Doğal Olabilir Mi ?

Kader25

Nasip olursa olur..!
Admin
@Kader25
Pirinç rulmanlı çubuğa mı geçtin abi naptın?
Yok kardasim.
Ortalama 2-3 ayda profil resmini değiştiriyorum. Net gorselden aldım fotoyu. Pirinç çubuğu bırakalı 15 seneyi geçmiştir. Ben pirinci elime alınca demir dahil zıplıyor. Hiç durmuyor. Bana uygun değil.
Rulmanli hiç çubuk yapmadım.
Senin çubukları gördükten sonra belki yaparım. O güne kadar alüminyum ve çelik çubuğa devam.

_Trakyalı_

Vip Üye
Yok kardasim.
Ortalama 2-3 ayda profil resmini değiştiriyorum. Net gorselden aldım fotoyu. Pirinç çubuğu bırakalı 15 seneyi geçmiştir. Ben pirinci elime alınca demir dahil zıplıyor. Hiç durmuyor. Bana uygun değil.
Rulmanli hiç çubuk yapmadım.
Senin çubukları gördükten sonra belki yaparım. O güne kadar alüminyum ve çelik çubuğa devam.
Sevindim abi.
Yoksa Allah kurtarsın yazardım :)
Benimkileri gördüğünde fikrin değişebilir evet.
Yoksa bende rulmana karşıydım.

_Trakyalı_

Vip Üye
@Yemek kardeşim çok güzel bir yer bulmuş. Lâkin bir o kadar da zor.

Bugün kendisiyle güzel bir dağ havası aldık.
İki dere catalinda kalan tepelik üzerinde, yüksek kotlu, deniz manzaralı, iki tarafında daha yüksek tepelerden oluşan ve vadi üzerinden deniz manzaralı efil efil bir yer.

Derenin çatal yaptigi yerden yaklasik 45-50 derece eğimle tepeye tırmandık. İlk tırmanmaya başladığımızda, patikanin sol tarafını, tek sıra ve yukarıya doğru taşları dizayn etmişler. Öyle ki eğim cok yüksek olduğu için, bir elin 4 parmağı girecek şekilde çok düzgün ve güçlü tutunma yerleri de yapmışlar. Daha ilk girişte alanın özel olarak dizayn edildiği çok bariz belli.

Alana varana kadar ki yaklaşık 200 metre boyunca, tüm kesi isaretleri ile merkez noktaya yönlendirmişler. Merkez noktadan sonra daha yukarı doğru çok fazla gitmedim ama o yolda tepeden tekrar egimle inip su kaynağına çıktığını biliyorum.

Alan o kadar muntazam işlenmiş ve belirtilmiş ki, zamanında birine deselermis ki, senin büyük büyük deden şu karşı tepede yatıyor git bi' ziyaret et, hiç bilmeyen biri gelip şıp diye mezarı bulabilirmiş. O kadar belirgin.

Odanın hemen dip yanına, ve baş kismida odayı gosterecek şekilde, bir taştan iki buyuk kesi ile göz çizilip baş, altına bir taştan da gövde yapılıp, odaya doğru hafif yan yatmış birini "net" şekilde tasvir etmişler.

Odanin kuzey batı arka çaprazına, yaklaşık 7-8 metre uzağına 2 metre çaplı, dairesel taslar ile çevirmişler. Bir nevi özel sunu alanı, ya da cenaze sırası veya sonrası yeme içme yeri gibi bir yer. Oval özel bir alan ve özel kayalar ile sekillendirilmis. Resimlerde de mevcut zaten.

Odanin girişini tam denize doğru vermişler. Muazzam bir görüntü. Ciddi bir yer önü. Ayakta durulabiliyor ama egim yüksek. Alt tarafı nispeten daha hareket edilebilir bir alan.

