırtınızı veriniz. Sağ tarafa doğru 15-20 metre kadar gidiniz. Bu işarette de yine bir kapalı mağara arayacaksınız. Bulduğunuzda içeride çok değerli ziynet eşyaları bulacaksınız.





: OYMA EL İŞARETİ ************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET DE DEFİNE İŞARETİDİR. BUNLAR KENDİ ARALARINDA BEŞE AYRILIRLAR BUNLAR DA;
1- NORMAL SOL
2- NORMAL SAĞ
3- AÇIK SOL EL
4- AÇIK SAĞ EL
5- BAŞ PARMAK KOPUK EL
OLARAK AYRILIRLAR BUNLARIN ÇÖZÜMLERİ AYAĞINKİNDEN FARKLIDIR. NORMAL ELİ ANLATALIM BURDA NORMAL BİR EL YANİ SADECE İŞARET PARMAĞI İLE İŞARET EDEN ELDİR. BUNU ÇÖZÜMÜ İSE SOL ELİN 40 ADIM ( 40 MT ) ÖNÜDÜR. SAĞ ELİN ÇÖZÜMÜ İSE ŞÖYLEDİR 70 ADIM ( 70 MT ) ÖNÜDÜR. SIRA AÇIK ELLEREDE SOL AÇIK EL YANİ BAŞ PARMAĞI OLAN ELDİR. BUNU ÇÖZÜMÜ ŞÖYLEDİR SOL ELİN 19 ADIM ( 19 MT ) ÖNÜDÜR. SAĞ ELİN ÇÖZÜMÜ İSE ŞÖYLEDİR 21 ADIM ( 21 MTR ) ÖNÜDÜR. BURADA DA MEZAR YADA DELİKLİ BİR TAŞ VARDIR. SON OLARAK DA BAŞ PARMAĞI KOPUK EL BUNU ÇÖZÜMÜ KOPUK PARMAĞI BULMAKTIR BULDUKTAN SONRA HAZİNESİ ZATEN O TAŞIN ALTINDADIR.


Kaya üzerinde İNSAN ELİ figürü bulduğunuz zaman gereken ilk şey bu elin 5 parmağının da eksiksiz olduğunu saptamaktır. Tespit ettikten sonra elin parmaklarının herhangi birin de(genellikle işaret parmağı) tam parmağın üzerine bir nohut büyüklüğünde oyuk olması lazım gelir(Eğer bu oyuk yoksa hemen bizimle irtibata geçin yardımcı olalım) oyuk bulunan parmağın baktığı istikamette (en fazla 20 metreye kadar) düzgün yapılmış bir taş bulacaksınız.O taşı kaldırıp altını kazınız, 1 metre yada 1.5 metre de define sizleri bekliyor olacak. (Literatüre göre el işaretinin hazinesi 42Kg.altın olarak bildirilmektedir.)

*Bu işaretin bir tuzağı vardır.Tuzak dediğimiz de zehirli bir gaz yayar lütfen dikkatli olunuz..Fakat hedefe ulaştığınız zaman hemen hazineye el sürmeyiniz, bir müddet bekleyiniz..













AYAK İŞARETİ ********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET DE DEFİNE İŞARETİDİR. SOL AYALA SAĞ AYAKAYNIDIR. YANİ MESAFELERİ AYNIDIR. SADECE SOL AYAKTA ÇERPI İŞARETİ VARDIR. BU İŞARETLERİ GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN ÖLÇÜLERİ BUNLARDIR. SAĞLA SOL AYAĞIN ÖLÇÜLERİ BUDUR. ( 9-10-12 METRE ) ÖNÜDÜR. BURADA KARŞILAŞACAĞINIZ ŞEYLER ŞUNLARDIR. GENELLİKLE MEZAR ÇIKAR BAZENDE DİKİLİ TAŞTA ÇIKA BİLİR.




MAĞARA TABAN,TAVAN VEYA DUVARINDAKİ OYULMUŞ VEYA ÇİZİLMİŞ AYAK İZİNİN HERHANGİ BİR YERE BASILDIĞINDA MEKANİK OLARAK ÇALIŞAN BİR TUZAĞIN OLDUĞUNU VE ÇALIŞTIKTAN SONRA DURDURULAMAYACAĞINI SİMGELER. BASILAN YER TUZAKLARI BİR TANE OLABİLECEĞİ GİBİ BİR KAÇ TANE DEĞİŞİK TUZAKTA OLABİLİR



Kaya üzerinde ÇIPLAK İNSAN AYAĞI figürü gördüğünüz zaman yapmanız gereken ilk şey bu ayağın sol ayak mı yoksa sağ ayak mı olduğunu saptamaktır. Tespit ettikten sonra bu ayak sol ayak ise sağ tarafa doğru 9-12 adım, sağ ayak ise sol tarafa doğru 9-12 adım gidin. Bu mesafede bir tümsek yada bir çukur yada düzgün yapılmış bir taş bulacaksınız.Bundan sonrada orayı kazmak kalıyor sizlere çıplak ayak işaretinin hazinesi 55Kg.altın olarak bildirilmektedi

Bu işaretin bir tuzağı yada tehlikesi yoktur.Fakat hedefe ulaştığınız zaman hemen hazineye el sürmeyiniz, bir müddet bekleyiniz..





