bu kaya neyi kapatmış? | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

bu kaya neyi kapatmış?

Kervan07

Vip Üye
selam ustalarım..

uçuruma bakan yamaçdaki bu kayalar ne anlam ifade eder? masa gibi kayanın üzerindeki taşlar sonradan koyma ve 2 kişi yerinden oynatamaz!

bu kaya resimde kare masa gibi görünüyor fakat aslında üçgen bir kaya! zorda olsa arkasından bakma şansım olmuştu..

bu kayalar doğuya bakıyor tam güneşin doğduğu yere!

aşağısı uçurum ve bu yüzden geriden foto çekme şansım olmadı.aşağıda pınardan beslenen,doğu batı istikametli çay akıyor..

masa gibi kayanın hemen önündeki kayanın yandan görünüşü.burda uçuruma bakan bir çok dikili kaya var.batıdan başlıyor ve burda doğuda son buluyor..

masa gibi kayanın genel görünüşü

yorumlar için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

METİN

Kullanıcı
Cevap: bu kaya neyi kapatmış?

zaman içinde kaya yarılma yapmış
burdan bişey olmaz.işçilik yok

mekansız

Kullanıcı

kayaları kalitesiz göruyorum bence doğal ustam...

Define_Nerede

Kullanıcı

yerin cok güzel kervan usta iyi bir araştırma yap o kayalara doğal diyen ustalarda alıcı gözüyle tekrar baksın imkanın varsa kemer gibi duran bir kaya var düz olan uzun onun etrafını biraz acsana kervan usta yada üstündeki kayaları aşagı indir bol sans

secretmap

Kullanıcı

benim fikrimi soracak olursan kardeş :kalın 15 kiloluk manivelayla iki kişi yarık yerden ayırabilir kolay gelsin

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

meyilli kısımlarda bu tür toplu yığılmış kayalar ,insanları çoğu zaman yanıltmıştır. olduğu kısıma yoğunlaşır insanlar.
çizdiğim resimdeki kayanın daha geniş açılı resmini görmek isterdim.
kırmızı sağda tamamı görünmeyen kare benzeri oyma var. ne verdiğini biliyorsun. ayrıca diğer çizdiğim yerler insan eli değmiş kısımlar.:p :p :p ama geniş detaylandırmayı bu resimlere göre yapmak maalesef zor. yapılması gereken zatıalinizce malum.sağlıcakla.

cantar

Kıymetli ustamız.
Kullanıcı

yer güzel işi zor .
0VRrYZ.jpg

ben zaman içerisinde birbirinden ayrılan kayanın bir tanesi düz ayrılan parçanın diğer parçası yuvarlak bir şekilde birbirlerinden ayrıldığını ve üst üste durduğunu görmedim ölecem gidecem üst üste konulmuş kayalar hiç bir kaya parçalanmış şekilde yeryüzünün üstüne toprağın üstüne çıkmaz benim felsefem bu.....................

Kervan07

Vip Üye

sayın çok kıymetli ustalarım..yapmış olduğunuz yorumlar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim..

evet burası ilk bakışta doğal görünebilir,tekrar söylüyorum (İLK BAKIŞTA)..

resimlere dikkatli bakıldığında masa gibi kayanın kenarları hat boyunca çıkıntılı

işcilik yok demeden önce resimlere yeterince bakmadığınız ortaya çıkıyor..

metin ustamın ustalığından şüphem yok..kendisi tecrübeli bir ustamız ve hocamızdır çok şükür..

fakat şunuda unutmayalım benim konularımda hiç bir resim yokturki doğal olsun,işcilik olmasın! abartmıyorum,gittiğim her arazide her kayayı tek tek itina ile özenerek büyük bir titizlikle incelerim ve öyle resimlerim...traşlı olmayan,işciliği olmayan,konum itibarı ile bir anlam ifade etmeyen hiç bir kayanın resmini çekmem..

şimdi bu kayanın olduğu arazi nekropol bir alan ve bir çok kapalı oda mezarı var ve mezarlara izin olmadığından ellemiyorum artı benim mezarlar ile ilgilenmediğimi iyi biliyorsunuz!

bu kayanın altından geçen yol KERVAN yoludur ve türkiyenin en önemli ve en yoğun olan kervan yollarından biridir! konularımın yüzde 80i buraya aittir!

burda olan emareleri yazmaya kalksam,ÇALKAYA ustam kıskanır:) eşkiya belgeleri gibi sayfa sayfa olur

odaları anlatmaya kalksam İKİZCELİ ustam kıskanır:) sayamadığım kadar varlar!

kasaları anlatmaya kalksam ERSAN USTAM kıskanır:) kendiside biliyor zaten!

burdaki sistemi anlatmaya kalksam HARBİCİ ustam kıskanır:) şaka yaptım kıskanmaz o..

burdaki hayvan figürlerini yazsam CANTAR ustam kıskanır:)

burdaki tılsımları yazsam FENERLİ ustam kıskanır:)

burdaki emarelerin hepsinin konusunu açsam ASİAVCI ustam kıskanır:) onun konularını sollar:)

ben sizin tüm değerli ustalarımın genel özelliklerini biliyorum ve yazmadığım diğer ustalarımında..

çünkü bu işi yapan çok kıymetli ustalarıma saygı duyuyorum ve onlardan örnek alıyorum..

iyiki varsınız,allah hepinizden razı olsun..

yazılarımı iyi niyetle yazdım bu yüzden başka taraflara ne olur çekmeyin..

sevgi ve saygılarımla

ÇALKAYA 28

Document/Belge/Usta
Kullanıcı

kayalardaki kırılganlık ustaları yanıltıyor olabilir birkaç farklı resimle daha detaylı bir konu olması muhtemel

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı

bölgen ve olaylarına hakimiyetin,iyi biliyorsunki,bizlere ancak övünç verir.ne mutlu bizlereki sizler gibi bilinçli kardeşlerimizle beraberiz. sitedeki kalitemizi yükselten ;ustalarından üyelerine kadar(o üyelerki içlerinde ustalık yapacak birikimde olanları bilelim) bilmediğini sorgulayan,doğruları kıskanan değil bilakis alkışlayan,bildiklerinide samimice sunan,engin yürekli değerlerin birlikteliğinin bir tezahürü.
kardeşiliğin ,dostluğun,samimiyetin,paylaşımın ,yardımlaşmanın kısaca bütün insani değerleri bünyesinde barındıran bir zümrenin define mekanında ,aralarında değil ,diğerlerini kıskandırmak şöyle dursun çatlamasına vesile olacak bir düzeyde olduğu herkesçe malum.;)
aziz kardeşim işte nazikane yorumunda bunları çok güzel teyid eder mahiyette. yazdıklarıma dudak büken varsa yorumunu bir kaç kez okur içeriğinde verilmek isteneni anlarsa belki yazdıklarımıda anlayabilir.(alkış) (alkış) (alkış)
saygı ve sevgi bizden...

Üst Alt