Define Arayışı Faciayla Bitti | Define işaretleri ve anlamları

Define Arayışı Faciayla Bitti

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Define arayışı faciayla bitti
1451807678633.jpg

Denizli'nin Acıpayam İlçesi'nde, el yapımı patlayıcıyla kayalık alanda define arayan 5 kişiden biri hazırladıkları düzeneğin elinde patlaması sonucu öldü, 1 kişi de yaralandı. Sevk edilen bomba imha uzmanı olaydan sonra kalan el yapımı patlayıcıyı, kontrollü olarak fünyeyle patlattı.
Olay, dün (Cumartesi) saat 16.00 sıralarında Bademli Mahallesi Eşeler Yaylası Kazancı Mevkii'ndeki kayalıklarda meydana geldi. Bölgeye define aramaya giden 56 yaşındaki Recep Tekin, 28 yaşındaki Gürkan Özmen, 34 yaşındaki Hasan Tekin, 41 yaşındaki Mehmet Özmen ve 29 yaşındaki Ömer Tekin yanlarında jeneratör, matkap, kazma, kürek ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan gübre, şeker, barut ve kükürt götürdü. Hazine bulmak için önce matkapla kayayı delen defineciler, daha sonra deldikleri yerlere yanlarında getirdikleri gübre, şeker, barut ve kükürt ile el yapımı patlayıcı koydukları sırada patlama oldu. Patlama nedeniyle evli ve 3 çocuk babası Recep Tekin, olay yerinde öldü, Gürkan Özmen ise yaralandı. Patlamadan yara almadan kurtulan arkadaşları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Definecilerin yerini belirleyen jandarma, sağlık ekipleriyle birlikte yola çıktı. Ancak definecilerin bulunduğu yerin sarp ve kayalık olması ve araçların ulaşamaması nedeniyle ekipler zor durumda kaldı. Yaklaşık 1 saat yürüyen ekipler, definecilerin yanına ulaştı. Jandarma ve sağlık ekipleri yaralı Gürkan Özmen'i, sedyeyle ambulansa taşıyarak Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Özmen'in patlama sırasında yüz ve göğsünden yaralandığı, hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu Tekin'in cesedi bulunduğu yerden çıkarılarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

DİĞER PATMAYICI KONTROLLÜ PATLATTI

Olay yerinde patlamamış bir el yapımı patmalıcının daha olduğu tespit edilince bomba imha uzmanı çağrıldı. Olay yerindeki incelemelerin tamamlanması ardından el yapımı patlayıcı, bomba imha uzmanı tarafından kontrollü olarak fünyeyle patlatıldı. Bu patlama sırasında etrafa kaya parçaları sıçradı. Jandarma Hasan Tekin, Mehmet Özmen ve Ömer Tekin'i gözaltına aldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Sabah haberlerinde bende izledim üzüldüm bu işleri patlayıcı vs gibi işleri tavsiye etmem hem kültürel varlık zarar görüyor hem kişiler geçmiş olsun ölene nin yakınlarına başsağlığı dilerim.

ikizceli

çalışmalarınızı yasal yapınız.
Kullanıcı
yasal olmayan ve bilinçsiz, bir o kadar da riski yüksek çalışmaya girmişler. çok yazık çok.
çalışma yapacakları yer de boştur. bu işi bilenler olsa böyle ,hayati riski olan bir yere adım bile atmazlar.
rahmet niyaz etmekten başka ne söylense anlamı olmayacak.

gandalf

BozkurT
Kullanıcı
allah rahmet eylesin diyecek başka bişiy bulamıyorum
evet bilinçsiz yapılan bir iş ama ne yaparsın bir umut
peşindeymişler duyduğum kadarıyla çaresizlik içinde oldukları
için yapmışlar çalışma yaptıkları yeri ben çok iyi biliyorum
oraya çıkmak bile cesaret ister açılmış bir çok kaya mezarı vardır oralarda
belki birinide biz bulabilirmiyiz diye denemişler.

wolf_52

Kullanıcı
allah rahmet eylesin geride kalanlara rabbim sabırlık versin, ben elimi eteğimi çekdim artık bu işlerden unumu eledim elğimi duvara asdım, çarpıldım buda bana yetdi normala dönene kadar atla karayı seçdim.........:confused:

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
Garip definecinin sonu ancak bunu arkasına bir yerlerin gücünü alanlar orayı kamunun inkaniyla patlatir sonra su getiriyorum derdi neyse benden bukadar mektubu yazdım rahatı kaçan filan olur :D abileri kızar sonra .

MAVRAN

Vip Üye
Allah rahmet eylesin ailesine sabır dilerim. Çok üzüldüm ne ümitler ne hayaller yok olup gitti birde ardında bıraktığı acılar. Lütfen herşeyi çok iyi düşünerek yapalım yaşamak herşeyden güzel, yoksul olsak hicbirşeyimiz olmasa bile sağ olmamız ve sevenlerimizle birlikde olmamız herseye değmezmi

Üst Alt