DÜRBÜNLÜ TAŞ İŞARETİ ***********************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET DE DEFİNE İŞARETİDİR. BU İŞARET DE TAŞ DA YAPILMIŞ BİR OYUTUR YANİ TAŞIN BİR TARAFINDAN DELİNMİŞ VE DİYER TARAFINA KADAR DELİNMİŞTİR. İŞTE BU DELİĞİN GENİŞ TARAFINDAN BAKILDIĞINDA KARŞISI GÖZÜKECEKTİR. DELİKTEN BAKARAK KARŞIDA İŞARETLİ BİR TAŞ YADA TOPRAĞIN BİRAZ İÇE GÖMÜLDÜĞÜ YER YANİ ÇUKURLAŞMIŞ OLMASI GEREK VEYA TÜMSEKTE OLA BİLİR İŞTE BUNUN HAZİNESİDE BÖYLE GÖMÜLMÜŞTÜR.






KAYADA OYMA KURT YADA TİLKİ KAFASI İŞARETİ **********************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET DE HAZİNE İŞARETİDİR. BU İŞARETİN OLDUĞU KAYA GENELLİKLE YÜKSEK TEPE BAŞLARINDA OLUR. KURT KAFASININ DÖNÜK OLDUĞU TARAFA DOĞRU ANA KAYA ÜZERİNDE KAPALI YADA YARI AÇIK BİR MAĞARA OLACAK YARI AÇIK DENİLEN OLAY, MAĞARANIN AĞIZ KISMININ YARISINDAN FAZLASININ ELENMİŞ İNCE TOPRAK İLE DOLDURULMUŞ OLDUĞUNU İFADE EDER. BU MAĞARAYI GENİŞLETİP İÇERİ GİRMENİZ GEREKMEKTEDİR HAZİNESİ İÇERDE AÇIKTADIR.









KAYADA OYMA ÇİZGİLER İAŞRETİ *************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

HER BİR ÇİZGİ BİR İNDAN AYAĞINI TEMSİL ETMEKTEDİR.
ÖRNEĞİN; KAYADA ALT ALTA 5 ÇİZGİ VARDA HAZİNE BU ÇİZGİLERİN BAKTIĞI YÖNE DOĞRU 5 METRE MESAFEDEDİR. ( 1 ADIM YAKLAŞIK 1 METRE )




OYMA KAYADA ZİNCİR İŞARETİ ********************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

KAYA DA OYMA OLARAK BULUNAN İŞARET BİLDİĞİNİZ ZİNCİR HALKALARINDAN OLUŞMUŞTUR. HER ZİNCİR HALKASI BİR ADIM GÖSTERMEKTEDİR. YANİ; ZİNCİR NE TARAFA BAKIYORSA O TARAFA DOĞRU HALKA SAYISI KADAR ADIM İLE ( YAKLAŞIK 1 ADIM 1 METRE EDER ) GİDİLECEK BURADA BİR TÜMSEK YADA BİR KAYA VARDIR. HEDEF BURASIDIR.
ÖRNEĞİN ZİNCİR 5 HALKADAN OLUŞMUŞSA 5 ÇARPI 1 ADIM = 5 ADIM GİDİLECEKTİR.







: ÇARIK İŞARETİ *****************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------



BU İŞARET DE YİNE DÜZ BİR KAYA DA VE YERDE OLMALIDIR. ESKİDEN AYAKKABIYA ÇARIK DENİRDİ. BU İŞARE DE AYAKKABILI AYAK İŞARETİDİR. YANİ BEŞ PARMAK BELLİ DEĞİLDİR. HAZİNESİ İŞARETİN BULUNDUĞU KAYADIR. AYAĞIN YAKLAŞIK 60 CM ÖNÜNDE KAYAYI KIRINIZ %80 BOŞ ÇIKMAYACAKTIR. AMA BAZI DURUMLARDA BOŞ ÇIKTIĞI DA OLMUŞTUR.
----------------------------------------------------------------------------------------

