Üçgen,kablumbağa,ok,v,dikili Taş Ve Daha Fazlası! | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

Üçgen,kablumbağa,ok,v,dikili Taş Ve Daha Fazlası!

Kervan07

Vip Üye
hoş geldik ama boş gelmedik:)

selam saygı değer ustalarım ve sevgili dostlarım..

daha öncede paylaşımda bulunduğum bölgemi tekrar ziyaret ettiğimde gördümki bir çok işareti atlamışım,görmemişim! zaman bol olunca bolca vakit geçirdim bir çok işaret yakaladım..fakat o kadar kafa karıştırıcı bir yerki işin içinden çıkamadım.bu işaretlerin hepsi bir yerimi yoksa farklı yerlerimi simgeliyor buna hep beraber karar verelimmi?

bu işaretlerin hepsi bir arada.aralarındaki mesafe 3-5 adım. çevre resimlerini daha sonra ilave edeceğim..

alttaki konuda binek taşı dediğim (aslanda olabilir) bölgede bulduğum bu işaretleri sizlerle paylaşmak ve fikirlerinizi almak isterim.

http://www.definemekani.com/forum/konular/binek-taşı.10811/

http://www.definemekani.com/forum/konular/yamacdaki-kayaliklar-doğalmı-bölüm2.10357/

şimdiden çok çok teşekkürler arkadaşlar:)

yarı dikili taş

kablumbağa

ok ve V işareti

üçgen

url=
nGakjN.jpg
[/url]

binek taşının baktığı istikametteki üçgen kaya

Son düzenleme:

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
sevgili kardeşim kayaların yapısı işaretlerin anlaşılmasını engelliyor. anladığım kadarıyla dönemsel olarak eski ve zemin altı odalar bulgusu.

,örneğin burası.

bu biraz daha kolay anlaşılabilir görünümde. iki ayrı bölüm veriyor gibi. alanı ve istikametinde boşluk tespiti olaylarını vermeli.

üçgenin olduğu yerde yine mahzeni olmalı. yakındır ama bu görüntülerle fazla yardımcı olamıyorum maalesef. sağlıcakla.

Kervan07

Vip Üye
ikizceli ustam yukarıdaki kaplumbağanın olduğu yer aslında bir yığma.uzunlamasına gidiyor.yaklaşık 20 metre uzunluğunda.
burda bence tünelli mezarlar veya mahsenler var.kaplumbağanın etrafından çıkardığım taşların hepsi şekilli,geneli üçgen....
yorum için teşekkürler

Kervan07

Vip Üye
erdem ustam mahseni ele veren bulgularıda bizimle paylaşırmısınız? teşekkürler

ikizceli

Kullanıcı
ikizceli ustam yukarıdaki kaplumbağanın olduğu yer aslında bir yığma.uzunlamasına gidiyor.yaklaşık 20 metre uzunluğunda.
burda bence tünelli mezarlar veya mahsenler var.kaplumbağanın etrafından çıkardığım taşların hepsi şekilli,geneli üçgen....
yorum için teşekkürler
tespitiniz doğrudur. bizde alana değindik. ana kayaların etrafı koyma kayalar.
20 m. olduğu sizin beyanınız ama,odaların kapladığı alan bu kadar olmazsa bile ,burada, bir birine geçişli mezar odaları çıkmalı. 2 den az değil,üç tane de olabilir. sağlıcakla.

Kervan07

Vip Üye
tespitiniz doğrudur. bizde alana değindik. ana kayaların etrafı koyma kayalar.
20 m. olduğu sizin beyanınız ama,odaların kapladığı alan bu kadar olmazsa bile ,burada, bir birine geçişli mezar odaları çıkmalı. 2 den az değil,üç tane de olabilir. sağlıcakla.

eski konumda geçen büyük kablumbağanın üzerinde krokisi mevcut..dediğiniz gibi bir çok odayı anlatıyor.ben bu büyük kaplumbağanın etrafını açtım ve arkasında bir hat gibi uzanan,birbirine dayalı kayalar vardı.sanki beni bir yere götürmeye çalışıyordu.daha fazla etrafı açmak istemedim çünkü başkaları tarafından mezarların fark edilmesini istemedim.

en çok ilgimi çeken ise,kaplumbağanın 2 taş arkasından çıkan baklava dilimine benzeyen dikine koyulan taş idi..bu şekilli taştan ilerisini ellemedim zaten de yerinden oynatamayacağım kaya görünüyordu.
ustam benim her daim sorguladığım bi durum var! bir yerde mezar var ise elbet işareti var fakat yön veren işaretler mezar içinmidir? mezarın bulunması ve tekrar kazılması için onlarça işaretler,maket taşlar ve hayvan figürleri olurmu? resmen kayalarda krokiler mevcut bunlar mezarlarımı anlatır yoksa içlerinde gizli bir mahzen varda onumu anlatır? teşekkürler ikizceli ustam

Kervan07

Vip Üye
çizim yaptığınız alanda ve aynı hatta bir çok işaret mevcut.bende mahzenden şüpheleniyorum. yalnız benim kafamı karıştıran bir durum var burda.ikizceli ustamında dediği gibi ana kayanın üzerine sonradan koyma taşlar var ve bu ana kayaya bir kaç yerden giriş var.benim tespit ettiğim kadarı ile 3 giriş var. işte burda kafa karıştıran durum ise girişlerin derinlikleri farklı!çubuklarla yaptığımız tespitlerde derinliklerin farklı olduklarını tespit ettik. en derini 10 metre....

burdan bir sonuç alamıyacağım gibi görünüyor zira işcilik çok ağır diye düşünüyorum ve hangisi mezar,hangisi mahzen çıkarmak çok zor..

teşekkürler yorumlar için

ikizceli

Kullanıcı
kervan ustam bir kaç detaya deyineyim sen muhakemesini yaparsın.
bu tür yerlerin doğadan böyle olmadığını bilelim. şeçilen alan,istenilen şekle gelmesi için , bazen traşlanma bazende dolguyla düzeltilirdi.
sözüm meclisten dışarı,zemin altı bir odaya üstten inilmesi imkansız olmasına rağmen,dolgu olan kısma uğraşanlar çok. içinde çıkan şekilli kayaların bazıları bir detaya hizmet ediyorsa da bazıları aldatıcıdır.

mahzenden şüphe duyma.olduğundan emin olacak tespiti keşke yapabilseydiniz.
eğer tespit yeterli seviyede olsaydı,hem girişi hemde kaç oda olduğunu hatta ara mesafelerine kadar görülmesi gerekirdi.
bu tür yerlerde iki giriş olabilir ama üç olduğunu hiç görmedim.
ayrıca oda derinliği yerine göre dediğin rakama ulaşır bazen bir kaç m. üstüne de çıkabilir. ama giriş derinlikleri en fazla 4 m. civarından yukarı çıkmaz.
bazen oda mezara çok yakın normal mezarlarda konulmuştur.
bu yazdıklarımla tespitini bir değerlendirebilirsin. sağlıcakla.

Üst Alt