Büyük haç , 2 adet çok büyük kanal oyma ve kervansaray,han kalıntısı. | Sayfa 2 | Define işaretleri ve anlamları

Büyük haç , 2 adet çok büyük kanal oyma ve kervansaray,han kalıntısı.

Gitti

Kullanıcı
Cevap: Büyük haç , 2 adet çok büyük kanal oyma ve kervansaray,han kalıntısı.

Ustam o cizdigin mavi hat dere digil.
Birkaç ay önce gittigimizde oraya kepçe ile girip üst düzlük alana her iki tepede de yol acılmıs.
Tepelerin üst kısımlarına cıktıgında olabildigince düzlük alan tarlalar var.
Tarlalar için arac yani traktör cıkabilmesi için belediye acmıs o yolları.
Yoksa dere yatagı digil orası.
Karşı tepeleride inceledim.

Amele gibi sabahın köründen akşama kadar yazın gittim inceledim.
O mavi cizgilerin sol ileri kısmında yani uzun kanal oymasının oldugu yerin daha daha ilerisinde kayalıklar var .

Girişlerde var ama ufak girişler.
Yani hayvanların sogondogo cinsten.
Ve bir arkadasımın dedigine göre oturak kaya denilen bir yapı varmıs.
Ve oturdum hemen karsıdaki yamacı gösteriyor dedi ancak ben ikna olmadım.
Yamactaki yumusak toragın içine işlem yapmaz eskiler.

Hani kaya filan olsa tamam dicem ama digil.

Ben orayı gördüm ancak cok hatrımda digil ayrıntılar maalsef.

İsterseniz uygudan birkaç foto daha ekleyebilirim.
Veya gezinti yapıp videoda cekerim belki eger daha iyi analiz edilebilicekse.

A21MEDLi

Admin

arkadaşım uydudan bir kaç farklı açıdan çek,ama biraz yatay olunki tepe ve kuru dereleri fark edilsin..

Alfa Romeo

Kullanıcı

Medli usta, olay bellidir..Ben bunu daha ilk fotoda gördüm ve ona göre yazdım ama konu sahibi arkadaş anlayamadı..Şimdi işarete iyice bak, işaretin bulunduğu tepelik alan zaten belirtilmiş, Haç'ın alt koluda karşıda toprak bir yol var (bu eski yol olmalı) ve dikkat edersen eğim ve kıvrımları bile birebir aynı.Kesişim noktası da Haçın hemen önündeki Kuru Dere yatağında, diğer çevre fotolarına bakıncada arazi yapısı aynen yükseltili - alçaltılı işaretteki gibidir, yani taş'lar yerine birebir oturuyor...

TRUVA

USTA
Admin

Daha önce bu konuyu görmüştüm.Oradaki büyük haç şeklinde bahsettiğin yeri bölgenin bir krokisi olarak düşün.büyük bir yol yada dere yada vadiyi kesen dere yada yol ne varsa.Araziyi X şeklinde böl.bölümlerden birisinde oyma var.oymanın geldiği dilimi incele orda bir oda mevcuttur.ama görünüşe göre çok harap edilmiş.

Gitti

Kullanıcı

Haçdan kısa bir süre gittikten sonra catal yol ayrımına geliniyor yani kavsak.

Oradan itibaren heryer düz arazi.
Haç ın bulundgu tepe ve karsı tepelerde düzgün arazi boylu byunca.

Ve genelde de tarla.

O haçın araziyi tarif edip etmedigini uydu görüntülerini izleyerek daha net görebiliriz ustalar.

Hem sizinde daha saglıklı yorum yapma imkanınız olur.

Video linki aşağıda.

Son düzenleme:

Alfa Romeo

Kullanıcı

Hititli arkadaş, sen gerçekten Beyhude gezmişsin. Aşağıdaki de benim anladığım dilde ve anlatmaya çalıştığım, fakat senin bi türlü anlamak istemediğin Google Earth haritamdır. Adamlar seni düşünerekten, karşıdaki çukur alanı bile işarete işlemişler ama sen anlamamakta ısrarlısın :confused:. Başka da diyecek birşeyim yoktur....

TZBE.jpg

Gitti

Kullanıcı

Hititli arkadaş, sen gerçekten Beyhude gezmişsin. Aşağıdaki de benim anladığım dilde ve anlatmaya çalıştığım, fakat senin bi türlü anlamak istemediğin Google Earth haritamdır. Adamlar seni düşünerekten, karşıdaki çukur alanı bile işarete işlemişler ama sen anlamamakta ısrarlısın :confused:. Başka da diyecek birşeyim yoktur....

TZBE.jpg

Üstadım zaten o karşıdaki cukur alanı farkedip dile getiren bendim.

Bende oradan şüpheliyim.Ancak bunca kompleks işaret ve kanallar ve kervansaray sadece o alanı işaret ediyor olamaz diyorum.

Senin bahsettigin sadece haç ın çözümü.
ama dedigini kualk ardı etmicem gittigimde orayı kontrol edicem tekrar nasip olursa.

Emegine saglık üstadım.

