Cevap: Cinler tarafından sahipli mekanlar hakkında
Cin'ler Alemi
Bu konu hakkında aşağıda tüm yazacaklarım ve yazdıklarım kendi şahsıma ait olup, alıntı-çalıntı kesinlikle yoktur. Gerek duyumlarım, gerek ise islami bilgilerime dayanarak; konuyu kendi dilimden, kendi özümden ve kendi bildiğim şekilden anlatacağım. Bu alem farklı bir alemdir islami dil kullanmadan halkın anlayacağı şekilde sade tür olan toplumsal dilimizi kullanacağım. Yalın ve apaçık.
Efendim konuya şöyle girelim. Öncelikle 'Cin' varlığına inanmayan zaten Allah'ada inanmayandır. Bunu bir kere iyi bilelim. Çünkü dinimizde 'Cin' vardır ve iki türlüdür. Rahmani olan 'Cin' türü ve Şeytani olan 'Cin' türü. Alemleri yani yaşadıkları yer ise Dünya'dır. Ortak paylaşım alanlarımız ise aynıdır.
Kısa bir tanıtım geçeyim varlıkları ile vasıfları arasında.
'Cin'ler herşeyi görürler, bizleri takip ederler, yaptıklarımızı görürler. Onlar için hiç bir engel yoktur. Çok hızlı hareket ederler, 1 saniyede dünyanın bir ucundan bir ucuna gidebilirler. Rahmani olan 'Cin'ler Allah'a sadık olanlardır. Şeytani olan 'Cin'ler ise sapıtanlardır. Aynı İnsanoğlu gibi. Sonra efendim bu alemin yani 'Cin'ler aleminde 'Soğan Kabuğu' onların parasıdır. Şekilleri her şekle uygun vaziyete girebilirler. Ama doğal saf halleri bir başkadır. Boyları 2 metre üstü hatta daha fazla, kolları ise bacaklarından uzundur. Çirkinimsi bir yapı vardır ama şükür Cenabı Hakkımızın sayesinde biz onları göremeyiz, istesekte onlarla görüşemeyiz. Çünkü İnsanoğlunun gözünde bir perde vardır, o perde sayesinde 'Cin'leri görmemiz imkansızdır. Onlar bizleri görür fakat biz onları göremeyiz. (İstisnai durumlar elbetteki var, onlarla görüşen iş yapan ve yaptıran insanlar)
Cinler aleminde erkek olana CİN, dişi olana ise Peri derler. Yaratılışları ise dumanı olmayan ateşten yaratılmışlardır. Başka bir boyutta dünyamızda yaşamlarını sürerler, evlenirler, çocukları olur, büyürler yaşarlar ve ölürler. Bu alemin ilk atası ise 'CANN' isimli Cindir. Kuran'da bu yazar. (Yanılmıyor isem Rahman Suresinde bu geçiyor)
Şimdi Cinlerin insan üzerindeki etkilerinden bahsedelim. Kısa kısa tabi.
Sara hastalığı, uyku bozuklukları, bayılmalar, kabus görmeler, gereksiz asabi hareketler, hırçın olmak ve Tıp'bın başedemediği tüm hastalıklar Cinlerin işidir. Verdiğim bu örnekler sadece ana örneklerdir dahası elbetteki vardır. Tabi duruma ve şarta göre değişiyor. Her bayılma Cin işi değildir, her sinirlilik hali Cin işi değildir. Bunu anlamak ise mümkündür. Konuyu ona göre değerlendirin. Cinler zekidir, akıllıdır ve mantıklı hareket ederler bunu da bilelim lütfen. Ama.... Cinler kesinlikle İnsan'dan üstün varlık değillerdir. Yani İnsanoğlu Cinlerden daha akıllı ve zekidir ve Allah katında Cinlerden daha üstündür. Bunu da bilelim.
'Cin çarpması' derler. Bakın bu konuya dikkat edin, Cin çarpması öyle kamyon çarpması manasında değildir. Örnek vereyim hemen. Cin size musallat olduğunda yani siz onu bir şekilde rahatsız ettiyseniz ne bilim işleriniz bozulur, kazancınız rızkınız daralır vs... İşte bu bir çarpma örneğidir.
Cimler aleminde kabileler vardır. 5 kabiliye mensup, 7 kabiliye mensup diye ayrılırlar. Cinlerin en kötü olanları Şeytana tapanlardır. Bu Cinleri işi gücü sadece kötülük yapmaktır ve Allah'a inançları yoktur. İnsanları etkilemek için ise tek silahları bünye zayıf olan yıldızı düşük insan derler ya, işte o insanların bilinçaltına girmeleri ve etki etmeleridir. Yıldızı düşük olan İnsan'a etkileri daha kolay ve sadedir. Güçlü, iradeli İnsan'a etkileri çok zordur. Çünkü İnsan Cinlerden üstündür.
Şimdi konuyu biraz genişe yaymış gibi yapıp, neler yapmamız lazım ya da nelere dikkat etmemiz laızm birazda bunu yazalım.
Cinlerin alemi ile İnsanların alemi aynıdır dedik. Hani derler ya;
Banyado çıplak fazla kalmayın.
Tuvallette yere tükürmeyin.
Gece yürürken elinizdeki çöpü atmayın.
Gece tırnak kesmeyin.
Sıcak suyu rastgele dökmeyin.
Evinize girerken besmele çekin...
vs.... gibi gibi...