Define bulunan yerde ikinci araştırma !! | Define işaretleri ve anlamları

Define bulunan yerde ikinci araştırma !!

kabardey

Kullanıcı
Selamlar,

Uzun yıllar önce tamamen şans eseri bulduğum ve bazı şahıslar tarafından elimden alınan eski zamana ait bazı takı ve değerli eşyaların bulunduğu bölgede
tekrar bir araştırma yapmak istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ? Yardımcı olabilecek ve bu konuda hevesli kişler var mı ?

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Cevap: Define bulunan yerde ikinci araştırma !!

selamlar,

uzun yıllar önce tamamen şans eseri bulduğum ve bazı şahıslar tarafından elimden alınan eski zamana ait bazı takı ve değerli eşyaların bulunduğu bölgede
tekrar bir araştırma yapmak istiyorum. Bu konuda ne yapabilirim ? Yardımcı olabilecek ve bu konuda hevesli kişler var mı ?

inmisin yoksa cinmisin. Bırakalım forum seni biraz tanısın. Bak daha hangi ilden olduğunu bile açıkça yazamıyorsun. Sen olsan böyle bir teklife evet dermisin? Lütfen arkadaş. Lütfen

kabardey

Kullanıcı

inmisin yoksa cinmisin. Bırakalım forum seni biraz tanısın. Bak daha hangi ilden olduğunu bile açıkça yazamıyorsun. Sen olsan böyle bir teklife evet dermisin? Lütfen arkadaş. Lütfen

Siteye yeni üye olmuş ve bilgi isteyen birine Moderatör olarak verdiğin cevaptan ve kullandığın uslupdan dolayı tebrik ederim arkadaş !!!

Son düzenleme:

A21MEDLi

Admin

HARBİCİ kardeşimiz bu şekilde yazmışsa var bi bildiği,
konuna gelince çevrede herhangi işaret yoksa? dedektörle araziyi dolaşabilirsin,kısmet nasip.

kabardey

Kullanıcı

Açıkçası böyle bir olayla daha önce karşılaşmadım. Sürekli define arayan biri değilim.
Yani dedektör gibi aletler yok. Nasıl çalıştığını bile bilmem inanın. işaret sayılır mı bilmem ama kutuyu bulduğum yer sanki içi kum dolu bir oda gibiydi.
Uzun yıllar geçtiği için tam hatırlayamıyorum.

Bahsettiğim yer bir Orman..ve eserlerin bulunduğu yer ise bu ormanın içinde uçurum gibi
bir bölgenin tepesi. Yanlız eserlerin bulunduğu kutunun bir kısmı toprak üstündeydi.
Ve bu bölge' ye zannediyorum benden önce çok uzun yıllar birilerinin girmiş olması söz konusu değil.
Çünkü aklı olan birinin oralarda gezmesi normal olmaz sanırım. Ve ulaşılması çok zor bir yer. Çalılar vs geçit vermiyor.
Benim bulunmam ise tamamen çocukluğun verdiği cesaret işte.
Bulduğum eserler ormandan çıkarken birileri tarafından elimden alındı.
Ve bu olaydan sonra ben yurtdışına gittim.
Yıllar boyu geri dönmedim ve açıkçası bu olayı unutmuştum.
Geri döndüğümde o bölgenin aynen bıraktığım gibi durduğunu görünce belki
birşeyler olabilir diye düşünerek araştırmaya başladım.

Kutu' nun bulunduğu yer toprak değil deniz kumu gibi bir kumdu.

Son düzenleme:

A21MEDLi

Admin

o kutunun bi kısmı dışarda olması aceleye getirilip saklandığı için fazla derine gömülmediğinden dolayı,yağmur veya rüzgarın esmesinden doğa olayı sebebiyle açığa çıktığını gösteriyor veya eşkiyaların heybesinden de düşmüş olabilir? eğer eşkiyadan düşmüşse orada kapalı mağara vardır.
eğer o bölgede eşkiyaların yaşadığına ait söylem varsa,piknik amaçlı gezilebilinir..

kabardey

Kullanıcı

Cevabınız için Teşekkürler.

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı

Siteye yeni üye olmuş ve bilgi isteyen birine Moderatör olarak verdiğin cevaptan ve kullandığın uslupdan dolayı tebrik ederim arkadaş !!!

arkadaşım ben senin tepkine hak veriyorum. yorumumu iyice düşünmeden analiz edersen kızman çok normal. lakin sende bana hak ver.

defineclikte henüz acemi olduğunu söylüyorsun. doğrudur. biraz zaman sonra bu işlerin karmaşasını üçkağıdını hilesini düzenini bunların hepsini duyacak göreceksin. neler neler olduğuna inanamayacağın şeyler de duyacaksın. bu define macearsında babasına bıçak geçiren, define bulmak ve manevileri bağlaamak uğruna 16 yaşında evladını diri diri kurban diye kesen gerizekalılar dahi var. (şaka yapmıyorum emin ol) bırak tanımadığı adamı, yakın arkadaşını bile yarı yolda bırakan satan insanları da zamanla duyacaksın.

sitemiz seçkin üyeler ve yöneticilerin takıldığı bir mekandır. burada böyle güvenilmeyecek insanlar yoktur. aramızda barıonmalarına da müsade etmek istemiyoruz. sitemizdeki arkadaşlarımın ne kadar düzgün kişiler olduğunu da biraz zaman burda takılırsan çok iyi anlayacağına da eminim arkadaşım.

bu sitede nasılki senin menfaatinin gözetilmediğini düşünüyorsan, bende diğer üyelerin menfaatine zarar verebilecek bir durumun oluşmasını engellemekle hem MODERATÖR olarak hemde İNSANİ GÖREVİM olarak mükellefim.

