dut ağaçları değirmenler ve türbe | Sayfa 3 | Define işaretleri ve anlamları

dut ağaçları değirmenler ve türbe

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
ben okumaktan keyif alıyorum, sizde anlatmaktan keyif alıyorsanız güzel bir konu çıkar. buradan bir şey çıkıp çıkmayacak olması şahsen çokta umumda değil. sürükleyici ve ders niteliğinde bir konuda olacak olması çok güzel olur. ( çıkacak şey umurumda değilse neden anlatıyoruz demeyin, demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum)

yorumunuzda geçen yerleri anladığım kadarı ile anlatmaya ve eklemeye çalışayım.

kroki işi tamamdır. tekrar gittiğimde metre ile çalışacam, varsın kadastro geldi sansınlar :)

1-dutların rengi -3 beyaz 1 kırmızı olarak hatırlıyorum.kırmızı olan kuyuya yakın olan tek.
2-dibek ne zaman kaldırıldı bilgim yok- fakat ben buldugumda böyle idi, rahat 10 yılı var, rahat. daha da eski olduguna eminim.
3-dibeği ters çeviren biz değiliz, duyuma göre içi dolu değilmiş, dibi kuru oldugu söylendi, sonradan içine düşen kalan olmasın diye taşla doldurulmuş.
4-derinlik bilmiyorum. belirsiz.
5-burası yol kenarı ve işlek, ayrıca köylünün uğrak yerlerinden. fakat yakın zamanda böyle bir dert kalmayacak. köy boşaltılacak.
6- haklısın, sadece o taş oynak.

ölçü işlerini tekrar ölçücem, bendeki mevcut ölçüleri bulsamda yetersiz kalacak.

köprüye sırt verince baktığım yönde akasyaların hemen yanında eski bir yapı var. akasyalardan ileride senin çizdiğin yuvarlak çember içinde tabiri caizse secde eden söğüt var yatık ağaç.

bu ağacı geçtikten sonra bir patika yol yine çizdiğin o üçgen tarlaya gidiyor. tarlada kayda değer birşey bulamadım. tarla taşlar ile örülmüş,taş yapı ile çevrili. yapının bir kısmını gözlemledim fakat elle tutulur bir işaret görmedim.

buradan patikaya devam edilirse sondaki değirmene varılır, üçgen tarla ile son değirmen arasında eski bir su arkı var, kurumuş. bu arkın kuzey tarafında kalan 3 söğüt var ölçülü ve sıralı yani çok nizami. aradım fakat fotosunu bulamadım.

Yine bir görselde 2 yanı duvar taş örme olan üçgenimsi alan neresi ? Buraya mesafesi yönü... burayı fotoda anlayamadım nereden bahsettiğini.
eklediğim son fotodaki büyük aç yine bu secde eden ağacın yakını, yani senin çizdiğin çemberin içndeki ağaçlardan biri.

yorumun içinde istediğin resimlerin bir kısmını ekledim sanki. ayrıca dibekteki tarih sayısını daha netini buldum.

Ekli dosyalar

• 20151024_131753.jpg
    20151024_131753.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 14
  • 20151024_131807.jpg
    20151024_131807.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 14
  • 20151024_132036.jpg
    20151024_132036.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • DSC06383.JPG
    DSC06383.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 13
  • DSC06384.JPG
    DSC06384.JPG
    1.5 MB · Görüntüleme: 9
  • DSC06385.JPG
    DSC06385.JPG
    1.3 MB · Görüntüleme: 8
  • DSC06386.JPG
    DSC06386.JPG
    1.2 MB · Görüntüleme: 10
  • DSC06387.JPG
    DSC06387.JPG
    1.6 MB · Görüntüleme: 16
  • DSC06399.JPG
    DSC06399.JPG
    1.4 MB · Görüntüleme: 16
  • DSC06400.JPG
    DSC06400.JPG
    1.8 MB · Görüntüleme: 14
  • DSC06411.JPG
    DSC06411.JPG
    1.8 MB · Görüntüleme: 9
  • IMAG3508.jpg
    IMAG3508.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 8
  • IMAG3509.jpg
    IMAG3509.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 8
  • IMAG3515.jpg
    IMAG3515.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 7
  • IMAG3524.jpg
    IMAG3524.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 7
  • IMAG3527.jpg
    IMAG3527.jpg
    2.5 MB · Görüntüleme: 7
  • hhh.jpg
    hhh.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 13

favoriturk

Kullanıcı
ben okumaktan keyif alıyorum, sizde anlatmaktan keyif alıyorsanız güzel bir konu çıkar. buradan bir şey çıkıp çıkmayacak olması şahsen çokta umumda değil. sürükleyici ve ders niteliğinde bir konuda olacak olması çok güzel olur. ( çıkacak şey umurumda değilse neden anlatıyoruz demeyin, demek istediğimi anlayacağınızı umuyorum)

yorumunuzda geçen yerleri anladığım kadarı ile anlatmaya ve eklemeye çalışayım.

