dere kenari 3 kaya ve murç deliği | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

dere kenari 3 kaya ve murç deliği

Kervan07

Vip Üye
selamün aleyküm saygı değer ustalarım! nette bir çok araştırma yaptım ve hep soluğu bu forumda aldım yani benim yarama bu forum ilaç olabilir düşüncesiyle güzel forumunuza üye oldum! konu açmadan önce forum kurallarını ve doğru bilgi paylaşımında bulunan güzel ahlaklı saygıyı fazlasıyla hak eden ustaların yorumlarını okudum...

elimde yaklaşık kendi makinemden çekilmiş 2000 üzeri arazi resimleri mevcut! onlarca işaretim var..

sizlerle paylaşmak icin resimleri itina ile seçtim ve düzenledim.inşallah hayırlısı ile ustalarımızın sayesinde sonuca varırız..

yorumlar için şimdiden çok teşekkürler :)

1724IMG_5187.JPG

9498IMG_5188.JPG

9460IMG_5189.JPG

6698IMG_5190.JPG

421IMG_5191.JPG

4140IMG_5192.JPG

7693IMG_5193.JPG

6969IMG_5194.JPG

5734IMG_5195.JPG

7660IMG_5196.JPG

230IMG_5197.JPG

6006IMG_5198.JPG

1963IMG_5199.JPG

2442IMG_5200.JPG

4351IMG_5201.JPG

bu arada murç deliğinde parmağım içindeyken,parmak ucunun hemen altından bir delik daha ilerliyor...

A21MEDLi

Admin
Cevap: dere kenari 3 kaya ve murç deliği

Mekana hoş geldiniz,hayrlı olur inşallah.
bence bu oyma orjinale benzemiyor,fakat kayaların dizilimi birileri tarafından dizayn edilmiş olabilir? bu dizayn bana azda olsa umut veriyor.resim üzerine çizdiğim 1 ve 2 nolu yerleri iyi kontrol edin.

5734img519.jpg

mameki

Kullanıcı

;)İyi Forumlar Üstadım;).Çalışmalarınızın devamını dilerim.Bende aynı şekilde AMEDLİ Ustamıza katılıyorum.Taşların konumu dikkatimi çekmedi değil cevrede araştırma yaparsan ve bizle paylaşırsan daha net yorumlar alabilirsin.Sayılar

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

çok güzel bir mekanda ve büyük ihtimal de sondurak ta olduğunu düşünüyorum. burası iki derenin birleşimine ne kadar uzakta kervan yolu nereden geçiyor (yönleri ve uzaklığı ile belirtirmisin).

yakınında şelale , veya değirmen nerede?

dere kenarında uzanan sergen kayalık nerede?

buraya en yakın asırlık çok eski ağaç??? belkide çivi çakılı ağaç.

burası eski ermeni yerleşimi/ köyümü?

buraya yakında hiç bir işaret görmedin mi? örneğin balık? veya başka bir hayvan yada yön işareti?

Kervan07

Vip Üye

çok güzel bir mekanda ve büyük ihtimal de sondurak ta olduğunu düşünüyorum. burası iki derenin birleşimine ne kadar uzakta kervan yolu nereden geçiyor (yönleri ve uzaklığı ile belirtirmisin).

yakınında şelale , veya değirmen nerede?

dere kenarında uzanan sergen kayalık nerede?

buraya en yakın asırlık çok eski ağaç??? belkide çivi çakılı ağaç.

burası eski ermeni yerleşimi/ köyümü?

buraya yakında hiç bir işaret görmedin mi? örneğin balık? veya başka bir hayvan yada yön işareti?

selamlar saygı değer ustam:)

önçelikle konuma vermiş olduğunuz ilgi için size çok teşekkür ederim.

ustam ben bu köyün damadıyım ve köyün geçmişi hakkında pek bi bilgim yok ama bilen kişiler tanıdığım var. ben yaklaşık 4 yıldır bu köyü ara ara ziyaret ederim

geçen yaz dan beri o bölgede sık sık araştırma yaptım.benim bildiklerimi köylü bilse taş üstünde taş bırakmaz diye düşünüyorum:)

ustam elimde bir çok işaret mevcut ama net bir balık işaretim yok! bu derenin 100mt aşağısında hemen derenin yanında ters yatmış büyük bi kaya var ve kayada 2 balık işareti varmış ama işaret olan tarafı taşın altında kaldığı için fotolayamadım! yıllarını o köyde define aramakla geçiren acemi yaşlı bi abim, bölgedeki bildiği tüm işaretleri gösterdi bana...

dere kenarında uzanan sergen kayalık derken ustam mağaralar olabilirmi?fotosu var eklerim..

bu 3 kayanın hemen az yukarısında çok yaşlı armut ağacı var ben o ağacda yüzeysel bi araştırma yaptım ama civi göremedim! etrafda kesilmiş bir çok ağacda vardı..

evet ustam burası eski ermeni yerleşim yeri ve ondan öncede bir çok uygarlık yaşamış! köyün içinde her kanalizasyon çalışmalarında lahitler ve devasa mezar küpleri çıkıyor! benim araştırma yaptığım bölge köyün arkasında 12km uzaklıkda kalıyor.

ustam bu 3 kayanın hemen arkasından yukarıya eski uygarlıkların mezarlık alanına bir patika yol gidiyor ve o mezarlık alanda bir çok kapalı yer var ve işaretleride mevcut..

adım adım ilerlersek bence son noktaya ulaşırız diye düşünüyorum:)

simdiden çok çok teşekkürler ustam:)

1752Untitled.jpg

Son düzenleme:

ASİAVCI

Kullanıcı

1963img519.jpg

4351immpm.jpg

2442img520.jpg

BİRDE YÖNLERİ BELİRTİRMİSİN

Kervan07

Vip Üye

asi avci ustam benim arstirma yaptigim bolgedeki bazi bulgular genelde kuzeye bakiyor! bu kayadaki burc deligide kuzeye bakiyor

ASİAVCI

Kullanıcı

Son resimdeki kayalığın baktığı yön nedir

sondurak

Kullanıcı

,,,çiçek sanaSayın Kervan'07 Hoşgeldinizçiçek sanaÜç Taşda ,,Sonduraktasınız:pimage123:pçiçek sana,,Araştırmalarınızı Resmi Yoldan Yapınız,,:p:p:pçiçek sanaçiçek sanaçiçek sana

Üst Alt