GAMALI HAÇ:
Herkes Gamalı Haç'ı yalnızca Nazilerin sembolü sanır. Oysa değil.
Gamalı Haç 6 bin yıl önce de vardı.
Bir adı da Sanskritçe "Mutlu Hayat" anlamına gelen SVASTİKA olan Gamalı Haç Diyarbakır surlarının çeşitli bölümlerinde yer alır. Özellikle; Dağkapı burçlarında kara bazalt taşlara kabartma olarak oyulmuş Gamalı Haç'ın kimlere, hangi devirlere ait olduğu ise bilinmiyor.
Tarihçiler, Gamalı Haç'ın ASYA kökenli bir güneş ve ışık sembolü olduğunu öne sürerler. Bu sembolü Milattan 4000 yıl önce Çin, Tibet, Hint ve İran'da ateşe ve güneşe tapan kavimler kullanmış. Eski çağlarda Diyarbakır'da da güneşe tapan Şemsilerin, aya ve yıldızlara tapan Sabiilerin, Ateşgedelerin varlığı dikkate alınırsa, bu sembolün bu topluluklar tarafından burçlara ve surların çeşitli yerlerine kazılmış olduğu düşünülebilir. Bu arada, Diyarbakır'ın Antik Hindistan'ın en büyük Işık ve Güneş Tanrısı AMİDA'nın adını taşıdığını da unutmamalıyız.
Ünlü tarihçilerden İbrahim Hakkı Konyalı, yıllar önce, 26 Ağustos 1984 tarihli Tercüman Gazetesi'nin Pazar ekinde yayımlanan bir açıklamasında GAMALI HAÇ'ın Oğuz Han'ın Avşar koluna ait bir damga olduğunu öne sürer. Bu bilgiyi Topkapı Sarayı'ndaki Türkçe SELÇUKNAME'den aldığını belirten Konyalı Hoca, bu durumu zamanında Nazi Lideri Hitler'e bildirdiğini, Selçukname'den alınmış bir Gamalı Haç fotoğrafı gönderdiği Hitler'in kendisine teşekkür ettiğini anlatır. Konyalı Hoca bu sembolü Selçukluların Anadolu'ya getirdiğini de vurgular.
Kuşkusuz bu bilgi de, Gamalı Haç'ın ASYA'lı olduğunu doğrular. Ancak, Diyarbakır Surları'nın, özellikle Dağkapı bölümünün Selçuklu'dan çok önce var olduğunu da unutmamak gerek.
Gamalı haçın çeşitli şekillerinin yeraldığı Dağkapı'daki batı burcunun ana yola bakan bölümünde, yerden itibaren 6'ncı sırada bir adı da "Mühr-ü Süleyman" olan, İsrail Bayrağı'ndaki Yahudilerin kutsal sembolü ALTI KÖŞELİ YILDIZ kabartmaları da var. Efsaneye göre; Hazret-i Süleyman, parmağında köşelerinde Musa, Harun, Yakub, Davud, İshak ve İbrahim peygamberlerin isimlerinin yazılı olduğu altı köşeli yıldızlı kutsal bir yüzük vardır ve bu yüzük sayesinde bütün hayvanlara hükmetmekte, onlarla yine bu yüzük sayesinde konuşabilmektedir... İşte bu yüzükteki 6 köşeli yıldız asırlardanberi Yahudilerin kutsal sembolüdür. Ve asırlardanberi Gamalı Haç'ın yanında Diyarbakır surlarındadır.Evet, her iki sembol de Dağ Kapı'nın batı burcunda asırlardır yan yana durur.İşte size tarihçilerin araştırması gereken önemli ve de gizemli iki konu daha...

NOT: genelde bu işaret kiliselerde çokça karşımıza cıkar







: OYMA HAÇ İŞARETİ *********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

HAÇ İŞARETLERİ ÇEŞİTLİ KATEGORİLERE AYRILIR. GÜLÜ HAÇ,NORMAL HAÇ VB. DİYE BİZ BURADA NORMAL HAÇ İŞARETİNİ ANLATACAĞIZ. HAÇ İŞARETİNİ GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE BİLİNKİ YEMİNLİ BİR HAZİNE VARDIR. BU HAZİNE 3-4 KİŞİ TARAFINDAN YEMİN EDİLEREK GÖMÜLÜR. YEMİN ETMEDE Kİ AMAÇ ARKADAŞLARIN BİRBİRİN HABERİ OLMADAN O HAZİNEYE KİMSE EL SÜRMESİN DİYE YEMİNLERİNE DE ÇOK BAĞLIDIRLAR. AMA NORMEL HAÇ İŞARETİNİ BULURSANIZ EĞER BU İŞARETİN BİR ARA İŞARETİ BUNDAN SONRA İŞARETİN DAHA OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNMENİZ.





OYMA OK İŞARETİ *********************************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET ÇOĞUNLUKLA ERMENİLER KULLANMIŞTIR. HALK DİLİNDE ŞÖYLE BİR KANIT VARDIR. OKU GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN OK NEREYİ GÖSTERİYORSA HAZİNE ORADADIR DİYE BU ÇOK YANLIŞ BİR KANITTIR. DOĞRUSU ŞUDUR; ÖNCE OKU ÖLÇÜN BİR CETVELLE DAHA SONRA ÖLÇMÜŞ OLDUĞUNUZ ÖRNEK OLARAK 10 CM OLSUN, BU DEĞERİ 77 CM İLE ÇARPARSAK 770 CM DEĞERİNİ BULURUZ.BUDA 7.77 METRE EDER. DEMEK Kİ 7.77 METRE OKUN GÖSTERDİĞİ TARAFA GİDECEĞİZ. TAM O NOKTAYI BULACAKSINIZ İŞTE BU İŞARETİN HAZİNESİDE ORDADIR.


: OYMA ÇENGELLİ HAÇ İŞARETİ ******************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

BU İŞARET ÇOK AZ RASTLANILAN BİR İŞARET OLMASINA KARŞI YÜKLÜ HAZİNESİ VARIDR. YAKLAŞIK 14 KİLOGRAM BİZANS SİKKESİ VARDIR. AYRICA KÜÇÜK ÇAPTA ALTIN HEYKEL ÇIKTIĞI OLMUŞTUR. BU İŞARETİ GÖRDÜĞÜNÜZ ANDA İŞARETİN YAKLAŞIK BİR METRE ETRAFINDA BULUNAN KAYAYI KÜÇÜK BİR ÇEKİÇLE YOKLAYIN BİR BOŞLUK SESİ GELECEKTİR. BU BİR KAPALI MAGARADIR. SES GELEN YERİ SERT BİR CİSİMLE KIRINIZ. İÇERİYE DOĞRU BİR ODA AÇILACAKTIR. ( BİR METRE KARE GENİŞLİĞİNDE ) İÇERİDE BU İŞARETİN HAZİNESİ AÇIKTA DURMAKTADIR.





