Boşluk Tespiti

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Selamün Aleyküm.
Ustalarım, bir HÜYÜĞÜN yaklaşık 1 km güney istikametinde Çubuklarla Boşluk tespit ettim. Derinlik de 2 metreyi geçmiyordu.
Kazmaya başladım. 1.5 mt. olunca tekrar çubukla kontrol ettim. Hala aşağıda diyordu. 2 metre olunca tekrar kontrol ettim; boşluk yok gösterdi.
Kazdığım toprak tertemiz, hiçbir katman çıkmadı. Kolay kazılıyor, safi toprak hiç taş vb. yok. Gerçi o çevredeki toprak yapısı hep aynı şekilde.
Arazi dümdüz. bu hüyüğün tüm cephelerden en az 5-6 km. çevresi bu şekilde.
Ayrıca 3 sene önce Kurban bayramı öncesi birisi buraları kiralamış küçükbaş hayvan getirmiş. çadırlarda bayrama kadar beslemiş. Benim çalışma yaptığım yerdeki çadır da 30 civarında koyun telef olmuş, çatlayıp ölmüşler. Sebebini veterinerler de söyleyememiş. Adam bu alandaki çadırını sökmüş.
Daha önce böyle hiç başıma gelmemişti. Apışıp kaldım.
Çukurdan çıkıp kontrol ettiğimde hala boşluk var diyor.
En son aklıma gelen şu:
1 metre uzunluğunda Hilti ucu aldım. çukura girip derinlemesine ve yanlamasına yoklama yapacağım. Ayrıca bu boşluk yakınında kıymetli maden işareti de alıyorum.
Başka tavsiye edeceğiniz bir yöntem var mı?
Teşekkür ederim şimdiden.

Mirkut

Vip Üye
Bence hic oradan ugrasma zaten aldigin metreye ulasmissin ki buyuk ihtimalle dedigin gibi gevsek topraktir hava gozenekleri var dolgu gibi algilamissin yinede sen bilirsin

aliömer

Kullanıcı
Hedeflediğini derinliğe ulaşmışsın görünen oki yumuşak topraktan sonra sert bir katman var. Bunu anlamak için uzun bir şiş al işlem yaptığın noktaya sapla şiş toprakta sıkışırsa yada biraz indikten sonra sertleşirse hiç uğraşma. Yok eğer şiş kendiliğinden aşağı kayar gibi yumuşak bir şekilde aşağıya inerse ve taşlara denk gelirse işleme devam edersin. Bu yola şüphelerinden kurtulursun. Doğal bir yapıya denk geldiğini söyleyebilirim

ersan

Vip Üye
ustam sindik senden bir sey yapmani isteyecem cubuklarlan nerde bosluk aliyorsun orada cok yavas bir yurume yap cubuklarlan bakalim cubuklar acilik kapanacak mi eye bu hareketi yaparsa demeki ordaki toprak dolgu yasa asada gaz olasili yuksek .

TEVFiK

Vip Üye
ustam sindik senden bir sey yapmani isteyecem cubuklarlan nerde bosluk aliyorsun orada cok yavas bir yurume yap cubuklarlan bakalim cubuklar acilik kapanacak mi eye bu hareketi yaparsa demeki ordaki toprak dolgu yasa asada gaz olasili yuksek .
s.a. şimdi yavaş yürürken bu çubuklar açılıp kapandığında dolgu veya gazmı var demektir.sayın ustam

Yörük2006

Kullanıcı
Degerli ersan ustamiza guvene bilirsin. Bilgisi yok yuksek ustalarimiz dan dir saygilarim'la

LG-E612 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Hafta sonu tüm yazılanları da kaale alarak son işlemi yapacağım inşallah.
O güne kadar başka yöntem ve değerlendirmesi olan ustalarım olursa müteşekkir olurum.
Nasip olursa sonucu paylaşırım.

Mirkut

Vip Üye
Ersan ustamin dedigini yaparsan kendini hic yormamis olursun

Üst Alt