Zekatın Verileceği Yerler

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:

“Zekatlar Allah’tan bir farz olarak;

1) Fakirlere,

2) Miskinlere,

3) Zekat amillerine,

4) Kalpleri İslam’a ısındırılacak olanlara,

5) Kölelik altında bulunanlara,

6) Borçlulara,

7) Allah yolunda cihat edenlere ve

8) (Yolda kalmış) Yolculara mahsustur. Allah bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.”

Tevbe 60

wolf_52

Kullanıcı
hep aklımzda bozkurt reis bir kez daha hatırlatdın için teşk ederim...pisagor52 yeğen bak bozkurt reis anlamış iş cidiye bindirdiğmizi bak şimdiden manyen yapmış bize zekat konusunu açmış anladınmı yeğen ......:rolleyes:(kahkaha)(kahkaha)(kahkaha)(kahkaha)(kahkaha)

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
bozkurt usta,ben emekliyede veriliyor biliyordum :D :D :D
RAZZAK olan ALLAH ımız nisab miktarı bir mala ulaşmamızı takdir etmişse,
emrinede uymak,her müslümanın birinci önceliği olmalı. ben kazandım düşüncesini şeytan kalbimize koyma gayretinde olsada , ALLAH a sığınalım.bizlerden çok daha ağır şartlarda çalışmak zorunda olanları düşünelim. maddi olarak bizden çok daha iyi durumda olmaları gerekmezmi.
emeğine sağlık bozkurt ustam.

wolf_52

Kullanıcı
bozkurt usta,ben emekliyede veriliyor biliyordum :D :D :D
RAZZAK olan ALLAH ımız nisab miktarı bir mala ulaşmamızı takdir etmişse,
emrinede uymak,her müslümanın birinci önceliği olmalı. ben kazandım düşüncesini şeytan kalbimize koyma gayretinde olsada , ALLAH a sığınalım.bizlerden çok daha ağır şartlarda çalışmak zorunda olanları düşünelim. maddi olarak bizden çok daha iyi durumda olmaları gerekmezmi.
emeğine sağlık bozkurt ustam.
ahhaahhaha anladım mesaj alındıı üstadım sen abimzsin ben diyiyorum kardeş payı sendiyorsun zekat... ne dim daha ben... bizim gönlümüz zengin paylaşmakdan yan sıkıntımız yok... eyvallah ustammm...

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Eline sağlık ustam güzel paylaşım...Mevlam cümlemize veren el olabilmeyi nasip ve ihsan eylesin inşAllah...

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
ahhaahhaha anladım mesaj alındıı üstadım sen abimzsin ben diyiyorum kardeş payı sendiyorsun zekat... ne dim daha ben... bizim gönlümüz zengin paylaşmakdan yan sıkıntımız yok... eyvallah ustammm...
Ustam biliyorsun nisap miktarı beşte birdir ortaklık olunca ortaklar beş kişiden fazla ise daha az ele geçecektir birde bunun zekatı var bu işler hesap işi tecrübe konuşuyor tecrübeee...:D

wolf_52

Kullanıcı
Ustam biliyorsun nisap miktarı beşte birdir ortaklık olunca ortaklar beş kişiden fazla ise daha az ele geçecektir birde bunun zekatı var bu işler hesap işi tecrübe konuşuyor tecrübeee...:D
doğru dersin ustam 3 kişyiz sadece... ama 13 kişde olsak sorun yok paylaşmakdan yana bizde... niyetler güzel olsun kafii.... nasılki amelerimz niyetlerimze göre değerlndirlcek ahretde... burda da önemli olan niyetdir...

Üst Alt