zirveye çıkarken dikili kayalar! | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

zirveye çıkarken dikili kayalar!

Kervan07

Vip Üye
evet sayın değerli ustalarım bir önceki konumdaki 3 kayanın arkasındaki yoldan yukarı çıkınca bu tarz dikili kayalar karşılıyor bizi. bu kayalar zirveye yakın bir düzlükde ve hepsi uçuruma,dereye bakıyor!

bu dikili kayaların hepsinin tepesinde,bir el kadar yer beyaza boyanmış veya bir şekil beyazlatılmış yani işaretlenmiş!

bu dikili kayaların baktığı yön kuzey batıdan kuzey doguya doğru ilerliyor! ve sonuncusu kuzey doğuda bitiyor.. her birinin arasındaki mesafe tahminen 25-50mt

aynı zamanda dikili kayalar ile aynı sırada ve aynı yöne bakan bir adet kartala benzeyen kaya ve bir adet de yılan başına benzeyen kaya var!

kartala benzeyen kayanın hemen arkasında da bir yığma mevcut!

şimdilik bu dikili kayaların resimlerini ekliyorum foruma ve siz ustalarımın isteği doğrultusunda diğer yerlerinde veya istenilen yerlerin fotolarınıda ekleyeceğim..

şimdiden yorumlar için çok teşekkürler :)

1265dikili_kayalarr.jpg

2657IMG_4138.jpg

7559IMG_4140.jpg

8991IMG_4149.jpg

6508IMG_4155.jpg

8385IMG_4179.jpg

1081IMG_4182.jpg

9266IMG_4596.jpg

Son düzenleme:

Kervan07

Vip Üye
Cevap: zirveye çıkarken dikili kayalar!

asiavcı ustam cizimler icin teşekkürler. bu alanda kaya mezarları ve daha fazlası olabilir düşüncesindeyim. kartalı iyi tespit etmişsiniz,yakın resimleri mevcut,eklerim foruma.
teşekkürler

TRUVA

USTA
Admin

Tepe mezarlık bir alan.iyi bir inceleme yapabilirseniz.daha net sonuçlara ulaşabiliriz.çok resim şansınızı artırır.

aga.0074

Kullanıcı

Bence karşı tepeyede bakmalısın..çeşme nerde burada..su içmek için??
Birde o kartal konmamış havada süzülüyor av arıyor..

Kervan07

Vip Üye

Bence karşı tepeyede bakmalısın..çeşme nerde burada..su içmek için??
Birde o kartal konmamış havada süzülüyor av arıyor..

ustam cesme yok burda! cesme dere kenarinda kaliyor 1km uzak buraya..
kartalin durus sekli budur...

8618IMG_4209.jpg

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

KERVAN foruma hoş geldin sefalar getirdin arkadaşım.

resimlerin çok değerli bir alana ait olduğu belli. muhtemelen de nekropol bir alan burası. ben burda kimler yaşamış diyeceğim, sende kimler yaşamamış ki dediğini duyar gibi oldum. alan hem nekropol alan hemde burda ne arasan o çıkar üstad. dediğin gibi bir toplu mezarlık alanda bulunabilir, resimlediğin kayalar ve yakın civarında mezarlık alanda çıkar, mağaralar çıkar, ibadet ve tapınak alanı olmalı. tepeleri yüksek yerleri önemli alanlardır. birden çok derenin kesişim noktaları, derenin omega yaptığı yerlerde düz kesim yada üçgen şekil kayalara dikkat et. açık mağaralar var bunların kapalı olanları da olasılık dahilinde. açık mağaraları iyi yokla devamında odalar varmı bak.

konun güzel olmasına güzel lakin, sen anladığım az çok bu işi bilen bir arkadaşa benziyorsun. bu kadar güzel bir alanda gezerken, gerek yaşantısal anlamda gerekse definesel veya mezarı betimleyen onlarca yüzlerce işaret nereye gitti arkadaşım? sen şimdi burda hiçmi işaretler ile karşılaşmadın? bu kadar siluetin, böyle bir yaşantı alanının hiç işareti olmaması imkan dahilinde değil.

bölgeden detaylıca bahsedersen ve hangi alanda hangi işaretler ile karşılaştığını resimler anlatırsan güzel olur.

Kervan07

Vip Üye

candan hoşbulduk sağol harbici ustam:)
evet ustam siz bu işi gercekten fazlasıyla bilen birisiniz. yazdıklarınızın tamamı doğrudur..elbetde işaretler bir hayli fazla ve çok ilgi cekici. zaman zaman hepsini paylaşmaya çalışacağım sevgili ustam...

burası dediğiniz gibi nekropol bi alan ve burada yaşamamış uygarlık kalmamış (eşkiya dahil).
derenin hemen karşı tarafı mağaralar ve çoğunluğu açık ama açılmamış olanıda mevcut,bazı resimlerde bariz belli...

benim en çok ilgimi çeken yer ise kartal kayanın hemen arkasındaki düzlük ve düzlüğün hemen devamındaki yamaçda bulunan işaretler,kayalar, mezarlar,işaretli binek taşı ve bir çok bulgular.

ustam ben bu işe gecen yaz başladım ama 7/24 araştırma yapıyorum, büyük bi zevkle ve istekle bu işe tutuldum,sevdalandım desem yalan olmaz..birazda laz inadı var,pes etmem kolay kolay vazgecmem!

ustam tekrar tekrar teşekkür ederim konuma verdiğiniz ilgi ve alaka için:)

saygı ve sevgilerimle:)

Üst Alt