5 metreden sonra kum cikmaya baslamış.

Kader25

Hedef Roma
Admin
Ağzına sağlık ustam,
Boş çıkma ihtimalini ne arttırıyor, kum mu
Kum değil.
Konya-Aksaray ekseninde 3-4 tane açılmış olanı inceledim.
Birsey çıkmadığını söylediler.
Birde bu tür yigmalara yakın mesafede ihtişamlı tumulus oluyor.
Aralarında bir bağlantı olduğunu düşünüyorum lakin ne oldugunu bilemiyorum.

gezer 68

Kullanıcı
Bu tür yerler düz bir tarlanın içinde olur.
Burası da böyle mi?
Tarla sahibi sizseniz;
Burasını pasta dilimi şeklinde jsb ile düzeltin. Girişin agizini açın.
Muhtemel 2 oda olur.
Yine muhtemel odalar boştur.
Zamanında işlem görmüştür.
Odaların.iclerini boşaltın.
Birde oda dışında 2 metre yüksekliğinde
3-4 metre uzunluğunda kesme taştan duvar çıkar. Duvarın dış kisminda dedektor dolastirmak iyi olur. Duvarın kendisine değil, toprakla birleştiği yerlere.
Odalardan da;
Belki biraz metal eşya çıkabilir.

Depo olarak kullanırsınız.

Toprak yapısından dolayı,
Yağış ve nemden dolayı kist haline gelir Toprak. Sokerken zor olur sokulunce ufanir.
Toplam derinlik 7-11 metre arasındadır.

-söylediklerimin hepsi iç Anadolu için geçerlidir.-
İç Anadolu da. tarla düz değil tepe assagi meyilli 100 metre etrafında hoyuk var açılmış bir kaç mezar var burasıda tam bir tumulus degil ama tepenin assagosinda. ufak bir yigma yi andırıyor soyle etrafa baktığın da burasi ayri duruyo hafif tümsek etrafında irili ufaklı felik taslar var

gezer 68

Kullanıcı
Bizim aradığımız toprak bu mu dur acaba? bir yere gömü yapılacaksa kazılan sonrada tekrar kapatılan yer mutlaka kabadır Aradan binlerce yılda geçse normal doğal toprak yapısı ile kazılmış tekrar doldurulmuş toprak bir olmaz kil yada toprak rengi veya koku farkı mutlaka bir aşamada kendini birinden biri beli eder şimdi sana ben dahil ustalar bırak uğraşma hocam desek bile bu kadar zahmeti çekmişsin o yüzden sonunu gör derim hocam devam et cihazını ilerledikçe tut duvar gibi duran kayalar çok güzel bir kurguya benziyor ben geri adım atılacak kötü bir yer olarak görmüyorum bence biraz daha ilerle inşallah bu kez olacak gibi toprağın dediğin gibi şeffaf ve elenmiş gibi çıkması çok şeye işaret tir devam et nasibin üstünde nasip olmaz o yüzden Bismillah de nasip kısmet
Eyvallah ustam sonuna gitmeyi düşünüyoruz da kumun bir türlü bitmiyor 5 metre oldu yükseklik 1 metrede malina kumun altina gidiyo etti 6 metre dahabne kadar gider

Üst Alt