İnstagram daki sayfalarda dönen dolaplar | Define işaretleri ve anlamları

İnstagram daki sayfalarda dönen dolaplar

Kader25

Usül Olmadan Vusül Olmaz.
Admin
Selamün Aleyküm

Eskiden chat siteleri revactaydi. Facebook, İnstagram vb.leri yoktu.
Yıllarca o sitelerde dolaştım.
Inandigim şeylerin davasını guttum.
Internette çok yaygın değildi.
Bilgisayarlar çok pahalı idi.
Aldığınız bilsayara bugün 2nci el araç alabileceğiniz kadar pahalıydi.

Yıllar geçti. Anladım ki "kimsenin değişmeye" niyeti yok. Herkes halinden memnun. Kendi kabuğuma çekildim ve tüm hesaplarımı kapattım, sildim. Sadece WhatsApp kaldı. Her işime yaradığı için hâlâ kullanmaya devam ediyorum.

Birgün, İnstagram paylaşımına tıkladım, gördüm ki sildiğim dediğim hesabım hala orada duruyor. Sanirim sadece ikonları silmişim bilemedim. Neyse, dolaşmaya başladım.

Aman Yarabbi, yüzlerce define ile alakalı hesaplar var. Onları inceledikten, takip ettikçe önüme yenileri geldi. Hepsini takibe başladım.
Takip ettikçe de insanlığımdan utandım.
Yalan dolan hersey ama herşey mevcut. İnsanların para kazanmak, takipçi kazanmak vd.sebeplerle HAYVANLASTIGINI gördüm, hayvandan daha aşağıya seviyelere iniyorlardı.

Alan tarama, çubuk vb.satanlar...
Yalan üstüne yalanlar...
Çoğu da yorumları kapalı tutuyorlar...
Para kazanma hırsı çoğunda ne şeref bırakmış ne de haysiyet.
Çünkü bilerek yalan söyleyenler de ne şeref olur ne haysiyet.
Biz ne ara bu kadar maddeye tapar olduk?

Açtıkları sayfalarda Yalan yanlış onlarca bilgiler sunanlarin da sahtekar alan taramacilardan bir farkı yoktu malesef.

Yaptıkları paylasimlardan, sözlerimin doğruluğuna dair yüzlerce delil örneği sunabilirim lakin gerek yok. Sizler de sahitsinizdir bu durumlara.

Birseyler yapmak gerekir mi?
Gerekirse ne yapmak lazım?

Özellikle İnstagram da 2 gurup toplanmiş:
1-Alan tarama, çubuk ve cihaz satanlar.
2-Isaret cozdugunu iddia edenler.
Her 2gurup da yapay zekadan çok iyi istifade etmektedir. Cezbedici videolar yuklemişler. İlgi çekmeyi başarmışlar. 85.000 takipçisi olan hesaplar var.

Bunların yalanlarıyla mücadele etmek çok zor. Vakit ister, emek ister, yapay zekadan dolayı da epey profesyonellik ister. Bizlerin buna vakti yok.

Aklıma gelen tek şey var:
www.definemekani.com sitemize sahip çıkmak.
Doğru şekilde kimseyi aldatmadan kandirmadan karşılığında maddi bir menfaat gutmeden yayın hayatımıza bugün olduğu gibi devam etmek...
Bu site büyük bir amme hizmeti de yürütmektedir bu çizgisinde. Yazı uzuyor detaylara girmek istemiyorum.

Acaba özellikle İnstagram da sitemizin bir şekilde TANITIMINI yapmak mumkun olabilir mi? Olabilirse nasıl yaparız yapmalıyız? Bence bu kanaldan yürümek faydalı olacaktır.

Bu milleti sovusleyenleri, isaretlere yanlış bilgiler verenleri başka ne şekilde afişe edebiliriz ki?
Elhamdülillah şu an bile sitemizde aktif olanlar 2.000 kişiden fazla. Üye olmasalar bile takip edeni çok fazla.

Not: İnstagram sayfalarında yanlış bilgi verenlerin bunu özellikle yaptıklarına inanıyorum ve bunların yurtdışı fonlardan destek aldığını da düşünüyorum. Zira ortadaki emek çok fazla, üretilen içerikler görsel olarak çok kaliteli ve çok fazla. Bunu ancak fon destekleriyle yerine getirmek mümkün. Şahıs olarak yapılacak şeyler değil.

Dedektif

Vip Üye
Selamün Aleyküm

Yıllar geçti. Anladım ki "kimsenin değişmeye" niyeti yok. Herkes halinden memnun. Kendi kabuğuma çekildim ve tüm hesaplarımı kapattım, sildim. Sadece WhatsApp kaldı. Her işime yaradığı için hâlâ kullanmaya devam ediyorum.

