Bakır çubuk suç delili olarak sergilenmiş | Define işaretleri ve anlamları

Bakır çubuk suç delili olarak sergilenmiş

Kader25

Nasip olursa olur..!
Admin
Merhabalar,
Benim bir sırt çantam var, 55 cm yüksekliğinde.
İçinde 3 takım çubuğum ve ufak tefek malzemelerim var.
Yıllardır kullandığım bir çantam.
Yol aramalarında çok kontrol edildi,
Uçakla seyahat ettim, yanımdaydı.
Kimse ne bir şey sordu nede inceledi.
Sadece Batman Havalimanında bagaj bölümüne alacağız dediler,
yanımda olmasına müsade etmediler.
Biraz önce bir haber okudum. Haberi sizinle de paylaşmak istiyorum:

>>>>>> mynet.com <<<<<<<

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ve il merkezinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bir operasyon düzenlendi.
Düzenlenen 2 operasyonda 2 şüphelinin iş yerinde arama yapıldı. Aramalarda çok sayıda ele geçirildi.

1765965624987.png

Aynı zamanda çok sayıda tarihi eserin yanı sıra silah ve patlayıcı madde de bulundu. Operasyonlarda bulunanlar arasında birer adet ruhsatsız tabanca ve şarjör,
170 adet fişek, 2'şer adet el dedektörü, bakır define arama çubuğu da yer aldı. 2 şüpheli gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edildi.

>>>>>>>>>>>>>> 0 <<<<<<<<<<<<<<0<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Fotoğraf da gördüğünüz gibi BAKIR ÇUBUKLAR suç delili olarak sergilenmiş.
Normalde çubuğa kimse birşey demez, delilde kabul edilmez.
Lakin el yapımı patlayıcı ve ruhsatsız tabanca olunca meselenin içinde
herşey delil olur.

25-30 senedir dağlarda dolaşırım, asla patlayıcı ile işim olmadı.
Ben anlamıyorum patlayıcı işini. Doğaseverin patlayıcı ile işi mi olur..?
Evin kapısını bulamayan damdan girmek için damı patlatıyor gibi bir durum.
Aklı olan patlayıcılardan uzak durur. Akıl işi değil zaten.

Bu fotoğraf bize birşey daha anlatıyor:
Bu arkadaşlar çubukla yüzeye yakın olan malzemeyi tespit edip,
el dedektörü ile de son noktayı koymuşlar.
Çubukla tek-tek yapılır mı diye soranlara bir cevap olsun.

Evet çubukla tek-tek yapılır.

Akşam yersin tatlı tatlı hurmalar,
Kanunsuz işler, sabahında tırmalar.
Uzak duralım.

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Tabanca ve 170 mermi enteresan , herhalde sikkeleri bunlar çıkarmamış savaşarak almışlar :) hadi can güvenliği dedin tabancayı aldın 170 mermi ile kendilerini neden koruyacaklar acaba

Kader25

Nasip olursa olur..!
Admin
Tabanca ve 170 mermi enteresan , herhalde sikkeleri bunlar çıkarmamış savaşarak almışlar :) hadi can güvenliği dedin tabancayı aldın 170 mermi ile kendilerini neden koruyacaklar acaba
Benim taşıma ruhsatlı tabancam var. Bende yok bu kadar mermi. (kahkaha)
Önceden ucuzdu, sanırım tanesini en son 12 liraya aldım MKE.

Rahmetli dayım 30 sene öncesinde silah ve mermi satardı.
Köyde herkes ona gelirdi.
Birgün benim oğlan 4 tabancayı aynı anda görünce şaşırıp sordu:
Dayı bu kadar silahı napıyon?
Rahmetli dedi ki " oğlum yarın birgün yunanla savaş çıkar, dursun yanımızda" (kafam)(keyif):cool:(kahkaha)

Belki bu zatlarda Yunan Savaşına hazırlık yapmışlardır. :)

