Derenin Keskin Viraj Yapti Yerde Kalan Oyulmus Ucgen Icinde 3 Lu Basamak Isareti. | Define işaretleri ve anlamları

Derenin Keskin Viraj Yapti Yerde Kalan Oyulmus Ucgen Icinde 3 Lu Basamak Isareti.

ersan

Vip Üye
merhaba ustalarim bir yerde gecerken cok dikatimi ceken bir yer oldu bir horasanlan sivasinda 30x30 cm buyuklunde oyulmus bir ucgen var ve ucgenin de icinde 3 lu basamak var basamaklar horasandan yapilma basamaklarin zeminden havaya dogru kalir sivri kismi .
en altaki basamak 13 cm ortaki basamak 11 cm en kucuk havaya bakan olan da 9 cm ustalar yanimda cubuk ve tel yoktu bir arkadaslan baska bir isaret bakmaya gitikti orda bu yer dikatimi cekti tam basetim derenin guney bati tarafinda az bir tepede eski roma dunemine ayit kilse varmis ve bu yer tam kilsenin karsisinda kaliyor yer cok uzak oldundan oraya gitmeye meydanim yok ustalar.

MAVRAN

Vip Üye
Ersan ustam burada bir piramit var gibi ve merdivenlerin yapısına bakılırsa büyüten küçüğe doğru diziliş, buna işaret ediyor. Yeriniz küçük bir Tepecik mi yukarıda tam tepede bir küçük çökme varmı. Anlattığınız bana bir tümülüs mezarın yanindasınız gibi geliyor Ustam

esrarengiz2828

Kullanıcı
ustaya akıl tarif edilmmez ersan ustam ama merdiven olan hiçmi taş yok 1 tanesi gözükse yeter mavran ustaamın dedği gibide olabilir mezarına inen veya çıkan biyer olması lazım değilmidir tümülüsde ise zor işçiliiçli biyerdir ama dediğim gibim yüzeye yakın taşlarda var ise basamak şeklinde mezarına iner inşallah raslarsın ustam

ersan

Vip Üye

ustam dere ayni buyle cizdiyim gibi geliyor ,,s,,seklinde ve nerde kucuk kirmizi halka olan yerde basetim ucgen ve merdivenler .
merdivenler asadan havaya doru daraliyor ve kabartma .
ordaki ,,siyah,,halkanin oldu yerdede eski roma ,,orhodoks,,kilsesi varmis zamaninda oralarda cok dukme haclar buldum var ,,bronz..metalinden ve bu kilse az bir dere yatandan tepede kaliyor ve guney batiya dusuyor burdaki 3 basaman sivri ucu tam isaretin ine durdumu tam kilseyi gusteriyor ve kise yata dereden 20 30 mt re kadar uzanda kaliyor .

esrarengiz2828

Kullanıcı
ustam merdivenler asağıdan havaya doğru daralıyosa senin tahmin ettiğin gibi zemin altı oda mezar bence yada kilise altıda denebilir ama mesafe çok uzak gibi gözüküyor ordan o kiliseyi vereceğini sanmam ya yakınlarıda yine var yada o taşın etrafını gittimmi iyi araştırman gerekir sen işini bilirsin saygı vede selam ile

BABACONDA

DiScOvErY
Kullanıcı

ustam dere ayni buyle cizdiyim gibi geliyor ,,s,,seklinde ve nerde kucuk kirmizi halka olan yerde basetim ucgen ve merdivenler .
merdivenler asadan havaya doru daraliyor ve kabartma .
ordaki ,,siyah,,halkanin oldu yerdede eski roma ,,orhodoks,,kilsesi varmis zamaninda oralarda cok dukme haclar buldum var ,,bronz..metalinden ve bu kilse az bir dere yatandan tepede kaliyor ve guney batiya dusuyor burdaki 3 basaman sivri ucu tam isaretin ine durdumu tam kilseyi gusteriyor ve kise yata dereden 20 30 mt re kadar uzanda kaliyor .
doga aslinda herseyi anlatiyor kirmizi yuvarlagin sag ust yaninda calisma yap cihazla cubukla bosluk ara incele bir emare daha olmasi lazim orada

Üst Alt