Birgün, İnstagram paylaşımına tıkladım, gördüm ki sildiğim dediğim hesabım hala orada duruyor. Sanirim sadece ikonları silmişim bilemedim. Neyse, dolaşmaya başladım.

Aman Yarabbi, yüzlerce define ile alakalı hesaplar var. Onları inceledikten, takip ettikçe önüme yenileri geldi. Hepsini takibe başladım.
Yalan dolan hersey ama herşey mevcut. İnsanların para kazanmak, takipçi kazanmak vd.sebeplerle HAYVANLASTIGINI gördüm, hayvandan daha aşağıya seviyelere iniyorlardı.

Yalan üstüne yalanlar...

Açtıkları sayfalarda Yalan yanlış onlarca bilgiler sunanlarin da sahtekar alan taramacilardan bir farkı yoktu malesef.

Yaptıkları paylasimlardan, sözlerimin doğruluğuna dair yüzlerce delil örneği sunabilirim lakin gerek yok. Sizler de sahitsinizdir bu durumlara.

(Çarşıya gideceğim, dönüşte devamını yazarım inşallah)
Gözlerini kapatıp,
görmemen lazım ustam 😀
Zira bahsettikleriniz halkın çoğunluğunun görmek istediğini gösteriyor..1 günde kontrol ve sonuç,bilemedin 2 günde 😀
Ata sözümüz de var,HAYALLE YAŞAYAN BK ÇUKURUNDA ölür

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Selamün Aleyküm

Yalan üstüne yalanlar...

(Çarşıya gideceğim, dönüşte devamını yazarım inşallah)
Sevgili ustam
İnsanlarda kolay para kazanma , köşeyi dönme, incelemeden sorgulamadan kendi kalbinden geçenleri söyleyene inanma ve kabullenme zaafı oldukça bahsettiklerinin hepsi kolay müşteri bulacaklardır. Madem çubuğun çok güzel neden bir yer açıp zengin olmuyorsun da benim cebimdeki 3-5 bin liraya göz dikiyorsun diye en basit sorgulamayı bile yapamayan insanlar bu sahtekarlara para kazandırmaya devam edecekler. Bir şeyler yapılabilir ama ilkokuldan başlayarak yapılır. Elimizden gelen, en öndeki define forumu olarak almamaları için uyarmak ama asıl sahtekarlık facebook, instagram, telegram,youtube gibi yerlerde dönüyor ve maalesef buna müdahale etme şansımız yok. Zaten çubuğun veya dedektörün iş yapacağına inanmaya meyilliyse gözünün önünde ispatlasan bile gidip alır o çubuğu.

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Maalesef bahsettiğin içerikler özgün içerik niteliğinde olup daha fazla izleyici kitlesine ulaşan içerikler oluyor abi. doğru olmayacağı çok açık olan videolarda bile inanan çok fazla kişi var. zaten olayda bu değil mi ? 1000 kişi izlese 10 kişi talep etse içerik sahibi için yeterli bir sonuç bu.

yapılabilecek tek şey izlediğimiz videoları şikayet etmek. bu sahtekar bu yanıltıcı bilgi vs.. diyerek. fakat buda tek başına pek mümkün gibi değil. şöyle yapabiliriz diye düşünüyorum. herhangi yasal bir sonucu yok ise, forumda bir bölüm daha açıp burada sosyal medya sahtekarlarının içeriklerinin paylaşımlarını paylaşırız. bu paylaşımları görenler bunun incelenmiş ve buraya eklenmiş olduğundan emin olacak, ve paylaşımı şikayet butonu ile şikayet edecek.

bilmiyorum etkisi faydası anlamında olur mu ?

_Trakyalı_

Vip Üye
Bir şey yapmak isteyen için yapılması gereken çok basit abi.

Aynı yerden vuracaksın.

1 test sahasına, 1 m derine 200 lt lik bidon gömeceksin. İçine bir bilezik vb., biraz bakır vs koyacaksın.
60x100 cm lik boşluk elde edeceksin.

Sen bu işin duayenlerinden olduğun için, çubuk satın alıp, iş yapıp yapmadığını bilmek isteyen gelsin deneyelim diyeceksin.
Satın alanlar sana gelecek.

Video çekeceksin satın alan kişiyle.
Bugün diyeceksin fırfırlı f16 model Ahmet'in uçanı kaçanı bulan çubuğunu deniyoruz diye videoya başlayacaksın.

30 dk nın sonunda bu çöp diyerek, açıkta duran bir başka çemberli bidonun içine kamera karşısında satın alan kişi atacak zaten.

Bu zamanla teyit mekanizmasına dönüşecek. Çubuğu alan soluğu sende alacak. Randevulu kabul edeceksin.

200 lt bidon 2000 TL.
Telefon tripodu 400 TL.
Telefon : Var zaten.

