Iyi Taktik, Adamlar Işi Biliyor. Okuyunca Anlayacaksınız...! :) | Define işaretleri ve anlamları

Iyi Taktik, Adamlar Işi Biliyor. Okuyunca Anlayacaksınız...! :)

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin

Kayseri'de zürafa fosili bulundu
Kayseri'de inceleme yapan Obruk Mağara Araştırma Grubu, karada yaşayan en uzun canlı olan zürafa fosilleri buldu.
  • GİRİŞ13.10.2016 16:46
  • GÜNCELLEME13.10.2016 16:46

• 'de 41 yıl önce bir avcının fark ettiği bölgede yıllar sonra inceleme yapan Obruk Mağara Araştırma Grubu, bölgenin i yönünden çok zengin olduğunu belirledi.

Güvenlik açısından yeri belirtilmeyen Kayseri kent merkezine yakın bölge, 1975 yılında farklı toprak yapısı ve çok sayıda kemik içerdiği için bir avcının dikkatini çekti. Avcının gözlemlerini dinleyen, aynı zamanda bir dönem vakıflar bölge müdürlüğü, müze müdürlüğü gibi görevlerde bulunan araştırmacı yazar Mehmet Çayırdağ, konuyu pek çok kez ilgili makamlara iletti.

Günün koşulları dolayısıyla yeterince ilgi gösterilmeyen bölgeyi Çayırdağ'dan öğrenen ÇEKÜL Kayseri Temsilciliği ve Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, kentin yer altı ve mağaralarının envanterini çıkaran Obruk Mağara Araştırma Grubu bölgede yeniden incelemelerde bulundu.

Mehmet Çayırdağ'ın mihmandarlığında bölgeye ulaşan ekip, çok sayıda parçalı ve bütün kemik parçaları buldu. Yapılan araştırmada kemiklerin 9-10 milyon yıllık zürafa fosili olduğu belirlendi.

Kader25

Admin
konyadada obruklar çıkıyor bildiğim kadarı ile türkiyenin yeraltı zenginliği kadar hiç bir ülkede olduğunu sanmıyorum emeğine sağlık ustam güzel bilgi
Sevgili Ustam,
Konya da 35 uygarluk yasamis.
Dag tas tarih. 100 sene arasan 100 sene bulursun. Obruklara gelince valla ben bir tane gordum korktum. Birden cokuyormus. Deprem gibi birsey olsa gerek. Allah cc korusun.

Her nefs ölümü tadacaktir.

esrarengiz2828

Kullanıcı
Sevgili Ustam,
Konya da 35 uygarluk yasamis.
Dag tas tarih. 100 sene arasan 100 sene bulursun. Obruklara gelince valla ben bir tane gordum korktum. Birden cokuyormus. Deprem gibi birsey olsa gerek. Allah cc korusun.

korkmamak eldemi ustam bastığın yere bile dikkat edeceksin yoksa :eek::eek:

Kader25

Admin
Bir gurub veya dernek kursam. Konya-Karaman yeralti sehirleri bulma ve koruma dernegi olarak da isim versem, dernek uyeleri ile daglara cikip cadir kurup kamp yapsam guzel olur diye dusunuyorum. :)

Üst Alt