degerli ustam sorulacak cok soru var ama bir ucundan tutmak lazım.Merhaba, arazide sayılar 1000 e dayanır geçmez ama her şeyin hem istisnaları var işte hem de birden fazla hesap kitap yöntemi daha da doğrusu sistem farklılıkları diyelim. Mesela atıyorum arazide 38 cm bir kanal buldunuz. Bu hesaplarla işlem yapmaya kalkıp da 3*8 den 24 vs ile bir sonuca ulaşılamaz. Çünkü bu sayıların olayı başkadır. Belgelerde kullanırsınız, tarih olsun ya da olmasın tarih görünümlü sayılarda kullanırsınız ama her ölçüde kullanabilirsiniz anlamına gelmiyor. Ancak arazideki her şey ise yine ölçülüdür. Bu da sırf bunlar kullanılmıyor diye arazide karşımıza çıkan diğer ölçü sonucu sayıları önemsiz yapmaz. Yalnızca onların hesabı kitabı ya da yerine göre mantığı farklı oluyor. Sistem birden ibaret değildir.
Mesela Roma Tekeri olarak bildiğimiz şey sistemin tümünü kapsar ve bilen adamın bile Allah yardımcısı olsundur.
Kullandığınız sisteme göre sayı üst sınırı değişir. Kiminde 120 lere kadar bir başkasında 366 bildiğiniz ya da belgelerde de gördüğünüz sayıya kadar ama kimi yerde de çok daha üst sayılar vardır. Hepsi ile hesap yapılır hepsinin aynı zamanda mesajı olur. Misal bazı sayılar özeldir ve belli başlı anlamları vardır. İsa gibi... Tanrı gibi... Özellikle kilise vb tüm tapınak alanlarında bu sayılar kullanılmıştır. Duvar ölçüleri bu yüzden önem arz eder. Bahçe duvarı 24 metre gelen bir evin neler dediğini hemen anlarız. Aynen bahçesinin üçgen olduğunu daha görmeden bildiğimiz gibi...
Arazide bulduğunuz sayıların karşılığı yoksa bu onları önemsiz yapmaz. Yalnızca hesabının farklı olduğunu ya da belge vb sistem harici farklı bir sistem içerdiğini gösterir. Çünkü arazide bazı istisnalar harici ölçüsüz hiçbir şey olmaz.
Hz. Meryem Hz. isa (a.s.) hamile kaldığında mabedden çıkıp doğuğa dağlara yönelmiştir. kayalık yol, pınar ve hurma agacı, (hikayeyi herkes bildiginden kısa tuttum.) kayalık yol kaya ile örülmüs bahce sınır duvarları olabilirmi(hatırlanan yol lar patikalar hep toptarkdı, doguya dogru kot farkı oldukca yükseliyor), Hz. meryem acı cektigi icin pınar "ekşi su , kekiremsi" bir tadı var güney batı istikametinde 7 adımda eski bir agac var ama kurumuş... aslında hikaye tam araziye uyarlanmıs. yine üst tarafında ikiz kenar bir 3 mese agacı var
sifrelenmis bizde sifreyi cözecek bilgi yok, sifrede arazi yapısına göre kimi yerde taşlı patika, kimi yerde kot farkı olan bahcelerin taşla örülmesi midir, olaya genis persektifden bakmak gerekiyor diye düsünüyorum, yoksa illaki o taşlı patika varmıdır olmalımıdır.
Yıllar önce güzel bir insan vardı, seni bir noktaya kadar getirip bırakacagım demisti, tamamen benimle alakalı olmayan bir konuda banada gönül koymustu canı sagolsun ben bana verdiklerini hic bir platformda paylasmadım paylasmamda, olurda güzel insan buralarda isen yine iki kelam etmek isterim...