Anladım. Yardımcı olabilir misiniz peki bulmak için? Nasıl bir yol izleyebiliriz? Acaba bu taş farklı bir yerden köylü tarafından mı taşındı yoksa eski zamanlar dan beri burada mıydı?Tahmin etmedim bildim.
Hangi tarafına doğru kontrol etmeliyiziOrijinal gibi görünüyor. Taşıyan o kadar uğraşıp ağaç dibine sokmuyor. Genelde evinde duvarında çeşmesinde bir yapıda kullanmak amacıyla alıyor düz kesme taşları ve hatta kitabeleri aldıkları gibi... Bunca zamanda en fazla sağa sola dönmüş olabilir biraz.... Sırt verdiğinizde baktığı yönde ve çok yakındadır. Hem de bayağı yakın... Ancak diğer fotoğraflardaki büyük kayalıkla ilgisi yok bunun. Kuyudan odaya geçiş var.
Hangi tarafına doğru kontrol etmeliyizi
Hocam bu sütunun yer değiştirildiğini duydum. Anıt mezar dediğiniz yerin 150 - 200 metre uzağından köyün içine taşınmış. Eski yerinin kilise olduğunu söyleniyor ve bir kız çocuğunun mezarından getirildiği söyleniyor. Tabi bunlar yerli köylülerin söyledikleri. Ne kadar doğru ne kadar dolma bilgi bilemeyiz tabii. Ama bölge çok hoşuma gidiyor. Ve işciliği çok güzel. Bizde genciz. Belki böyle yerlerden bir sermaye edinip iş kurabiliriz hesabındayız. Belki de bizim için bir hayal kurma gibi birşey.Bu yer ile bu sütünün bağlantısı yok.
Aralarında en az 1000 sene fark var.
Sadaka Taşı olma ihtimalide var.
Cok emin olamadim.
Bu sütünün nereden bulunduğu ise önemli. Yakınlarda (5-10 km.) Antik Kent var mı?
Hocam mağara dediğiniz yeri de öğrendim. Zamanında dönem soygunu yemiş oda mezar olduğu söylendi.Mağara yada oda olmasının sizce ifadesi nedir?
Yerliler ile konuştum sütun taşısın anıt mezar dediğimiz yerin yakınlarından getirildiğini söylendi.Orijinal gibi görünüyor. Taşıyan o kadar uğraşıp ağaç dibine sokmuyor. Genelde evinde duvarında çeşmesinde bir yapıda kullanmak amacıyla alıyor düz kesme taşları ve hatta kitabeleri aldıkları gibi... Bunca zamanda en fazla sağa sola dönmüş olabilir biraz.... Sırt verdiğinizde baktığı yönde ve çok yakındadır. Hem de bayağı yakın... Ancak diğer fotoğraflardaki büyük kayalıkla ilgisi yok bunun. Kuyudan odaya geçiş var.
Umbra ustamizin çizdiği istikametdeki aşağıdaki kuyuyu bulun. Mesafesinin o taşa çok yakın olduğunu da belirtmiş.Yerliler ile konuştum sütun taşısın anıt mezar dediğimiz yerin yakınlarından getirildiğini söylendi.