1 Söğüt ,3 Kavak ve 1 Çeşme | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

1 Söğüt ,3 Kavak ve 1 Çeşme

Bakici

Kullanıcı
Çeşmelerin eski olduğu kesin... Tam açısını ölçmedim ama kuzey-güney istikametinde sıralanmış 4 çeşmeden birisi... Gerçi 1 tanesi sırayı az bozuyor... Ağaçlar en az 30-40 senelik, daha fazla olup olmadığını bilmiyorum. Ağaçlar susuzluktan gelişmemiş olabilir... Su tatlı su... Ağaç üzerindeki oyma kuzeye bakıyor... Çevrede tümülüs yok... Burası tepelerin arasında bir vadi... Akrep otuna dikkat etmedim, ilk defa duyuyorum... Ayrıca bakacam...

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Çeşmelerin eski olduğu kesin... Tam açısını ölçmedim ama kuzey-güney istikametinde sıralanmış 4 çeşmeden birisi... Gerçi 1 tanesi sırayı az bozuyor... Ağaçlar en az 30-40 senelik, daha fazla olup olmadığını bilmiyorum. Ağaçlar susuzluktan gelişmemiş olabilir... Su tatlı su... Ağaç üzerindeki oyma kuzeye bakıyor... Çevrede tümülüs yok... Burası tepelerin arasında bir vadi... Akrep otuna dikkat etmedim, ilk defa duyuyorum... Ayrıca bakacam...
O zaman o çevreden iyi bilen birine sor üç çatallı aşısız sadkan dut ağacının yerini öğren. Kesilip kesilmemesi önemli değil. Sen evveliyatında var olup olmadığını öğren var ise gerisi kolay. Çeşmenin önünden üstünden çeşmenin ilerisine doğru çatal yapıp 3 veya 4 e ayrılan patika yol olacak. İki yolun bir birine çeşme tarafından en yakın olduğu yolun tam ortası dut ağacının yeridir. Sen yine de bi sor. Şayet öğrenemezsen dediğim birkiye bak o bitki öğlen saat tam yarımda sana dutun olduğu yeri gösterir diğer iki ağaç sonraki aşamada yok zaten. Set çeşmede ağaç yektir ya safkan kara duttur yada safkan beyaz şerbet dut.

Bakici

Kullanıcı
O zaman araştırmaya devam... Çevrede dut görünmüyor...

Üst Alt