: OYMA KARELER YADA KARE ÇUKURLAR (TAKALAR) ******************************************

--------------------------------------------------------------------------------

OYMA KARELER YADA HALK DİLİNDE TAKALAR GENELLİKLE YÜKSEK KAYALARDA VE ÇEVREYE HAKİM YERLERDE OLURLAR. BU İŞARETİN ANLAMI ŞUDUR; O CİVARDA BİR KAYA MEZARININ OLDUĞUNA DELALETTİR. BU İŞARETİN BAKTIĞI KARŞI TEPELERDE YADA YÜKSEKLİKLER DE SIRA KAYALIKALR OLMASI GEREK BU SIRA KAYALIKLAR DA KAYA MEZARINI ARAMALISINIZ. EĞER ÖNCEDEN AÇILMIŞSA ZATEN ZATEN GÖRÜRSÜNÜZ. YADA TAŞIN ÜZERİNDE BİR İŞARET BULA BİLİRSİNİZ BUDA ÇARPI VEYA İŞTAVROZ OLA BİLİR.






: KAYADA YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE OYMALAR *************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Bu tür oymalar o çevrede mezarların olduğunu bize söyler, ama bu mezarların çoğu boştur yani değerli bir şey yoktur. Peki, bunu nerden anlayacağız şunda anlayacağımız; eğer oymaların iç kısmında küçük bir istavroz veya küçük bir kabartma varsa o mezar çok değerli bir mezardır. İçerisin de değerli ziynet eşyaları vardır. Bu işaretin çevresinde küçük bir yığma olmalı işte mezar o yığmanın altındadır.





kaplumbağaaa*****************************************************************************
-------------------------------------------------------
Kaplumbağanın kafası içerideyse eyer, yapmanız gereken kaplumbağanın kabuğunu sert bir cisimle vurmanızdır. Sakın içinden çıkanları atmayın, bunların içinde elmas veya değerli taş vardır. ( tecrübe edilmiştir, diğer işaretler gibi ) bu bilgi kafası içerde olan kaplumbağanındır. Birde ayakları ve kafası dışarı da olanda var oda yön ve yol verir yani karşısına veya sağına, soluna yön verir. Kaplumbağanın ölçüsünü boynunu ölçerek alırsınız diğer bir işlemde üzerindeki pul sayısını sayarak ona göre gidilir.



Kaplumbağa ile ilgili olarak farklı yaklaşımlar sergilenebilir. Bunların ilki sırtındaki altıgen şekillerdir. Bundan yola çıkarak eski kavimler doğurganlık ve rakamsal sır olarak “6” nın özelliklerinden biri olan uzun ömürlülüğü bu sembolle ifade etmişlerdir.
Fakat definecilik alanında bu işaret biraz farklı bir değer kazanarak adeta sürünerek yürüyen bu hayvanın belirgin özelliklerine farklı anlamlar yüklenmiştir. Burada mutlak bilinmesi gerekli olan husus kaplumbağanın işaret olarak atıldığı her yerde kesinlikle bir tünel, dehliz veya uzun giden bir mağara mevcuttur.




İster oyma ve isterse alçak kabartma resim olsun; şekil olarak ifade ettiği görüntü çok önemlidir. Definecilikte kullanılan her motif bir takım algılamaları peşinden getirir. Hayvanlara ait motifler kullanılırken de bu noktada hayvana ait özellikler ön planda tutulur ve çizimler o mantıkla yürütülür.


Aşağıda verilen kaplumbağa çizimleri de birbirinden farklı figürlerdir ve hepsinin anlamları değişik olayları ifade eder.



1. Kafa istikametinde ilerleyiniz


2. Kuyruk istikametinde peşinden gidiniz.


3. Sağ ön ayak istikametinde bir engel (taş) vardır.


4. Emanet kaplumbağanın sırtında.


5. Emanet kaplumbağanın sırtında ve üst tarafta tepede


6. Üçüncü ile bağlantılıdır. Ancak engelin aşılmasından sonra ayrı bir mekanda ama aynı istikamette ölçüm yapılacaktır.


7. Ayaklar, başı ve kuyruğu içeride. Önde tehlikeli bir obje var. (Tuzak)


8. Burada kaplumbağanın ayakları ve ona ait iz yok. Dur ve aynı istikameti incele.



----------------------------------------------------------------------------




: İSTAVROZ *********************************************************************************
--------------------------------------------------------------------------------

YEMİN İŞARETİDİR. PARAYI SAKLAYANLAR GENELDE HIRİSTİYANLARDIR. BU İŞARETİN OLDUĞU YERDE MUTLAKA HAZİNE VARDIR. İSTAVROZ OYMA İSE BİZANS, KABARTMA İSE ROMA'NIN SON DÖNEMİNE AİTTİR.






--------------------------------------------------------------------------------

GEMi KANCASI ********************************************************************************İŞLENDİ
Bu genelde isaretin bulundugu mevkte bir gomunun mujdecisidir ve de bu isaret korsanlar tarafindan yapilmis ..


YILDIZ ****************************************************************************************
4 uclu yildiz tehlike habercisi ve 6 uclu yildiz ise buyuk bir tuzagin habercisi
Ayrica gezegenlerin yonunu de belirlemek icin yapilmis olabilir
En uzun uc tarafini takip ederiz


HARFLER ve SAYILAR ***************************************************************
Harflerden OR ORO ve G harfi kaynaklara gore altini sembolize eder

isaretlerin nihayetinde ters bir ( S ) harfi bulursak buyuk bir define habercisidir

Bir ( ? ) harfi bir tepe yi gosteren isarettir

Saginda ve ya solunda kucuk murc isareti bulunan ( X ) isareti definede tilsim olayinin habercisidir

Bir ( Y ) isaretinin orta cizgisi biraz yukari da ve de yaninda kucuk murc izi bulunursa gomunun 1 den
cok tuzak icerdigini gosterir ..

