Pürüzsüz Ve Simetrik Dikdörtgen Oyma | Define işaretleri ve anlamları

Pürüzsüz Ve Simetrik Dikdörtgen Oyma

adrenalin68

Kullanıcı
Değerli ustalarım. bir arkadaşım ve arkadaşlarının bulduğu dört kişinin ters çevirdikleri bir kayada çok güzel dikdörtgen bir oyma var. ben gözümle görmedim lakin bana anlatan arkadaşım birebir görmüş. şimdi bu kayayı geri duruş şekline çevirip fotoğrafını alıp sitede paylaşmayı düşünüyorum. Sizce dikdörtgenden sonuç alabilir miyiz?

hamzadan

Kullanıcı
Esselamu aleyküm; Dikdörtgen oyma sabit yerli bir kayada olursa,dönem soygununa maruz kalmamışsa,bizim dönem ortaklar nasibini almamışsa,öyle olsa ,böyle olsa bunlar uzar gider.Şayet detaylı resimler olursa yorumlar daralır,nasibe kanat açabilir.

KERİM40

k!R$EH!R
Kullanıcı
Dostum arkadaslarin oymalarin derinlik ve yan olculerini alsinlar yaninda kanal isareti varsa onunda olcusu gerekir ama tasin yonuyle oynamasinlar yoksa 9 m alan size olur 81 m karelik alan dikdortgen oymalar genelde icerisinin iyi incelenmesi gerekir ekstra bombe murc izi varmi onemlidir ve degerli der lakin kaya topraga donuk ise iki ihtimal icerir
1- daha once birisi buldu ve kendine o anlik yar olmadigindan calisma yapamadigindan gizlemek amacli ters cevirdi
2- bulduklari alanda bir zirve den kopup dustu
Birinci ihtimal agir basmakla beraber fazla uzakta olamaz ikinci ihtimalde ise o kayanin koptugu yerin bulnmasi gerekir topram kendine iyi bak resimler ve bilgiler geldiinde yardimci olmaya calisiriz

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili adrenalin,dikdörgen bayan mezar odasını verir.
çözümüde noktası da bilenler için kolaydır. ama işçilik ister.
resimleme,söylediğim tarzda olursa anlaşılır hale geleceğini düşünüyorum.
öncelikle kayanın tam duruş şeklini alması lazım.kayma olursa yönde oynama kaçınılmazdır.
ikinci olarak.
kayanın yan kısmında ise,oymayı arkalarına alsınlar ve ellerini 180 derece açsınlar. bu açı içinde dikkati çeken bir arazi yapısı görmeye çalışsınlar. ayrıca bu açı içini bir kaç m. görebilecek şekilde itinalı resimlesinler.
eğer kayanın tam üstünde ise, oymanın olduğu nokta,kayanın hafifte olsa yüksek bir yerinde ise,üst kısma doğru,eğer düşük bir yerinde ise o kısma doğru ayni açılar içinde, yine gözlemleyerek,görüntüleyebilirlerse, anlaşılır bir duruma gelebileceğini umuyorum.
tarife uymasını becerebilirlerse, setli çukurumsu veya çürükte olsa kaya veya kisli bir nokta görme ihtimali olabilir.sağlıcakla.

adrenalin68

Kullanıcı
Esselamu aleyküm; Dikdörtgen oyma sabit yerli bir kayada olursa,dönem soygununa maruz kalmamışsa,bizim dönem ortaklar nasibini almamışsa,öyle olsa ,böyle olsa bunlar uzar gider.Şayet detaylı resimler olursa yorumlar daralır,nasibe kanat açabilir.
Vealeykümselam ustam. Yerin bakir olduğunu düşünüyoruz. Bakalım artık kısmet...

Son düzenleme:

adrenalin68

Kullanıcı
Dostum arkadaslarin oymalarin derinlik ve yan olculerini alsinlar yaninda kanal isareti varsa onunda olcusu gerekir ama tasin yonuyle oynamasinlar yoksa 9 m alan size olur 81 m karelik alan dikdortgen oymalar genelde icerisinin iyi incelenmesi gerekir ekstra bombe murc izi varmi onemlidir ve degerli der lakin kaya topraga donuk ise iki ihtimal icerir
1- daha once birisi buldu ve kendine o anlik yar olmadigindan calisma yapamadigindan gizlemek amacli ters cevirdi
2- bulduklari alanda bir zirve den kopup dustu
Birinci ihtimal agir basmakla beraber fazla uzakta olamaz ikinci ihtimalde ise o kayanin koptugu yerin bulnmasi gerekir topram kendine iyi bak resimler ve bilgiler geldiinde yardimci olmaya calisiriz
Eyvallah toprağım. Kopma yok. Bulan da benim bir arkadaşım. Sadece taşı ters çevirmişlerdir alt tarafında birşey var düşüncesiyle. Taş dedimse taş değil, büyük bir kaya. Ben kayayı gördüm bir süre önce, lakin o zaman ekipman olmadığı için kayayı çeviremedik.

adrenalin68

Kullanıcı
Saygıdeğer ustalarım bugün arkadaşlarla oymayı gün yüzüne çıkarmak için ilgili yere gittik. Biz burada kussük deriz iki tane manila ile tersine çevirdik ama ne yazık ki oymadan eser kalmamış. Birileri oymayı kırmış. Lakin yerde hiç çalışma yapılmamış. Oyma olan kayanın ( artık yok olan dikdörtgen oymanın ) kuzey batı yönünde mıcırlı bir alan var mesafe 9 adım gibi. Birde kuzey yönünde aynen mıcırlı bir alan daha var orası da takriben 10 adını biraz geçer. Ama ne yazık ki yanımızda boşluk bakacak herhangi birşey olmadığı için birşey tespit edemedik. Çünkü gidiş amacım sırf oymayı resimlemek ve ölçülerini almaktı :(

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
dikkatini çeken, yerlerin biri veya ikisi,işaretli kayadan biraz düşükte olabilirmi.
kayayı çevirdiğinizde, kırılmış yer ,kayanın tam üstüne düz bir yeremi gelir,yoksa yanlara yakın bir kısmındamı kalıyor. kayanın üst şeklinin nasıl olduğunu ve tam olarak neresinde kaldığını belirtebilirsen,belki bir fikir oluşabilir. bulgularda sisteme girmeyenlerde yön değişebilir.
burada önemli olan,oymanın kendinde olan bir detay ve kayanın hangi kısmında olduğu bunu verecekti. istenirse,bulunabileceğini düşünüyorum.

Üst Alt