Bu evden tarih fışkırdı!

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,744
Beğeni
17,851
Puanları
113
Konum
İstanbul
EKİRDAĞ’ın Malkara İlçesi’nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 800 parça tarihi eser ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şoke eden baskında bulunan eserler 2 bin, 2500 yıllık.
Tekirdağ Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, 45 yaşındaki Y.T., 60 yaşındaki N.C. ve 40 yaşındaki R.T.’nin tarihi eser aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. 3 kişinin evlerinde mahkeme kararıyla arama yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda ve dönemlerine ait sikke, at ve balık karışımı heykeller, ağırşaklar, küçük heykeller, yüzükler, mühürler, halkalar, çeşitli savaş malzemeleri ve aramakta kullanılan 3 ve özel dinleme kulaklıkları olmak üzere yaklaşık 800 parça obje ele geçirildi. 3 zanlı jandarma ekipleri tarafından ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na Muhalefet’ suçlamasıyla gözaltına alındı.



2 BİN, 2500 YILLIK

Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 2 bin ile 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Tarihi eserler Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 
Üst Alt