Bakmaya değer mi?

HASMİR

Kullanıcı
Geriden dikkat çeken böyle heryer araştırmaya değer.

Yanına gideceksin.
İşçilik var mı yoksa doğal aşınma mi önce buna karar vereceksin. Doğal aşınma değilse usulüne uygun fotograflanmasi gerekecek.

Zirveler ve kayalık.
Her zaman önemlidir.
İhmal edilmemelidir.

Birde ricam var
Profil fotonuzu değiştirirseniz daha uygun olur. Tarihi şahsiyetler ve yaşayan ünlüler birde başkasının fotoğraflarını profil fotosu olarak kullanmamak define sitelerinde genel teyammul ve kuraldır.

Kolay gelsin.
Eğer kuralsa kurala uyup değiştirdim ustam.yorumunuz içinde teşekkür ederim.soylediklerinizi dikkate alarak resimleyip araştıracam.

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Dikkatlice inceledim fakat çözünürlük yanıltması olmuş olabilir. Sırasıyla işlem gibi görünen yerleri işaretledim. Kırmızı ile işaretlediğim yerde duvar fark ettim. Mavi alan duvardan işlemli kaya ile set duvar verilmiş gibi. Sarı alanda ise kesme işlemi görünmekte. Görselden aanladiğim bu kadar. Burada burada bitkilere ağaçlara odaklanın.
723C466C-17E6-43D5-9FB3-1B68B1E81F0D.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

HASMİR

Kullanıcı
Dikkatlice inceledim fakat çözünürlük yanıltması olmuş olabilir. Sırasıyla işlem gibi görünen yerleri işaretledim. Kırmızı ile işaretlediğim yerde duvar fark ettim. Mavi alan duvardan işlemli kaya ile set duvar verilmiş gibi. Sarı alanda ise kesme işlemi görünmekte. Görselden aanladiğim bu kadar. Burada burada bitkilere ağaçlara odaklanın.
Ekli dosyayı görüntüle 26097
Sevgili roni ustam ordaki örme duvar büyük ihtimalle bahçe idi.egimden dolayı toprak kaymasinndiye duvar yaparlar.ama oraya gittiğimde mutlaka işaretledim yerlere ve bitkilere odaklanacak.yorumun için çok teşekkür ederim.

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Eğer kuralsa kurala uyup değiştirdim ustam.yorumunuz içinde teşekkür ederim.soylediklerinizi dikkate alarak resimleyip araştıracam.
Zirvedeki yerini arka tarafını da iyice inceleyin.
İşçilik var mı işaret varmi?
Fotograflayin.
Düz yerler
Çöken yerleri
Dikme taşları
O alana ait olmayan taşları vs.
Arkasında sulu yada kuru dere varsa
Derenin karşı yamacında kayaliklar da önemli.

HASMİR

Kullanıcı
Zirvedeki yerini arka tarafını da iyice inceleyin.
İşçilik var mı işaret varmi?
Fotograflayin.
Düz yerler
Çöken yerleri
Dikme taşları
O alana ait olmayan taşları vs.
Arkasında sulu yada kuru dere varsa
Derenin karşı yamacında kayaliklar da önemli.
Değerli kader25 ustam dediğin gibi her yerin detaylı fotolarını çekecem.insallah çektikten sonra detaylı bir sunum yapacam burada👍🙏🤲

TRUVA

USTA
Admin
Ilk işaretlediğim üç tane sarı noktaların olduğu yerlere değerli testi yap.Duvar gibi olan kayanın iki ucuna. Aşağıda olan kesmenin üstüne yanda kesme gibi görünen yerin solu olan yer birisi. Bu üç noktada para ara. Diğer işaret ettiğim kayanın üç burnu var. Üç değerli mezar noktasını işaret ediyor düşünebilirsin. Birisi sağda görünen kaya ve orayı yakından incele .diğeri resimde çıkmamış sol bölgede. Ortadaki burundan karşıda biraz uzak yüksek bir yer neresi görünüyorsa ok ile işaret ettiğim manzarada. Sağdaki noktayı sol bölgeyi ve karşıyı göreyim.Not: ortadaki burunun baktığı yönde arada vadi olabilir. Vadinin karşısı.

