görsel,tanrı Pan

oskar

Kullanıcı
s.a.
işareti yeni buldum sayılır ,dereye sıfır ,zaten bu tanrınında özellikleri ;su,mağaralar ve eğlence ,

girişi; tahminim yine su kenarından girilen ,mağara oda mzr, derede aşırı su olduğundan şimdilik görsellikten öteye geçemeyecek bir konu,
en azından işaretlere örnek olur,saygılar.

oskar

Kullanıcı
Cevap: görsel,tanrı Pan

yaklaşık 15 cm genişliğinde etrafı oyularak kabartma şeklinde yapılmış,zaten karın altı ters U yani mağarayı vermiş,kulakların sivriliği belli,birebir görünce el işçiliği çok bariz,mzr koruması olarak yapılmış.Mzr diyorum çünkü asıl işaretleri yayınlamadım.

mezarı simgeleyen resim ise bu

Sarpedon

Kullanıcı

simdi soyle bir sey var. yani aklin karismasin ama bence soyle dusunmek lazim.
Pan pagan bir tanridir, yani hristiyan yada musluman yada yahudi olmayan dinlere verilmis bir sifatdir pagan.
yani pagan dinlerdeki dinsel motifler semavi 3 dinle celisen motiflerdir.

son resimdeki tasta enine ve boyune inen bir cizgi var. bana hac gibi geldi. eger hac ise pan la uyusmaz. mantiksiz olur.
cevrede oren, yikinti, yasamis hangi medeniyet var.
selamlarimla

oskar

Kullanıcı

simdi soyle bir sey var. yani aklin karismasin ama bence soyle dusunmek lazim.
Pan pagan bir tanridir, yani hristiyan yada musluman yada yahudi olmayan dinlere verilmis bir sifatdir pagan.
yani pagan dinlerdeki dinsel motifler semavi 3 dinle celisen motiflerdir.

son resimdeki tasta enine ve boyune inen bir cizgi var. bana hac gibi geldi. eger hac ise pan la uyusmaz. mantiksiz olur.
cevrede oren, yikinti, yasamis hangi medeniyet var.
selamlarimla

kafam karışmaz :p
eski yunana aittir,bölge daha sonra trakların eline geçince sadece mzrlr kalmıştır,anlıcan yaklaşık 2500 senelik işaret (tahmini),her artı veya çarpı işaretini hristiyanlıkla bağdaştırmak en büyük yanlış olur, bunlar sonsuzluğu simgeler,unutma hitlerin gamalı haçının onlara değil, binlerce yıl öncesine ait olduğu gibi,burdaki çarpraz kutsal sayılan alanı ve mzrn yerini tarif ediyor.üstteki D kabartma ve merkeze yakın sağdaki murç izinden sadece yer tayini yapılabilir.aslında bu son resim mzrı değil, mzrın yerini simgeliyor.

işim eşkiyalarla uğraşmak .mzrlar zor yerlerdir ,zorluktan dolayı teşebbüsler yarım kaldığı için büyük ihtimal bu da yarım kalacaktır.:p

mzrlara resmi izin yok, ama eşkiyaya her zaman izin alınabilir.;)
ilgine tşkr.

Sarpedon

Kullanıcı

ustam sen isi cozmussun, bana sadece sukut etmek kalacak:p

peki pan olduguna nasil karar verdin,, pan neden mezar bekcisi olmus. panin anadoluda yada trakyada mezarlara bekcilik yaptigina dair orenekler varmi.

pan topal demirci ile, deniz kabugunun kizindan olma, hep distalanmistir, ormanlarda yalniz gezmistir. isi gucu milleti korkutmaktir...

valla ilk senden duyuyom pan in mezar koruyucusu olacagini,,

az biraz az oku ustam.. azz. cok degil:rolleyes:

Son düzenleme:

oskar

Kullanıcı

slm, şeytan kavramının gelişmediği ve hala tapınılan bir dönemden bahsediyorum,zaten demişsin orman diye ve su,hem daha buralarda herhangi resmi bir inceleme veya sit alanı ilan edilmediğinden detaylı bilgide bulamazsın,şimdilik bilinmesinde zaten :p

Üst Alt