( 7 ) sayisi altin ve ya define isaretlerinden biri olmakla birlikte ( 7 ) rakamin ucu yon verebilir


CIZGILER ************************************************************************************
Duz islenmis bir cizgi ise bu bize istikamet verir

1 veya daha fazla dalgali cizgiler su yonunde arastirma yapmamiza olanak verir

Yatay 2 cizgi ve ortasinda dikey cizgiler ve cizgilerin icinde kucuk daire isareti
magara girisinin habercisidir

Dikey 2 cizgi ve ortasinda yatay cizgiler ve cizgilerin icinde bir daire isareti
tuzakli bir magara girisinin habercisidir

Yatay 2 cizgi ve 4 dikey cizgilerin disinda kucuk daire islemi var ise bu bize cevrede
agzi tipalanmis bir magaranin bulundugunu haber eder

4 dikey ve 1 yatay cizgi define iceren bir mezarin isaretidir

3 dikey ve 1 yatay cizgi , hilal isareti ( birarada ) tuzak ve zehir iceren magaranin habercisidir ..




: MAĞARA BİLGİLERİ ********************************************************
--------------------------------------------------------------------------------

< C > < U > < o > < D > HARFİNİN YATIK HALİ ŞEKLİNDEDİR. BU İŞARETLERİN YANINDA BİR DE YUVARLAK VARSA, O DOLUNAY ANLAMINA GELİR. BUNUN ANLAMI BURDA BİR MAĞARA VAR VE İÇİ DOLU DEMEKTİR. DÖRT KÖŞE BİR OYUK, BOŞ BİR ODA ANLAMINA GELİR. AMA ONUN YANINDA MUTLAKA DOLU BİR ODA VARDIR. BU ODANI DUVARLARINI YOKLARSANIZ SESLE FARKEDİLİR YENİ BİR ODA VERECEKTİR.




TAŞ ÇIKARILMIŞ MAĞARA :MAĞARANIN İÇİNE GİRİLDİĞİNDE KARANLIKSA AYDINLATILMALI VE TAVAN VEYA DUVARLARDAN ÖZENLE KESİLMİŞ TAŞ VAR MI İNCELENMELİDİR. KESME YOLU İLE TAŞ ÇIKARILMIŞSA MAĞARADA BİR ŞEYLERİN OLABİLECEĞİNE İŞARET EDER. ANCAK BUNUN TUZAK VEYA ALDATMACA OLDUĞUNU İYİ ÖĞRENMEK İNCELEMEK GEREKİR. TAŞ ÇIKARILMIŞ MAĞARANIN DOLU OLMA OLASILIĞI ÇOK YÜKSEKTİR. ANCAK TEHLİKE ORANININ DA ÇOK YÜKSEK OLDUĞU UNUTULMAMALIDIR. ACEMİCE DAVRANARAK İZ, İŞARET VE SEMBOLLERİ YOK EDİLMEMELİDİR.

GAZLI MAĞARA :YER ALTINDA ULAŞILMASI GÜÇ OLAN MAĞARALARA GİRİLDİĞİNDE İLK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN MAĞARANIN ZEHİRLİ GAZLA DOLU OLUP OLMADIĞIDIR. MAĞARA TAVANINDA YARASA YUVALARI VARSA VEYA MAĞARADA CANLI HAYVAN YAŞADIĞINA DAİR İZLER VARSA MAĞARADA GAZ OLAYI YOKTUR. GENELDE ZEHİRLENMELER ÇOK YAVAŞ GERÇEKLEŞİR. CANLI HAYVAN YAŞAMAMIŞSA MUTLAKA GAZ MASKESİ İLE GİRİLMELİDİR. GENELDE DEFİNECİLER BU GAZLA YAVAŞ YAVAŞ ZEHİRLENDİĞİ İÇİN HİÇBİR ŞEY ANLAMADAN ÖLÜRLER. GAZ OLASILIĞI YÜKSEK MAĞARALARI HAVALANDIRARAK VE GAZ MASKESİ İLE GİRİLMELİDİR.

KAPALI MAĞARA :TAŞ VEYA ÜZERİNE ÇİZİLMİŞ BÜYÜK YARIM ‘O’ HARFİ ŞEKLİNDE VEYA BİRAZ DAHA OVAL ÇİZGİ ÇOK YAKIN BÖLGEDE BİR MAĞARA OLDUĞUNU İŞARET EDER. ANCAK BU MAĞARANIN FİGÜRLERİN ÇİZİLDİĞİ DÖNEMDE HİÇBİR GİRİŞ VE ÇIKIŞIN OLMADIĞINI İFADE EDER. BU TÜR MAĞARALARA İLK GİRİŞ MUTLAKA TUZAKLIDIR, GAZLIDIR VE ÇOK TEHLİKELİDİR.






