Suriye'de Yağmalanan Eserler Türkiyede | Define işaretleri ve anlamları

Suriye'de Yağmalanan Eserler Türkiyede

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
uploadfromtaptalk1460984790930.jpg

SURİYE´NİN ARKEOLOJİK ESERLERİ İSTANBUL´DA PAZARLANIYOR
Suriye müzelerinden yağmalanan arkeolojik eserler İstanbul´da pazarlanıyor.

Suriye'de yağmalanan müzelerden kaçırılan ve Suriye uyruklu şahıslar tarafından yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen Roma Dönemine ait 3 adet tarihî eser ele geçirildi. Şüphelileri yakalamaya yönelik yapılan operasyon ise jandarma kamerası tarafından kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle müzelerin yağmalandığı ve müzelerden kaçırılan bazı tarihî eserlerin Suriye uyruklu şahıslar tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirildiği bilgisi üzerine harekete geçti.

Tarihî eserlerden bir kısmının Büyükçekmece ve Çekmeköy'e getirildiği bilgisine ulaşan Jandarma Komutanlığı konuyla ilgili inceleme başlattı. İncelemelerin neticesinde tarihî eser taşındığı değerlendirilen 2 araç ve 4 şahıs takibe alındı. Ekiplerin etkin çalışması sonucu durdurulan iki araçta çarşafa sarılı halde Roma Dönemine ait toplam 3 tarihî eser ele geçirildi.

Tarihî eserlerle ilgili Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede 80x80 ölçülerindeki mozaik üzerindeki mitolojik bir başın yer aldığı, 120x120 ölçülerindeki mozaik üzerinde Hz. Adem ve Hz. Havva tasvirinin yer aldığı ve 120x100 ölçülerindeki mozaik üzerinde ise Apollon ya da Nymphe tasvirinin yer aldığı öğrenildi.

Ayrıca, yapılan incelemede taşların tümüyle orijinal olduğu ancak yer yer onarıldığı belirtildi. Müzelik değerde ve alımı satımı yasak eserlerden olduğu tespit edilen eserler, İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü tarafından koruma altına alınırken, yakalanan 4 şahıs gözaltına alındı. Şüphelileri yakalamaya yönelik düzenlen operasyon anı ise jandarma kamerası tarafından kaydedildi.

Gözaltına alınan 4 Suriye uyruklu şüphelinin işlemleri sürdüğü açıklandı.

Arkeoloji haber den alıntı.

Cep Telefonumdan Mobil Olarak İletildi. (Tapatalk ile )

esrarengiz2828

Kullanıcı
ustam savaşın oldugu bi memleket tabikide bu patlaklar verilecekti bunlar sadece bi kısmı bizim bildiklerimiz ya bizim bilmediklerimiz savaşı ne için çıkarıyolar herkesin bi amacı var ırakdada olmadımı aynısı

esrarengiz2828

Kullanıcı
lacivert ustam yalnız bunların içinde dolandırıcılarda var benim arkadaşa telefon edip kısaca dolandırmaya kalktılar suriyeden getirdiklerinisöyleyerek emitasyonları resimleri bilem yollamışlarki arkadaş bana gösterdi zor yırttılar buluşma yerine çağırdık gelmediler kısacası böyle dolandırıcılara dikkat edilmesini öneriyorum sen paranı başkasına verirmisin uyaralım dedim

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
lacivert ustam yalnız bunların içinde dolandırıcılarda var benim arkadaşa telefon edip kısaca dolandırmaya kalktılar suriyeden getirdiklerinisöyleyerek emitasyonları resimleri bilem yollamışlarki arkadaş bana gösterdi zor yırttılar buluşma yerine çağırdık gelmediler kısacası böyle dolandırıcılara dikkat edilmesini öneriyorum sen paranı başkasına verirmisin uyaralım dedim

Dostum vaktiyle ırak savaşındada bu tarz eylemler vuku buldu bir çok insanın canı yandı bu konularda acı tecrübeler edindik dostlara tavsiyem sakın olaki hiç bir eylemin içinde bulunmasınlar hiç bir kimsenin teklifine yönlendirmesine kanmasınlar dolandırıcılar bu tarz dumanlı havayı ganimet bilir çarpacak adam ararlar kendi elinizle çıkardığınız bir değer olursa ne ala yoksa öz kardeşiniz dahi olsa uzak durun derim...

Üst Alt