Dik Gömülmüş 4 Adet Küp

asdf_asdf_26

Kullanıcı
ustalar hayırlı geceler.ben yerin yarım metre kadar altında 4 adet dik gömülmüş küp buldum.boyları yaklaşık 70-80 cm var.dağın tepesinde eski bizans kalesi yakınlarında.küplerin altları yuvarlak yani bıraktığında düz duramıcak şekilde ama yerin altında dümdüz koymuşlar içinden çıkanları eve getirdim toprakla karışık beyaz beyaz parlıyo.sarı değil beyaz.sanki kristal tarzı bişe parçalamış gibi.4 küp birbirine temas halinde kare şeklinde gömülüydü.2 tanesinin ağzı taş ile birtanesi mermer ile birtaneside küpün o kırmızı yapısından olan bi kapakla kapalıydı.taşın birinn üzerinde düz bir çizgi var 4 cm kadar elle yapılmış belli diğerlerinde bi işaret yok.ne tarafa bakmam lazım yardımcı olabilir misiniz? Bunlar birer işaretmi yoksa eski mezar defin gibi bi işlemmi bu konuda sizden destek almak istedim. Şimdiden teşekkür ederim konu hakkında yorumlarınızı esirgemeyin lütfen

Mirkut

Vip Üye
Hisgeldiniz ustam. Kuplerden cikan tozdan biraz alip suyla hamurlastirabilirmisiniz horasan olma olasiligi yuksek.
Ikinci husus kuplerin tepede oldugunu soylediniz bu kuplerde bos olan varmiydi. Hernekadarda olasa kupler tepede olmasina ragmen azda olsa meyilli bir yerdemi. Birde cevredeki isaretlerden habsederseniz seviniriz. Selametle

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
öncelikle foruma hoş geldiniz,
hayırlı ramazanlar dileriz.
burada yapmış oldugun çalışmanın resmi prosüdüre uygun oldugunu düşünerek cevaplar verılıyor,bu konuda bilgi vermek isteriz.

konuya dönecek olursak,
ilk olarak küpleri buldugun yer hangi bölge, bulunduğun bölgedeki ölü gömme gelenekleri nedir ? bunu araştır, sonucuna göre araştırmanı devam ettirirsin.
akabinde babaconda ustaya katılıyorum, zeminde devam etmekte fayda olabilir,bir miktar daha devam et, toprak yapısında farklılık oluşmazsa kendinide yorma.
bu tür küplerin ağzı genelde deri veya kurşun ile kapatılır ama, sen bunlardan bahsetmedin.

cevaplarına göre ustalar yardımcı olacaktır.
ayrıca konuyu yanlış yere açmışsın,
konuyu fotoğrafsız işaretler bölümüne taşıyorum.

asdf_asdf_26

Kullanıcı
Hepinize teşekkür ederim hayırlı ramazanlar.Küplerin içinden çıkanı suylada karıştırdım hamur gibi olmadı normal çamur gibi oluyo.çok hafif meyilli biyerden çıktı iki kaya arasındaydı kayaların arası 5-6 metrelik bi mesafe.zemine birazdaha indim 50 cm falan sonra kaya çıktı bıraktım orda.çevresini araştırdım herhangi bi işaret bulamadım.şimdi bu dediğim yerde 2 tane hakim tepe var birisinin orta kısımlarında bu küpleri buldum acaba karşı tepedeki mezarlarımı işaret ediyo ondan şüpheliyim yada bu bulduğum tepenn yükseğinde bu küplerin mezarlarımı var.Teşekkür ederim

A21MEDLi

Admin

Üst Alt