--------------------------------------------------------------------------------

MÜHÜR VE TILSIMLAR **************************************************************

MÜHÜRLER GENEL OLARAK HAZİNENİN KİME AİT OLDUĞUNU HATIRLATAN KÜÇÜK İŞARETLERDİR FAKAT BAZI DURUMLARDA SONDERECE TEHLİKELİDİRLER.SIKI SIKIYA KAPATILMIŞ BİR KÜPÜN İÇİNDEKİ SAYISIZ MANTAR ,VÜRÜS VE EN BİLİNEN KORUNA YÖNTEMİ SİYANÜRÜN DIŞARI SIZMASINI ÖNLEYEBİLİR.BU YÜZDEN ÇOK SAYIDA DEFİNECİ KARDEŞİMİZ TELEF OLMUŞTUR.BİR MÜHÜRÜ KIRMANIN EN İYİ YOLU BU İŞTEN ANLAYAN BİR ARKADAŞLA TEMASA GEÇMEKTİR.TILSIM'A GELİNCE TILSIM TAM OLARAK DEFİNEYİ KORUMAK İÇİN BÜYÜCÜ VE CİNCİ HOCALAR TARAFINDAN YAPILAN CİN BAĞLAMALARIDIR.CİNLERDEN BİR GRUBU DEFİNEYE BEKCİ OLARAK BIRAKMASIDIR.TILSIMLAR GENELLİKLE DEFİNECİLERİN KORKULU RÜYASIDIR BİR TILSIMIN BİLMEYEN BİRKİŞİ TARAFINDAN HAFİFCE ÇATLATILMASINDAN DOĞAN ÇARPILMALAR VEYA SENELERCE SÜREN CİN ÇARPMALARI EN BİLİNEN HADİSELERDİR .KALDIKİ HİÇ TILSIMI OLMADIĞI HALDE CİNLERİN SAHİPLENDİKLERİ SAYISIZ HAZİNE VE EŞYAYLA KARŞILAŞAN DENEYİMLİ İNSANLAR BİLE ETKİLENMEKTEDİR.



HALİSÜLASYON VE GERÇEK DURUMLAR *************************************************************
--------------------------------------------------------------------------------

KAZIDA BASKI ALTINDA YAPILAN İŞTEN VERİM AZLIĞI NEDENİ İLE GÖRÜLMEYECEK HALİSÜLASYONLAR HİSSETTİĞİNİZ OLGULAR GERÇEKTEN YAŞADIĞINI SANDIĞINIZ VE DEFİNECİLERİN % 99’NUN İNANDIĞI OLAYLAR KARŞINIZA ÇIKTIĞINDA ÇOK FAZLA ABARTIRSINIZ.

OLMAYAN OLAYLARI, GÖRÜNMEYEN NESNELERİ, YAŞANMAMIŞ ANLARI YAŞAMIŞ GİBİ DAVRANMASI DEFİNECİLERİN DOĞAL ÖZELLİKLERİDİR.

BU OLAYLAR GENELDE GECE GEÇ SAATLERDE, KARANLIKTA, YORGUN "Yasak Kelime" ÇALIŞMALARINDA VE KAÇAK "Yasak Kelime" ESNASINDA GÖRÜLÜRLER. GÜNDÜZ KAZILARI VE YASAL KAZILARDA BU OLAYLAR ÇOK ENDER GÖRÜLÜR.

MUHTEMEL GERÇEKTE OLMAYIP TA ÖZEL DURUMLARDA KARŞILAŞILAN OLAYLAR NELERDİR ONLARI KISACA ÖZETLEYELİM. (BU OLAYLAR GENELDE "Yasak Kelime" ANINDA ORTAYA ÇIKARLAR VEYA ÖYLE HİSSEDİLİR.)

HER KAZIDA BU OLAYLARIN OLACAĞI DÜŞÜNÜLEMEZ. ENDER KAZILARDA ORTAYA ÇIKARLAR. GENELDE SAKİN, SESSİZ VE ISSIZ ORTAMDAKİ KAZILARDA MEYDANA GELİRLER.

1. HEDEF BÖLGE KAZILMAYA BAŞLANDIĞINDA ÇOK ŞİDDETLİ RÜZGAR ESMEYE BAŞLAYABİLİR. BU FIRTINA ŞEKLİNDE BİLE GÖRÜLEBİLİR.

2. HEDEF BÖLGE KAZILMAYA BAŞLANDIĞINDA YAĞMUR YAĞABİLİR. ŞİDDETLİ YAĞMURLA SEL GELEBİLİR (AMA BU YAĞMURLAR UZUN SÜRMEZLER).

3. TOPRAKTAN ÇIKARILAN HEYKEL GİBİ DOĞAL VARLIKLAR CANLANABİLİR, HAREKET EDEBİLİR GİBİ GÖRÜNEBİLİRLER. BU DURUM GENELDE HEYECAN, KORKU VE YORGUNLUĞUN BİRLEŞMESİ İLE HALİSÜLASYONDA OLABİLİR, GERÇEKTE OLABİLİR.

4. TOPRAKTAN ÇIKARILAN HEYKELLERİN GÖZÜNDEN, AĞZINDAN VEYA KAFASINDAN KANLAR AKABİLECEĞİ GÖRÜLEBİLİRLER.

5. TOPRAKTAN ÇIKARILAN HEYKEL AĞZINDAN VE KAFASINDAN KANLAR AKABİLİR. GÖZLERİ AÇILIP KAPANABİLİR.

6. "Yasak Kelime" YAPILAN YERDEN YILAN ÇIKABİLİR. BU DURUM DOĞAL SAYILABİLİR. AMA BAZILARI HALİSÜLASYONDA OLABİLİR.