Girişin tam uzerine altı kesik kaya diye paylaştığı kayayı koymuşlar. En az 4 ton vardır diye düşünüyorum. Bir kenari dik duran kayaya basıyor, diger kenar boşta. Kurulu bir bubi tuzağı resmen. Gözerin altına çatal bir sopa koyup ip baglarsinda, kuşlar gözer altına girdigin de ipi çekersin ya, tam olarak öyle.
Giriş üstüne büyük kaya tuzak şeklinde açılı yerlestirilip, arka tarafına yari bindirmeli 5-6 sira daha kayalar ile desteklenmis. Buyuk kayanin gelişi güzel alınması engellenmiş.

Bu kadar özel dizayn edilmiş komple bir alandaki abimiz, sadece 2x2 metre ebatlarinda, 1,4 m var yok ic yuksekliginde bir odada yatıyor.
Odanın tabanına kadar olan derinlik mesafesi 6,2 metre. Kolay lokma hiç değil. Girişi nasıl kapattiklarini düşünemiyorum bile.

Bizim bu yörede böyle ciddi ebatlardaki kesi isaretleri daha önce görmedim. Çok daha önceden, yine bu alana yönlendirme ihtimali olan, yaklaşık kus uçumu 600 m mesafede aynı kesilerden oluşan özel bir kaya gördüğümü hatırlıyorum sadece.

Odanin yanındaki baş ve gövde olarak dizayn edilip yatırılan abiden yukarida bahsetmiştim.
Gözleri de olan.
Bu abinin başlığı konik şeklinde.
Yani frig başlığına benziyor.

Ve biliyorum ki frigler Trakyada 60 yıl hüküm sürmüş.
Isaretler de farklı oldugu icin acaba dedim sonradan, frig olabilir mi? Tecrübe eden olup paylasirsa sevinirim.
Odanin girisi güneye bakıyor.

@Yemek ustam senin yeri yeterince betimledim sanirim :)
Top sende bende cikti.

Rast gelsin..

Yemek

Kullanıcı
Öncelikle @_Trakyalı_ ustama bana güvenip geldiği ve elinden gelen bütün çabayı gösterdiği için çok teşekkür ediyorum , sayesinde öğrenmesi yıllarca sürecek altın değerinde bilgilere sahip oldum, hiçbir bilgisini saklamadı ve elinden geldiğince eğitim vermeye öğretmeye çalıştı.

Bu kadar çok bilgiye sahip olupta bu kadar alçak gönüllü olan nadir insanlardan biridir benim nazarımda.🙏

Güzel bir gün geçirdiğimizi düşünüyorum ama belkide bu bölgedeki en zor yerlerden birini seçtiğim için de bir o kadarda üzüldüm açıkçası 😁

Umarım ustamla daha nice güzel tespitler yaparız ilerde.
Tekrardan emeğine sağlık ustam 🤝

Bölgeyi bu denli zor yapanlara da iki çift laf söylemek isterdim ama neyse 😂

Kader25

Nasip olursa olur..!
Admin
Öncelikle @_Trakyalı_ ustama bana güvenip geldiği ve elinden gelen bütün çabayı gösterdiği için çok teşekkür ediyorum , sayesinde öğrenmesi yıllarca sürecek altın değerinde bilgilere sahip oldum, hiçbir bilgisini saklamadı ve elinden geldiğince eğitim vermeye öğretmeye çalıştı.

Bu kadar çok bilgiye sahip olupta bu kadar alçak gönüllü olan nadir insanlardan biridir benim nazarımda.🙏

Güzel bir gün geçirdiğimizi düşünüyorum ama belkide bu bölgedeki en zor yerlerden birini seçtiğim için de bir o kadarda üzüldüm açıkçası 😁

Tavuk kanat yemediniz mi? (kahkaha):cool:(kahkaha)
Semaverde çay demlemediniz mi?

_Trakyalı_

Vip Üye

Eyvallah kardeşim.
Sen olacak iş bul yeter ki.
O sarıyı 7 katlı zindana koysalar da fayda etmez :)

Üst Alt