. tanımadığın adamla bu işte yola çıkarsan pişman olma ihtimalin her zaman yüksek oranla vardır. belki senle yola çıkan bir üyemiz belki de senin yola çıktığın kişiden sen zarar görebilirsin. biz buna vesile olamayız.

inşallah biraz düşünür ve terazinin diğer kefesinden de bakabilirsin. saygılarımla arkadaşım.

NOT: biraz uzunca yazdım, gönül koyma koyduysan da hakkkını helal et arkadaşım. sen bari doğru söyleyeni dokuzuncu köyden kovma. :rolleyes:

Son düzenleme:

Kervan07

Admin

arkadaşım ben senin tepkine hak veriyorum. yorumumu iyice düşünmeden analiz edersen kızman çok normal. lakin sende bana hak ver.

defineclikte henüz acemi olduğunu söylüyorsun. doğrudur. biraz zaman sonra bu işlerin karmaşasını üçkağıdını hilesini düzenini bunların hepsini duyacak göreceksin. neler neler olduğuna inanamayacağın şeyler de duyacaksın. bu define macearsında babasına bıçak geçiren, define bulmak ve manevileri bağlaamak uğruna 16 yaşında evladını diri diri kurban diye kesen gerizekalılar dahi var. (şaka yapmıyorum emin ol) bırak tanımadığı adamı, yakın arkadaşını bile yarı yolda bırakan satan insanları da zamanla duyacaksın.

sitemiz seçkin üyeler ve yöneticilerin takıldığı bir mekandır. burada böyle güvenilmeyecek insanlar yoktur. aramızda barıonmalarına da müsade etmek istemiyoruz. sitemizdeki arkadaşlarımın ne kadar düzgün kişiler olduğunu da biraz zaman burda takılırsan çok iyi anlayacağına da eminim arkadaşım.

bu sitede nasılki senin menfaatinin gözetilmediğini düşünüyorsan, bende diğer üyelerin menfaatine zarar verebilecek bir durumun oluşmasını engellemekle hem MODERATÖR olarak hemde İNSANİ GÖREVİM olarak mükellefim.

. tanımadığın adamla bu işte yola çıkarsan pişman olma ihtimalin her zaman yüksek oranla vardır. belki senle yola çıkan bir üyemiz belki de senin yola çıktığın kişiden sen zarar görebilirsin. biz buna vesile olamayız.

inşallah biraz düşünür ve terazinin diğer kefesinden de bakabilirsin. saygılarımla arkadaşım.

NOT: biraz uzunca yazdım, gönül koyma koyduysan da hakkkını helal et arkadaşım. sen bari doğru söyleyeni dokuzuncu köyden kovma. :rolleyes:

eline saglik harbici ustam..size katilmamak mantiksiz olur! bu işlerde paradan çok güvene ihtiyac vardır..bu işle uğraşan kendince çakallarda var ama akıllı insanlara zarar veremiyorlar çünkü onların oyunlarını önceden anlıyor ve bozuyor..

siz siz olun her insana güvenmeyin. pirince giderken bulgurdan olmayın!

allaha emanet olun

kabardey

Kullanıcı

Selamlar,

@Harbici,
Ben size hak veriyorum üyelerinizi savunmak adına normaldir. Ama yine de Moderatör olarak daha nazik bir uslup kullanılabilir. Mesela ikinci mesajınızdaki gibi.
Bu şart değil elbette. Ama Yine de Moderatörlerin diğer üyelere nazaran daha farklı davraması, tarafların kendini yanlız hissetmemeleri için yapıcı tavırlar sergilemeleri gerekir bence.
Ben 10 seneden fazla site adminliği, yöneticilik vs aklınıza gelecek her tür internet yöneticiliği yaptım. Biraz bu konularda Tecrübeliyim açıkçası.

Şimdi ikinci olarak, aslında ben sizin mesajınızdan, bu işlerin sanıldığı giib olmadığını ve art niyetli insanlar yüzünden tabiri taizse kişilerin biraz paranoyak eğilimlerde bulunmaya mecbur kaldığını anladım.
işin aslı sizin ikinci yazacağınız mesajdaydı onuda öğrenmiş olduk. Teşekkürler açıklamalarınız için.

Ben şu ana kadar hiç define işleri ile ilgilenmedim. Bundan sonra da ilgilenmeyeceğim. Sadece daha önceden milletin mumla aradığı bana şans eseri geldi ama elimden kaçırdım.
O bölge de ikinci birşeyler yapıp bulursam amenna bulamazsam da kısmet diyerek bu işleri başlamadan bırakacağım.

Üst Alt