7. ÇIKAN DEFİNE SANDIK, KÜP, GICIK, KAZININ İÇİNDEN ARILAR, KURBAĞALAR, YILANLAR, KOÇ GÖRÜNTÜLERİ V.S. UMULMAYACAK ŞEYLER ÇIKABİLİR. BU DURUMDA KAZIYA ARA VERİP, İYİCE DİNLENİP, SAKİN SAKİN DÜŞÜNDÜKTEN SONRA NELERİN YAPILACAĞINA KARAR VERİLMELİDİR.

8. MEZARDAN İNİLTİ VE SESLER GELEBİLİR. KONUŞMALAR DUYULABİLİR. BU DURUM GENELDE MAĞARA VE MEZARLIKLARDA YAPILAN KAZILARDA ORTAYA ÇIKAR.

9. KAZILAN YERDEN AYAK, EL VEYA HAYVAN TIRNAK İZİ ÇIKABİLİR. BURADA SİZ DEFİNECİLERE BİRŞEYLER ANLATILMAK İSTENEBİLİR. OLAYLAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLİP, SAKİN SAKİN DÜŞÜNÜLÜP TİTİZLİKLE İNCELENMELİDİR.

10. "Yasak Kelime" YAPILAN BÖLGEDE ANİDEN SAKALLI BİR DERVİŞ, HOCA, PAPAZ HALİSÜLASYONLARI GÖRÜLEBİLİR. BÖYLE DURUMLARDA KAZIYA SON VERİLMESİNDE PSİKOLOJİK AÇIDAN VE SAĞLIK AÇISINDAN FAYDA VARDIR.

11. "Yasak Kelime" YAPILAN YERDEN İÇİ KÜL DOLU BİR KÜP ÇIKABİLİR. KÜPÜ MUTLAKA GÜNDÜZ AÇIP İNCELEMELİ VE OLAYI İYİ ARAŞTIRMADA FAYDA VARDIR.

12. İŞÇİ BOŞ KÜP, KAZAN, BAKRAÇ, TESTİ SANDIK V.S. ÇIKABİLİR. BUNLAR BİR İZ VE İŞARET OLABİLİR. ANCAK DEFİNENİN KENDİSİDE OLABİLİR.

13. KAZILAN YERDEN ATEŞ ÇIKABİLİR.

14. KAZILAN YERDEN HARİTA, İZ, İŞARET, HEYKEL, FİGÜRLER (KEÇİ, KÖPEK, OK, YILAN, KAZAN, KÜP, KILIÇ, AĞAÇ) ÇIKABİLİR. BUNLARA DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR. ÇEVRE ARAŞTIRILMASININ İYİ YAPILDIĞINDA SİZE ÇOK FAZLA BÖLGE HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİRLER.

BÖYLE DURUMLARDA ARAŞTIRMALAR TEKRARA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ, TEKER TEKER ETÜT EDİLMELİDİR. DETAYLAR ÜZERİNDE DURULMALI VE TİTİZLİKLE İNCELENMELİDİR.

YAPILAN KAZIDAN HER ZAMAN ALTIN, PARA, MÜCEVHERAT ÇIKMAYABİLİR. BAZEN BU İZ VE İŞARETLERDE ÇIKABİLİR. BUNLARIN İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ VE ANLAŞILMASI GEREKİR.

PSİKOLOJİK YÖNDEN HAZIR DEĞİLSENİZ PANİĞE KAPILIR VE RAHATLIKLA HATA YAPABİLİRSİNİZ. BÖYLE DURUMLARDA PANİK YAPILMAMASI GEREKİR. KAZIDAN HERŞEYİN ÇIKABİLECEĞİ BİLİNMELİDİR. BU OLAYLARIN % 90 "Yasak Kelime" YAPAN İNSANLARA ZARAR VERMEZLER. ANCAK ZARARLI OLAN OLAYLARDA VARDIR.

İNSANLAR YORGUN, UYKUSUZ, PROBLEMLİ, KARANLIKTA "Yasak Kelime" YAPARKEN BÖYLE DURUMLARLA FAZLA KARŞILAŞIRLAR. DOĞRULUĞU – YANLIŞLIĞI, GERÇEKLİĞİ – SAHTELİĞİ DEFİNECİYE VE DİĞER İNSANLARA GÖRE DEĞİŞİR.

YUKARIDA SAYDIĞIMIZ PROBLEMLER SİTEMİZİN KARŞILAŞILAN TEHLİKELER BÖLÜMÜNDE DETAYLI OLARAK İNCELENECEKTİR.

PSİKOLOJİK OLARAK RAHAT DEĞİLSENİZ NORMAL ZAMANDA OLAN SÖYLENEN YAPILAN HERŞEY SİZE ÇOK BÜYÜK GELİR.

KAZIYA ÇIKMADAN ÖNCE BÜTÜN PROBLEMLERİ EMANETÇİYE BIRAKARAK SADECE ANAHTARI ALIP GİDİLMELİDİR. BÖYLE DURUMLARDA BAŞARI DAHA YÜKSEK OLACAKTIR. DAHA SAĞLIKLI DÜŞÜNEREK KARAR VERİLECEKTİR.

BU KADAR PROBLEMİN AŞILMASINDA DİĞER TARAFTAN EN ÖNEMLİ ETKEN YAPILACAK KAZININ İZİN ALINARAK YASAL YOLLARDAN YAPILMASIDIR.