Ekli dosyalar

• 20230903_232916.jpg
    20230903_232916.jpg
    347.2 KB · Görüntüleme: 13
  • 20230903_232422.jpg
    20230903_232422.jpg
    390.8 KB · Görüntüleme: 12

HASMİR

Kullanıcı
Ilk işaretlediğim üç tane sarı noktaların olduğu yerlere değerli testi yap.Duvar gibi olan kayanın iki ucuna. Aşağıda olan kesmenin üstüne yanda kesme gibi görünen yerin solu olan yer birisi. Bu üç noktada para ara. Diğer işaret ettiğim kayanın üç burnu var. Üç değerli mezar noktasını işaret ediyor düşünebilirsin. Birisi sağda görünen kaya ve orayı yakından incele .diğeri resimde çıkmamış sol bölgede. Ortadaki burundan karşıda biraz uzak yüksek bir yer neresi görünüyorsa ok ile işaret ettiğim manzarada. Sağdaki noktayı sol bölgeyi ve karşıyı göreyim.Not: ortadaki burunun baktığı yönde arada vadi olabilir. Vadinin karşısı.
Ustam buda derenin yada vadinin karşısı.ustam dediğin yerleri teker teker bakacam.hepsinde elmisciligi varsa detaylı fotoğraflarını çekip detaylı sunum yaparım.cok teşekkür ediyorum @TRUVA ustam.seviyorum bu siteyi yaaa.herkes ilgili alakalı samimi.hepinize çok teşekkür ediyorum tekrardan.

Ekli dosyalar

• IMG-20230903-WA0063.jpg
    IMG-20230903-WA0063.jpg
    211.5 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20230903-WA0064.jpg
    IMG-20230903-WA0064.jpg
    264.7 KB · Görüntüleme: 9

HASMİR

Kullanıcı
@TRUVA ustam ortadaki dik kayanın gösterdiği hemen hemen aynı hizada yaklaşık 400-500 metre ilerde bir büyük kaya var.bu kayanın altı dar girişli bir oda.orasini ben ayı mağarası sandım ama içine girince çok güzel hazırlanmış bir oda olduğunu gördüm.icine dedektorle baktım öten yoktu.demek ki boşaltılmış.birbe bu kayanın ucunda koltuk taşı var ve ayaklarını sarkitinca hemen odanın girişine denk geliyor.eger ortadaki dik kaya orayı gösteriyorsa biri gitti demek kaldı işaretledigin yer.hepsine detaylı bakacak değerli ustam.

TRUVA

USTA
Admin
@TRUVA ustam ortadaki dik kayanın gösterdiği hemen hemen aynı hizada yaklaşık 400-500 metre ilerde bir büyük kaya var.bu kayanın altı dar girişli bir oda.orasini ben ayı mağarası sandım ama içine girince çok güzel hazırlanmış bir oda olduğunu gördüm.icine dedektorle baktım öten yoktu.demek ki boşaltılmış.birbe bu kayanın ucunda koltuk taşı var ve ayaklarını sarkitinca hemen odanın girişine denk geliyor.eger ortadaki dik kaya orayı gösteriyorsa biri gitti demek kaldı işaretledigin yer.hepsine detaylı bakacak değerli ustam.
Biraz uzak demiştim ortadaki icin. Muhtemelen orası. Orayı göreyim. Attığın resim sol taraf dediğim kaya. Orada işaret ettiğim yanda ağacın arkasındaki alanı incele .Muhtemelen ağacın arkasından giriş. Orayı göreyim.

Ekli dosyalar

• 20230904_001946.jpg
    20230904_001946.jpg
    234 KB · Görüntüleme: 11

HASMİR

Kullanıcı
Biraz uzak demiştim ortadaki icin. Muhtemelen orası. Orayı göreyim. Attığın resim sol taraf dediğim kaya. Orada işaret ettiğim yanda ağacın arkasındaki alanı incele .Muhtemelen ağacın arkasından giriş. Orayı göreyim.
Ustam ağacın arkasını gidince cekebilirim.ortadakinin gösterdiği yerin fotosuda bu.ama içerisini çekemedim çok karanlık olduğu için.ama girişi bu şekilde içi ise dik dörtgen şeklinde 2x5 gibi yüksekliğinde 2,5metre gibi.

Ekli dosyalar

• IMG-20230812-WA0011.jpg
    IMG-20230812-WA0011.jpg
    613.3 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG-20230812-WA0012.jpg
    IMG-20230812-WA0012.jpg
    470.2 KB · Görüntüleme: 10
Üst Alt