Mısır Piramitlerinde Gizemli Bir Detay Ortaya Çıktı! | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

Mısır Piramitlerinde Gizemli Bir Detay Ortaya Çıktı!

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,440
Beğeni
16,681
Puanları
113
Konum
İstanbul
ScanPyramids projesi kapsamında piramitler, ısı ölçen kızılötesi ışınlarla, muon radyografikresimleme aracı ve 3D’ye aktarım araçları ile tarandı. Şimdiye dek Büyük Keops Piramidi’nde birçok gizemli boşluk bulundu, ve bu boşluk hakkında taramalar devam ediyor.

Mısır Antik Varlıklar Bakanı bulunan iki anomaliyi doğruladı. Fakat ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Bakanın basına kısıtlı bilgi vermesi gelecekte araştırmacıların daha çok gizli bölme bulmuş olabilecekleri işaretini veriyor.

9234b24ab335cf90074a0cd90da7a3e8160fd78c.jpeg


Bu sıradışı bölmelerden biri piramidin üst tarafında, binlerce yıl önce yapılmış bir alan. İkinci sıradışı kısım ise kuzeydoğu yüzünde. Bakanlığın açıklaması piramitlerin iç kısımlarının geleneksel olmayan yöntemlerle araştırılmaya başlanmasının birinci yıldönümünde oldu. Muon tespiti yöntemi ile enerji parçaları piramidin içindeki nesneleri farketmemizi sağlıyor. Kızılötesi ısı haritası çıkarılarak içerideki nesnelerin türleri, fotometri yöntemi ile de şekilleri öğrenilebiliyor.

000f13cd0ee877f40f72f69fa44b25167e8cd962.jpeg


ScanPyramid projesinin kordinatörü Hany Helal gelecek araştırmalarda bulunan aomalilerin boyutlarını ve ne olduklarını öğreneceğiz diyor. Geçen 12 haftada büyük ilerleme kaydeden araştırmacılar, projeye devam etmek istiyor. Henüz projenin uzatılıp uzatılmayacağı duyurulmadı. Antik Varlıklar Bakanı projenin bir yıl daha uzatılabileceği konusunda işaretler verse de buna herhangi bir bütçe ayrılmış değil. Gizemler hemen gözler önüne serilmeyecek gibi görünüyor.

Geçen yıl da uluslararası bir araştırmacı grubu piramidin içinde birşeyin dolaştığını ileri sürmüştü. Araştırmacılar çeşitli ısı testleri ile ölçtükleri piramitte bazı kısımların ısı farklarının anormallikgösterdiğini duyurmuştu.
 

blutx

Kullanıcı
Katılım
5 Nisan 2016
Mesajlar
630
Beğeni
1,412
Puanları
93
ABD devleti zamanında mısırda yapılan araştırmalarda değerli tarihi eserleri kendi ülkelerine götürdü üstüne kondu.Bunun içinde çok değerli heykeller ve ziynet eşyaları ve tılsım v.s büyü kitapları metaryeller de dahil
 

wolf_52

Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
3,812
Beğeni
9,771
Puanları
113
Yaş
52
ABD devleti zamanında mısırda yapılan araştırmalarda değerli tarihi eserleri kendi ülkelerine götürdü üstüne kondu.Bunun içinde çok değerli heykeller ve ziynet eşyaları ve tılsım v.s büyü kitapları metaryeller de dahil
dünyada ki meşur müzlerdeki eserleri, çıkdığı topraklara geri verilse ayit oldukları yere müze namına bişe kalmaz dünyada, mısır ve türkiye dolup taşar, bakdılar adamlar sömürdükleri ülke güçlenim geri iyade istiyorlar, hemen politik ayak oyunu, yaptılar ne dediler bu sadece çıkdığı ülkeye ayit olamaz dünya mirasıdır, unesko dünya mirası diye kendilerine hizmet eden bri yapı kurdular, neden se hep hirstiyan lara ayit yada siyonizmin belirlediği yerler hep koruma altında, bri çok yerden tepki almya başlayınca, yani türkçesi mızrak çuvala sığmamaya başlayınca bir kaç islam eseride katmak zorunda kaldılar,bu dünyaya yön vermye çalışan siyonist mahlugatlara insanı bırakın hayvan bile demmek gerek hayvana hakkaretdir o denli yanii..
 
Üst