Bu Taş Neden Böyle Kesilmiş | Define işaretleri ve anlamları

Bu Taş Neden Böyle Kesilmiş

yoksul

Kullanıcı
Arkadaşlar değerli ustalarım bu fotoyu arkadaşım verdi kendi arazisindeymiş buranın 50m altında bir göze su varmış su şimdi kurumuş başka da belirli birşey olmadığını söyledi bu taş değerli bir gömü işaretimi yoksa mezar veya doğal olabilrmi sayın tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum
Fotolar yakın çekilmiş ve kaya temizlenmemiş kusura bakmayın başka fotosu yok

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
genellikle ,önemsiz mezarlar yakınlarında rastlanır. bana göre gariban.

yoksul

Kullanıcı
ikzceli ustam yakınında derken mezarın yakınlarında birşeyler olabilir mi (örneğin mezarla göze su arasında gibi ) hem bu mezar kesik kayanın altında mı yoksa yanında mı olur .Ben buraya gitmedim ama arkadaşlar gidip bakalım der arazinin sahibi de anasız babasız yetim bir çocuk bu akşam bana geldi ısrar etdi bir ihtimal değerli birşeyler varsa nereleri araştıralım tavsiyen ne olur

ersan

Vip Üye
ustam burda mezarlari olunca guneyinde az bir tepede kalir evleri toprak altinda olurlar 300 mt guney tarafinda dikatli incele buraya dere yata nekadar yakin

yoksul

Kullanıcı
buraya yakın dere yok biliyorum lakin 50m yakınında pınar olduğu söyleniyor.pınar bol suluymuş kadınlar çamaşır yıkarlarmış Eğer dere yatağı varsa ne aramalıyız oralarda ustam

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
güzel kardeşim,yetime ,herkesten çok eğilirim. anlaşılan b ir görünüm olupta söylemeyen namerttir. bu kadar net yazıyorum. o kadar çok inceliyorumki, sol bölümün üstü traşlı düzlenmiş gibi ve bazı net anlaşılamayan küçük bir iki oyma var gibi. resim yanıltması değilse. soru işareti koyduğum yerler,kayanın yosunları temizlenerek ,bir kaç yönden çekilirse,üzerinde işçilik olan yerler açığa çıkar ve anlama imkanı doğar.

yine söylüyorum. bence fakir mezar görünümünde. malı olan varlıklı insan ,böyle biryere işçilik yapmaz.
burası ,tarihi gayri müslim bir yaşamın olduğunu verdiğine göre,bölgede yüksek kayalıklı yerler gezilirse,zengin mezarlarına rastlanabilir. çevresine bir göz atsın ne kaybederki.
eğer boşluk tespiti yapabiliyorsanız, burayla ilgisi yok ama,pınarlar gömü için kullanılan kaybolmaz yerlerdir. bir kaç metre çevresinde yapabilirseniz boşluk tespiti yapınız.

yoksul

Kullanıcı
ben söylemedim sizlere çünkü görmediğim bir şeyi önemsemem kimseyede söylemeyi istemem lakin iş biraz nazik olduğun için söyleyeyim bu taşın ön tarafında başka bir taşta birtakım işretler varmış hem işaareti kırmışlar hem taşı kaldırıp altınaa bakmışlar bu olaya istinaden bende bir şüphe uyandı acaba mezarın taşını ana işret olarak belirlryip yakın bir yerlerine birşeyler mi sakladılar diye şüpheye düşüyorum inanin ustam kendim için değil, çocuğun işi olsun diye gayretliyim,hele bir gidelim bakalım MEVLAM neyler neylerse güzel eyler--gidince taşı temizler fotolarım ustam

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt