definecilikte yalan | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

definecilikte yalan

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,445
Beğeni
16,683
Puanları
113
Konum
İstanbul
Maalesef günümüzde definecilik genelde gayrı yasal ve bilgiye ihtiyaç duyulmadan yapılmaya çalışıldığından,yalana

müsait bir konumdadır birde üstüne suça delil gösterilmez mantığı eklenince yalanlar bir efsane,yeraltında cin,kazıda tılsım olarak karşımıza çıkıyor,işin kötüsü bizde yeni başlamış ve olumsuzlukları bilmeyen biri isek bu yalanları yemek zorundayız...Yalnızlaşan, sosyal hayattan kopan,modern insan söylediği yalanın bir süre sonra doğru olduğunu düşünüyor,

Modern hayat, teknolojinin nimetlerini sunarken, psikolojik rahatsızlıklara da zemin hazırlıyor. Sayısı giderek artan yalan söyleme bağımlısı ve asosyal kişilikte insanlarda ilginç rahatsızlıklar gözleniyor.

Münchausen sendromu:
Karl Fredrich von Münchausen, 18. yüzyılda yaşamış ve Rus ordusunda paralı süvarilik yapmış bir Alman baronu... Münchausen, Rus-Osmanlı savaşı dönüşünde kahramanlıklarıyla ilgili anlattıklarının abartılı olması ve yalancılığıyla ünlenmesi sonucu; yalan hastalık öyküleri anlatanları tanımlayan sendroma isim oldu. Rahatsızlık, ilk kez 1951'de hastane hastane dolaşıp hastalık öyküleri uyduran ve kendilerine gereksiz yere cerrahi girişimler uygulanmasına razı bir grup hastayı belirtmek için kullanıldı.


 

yalniz111

Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2013
Mesajlar
12
Beğeni
0
Puanları
1
Konum
Esenyurt, İstanbul
Cevap: definecilikte yalan

s.a.
aslında önemli olan bir konuda yapılmış bir uyarıya 15 ayda bir tek cevap yazılmamış. bundan ne çıkarmalıyız? her ortamda temkinli olmak !

Ben daha yeni başladığım maceramda ilk maceramda hemde, şu ana kadar 120 bin lira para çıktı cebimden. Ocak 6- şubat 7 arası bir zamanda hemde...

Anlatayım kısaca.

Çok değer verdiğim (!) bir emniyet mensubu arkadaşımla bir maceraya atıldık. Milenyumun kahramanları olacak, üstelik birkaç milyar dolara konacaktık. Anlatılanlar tek bir ağızdan çıktığı için, insanda olabilecek bütün değerlerin üzerine her türlü yeminler edildiği için, ayrıca bu şahısla dost (!) olduğumuz için tereddüt bile etmeden 103 bin lira nakit verip cihaz aldım. Tespit ettiği sözde yer için her türlü masrafı karşıladım. Hatta kafası sıkıştığı kişisel borçlarıyla çok dolu diye, rahat düşünüp hata yapmasın diye şahsi masraflarını karşıladık borçlarını kapattık. Bu arkadaşımızın söylediği, üzerine en büyük yeminler ettiği hikayenin gerçeğini öğrenince dünya başıma yıkıldı. Zamanımamı yanayım, paramamı yanayım, dost kaybettiğimemi yanayım, hayallerimemi yanayım, çevremdeki saygın insanların gözünde rezil duruma düştüğümemi yanayım, şaşırdım kaldım.
Bugün ben zarar etmiş değilim. cihazımı her şekilde değerlendirebiliyorum. Ama bu dostum dediğim şahıs, hem bu dünyada hem ahirette KUL HAKKI'na girdiği için, her adı geçtiğinde tiksinti ve nefretle haklarımı tekrar tekrar haram ettiğim için her geçen gün daha zor duruma düşüyor. Çevremde tanıştırdığım önemli insanlara rezil etmesi cabası bu arada. Ben bu olayı daha ilk maceramda yaşadım ve insanlara en ufak bir itimadım maalesef kalmadı. Ne yazık ! Ne acı ve utanç verici !
Bu ve bunun gibi insanların layığını bulması er yada geç gerçekleşecektir. Kul hakkı ne demek araştırın. Öğrendiklerinden ürpermeyen insan imanından şüphe etsin derim. Bu tür insanlar eskidende vardı, bugünde var yarında olacaklar.

Herkes meraklıdır az çok bu konulara. O yüzden istismara çok yatkındır. Yalan söylemek bir tarafa, anlatılanı biraz daha abartarak cazip hale getirmek karşındaki kurbanın ilgisini çekmeye yetecektir. İlgi çektiysen, %90 işi başardın demektir. Gerisi bu gerçekdışı süslemelerle o kurbanın hakkına girmeye kalıyor. YAPMAYIN ARKADAŞLAR! YEMİN EDEREK SÖYLÜYORUM, HESABINI VEREMEZSİNİZ...Kurban olarak seçtiğiniz insanların, o paraları nasıl temin ettiklerini bilemezsiniz. Kimisi şeytani hayallerle evini arabasını satar, kimisi rahmani düşüncelerle elinde avcunda kalan son kırıntılarını döker. Yetmedi üstüne borç harca girer. Belki çocuklarının geleceğine, belki hasta eşine, anasına babasına, belki bizzat kendisine kullanacaktır bu hazineden alacağı payı. Onun hayali budur. Ama bu zihniyetteki alçakların tuzaklarına düşen o masumları yalnız sanmayın. BÖBÜRLENME PADİŞAHIM, SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR! söylemi boşuna değildir.
Yazdıklarım, bu konularda plan ve gayreti olan insanlar için. Diğer arkadaşlarımı tenzih ediyorum.

