Ali ağa değirmeni(görsel) | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Ali ağa değirmeni(görsel)

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: Ali ağa değirmeni(görsel)

...........

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

değirmenin ocağı nerede ateş nerede yanıyor orayı bul mutlaka var malıda var sanırım değirmenin arkasındaki tepeye selam söyle orada nevar şelalede balık tutulurmu acı su varmı değirmencinin odasını es geçme yerde gömülü kırık değirmen taşını fenerli ustaya ayır su savacak yerininide bana bırak hayvanları nereye bağlıyorlarmış balık resmi buğday başağı resmi baltacık taşı kama yemek yenen düz taş kaynak suyu buraya gelen yolun iki tarafındada yığmalar var ikisi bir arada biri tekmi

aga.0074

Kullanıcı

o baligi bir tutRsam meze yapacam....yelleme hemde...hemde girisin saginda kalan tepenin uzerinde :D

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

ALİBEYMİ biri canlı paradan bahsediyo galiba ağayada böylesi yakışır alibey ali ağa aynı şey kimin kısmeti ise helalı hoş olsun değirmenin önünde ufak bir düzlükve bu düzlükte üzerinde köpek ayak izi olan taş bu binek taşıdır bu taşın kıblesinde 8 adım mesafede bir incir ağacıolacakbunun önkısmı kazılınca 5 delikli taş onunda aşt kısmında bir kazan içi doludur bu değirmenin karşısına rastlayan tepe kara tepedir ağam yine işin iyi inşallah bu doğru çıkarsa gerisini bu ağa ile alırsın değirmenin pendne doğru giderken oradaki ana kayada atopal ayıda var bu seferde ayıya yem olma balık tıtmaya gidiyo balığa bakıyor 21 adım araları balığın kuyruğundan 51 adımda baştacık resmi olan kaya var bununda 15 adım doğusunda dikili taş onun altında10 okka malı var

aga.0074

Kullanıcı

Bence ramazan ağa kardeşimiz için nimettir,,,ramazanda üç harfliler tatile giderler ağa kardeşimgöz kırpgöz kırp

evet bu dogru can dostum...ama hala su tilsim isinin tokatini atlatamadim nasip olursa haftaya aga gider...evde un kalmadi..degirmene bugday goturme sart koptumkoptumkoptum

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

fenerli usta doğru dersin bana kalırsa 3 harfliler ağayı kolay kolay bırakmazlar ağalık vermekle olur onlara ramazandan sonra bir ziyafet verse pirincide pek severler hani yiyecek falanda koyar bu şekilde özrünü beyan eder gerisini ben hallederim ALLAHIN İZNİ İLE

aga.0074

Kullanıcı

e pirincide pilav yapmadan vereyin garibanlar yesinler pisirip,onlar pirinci fırına verdigi zaman bende isime bakarim piknik hesabi..

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

sen yinede pişir de ver birde pişirme parası bırakmak zorunda kalma

Üst Alt