KANUNİ YAPILAN KAZILARDA İLGİLİ MÜZE MÜDÜRLÜĞÜ VE MÜLKİ AMİRLERCE GÖREVLENDİRİLEN GÖREVLİLER ALACAĞINDAN PSİKOLOJİK ETKENLERİN % 90 ORTADAN KALKACAK VE SAĞLIKLI BİR "Yasak Kelime" YAPILACAKTIR. ZAMAN SINIRLAMASI OLMAYACAĞINDAN SAKİN KARARLAR VERİLECEKTİR.

GECENİN KARANLIĞINDAN DOLAYI OLAYLAR ÇOK ÇOK AZ OLACAKTIR. BU TÜR OLAYLAR HALİSÜLASYON VEYA GERÇEK OLABİLİR, AMA GERÇEK OLMA OLASILIĞI YÜKSEKTİR




HORASAN NEDİR? NASIL ÇÖZÜLÜR? *********************************************************

--------------------------------------------------------------------------------

Horasan : silisi,mil,kireç,yumurta akı,bazı madden tozları ile mermer karışımında elde edilen bir çeşit yapı işlerinden kullanılan malzemedir. Değişik alaşımları olmasına rağmen tamamında birleştirici olarak yumurta akının kullanıldığı kil-kıl-kireç-tuğla tozu gibi maddelerden değişik versiyonları bulunan harç.
Bu harcın içine boyada katılabilmekte ve böylece paraca halindeki kayaları bir bütün olarak yapmak mümkün olmaktadır, İyi bir usta elinde çıkan yama işlemi orijinalinden ayırt etmek mümkün değildir.

Horasan Nasıl Çözülür? Genel olarak horasan iki yöntemle çözülür.
1- 10 Cm kalınlığındaki bir horasan için: 1 kilogram limon suyu,1 kilogram üzüm sirkesi, yarım kilogram saf alkol, yarım kilo asit, yukarıda verilen malzeme karıştırılarak horasanın üstüne dökülür. takriben 2 saat kadar beklenir.

2- Horasanlı bölgeye sadece saf alkol dökülür 2 saat sonra piknik tüpüne bir pürümüz takılarak ateşe verilir.

3- limon suyu sirke eşit oranda karıştırılıp , içine bir miktar bunların toplamının 4/1 i yeterli olacaktır saf alkol, alkolle aynı oranda tuz ruhu karıştırılır bunların karıştığı yerde durulmaz maske takmaktada fayda var horasanın üzerine dökülüp yerden uzaklaşılır 2-3 saat için bu horasanı belli bir derinliğe kadar çözer murçla kırılacak hale getirir kazıma neticesinde sertleştiği yerde tekrara dökülmelidir çok derin horasan dökümünde işlem bayağı uzun sürer tahmini her uygulamamda 10-15 santim çözülme yapacaktır.

4- Horasanlı bölge dar bir alan ise saf alkol dökülür ve bir kaç saat bekledikten sonra hürmüz ile ısıtılır çekiçle kırılır.

3- horasan çok dar bir alanda taşı beslemede kullanılmışsa hürmüzle ısıtılır üzerine sirke dökülür. ( yanlız bu yöntemde başarı sağlanması duvar örmelerinde mümkündür yani horasan komple kapatmada değil taş beslemesinde kullanılmış olmalıdır. )

5- İmkanı olan sıvı nitrojen bulup döksün her şey nitrojen karşısında dağılır.



aga_0074
define işaretleri - define - definecilik - define siteleri - define sitesi - kilise - eşkiya belgeleri - define yerleri - define forumları için....
 

star21

Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
2,733
Beğeni
430
Puanları
83
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

herkesin beğenisine...
 

İRON

Kullanıcı
Katılım
23 Kasım 2012
Mesajlar
1,749
Beğeni
1,986
Puanları
113
Konum
5minare.kentli.10üç
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

eline ağzına sağlık be mubarek bir çok bilgiyide kaydete imkanı sağlımş oldun a.r.o tşlr sağol varol..selametle kalınız inş.saygılar sevgiler...
 

tayyar

Kullanıcı
Katılım
9 Ocak 2013
Mesajlar
73
Beğeni
39
Puanları
18
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

Hocam eline sağlık. Bu kadar bilgiyi bir arada bulmak güzel.image123
 

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Forum Düzeni
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,950
Puanları
426
Konum
Malatya
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

Güzel bilgi
Güzel paylaşım
Eline sağlık ağam(alkış);)
 

KANAS_USTA

Admin
Katılım
11 Kasım 2012
Mesajlar
1,962
Beğeni
3,360
Puanları
113
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

Eee ne demişler aganın eline vurulmaz ;)
Ellerine sağlık ağam..
 

star21

Kullanıcı
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
2,733
Beğeni
430
Puanları
83
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

uzun arastirma ve eklenen bilgilerin olusumuydu bu..hic bir sitede bunu yayinlamadim simdiye kadar..benim arsivimdendir..eger sizlere ufakta olsa bir katkida bulunmus ise ne mutlu bana
 

FANYA

Kullanıcı
Katılım
14 Nisan 2013
Mesajlar
143
Beğeni
117
Puanları
43
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

Elinize emeğinize sağlık,

saygılar...
 

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
3,702
Beğeni
4,007
Puanları
113
Cevap: DEFİNE İŞARETLERİ VE ANLAMLARI....aga_0074...

sayın aga bu güzel bilgi ve yönlendirmeler için teşekkürler. çözüm arayan arkadaşlara bir yol gösterici olması temennisi ile. bende bunları bir kenara not ediyorum.
 
Üst