'Cin çarpar' diyerek 8 milyon lira dolandırdılar! | Define işaretleri ve anlamları

'Cin çarpar' diyerek 8 milyon lira dolandırdılar!

rex

<font face="tahoma" size="2" color="#000000"><b>Fo
Kullanıcı
'ın İskenderun İlçesi'nde, aralarında bir belde belediye başkanının oğlunun da bulunduğu 12 kişi, eski bir milletvekiliyle çok sayıda işadamını 'cin carpar' diye korkutarak 8 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

CHP'li eski bir milletvekilinin, 'dolandırıldığı' yönünde şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı, araştırma başlattı. Olayla ilgili çalışmalarını tamamlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat timlerinin de destek verdiği operasyon düzenledi. İskenderun İlçesi merkezi ile Karaağaç ve Nardüzü beldelerindeki adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, bir belde belediye başkanının oğlunun da aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen evlerde yapılan aramalarda, sahte tarihi eser parçaları, tarihi eser aramakta kullanılan malzemeler ile silah ve dolandırıcılıkta kullanılan belgeler ele geçirildi.

ESKİ VEKİLDEN 1.5 MİLYON DOLAR DOLANDIRILDI

CHP'li eski milletvekilini 1 milyon 500 bin dolar dolandırdığı öne sürülen şebeke üyelerinin, kentteki çok sayıda işadamı ile vatandaşı da dolandırdıkları saptandı. Şebeke üyelerinin kurban seçtikleri insanları dini duygularla kandırıp, cinlerle tehdit ettikleri, aynı yolla, çocuklarına ve ailelerine zarar verme tehdidiyle para aldıkları öne sürüldü. Yaklaşık 3 yıldır şebekenin İskenderun ve çevresinde insanları cinle tehdit edip, bugüne kadar vatandaşları 8 milyon lira dolandırdıkları iddia edildi.

CİNLE ÇARPMA YÖNTEMİ

Şebekenin dolandırma yöntemi de şöyle açıklandı:

Şebeke üyeleri dolandıracakları vatandaşları masumane bir gerekçeyle bir eve getiriyor. Burada, yine şebekeden bir kişiyi Suriye'den gelen 'Şeyh' olarak tanıtarak, cinler aracılığıyla tarihi eser, altın gibi gömüleri ortaya çıkarttığına inandırıyor. Geldikleri evde, göstermelik altın veya tarihi eser bulma senaryosu oynanıyor. Aynı şebekenin elemanları, cin gelmiş gibi davranarak, transa giriyor. Bu oyunla psikolojik olarak kurban etkileniyor. Bu arada, kurbana sözde cinin bazı istekleri iletiliyor ve kurbandan küçük miktarlarla parça parça dolar veya lira şeklinde para isteniyor. Vermemesi halinde ise eve gelen cin tarafından, kurban seçilen kişi veya ailesine zarar verileceği, çarpacağı korkusu veriliyor.
DHA
Alıntı Merkezi:

HÜDAİ

Kullanıcı
Cevap: 'Cin çarpar' diyerek 8 milyon lira dolandırdılar!

Vay be bu cinler yeni türemiş demekki İstikamet Karaağaç marş marş dendimi gider gelirdik yolda hiç rastlamamışız eksiklik bizdemi acaba :D:D:D

cassabalee

Kullanıcı

ilginç bir yöntem.. biz türklerin kafası ne kadar çok çalışıyor (neye kafamız çok çalıştığı aşikar) ve çok saf kalpli insanlarımızda var... üzülüyorum

mameki

Kullanıcı

:)Eline Sağlık Üstadım.Güzel Paylaşım:).

beytanya

Kullanıcı

Haber için teşekkürler;)

naftabar

Kullanıcı

ben birinden borça alış veriş yapmaya utanıyorum:eek: bunlar nasıl milleti dolandırıyorlar anlamıyorum:confused: allah c.c ıslah etsin bunları rex usta haber için teşekkürler;)

Üst Alt