Bitki örtüsü

Dedektif

Vip Üye
Burası Marmara bölgesi,artı önemi veya önemsizliği olur mu bilmiyorum..doğayı,araziyi okumadan ilerleme şansın olmuyor..işçilikler ya çok kötü yada çok eski olduğundan deforme olmuş.
Tüm yüzey bulguları güneyde,yeraltı bulguları ise 50mt kuzeyinde.neyle uğraştığımızı bilmeden ilerliyoruz :)

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
İç Anadolu da pek bulunmaz bu bitkiler Ege Akdeniz ağırlıkli olduğunu düşünüyorum....
Bilakis doğu bölgelerinde daha yoğun. Mesela antep siirt fıstığının menengiç aşılamasıyla oluştuğunu biliyorsunuzdur. Biz doğuda bu aşılamayı çok yapardık. Şöyle ki bazı bitkiler sadece bölgelere özeldir dağılım gösteremez bazı bitkiler ise tektük dahi olsa kendini gösterebilir. Bu ilimde öncelikle bitkiyi tanımakla beraber faydası ve zararı açısından da yakinen tanımak gerek. Mesela yaralı keklikler menengiç ağacının sakızı ile yaralarını kaynak ederek iyileştirir. Bu roma döneminde de kullanılan bir yöntemdi.

Dedektif

Vip Üye
Ustam,burası giriş olduğunu düşündüğüm alan..burada arazi eğimi kuzeye doğru.

Batı yönünde ve kuzey yönünde bölgenin en büyük menengiçlerinden mevcut..mıcır yığını olan yerde ihtiyarlar,eskiden çoban kulübesi vardı diyorlar..dutun arkasında yani güneyinde oda boşluğu alıyorum..

Bitki uyum veya uyumsuzluğu konusunda yorum alabilirmiyim

Ekli dosyalar

• 1000143690.jpg
    1000143690.jpg
    889.6 KB · Görüntüleme: 5
  • 1000143689.jpg
    1000143689.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 5

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Ustam,burası giriş olduğunu düşündüğüm alan..burada arazi eğimi kuzeye doğru.

Batı yönünde ve kuzey yönünde bölgenin en büyük menengiçlerinden mevcut..mıcır yığını olan yerde ihtiyarlar,eskiden çoban kulübesi vardı diyorlar..dutun arkasında yani güneyinde oda boşluğu alıyorum..

Bitki uyum veya uyumsuzluğu konusunda yorum alabilirmiyim
Bitki uyumu gayet iyi. Bu menengiçe sırtınızı verdiğinizde tam batı veya hafif güney istikametinde son noktada kızeye meğil alan pozisyonda pıynarların arasında boy atmayan gizli bir kısır menengiç fidanı görürseniz muhakkak o alana önem verin.

Dedektif

Vip Üye
Bitki uyumu gayet iyi. Bu menengiçe sırtınızı verdiğinizde tam batı veya hafif güney istikametinde son noktada kızeye meğil alan pozisyonda pıynarların arasında boy atmayan gizli bir kısır menengiç fidanı görürseniz muhakkak o alana önem verin.
Saol ustam,kısır dediğiniz meyve gözsüz anlamında mı,başka fiziksel özellik varmı

Roni

USTA - KÂŞİF
Admin
Saol ustam,kısır dediğiniz meyve gözsüz anlamında mı,başka fiziksel özellik varmı
Kısırdan kastım boysuz kalır ve gövdeleşemez. Çünkü pıynar gövdeye giden güneşi kapattığından ağaç olmasına izin vermez. Taneleri yine çıkar ama boy alsa da gövde yapamaz.

Dedektif

Vip Üye
Kısırdan kastım boysuz kalır ve gövdeleşemez. Çünkü pıynar gövdeye giden güneşi kapattığından ağaç olmasına izin vermez. Taneleri yine çıkar ama boy alsa da gövde yapamaz.
Anladım ustam, tekrardan teşekkür ederim

Üst Alt