Batman’da Bin 771 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi | Define işaretleri ve anlamları

Batman’da Bin 771 Parça Tarihi Eser Ele Geçirildi

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
BATMAN’DA YAPILAN OPERASYONDA BİN 771 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ
Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Sason ilçesinde bir evde yapılan aramada Bizans, Ortaçağ ve Osmanlı dönemlerine ait toplam bin 771 parça tarihî eser ele geçirildi.

23 Nisan 2016 tarihinde Sason ilçesinde bulunan bir evde yapılan aramada sonucunda bulunan tarihi eserlerin listesi Batman Valiliği’nin internet sitesinde yayımlandı. Operasyonda ele geçirilen eserler şöyle sıralandı:

“Bizans ve Ortaçağ dönemine ait olduğu değerlendirilen 9 adet heykel, 2 adet mühür, 1 adet kabartma heykel, 1 adet hançer, 1 adet kemer, 2 adet haç, 44 adet kemer parçası, 10 adet bileklik parçası, 25 adet kolye ve parçaları, 67 adet yüzük ve parçaları, 108 adet eski T.C. kuruş ve liraları, 246 adet Osmanlı tuğralı para, 20 adet ok parçası, 18 adet çeşitli Osmanlı tuğralı para, 18 adet çeşitli figürlerde metal küçük paralar, 1 adet kabzasız hançer, 1 adet 7,5 cm çaplı metal levha, 108 adet çeşitli ebatlarda farklı tip metal para, 2 adet ahşap takı kutusu, 932 adet çeşitli ebatlarda metal sikkeler, 137 adet küçük parçalar hâlinde şekilsiz metal parçalar ve 18 adet tarihî taş parçaları olmak üzere toplam 1.771 adet değişik çap ve ebatlarda tarihî eser ele geçirilmiştir."

Olayla ilgili gözaltına alınan bir kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı belirtildi.

batman.gov.tr

Fotoğraflar: dogruhaber.com.tr

thumb.php

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
benim aklı evvel vatandaşım evini izinsiz müzeye çevirmiş.

AH BE KARDEŞİM, HİÇ BÖYLE ACEMİLİK OLUR MU?

İnsanın gözünü ancak "toprak" doldurucak, hadisi şeriflere binaen bu kesin.

(YAHU EVDE SAKLAYACAĞINA, BULDUĞUN YERDE KALSAYDI YA....
İLİMSİZ YOL, MÜRŞİDSİZ YOLCULUK OLMAZ.
OLURSA İŞTE SONU BÖYLE HÜSRAN OLUR. Yazık çok yazık )

Ne beklersin, neyi beklersin?
Buldun sakladın buldun sakladın. Alıcı aramaya başladın. Karşına da Jandarma İstihbarat çıktı alıcı olarak, neden?
Neden olacak herkesle konuştun, herkesin haberi oldu. Birileri konuşurken birileri duydu. O birileri de Jandarmaya "öttü."
Jandarma ötsün diye birçok horoz kiralıyor; asayiş için, emniyet için, terörizm için, uyuşturucu için. Kime denk gelse işini yapar.

Müzeye götürüp verseydin başına bunlar gelir miydi?
Gelmezdi.

Hadi müze az veriyor diye tamah ettin, yahu kardeşim sağlam alıcı olmadan bu işlere girişilir mi?
Hiç mi racon bilmezsiniz, yol-yordam bilmezsiniz..?
En az 5 sene yatacak. Değer mi?

metin77

Kullanıcı
Parmakla gosterilecek adam olacakken parmakliklar arkasinda kalmak cok zor olsa gerek. 2 sini bana 2 sini de tevfik abime ver desek diktir git lan der :)

TEVFiK

Vip Üye
[QUOTE="metin77, post: 149354, member: 9464"]Parmakla gosterilecek adam olacakken parmakliklar arkasinda kalmak cok zor olsa gerek. 2 sini bana 2 sini de tevfik abime ver desek diktir git lan der :)[/QUOTE]
:D vallahide öyle söylerdi :eek: bana sadece 1 tane----çik olsa bile yeterdi:p

metin77

Kullanıcı
Biz bulursak ona bir tane postalariz:)

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MAVRAN

Vip Üye
Bunları bulduğunu sanmıyorum şahsi düşüncem BOZKURT Ustamın daha önce belirttiği gibi Suriye'nin karışmasından ve bölgede doğan zafiyetten yararlanarak Ülkemiz üzerinden başka ülkelere satılmaya çalışılan eserlerden bir kısmı diye düşünüyorum.

Üst Alt