2400 TL kaynak ayırarak, 2milyon 400 binlik yıllık hampa kazanç sağlayan çubuk şarlatanlar sektörünü dinamitleyeceksin.

Bu arada YouTube izlenme rekorları kıracağı için, kanal üzerinden güzel para da gelir. Misafirlere kanat mangal yaparsın :)

Kader25

Admin
Maalesef bahsettiğin içerikler özgün içerik niteliğinde olup daha fazla izleyici kitlesine ulaşan içerikler oluyor abi. doğru olmayacağı çok açık olan videolarda bile inanan çok fazla kişi var. zaten olayda bu değil mi ? 1000 kişi izlese 10 kişi talep etse içerik sahibi için yeterli bir sonuç bu.

yapılabilecek tek şey izlediğimiz videoları şikayet etmek. bu sahtekar bu yanıltıcı bilgi vs.. diyerek. fakat buda tek başına pek mümkün gibi değil. şöyle yapabiliriz diye düşünüyorum. herhangi yasal bir sonucu yok ise, forumda bir bölüm daha açıp burada sosyal medya sahtekarlarının içeriklerinin paylaşımlarını paylaşırız. bu paylaşımları görenler bunun incelenmiş ve buraya eklenmiş olduğundan emin olacak, ve paylaşımı şikayet butonu ile şikayet edecek.

bilmiyorum etkisi faydası anlamında olur mu ?
Bu sahtekarlarla uğraşmayın çok zor kardasim. Hangi birisi ile ugrasacagiz?
Birisiyle uğraştım, 25 dakikada yanlış hatırlamıyorsam 3 kez ölümle tehdit etti 34 kez de anama avradına sulaleme sövdü. Suç duyurusunda bulundum, ceza aldı hem tehditten hemde küfür ve hakaretten. Daha öncede tehditten ceza almış ikisi birleşti sanırım 3 ay kadar hapis yattı. Küfür ve hakaret cezası ise son çıkan kanuna istinaden 16.500 lira para cezasına çevrildi. Cezayı ödedi, hapis yatmaktan kurtuldu. Küfürü ben yedim parayı canım devletim aldı 😁
Ben ne anladım bu işten? Savci beye soyledim haklisin sen de manevi tazminata davasi aç.kesin kazanirsin dedi. Ugrasamam, benim derdim para mi? Bundan sonra sovseler asla mahkeme ile uğraşmam, ahirete bırakırım.
Yarım kalmıştı yazım, onu tamamladım. Orada bir teklifim var, imkan varsa uygun düşerse sitemizin TANITIMINA yogunlasalim inşallah.

Kader25

Admin
Bir şey yapmak isteyen için yapılması gereken çok basit abi.

Aynı yerden vuracaksın.

1 test sahasına, 1 m derine 200 lt lik bidon gömeceksin. İçine bir bilezik vb., biraz bakır vs koyacaksın.
60x100 cm lik boşluk elde edeceksin.

Sen bu işin duayenlerinden olduğun için, çubuk satın alıp, iş yapıp yapmadığını bilmek isteyen gelsin deneyelim diyeceksin.
Satın alanlar sana gelecek.

Video çekeceksin satın alan kişiyle.
Bugün diyeceksin fırfırlı f16 model Ahmet'in uçanı kaçanı bulan çubuğunu deniyoruz diye videoya başlayacaksın.

30 dk nın sonunda bu çöp diyerek, açıkta duran bir başka çemberli bidonun içine kamera karşısında satın alan kişi atacak zaten.

Bu zamanla teyit mekanizmasına dönüşecek. Çubuğu alan soluğu sende alacak. Randevulu kabul edeceksin.

200 lt bidon 2000 TL.
Telefon tripodu 400 TL.
Telefon : Var zaten.

2400 TL kaynak ayırarak, 2milyon 400 binlik yıllık hampa kazanç sağlayan çubuk şarlatanlar sektörünü dinamitleyeceksin.

Bu arada YouTube izlenme rekorları kıracağı için, kanal üzerinden güzel para da gelir. Misafirlere kanat mangal yaparsın :)

Vallah süper fikir.
Amma zaman ve mekan ve sartlarim müsait değil şimdilik.

Bizim acil biraz da olsa sarıkız bulmamız lazım. 100 kilonun 5 kilosuna bile rizam var artık. 😁
Maddiyatlı işlerle uğraşmayınca sabah 08.00 akşam 19.00 bu meseleye emek vermek kolay olur.
Tel ızgarada da tavuk kanatlar olduktan sonra bizi kim tutabilir.
Yalan dünyaya neşe bile gelir.

fruehling

Kullanıcı
Sevgili hocam çok şey söylenir de yıllarca aynı şeyleri yaşadık gördük ama maalesef günümüz Türk insanının değişmesi çok uzun sürecek gibi. Maddeye tapan değil maneviyatı kuvvetli nesiller yetiştirmeliyiz.

Üst Alt