Alfa Romeo

Kullanıcı

Değerli kardeşim, ben zaten sadece Haç işaretin için yazdım :) diğer fotoların açılmadığı için göremedim inan. Ayrıca çukuru belirtmene gerek yok, o zaten işarette özellikle belirtilmiş, bizim yaptığımız sadece onu okuyup tercüme etmek..Biz işarete göre yorum yazıyoruz, konu sahibi teyit için yorumlarımız doğrultusunda araştırıp, fotolar ama sen çevre fotosunu da eklemişsin konu'na, daha iyi olmuş tabi ki ve arazi yapısı işarete bire bir uyuyor..kolay gelsin..

Son düzenleme:

KANAS_USTA

Vip Üye

Büyük kanalın tam karşısında kayalara acılmıs kare pencere mevcut…. Demişsin;
Kanala boylu boyunca uzan o kareyı gorur kare esıttır pencere o da esıttır para demektır, pekı nerde bu para?
Kareden yola cıkarak bulunacak boş odanın guney batı duvarındadır…..

Cevrede bır cok yapı yerı olmalı bır yerlesım bolgesı burası ınce cızgı dedıgın kollara ayrılan yolu ıfade dereyı ıfade eder mısal derenın dogusunda bır adet hamam ıllakı olur sımdı;
Kanalın sagında 20 m de kapalı mezarın var cıft kerpıc mezardır taş kaldırılarak acılır,
Ayrıca guneyınde 3 adet magara tıpı oda mevcut
Kara taşı goremedım içerisinde degerlı maden olur…

Yamactakı o bır arada olan hac yapan taslara gelelım
3 turlu ızahat yapıcam;
1.si egerkı bu yamacın asagısından dere gecıyorsa ve bu kayalık yamac derenın guneybatısında kalıyor ıse;
* buraya yakın yırmı basamakla cıkılan magara tıpı bır tapınak olur avlusu olur ve avlunun guney dogusunda kuyu olur ve kuyunun guney tarafı 7 m kazılır
2.si egerkı bu yamacın asagısından dere gecıyorsa ve bu kayalık yamac derenın guneydogusunda kalıyor ıse;
*hemen bu tasın altına bakarsın yahut ısaretı tıklarsın…
3.sü haç eşittir duzluk ve cayırlık alan demıstık;
Madem hacın karısında bu uyum saglanıyor oyle ıse sende o gorulen cayırlık ve duzuk alana gıdecek ve ordakı degerlı mezarı tespıt edeceksın. Ancak burasının sartı; bu ıkı yaka karıslıklı olarak dogu batı ıstıkametlı olmalı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Gitti

Kullanıcı

Büyük kanalın tam karşısında kayalara acılmıs kare pencere mevcut…. Demişsin;
Kanala boylu boyunca uzan o kareyı gorur kare esıttır pencere o da esıttır para demektır, pekı nerde bu para?
Kareden yola cıkarak bulunacak boş odanın guney batı duvarındadır…..

Cevrede bır cok yapı yerı olmalı bır yerlesım bolgesı burası ınce cızgı dedıgın kollara ayrılan yolu ıfade dereyı ıfade eder mısal derenın dogusunda bır adet hamam ıllakı olur sımdı;
Kanalın sagında 20 m de kapalı mezarın var cıft kerpıc mezardır taş kaldırılarak acılır,
Ayrıca guneyınde 3 adet magara tıpı oda mevcut
Kara taşı goremedım içerisinde degerlı maden olur…

Yamactakı o bır arada olan hac yapan taslara gelelım
3 turlu ızahat yapıcam;
1.si egerkı bu yamacın asagısından dere gecıyorsa ve bu kayalık yamac derenın guneybatısında kalıyor ıse;
* buraya yakın yırmı basamakla cıkılan magara tıpı bır tapınak olur avlusu olur ve avlunun guney dogusunda kuyu olur ve kuyunun guney tarafı 7 m kazılır
2.si egerkı bu yamacın asagısından dere gecıyorsa ve bu kayalık yamac derenın guneydogusunda kalıyor ıse;
*hemen bu tasın altına bakarsın yahut ısaretı tıklarsın…
3.sü haç eşittir duzluk ve cayırlık alan demıstık;
Madem hacın karısında bu uyum saglanıyor oyle ıse sende o gorulen cayırlık ve duzuk alana gıdecek ve ordakı degerlı mezarı tespıt edeceksın. Ancak burasının sartı; bu ıkı yaka karıslıklı olarak dogu batı ıstıkametlı olmalı.

Ustam agzına saglık.

Önce uzun kanalın dibindeki kare pencereden baslayım.
Eger uydu görüntüleriniz izlediysen az bucuk gidip görmüş gibi olmuşsundur.

Kare pencerenin dibi ve üstü kazılmıs cukur acılmıs.

Etrafınada bakındım ama yeteri kadar omadı sanırım.
Mezar benzeri bi yapı veya emareler göremedim.
Haç kısmına gelince; pusula ile yön almam lazım dedigin tariflere hangisi uyuyor ise.
Ancak magara ve kilise yok orası kesin.
Bunların kalıntısı olabilicek emarede yok.
En uygun cayırlık alan kısmı sanıyorum.Cünkü cayırlık alan var.Hatta 2 tane var.Hem hac ın tam karsısı hemde az gerisinde.İkiside yamacın agzında düzlük ve tıpatıp aynı.

İnş gitme fırsatım olursa dediginiz sekilde incelemeye calışıcam.
Gerci bugünde kar yagmaya basladı:)

Üst Alt