Abdullah313

Kullanıcı
Yâ biz ne günler gördük güzel memleketimizde. Çok uzak da değil 2000 li yıllarda (28 şubat dönemi) . Birkaç gence evimizde Kuran öğretiyoruz diye terörist basar gibi baskınlarda delil torbalarına doldurulan deliller, her camide 5 vakit imamların giydiği cübbe, her camide en az 20-30 adet bulunan rahle, her namaz kılanın cebinde taşıdığı takke... Bunlarla savcılıkta iddianemeler hazırlandı ve mahkemelerde duruşmalar oldu yakın devirlerde. Yani bakır çubuk suça güçlü delil olmuş hiç şaşırtıcı değil benim açımdan. Hatta ateş yakmak, melemen yapmak için, cebinden çıkan kibriti koysalar masaya delil olarak, şaşırmayacağım. Gerçi bu olayda dinamit fitili ateşlemek de var 😊 kibrit de olabilirdi masada. Silah, mermi ve dinamit? Bunlar olmamalıydı. Tasvip edilebilir tarafı yok. Şahsi kanaatim, define işi bahane doğada kamp, çaylar muhabbetler şahane usulü olmalı definecinin anlayışı. Günlük yaşayışın ilk temel amacı olup da çoluk çocuğun rızkını harcamak, silah patlayıcı vs ilr babalarının (dolayısıyla çocukların) geleceği riske edilmemeli. Bu kadar hırslanılmamalı. Dostlarla güleriz, hoş vakit geçiririz doğada kampımızı yaparız, bunların yanında masibimiz varmıymış bakarız, varsa da yoksa da tevekkül eder, şükreder geliriz. Silahlar patlayıcılar ne Allah aşkına ya? Şimdi bu arkadaşlar 1 sene içeride yatarken evde hanım çocuklar perperişan, ele muhtaç olmasalar bile rezillik yaşanacak. Allah'ım! En sevdiklerinin yüzünü elaleme çevresine karşı yere düşürmeyi hangi bedel karşılayacak ki bu rüsvaylığın riski alınıyor diyorum bazen. Tarihi eser de var, yatacakları kesin. Değdi mi şimdi onca yorgunluğun, emeğin, nelerin feda edildiğinin muhasebesini uzun bir boş vakitte yapacaklardır maalesef. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum, ben kendi işini birinci planda tutanların kıt gözlüğüyle bakmaya çalıştım. Bu işi profesyonelce, birinci ana mesleği olarak yapan birini tanımadığım için onların empatisiyle bakamıyorum. Onlar da kendi açılarından bakınca haklı olabilirler. Allah 'ım her zaman hakkımızda hayırlısını versin, hak ettiğimiz belaları sıkıntıları affedip kaldırsın. İyilerle karşılaştırsın, İyilerle beraber razı olduğu şekilde yaşatsın.

light_celal1

Kullanıcı
Bende 2 makina çubuk bide mınçıka ile aramaya girdim hemde didik didik aradılar
Sakin ve mantıklı açıklamalarla sıyırdım
Ama mınçıka için bıraz laf yedik tabi 🙂

Kader25

Nasip olursa olur..!
Admin
Yâ biz ne günler gördük güzel memleketimizde. Çok uzak da değil 2000 li yıllarda (28 şubat dönemi) . Birkaç gence evimizde Kuran öğretiyoruz diye terörist basar gibi baskınlarda delil torbalarına doldurulan deliller, her camide 5 vakit imamların giydiği cübbe, her camide en az 20-30 adet bulunan rahle, her namaz kılanın cebinde taşıdığı takke... Bunlarla savcılıkta iddianemeler hazırlandı ve mahkemelerde duruşmalar oldu yakın devirlerde. Yani bakır çubuk suça güçlü delil olmuş hiç şaşırtıcı değil benim açımdan. Hatta ateş yakmak, melemen yapmak için, cebinden çıkan kibriti koysalar masaya delil olarak, şaşırmayacağım. Gerçi bu olayda dinamit fitili ateşlemek de var 😊 kibrit de olabilirdi masada. Silah, mermi ve dinamit? Bunlar olmamalıydı. Tasvip edilebilir tarafı yok. Şahsi kanaatim, define işi bahane doğada kamp, çaylar muhabbetler şahane usulü olmalı definecinin anlayışı. Günlük yaşayışın ilk temel amacı olup da çoluk çocuğun rızkını harcamak, silah patlayıcı vs ilr babalarının (dolayısıyla çocukların) geleceği riske edilmemeli. Bu kadar hırslanılmamalı. Dostlarla güleriz, hoş vakit geçiririz doğada kampımızı yaparız, bunların yanında masibimiz varmıymış bakarız, varsa da yoksa da tevekkül eder, şükreder geliriz. Silahlar patlayıcılar ne Allah aşkına ya? Şimdi bu arkadaşlar 1 sene içeride yatarken evde hanım çocuklar perperişan, ele muhtaç olmasalar bile rezillik yaşanacak. Allah'ım! En sevdiklerinin yüzünü elaleme çevresine karşı yere düşürmeyi hangi bedel karşılayacak ki bu rüsvaylığın riski alınıyor diyorum bazen. Tarihi eser de var, yatacakları kesin. Değdi mi şimdi onca yorgunluğun, emeğin, nelerin feda edildiğinin muhasebesini uzun bir boş vakitte yapacaklardır maalesef. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum, ben kendi işini birinci planda tutanların kıt gözlüğüyle bakmaya çalıştım. Bu işi profesyonelce, birinci ana mesleği olarak yapan birini tanımadığım için onların empatisiyle bakamıyorum. Onlar da kendi açılarından bakınca haklı olabilirler. Allah 'ım her zaman hakkımızda hayırlısını versin, hak ettiğimiz belaları sıkıntıları affedip kaldırsın. İyilerle karşılaştırsın, İyilerle beraber razı olduğu şekilde yaşatsın.
Amin

Üst Alt