Son söz; definecilik gibi pahalı bir hobiyle uğraşmayın demiyorum. Belge, bilgi ve en azından eşit şartlarda harcamalar yapılacağı teyid edilmeden her duyduğunuza inanmayın, gitmeyin, ne para ne zaman nede sağlığınızı harcamayın. Lütfen çok temkinli olun.

Saygılar.
 

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
3,702
Beğeni
4,007
Puanları
113
Cevap: definecilikte yalan

sayın yalnız 111 yazdıklarınızı okudukça ve gerçek olduğunu da düşünürsek. size öncelikle çok çok geçmiş olsun diyorum. malesef bu definecilik camiasında bu tür yalan dolan safsata durumları ile zaman zaman karşılaşıyoruz. dediğiniz gibi insanların umutları ile oynanması kadar acı bir durum yok. define işi söz konusu olunca insanın gözü kör oluyor. belki başka bir iş için olsa 40 kere düşünürsünüz ama definecelik söz konusu olunca nedense gören gözler de kör oluyor. kapılıp gidiliyor bir rüya alemine. uyandırmak istense de kızıyorlar. rüyamın içine etme dercesine.

böyle bir darbeyi ise dostum dediğiniz bir insandan yemiş olmanız işin en acı boyutlarından bir diğeri. yazık olmuş gerçekten. bu para belki çoluğunuzun çocuğunuzun geleceği olabilirdi. size bir rızık kapısı olabilirdi. ne desem bilmiyorum. sadece okuduklarıma çok üzüldüm. inşallah kaybettikleriniz bi gün olurda kendi ayağıyla size geri döner. inşallah içine düştüğünüz hem maddi hem manevi darlığı tez zamanda atar kurtulursunuz.
 

yalniz111

Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2013
Mesajlar
12
Beğeni
0
Puanları
1
Konum
Esenyurt, İstanbul
Cevap: definecilikte yalan

harbici kardeşim,

temennilerin için teşekkürler. Bu yazı aslında önemliydi, uykudan uyandırmak adına başıma geleni paylaştım. Çok doğru şeyleri belkide diyerek yazmışsın, nezaket göstermişsin, bunun için ayrı teşekkürler. Kimimiz bu rüya uğruna çoluk çocuğun bırak geleceğini, rızkınıda kaptırıyor. Uyarsan kabahat, uyarmasan kazıklansa ben demiştim desen daha büyük kabahat. Ben elimden geleni yapayım, uyarayım, gerisi kişinin kendi tasarrufunda kalsın.

Bu konuda aslında dernek, lokal vs kurmaya kalksan, kimse kendini mimlemek istemiyor. Ama bakıyorum, satır altında imzalarında büyük puntolarla KAÇAK KAZIYA HAYIR! diyorlar...bu ne çelişkidir? Bu sektörden rant yapmak yerine, insanları bilinçlendirmek daha doğru. Örneğin, bir başka sitede yazdığım bir yazıda biraz ağır üslupla bir konu açtım. Kayboldu... :)
aslında sizlerden ricam bununla ilgili bir konu açmanız. Kaçak kazıya hayır, tamam eyvallah. Ama biz bu hobiye gönül kaptırmışız, kazmasakta araştıracağız elbet. Arazilerde araştırma veya kazıya giden amatör arkadaşlarımızı, buldukları işaret, emare, iz, oyma, kabaartma vb. hiçbir şeyi kırıp yok etmemeleri, ben bulamadım kimseye yedirmem mantığıyla davranmamaları. Kabartma işaretlerin içinde müjdesi, hediyesi vs. varMIŞ (!) diye patlatıyorlar. Bu konuda bir başlık açarsanız sevinirim.

saygılar
 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,445
Beğeni
16,683
Puanları
113
Konum
İstanbul
Cevap: definecilikte yalan

s.a

yalnız111 ustad güzel bir konuya değinmişsiniz.yaşadıgınız olaylardan ötürü bende şahsınız adına üzüldüm.para bir şekilde kazanılır bulunur ama dostluklar zor kazanılıyor.

cok haklısınız.başınızdan gecen bu olayı objektif bir şekilde paylaştıgınız için tesekkur ederım.bu konuda tum uyelerımız nasıl davranması gerektıgını dahada ıyı anlamıs olacaktır.uygulamalı bir ders örneği gibi bir paylaşım olmuş.tekrar saolun.

kaçak kazı olayına gelince.

