Bilinmeyen gömü ve oda örneği (AI)

wolçan30

Kullanıcı
Üstadlarimiz dururken bize söz düşmez bizden çok daha bilgili üstadlarimiz var saygilarimla

• Beğen
Tepkiler: Nik

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Hayırlı bayramlar arkadaşlar Allah yaptığınız ibadetleri dergahı izettinde kabul etsin.bitki konusu başlı başına bir konu daha geniş şekilde incelenmesi lazım daha çok kurcalanmasi lazım .bitki ilmini bilen hiç bir makinaya iht duymaz .tabi bu benim fikrimsaygilarimla
ALLAH razı olsun. Hâyrlı bayramlar size de İnş’ALLAH.
Dilimiz döndüğünce bildiğimiz kadarını aktarıyoruz. Bitki konusunda bir çok çeşidi tek konu altında @Necat. Ustamın da desteği ile beraber birleştirip paylaştık. Samimi bir adaptasyon en acemiyi dahi bilgeliğe götürür. Yeter ki içinden gelsin. Ben yıllar önce de söyledim bitki ilmini bilene ne cihaz ne çubuk gerekmez diye. Karar eyleme geçecek olanındır. Biz tabağı sunduk gerisi onlara kalmış. Selametle. ✋

wolçan30

Kullanıcı
Slm roni ustam size zahmet açtığınız bitki konusunu sitede kaydetme yada güncelleme yapılabilir mi acaba istediğimiz zaman ulasabilmek adına tabiki mümkünse tşk edeyiyorum

Dedektif

Vip Üye
ALLAH razı olsun abe heyranım. Baş tacısın.
@Kader25 ustamla @Nik ustam birbirine yakın şeyi söyleyince bitki konusu yine aklıma geldi. Hem şifa deposu hemde işaret kutusu sınıfında bir bitki. Tamda bu tür yerde söylene bilecek ender örnektir. Hazır aklıma gelmişken onuda dile getireyim. Sığır kuyruğu ve Benekli kengeri bir arada görürseniz muhteşemdir ama bunun tam ortasında yoğun yani yaygın halde Şevketi Bostan dikeni görürseniz işte o zaman burası muhteşem bir roma noktasıdır. Muhakkak ama muhakkak size birşey buldurur. Kalıntı sıfıra düşmediği sürece bu bitki o topraktan vazgeçmez. Şayet şevketi bostanı bir başına veyahutta benekli kenger ile beraber eğilimli bölgedeki düzeltide bir arada yoğun görürseniz işte o zaman orası %100 harman alanıdır. Sondaj atsan 10 metredede su çıkar 60 metredende. Ülkemizde dilediğiniz her yerde deneyin bir gram şaşmaz. İsterseniz konyada deneyin sonuç aynıdır. Eğer harman bölgesine denk geldiyseniz o bölge kah derin kah yüzeysel malzeme zenginliğine sahiptir. @Necat. abim müsait bir zamande Şevket-i Bostanıda bitki konusuna eklerse başkalarına da belki fayda olur ipucu olur.
selametle İnş’ALLAH.
@Roni ustam,yüzeyi tamaman deforme olmuş ortalama 1,5 dönümlük bir harman alanının, açık kısmına denk gelen 300m2 lik kısmından şevketi bostan yoğun olarak fışkırıyorsa,nasıl yorumlamak lazım..bütünü mü değerlendirmek lazım,çıktığı noktayımı?

bestami31

Kullanıcı
@Roni ustam,yüzeyi tamaman deforme olmuş ortalama 1,5 dönümlük bir harman alanının, açık kısmına denk gelen 300m2 lik kısmından şevketi bostan yoğun olarak fışkırıyorsa,nasıl yorumlamak lazım..bütünü mü değerlendirmek lazım,çıktığı noktayımı?
ustam o alana odaklanmak lazım yani düzlemde bu bitki örtüsü varsa orada tespit yapmaya çalışalım, oda mezar veya değerli malzeme benimde ören yerlerindeki bitki varlığı dikkatimi çekmişti, çok ilginç değil mi?iğde ağacı ahlat ağacı bunlara örnektir ustalar

Dedektif

Vip Üye
ustam o alana odaklanmak lazım yani düzlemde bu bitki örtüsü varsa orada tespit yapmaya çalışalım, oda mezar veya değerli malzeme benimde ören yerlerindeki bitki varlığı dikkatimi çekmişti, çok ilginç değil mi?iğde ağacı ahlat ağacı bunlara örnektir ustalar
Saol ustam, @Roni Ustada yorumunu yapsın,düz mantık ilerlemek pek mantıklı olmaz sanırım..deforme olmuş alanda kökün taşınmış olma ihtimalini de merak ediyorum

Roni

USTA - KÂŞİF
Super Moderatör
Slm roni ustam size zahmet açtığınız bitki konusunu sitede kaydetme yada güncelleme yapılabilir mi acaba istediğimiz zaman ulasabilmek adına tabiki mümkünse tşk edeyiyorum
@Necat. Ustam konuyu sabitlemişti.

Buradan da takip edebilirsiniz :

Tabiki ilgilenmek gerek ama önemli olan işleme değer noktanın hangi tarafta olduğunu tespit etmek. Yaşam birkilerinden hangisine sahipsiniz ? Zeyrin,incir,ceviz vs vs? Toprak yapınız nedir? Bu alanda örme yığma veya tuğla mermer kesme blok taş parçalarına hiç denk geldiniz mi?

Dedektif

Vip Üye
@Necat. Ustam konuyu sabitlemişti.

Buradan da takip edebilirsiniz :

Tabiki ilgilenmek gerek ama önemli olan işleme değer noktanın hangi tarafta olduğunu tespit etmek. Yaşam birkilerinden hangisine sahipsiniz ? Zeyrin,incir,ceviz vs vs? Toprak yapınız nedir? Bu alanda örme yığma veya tuğla mermer kesme blok taş parçalarına hiç denk geldiniz mi?
Ustam,
Bitkiye en yakın (10mt) ağaç kurumuş yabani kiraz,tuğla parçası sadece bitki dibinde görüldü.
Merak ettiğim,bitkinin çıktığı yere özel kontrol noktası olurmuydu?
Sınır bulgularını ayrıca kontrol ediyorum.

Dedektif

Vip Üye
Ustam,
Bitkiye en yakın (10mt) ağaç kurumuş yabani kiraz,tuğla parçası sadece bitki dibinde görüldü.
Merak ettiğim,bitkinin çıktığı yere özel kontrol noktası olurmuydu?
Sınır bulgularını ayrıca kontrol ediyorum.
Ayrıca bir yerde daha var,sadece tepede, düz geniş alan,70 80 mt bir armut ve nar ağacı,yığıntı,kiremit,tuğla kırığı olmayan bir yer.

Üst Alt