''sanman ki talebi devleti cah etmeğe geldik biz aleme bir yar için ah etmeğe geldik'' | Define işaretleri ve anlamları

''sanman ki talebi devleti cah etmeğe geldik biz aleme bir yar için ah etmeğe geldik''

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
"imdi, madem aşkın berraklığı, üzerindeki haya perdesindedir; ve madem bu perde hasret ve özlemle sevgiliyi düşünmekten dolayı tüllenir, o halde çağımızın modern iletişim araçları bu perdenin düşmanıdır. cep telefonu her çaldığında etekleri zil çalarak “alo!” diyen bir genç kızın veya bir delikanlının seven ve sevilen makamında ne kadar saltanat sürebilecekleri tartışılabilir. hele özel melodiler yüklenerek, daha çalmaya başlar başlamaz en kısa sürede kulağa dayanan bir telefonun öteki ucunda kaç kıratlık hasret kalabilir; bir düşünülsün. bırakın biraz çalsın telefonunuz, hatta arada sırada açmazlık edin, bulunamayın, ulaşılamayın... ta ki sizi merak etsin, özlesin ve düşünmeye fırsat kalsın... hiç kimsenin şüphesi olmasın, ayrılık ve hasret ortadan kalkınca düşünce de alıp başını gider.

Allah, sevenleri görüntülü telefonlardan saklasın. "
____________ *___________ * ___________

''sanman ki talebi devleti cah etmeğe geldik
biz aleme bir yar için ah etmeğe geldik''
________ * _______________ * __________

'keşke Züleyha'nın Yusuf'u olsaydım; faniden BAKİ'nin sonsuz ummanına dalsaydım.Mecnun olsaydım; Leyla'yı vesile kılıp MEVLA'yı bulsaydım.Hallac-ı Mansur olup En'el HAKKI haykırsaydım.Herşeyden önemlisi O'na layık bir kul olsaydım...

İskender PALA,nam-ı diğer 'Divan şiirini sevdiren yazarın bu kitabında muhtelif kitaplarından derlediği fakat konu nizamına uygun, herbiri birbirini tamamlayan, adından da malum 'AŞK'ı anlatan denemelerini ve kadim şairlerimizin bercestelerini bulacak, bu ince kitaptan 'Divan edebiyatı'nın efsunlu aleminin kapılarını aralama fırsatı bulacaksınız...
'Bende mecnundan füzun aşıklık isti'dadı var
Aşık-ı sadık menem mecnunun ancak adı var' diyerek Aşıklık mertebesini terennüm eden FUZULİ nin AŞKI na 'AŞK OLSUN' (Bizim gönlümüz de AŞK ı bulsun...)

Vesselam...

Üst Alt