şimdi üstad,bende açık olucam,

burası define hobisine gönül veren arkadaşların buluştugu bir pltformdur,bu platformda kimler var kiimleeer,şimdi bu ortamda suça teşfik edici yorumlar yazarsak veya uyarılar yaparsak doğru olurmu bence olmaz.

biz etik olan kısmı kendi payımıza düştüğünce ypıyoruz.kaçak kazıya hayır dıyoruz,cunku tehlıkelerı var.ama milletinde peşine düşmüyoruz,arazi geziyoruz,izinmi alıyoruz.biz uyarıyı yaparız,yapan yapar yapmıyan yapmaz.(bir resmi kazının maliyeti,bir işcinin tazmınatı kadar,umarım anlaşılmıştır)
 

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
7,758
Beğeni
22,056
Puanları
113
Konum
Erzincan
Cevap: definecilikte yalan

kardeşim çok çok geçmiş olsun piyasa defineciliğinin kökü yalan desem yeri var kimi menfaat kimi itibar kimi batmış kurtulma ümidiyle bulaşmış kimi sahtekar kimi dolandırıcı kimi de var olan piyasadan nasıl menfaat sağlarım kurnazlığında vs. hatta bazı define siteleri dahi sömürü düzeninin bir parçası
şükürler olsunki bir kaç anadolu evladı çıkıp bu düzene çomak sokuyor ve nefeslerini kesiyor ALLAH Rızası için yola çıkmış kardeşlerime selam olsun hak için doğru yolu bulmada mesai emek harcayan kıymetli ustalarımıza selam olsun bahtlarını güzel eylesin inşAllah sevgiler...
 

yalniz111

Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2013
Mesajlar
12
Beğeni
0
Puanları
1
Konum
Esenyurt, İstanbul
Cevap: definecilikte yalan

s.a. lacivert 24 kardeşim, ve bozkurt kardeşim, temenniler için teşekkür ederim.

Bozkurt kardeşim, dürüst olmalıyız önce kendimize, sonra başkasına. Benim bildiğimi zaten hepiniz biliyorsunuz. Umalımki uyarmak gereken bir konuda bunu herkesin fırsat buldukça yaptığını biliyoruz, yapmayın desekte, o adrenalin ile bunu kabul etmeyeceklerdir. Buraya kadar tamam. Bari gitti, buldu, kazdı, birşey bulamadı, hiç olmazsa emareleri yok etmemeleri çağrısında bulunalım. Bunu yaparak suça teşvik etmiş olmayız inan, kazan kazıyor. Ama kimisi bilinçsiz, kimisi amatörce, kimiside sabır ve profesyonellik içinde.

Başka bir forumda buna değindim, işareti buldu, yorumladı, vs derken sonuca gidemedi herhangi bir nedenle. Napıyor bu arkadaşların çoğu? başkası bulmasın diye onları yok ediyor. Herkes böyle düşünüp davransaydı, acaba o arkadaşlar bu işaretleri bulabileceklermiydi?

Soru bu. Artık bunu illegale teşvik etmeden anlatmak bizlere, daha doğrusu siz üstadlara kalıyor.

Kaçak kazıya destek verdiğim düşünülsün istemem tabii bu arada.

saygılar.
 
Son düzenleme:

HARBİCİ

SERKAN
Kullanıcı
Katılım
9 Kasım 2012
Mesajlar
3,702
Beğeni
4,007
Puanları
113
Cevap: definecilikte yalan

malesef işaret kırma işinin bir çözümü yok. bizim halkımız henüz o medeni seviyede değil (sözüm herkesi içermiyor) ama bi yarımız iyi diyelim. öbür yarımız ise çirkin fena ise ne yapılabilir siz söyleyin. 1-2 kişi değilki binlerce işaret kırıcı var ülkemizde malesef. zamanında gavurlar bizim ülkemize gelir ve bizim kendi halkımızı yövmiye vererek işaretleri kırdırırlarmış. yani bir işçinin yövmiyesi bu gün 50 - 70 tl diyelim bu adamlar işaret kırıcılara 150 200 lira vererek hergün bir alanı yok ettirirlermiş. bakın şimdi hiçbir gavur gelip işaret kırdırmıyor. gerek kalmamış ki. bizim halkımız aklınca uyanıklık yaparak işaretlere zarar vermeye devam ettikçe kimsenin adam tutmasına falan gerek yok. yani uzun lafı kısaltayım ve sadede geleyim. bundan 20 - 30 sene sonra işaret görmek de hayal gibi bişey olacak bu ülkede. maleseff :mad:
 

UFUK

Kullanıcı
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
346
Beğeni
11
Puanları
18
Cevap: definecilikte yalan

arkadaşlar bu camia da yalan üstüne kurulan okadar iş vardırki kimi on para etmez makinaları milyarlara vatandaşlara kakalayanlar sahte eserleri topraga gömüp milletin ocagını söndürünler keramati kendinden menkul cinciler hocalar bunca yıl sadece şunu ögrendim adam gibi samimi birkaç dost en büyük define dir gerisi hikayedir biz bulduk ALLAH tüm arkadaşlara nasip etsin yanlız bir arkadaşımız var bu aralar kayıp kendisi hakkında kayıp ilanı verecegim haberi olsun;);););)


ŞAPKALI.
 
Üst