kroki işi tamamdır. tekrar gittiğimde metre ile çalışacam, varsın kadastro geldi sansınlar :)

1-dutların rengi -3 beyaz 1 kırmızı olarak hatırlıyorum.kırmızı olan kuyuya yakın olan tek.
2-dibek ne zaman kaldırıldı bilgim yok- fakat ben buldugumda böyle idi, rahat 10 yılı var, rahat. daha da eski olduguna eminim.
3-dibeği ters çeviren biz değiliz, duyuma göre içi dolu değilmiş, dibi kuru oldugu söylendi, sonradan içine düşen kalan olmasın diye taşla doldurulmuş.
4-derinlik bilmiyorum. belirsiz.
5-burası yol kenarı ve işlek, ayrıca köylünün uğrak yerlerinden. fakat yakın zamanda böyle bir dert kalmayacak. köy boşaltılacak.
6- haklısın, sadece o taş oynak.

ölçü işlerini tekrar ölçücem, bendeki mevcut ölçüleri bulsamda yetersiz kalacak.

köprüye sırt verince baktığım yönde akasyaların hemen yanında eski bir yapı var. akasyalardan ileride senin çizdiğin yuvarlak çember içinde tabiri caizse secde eden söğüt var yatık ağaç.

bu ağacı geçtikten sonra bir patika yol yine çizdiğin o üçgen tarlaya gidiyor. tarlada kayda değer birşey bulamadım. tarla taşlar ile örülmüş,taş yapı ile çevrili. yapının bir kısmını gözlemledim fakat elle tutulur bir işaret görmedim.

buradan patikaya devam edilirse sondaki değirmene varılır, üçgen tarla ile son değirmen arasında eski bir su arkı var, kurumuş. bu arkın kuzey tarafında kalan 3 söğüt var ölçülü ve sıralı yani çok nizami. aradım fakat fotosunu bulamadım.

Yine bir görselde 2 yanı duvar taş örme olan üçgenimsi alan neresi ? Buraya mesafesi yönü... burayı fotoda anlayamadım nereden bahsettiğini.
eklediğim son fotodaki büyük aç yine bu secde eden ağacın yakını, yani senin çizdiğin çemberin içndeki ağaçlardan biri.

yorumun içinde istediğin resimlerin bir kısmını ekledim sanki. ayrıca dibekteki tarih sayısını daha netini buldum.
yorum ve beğeni yaptığım halde resimleri göremiyorum zorunluluk mu geldi konuyu takip ediyorum uzun süredir bu bilgileri detaylı anlatan olmadığı için umarım vesele olur hayırlısı olur

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
yorum ve beğeni yaptığım halde resimleri göremiyorum zorunluluk mu geldi konuyu takip ediyorum uzun süredir bu bilgileri detaylı anlatan olmadığı için umarım vesele olur hayırlısı olur

kullanıcı ayarlarını kontrol ettiğimde herhangi bir sorun görünmüyor, internet ağınızın hızı ile kaynaklı olabilir, resimler çok fazla oldugu içingeç açılıyor olabilir. herhangi bir kısıtlaman yok.

ustanın yorumlarının bir bölümüne sansür uyguluyorum, bunun tek sebebi emeğine saygıdan kaynaklı. en azından bir beğeni bir yorum olması açısından.

ben beğenmek zorundamıyım diyenler beğenmeyebilir, o zaman yorum yazmalı, ben anlamadım ben buna katılmıyorum vs,, her ikisini yapmak zorunda değilsiniz. Genel bilgilendirme olsun bu. ;)

favoriturk

Kullanıcı
bilgi için teşekkür ederim ama yorumum ve beğenim olmasına rağmen uyarı çıkıyor yani uyarıyı nasıl aşacağız yazı kısmının internet ile ilgisi olmasa gerek

balkaya34

Vip Üye
kullanıcı ayarlarını kontrol ettiğimde herhangi bir sorun görünmüyor, internet ağınızın hızı ile kaynaklı olabilir, resimler çok fazla oldugu içingeç açılıyor olabilir. herhangi bir kısıtlaman yok.

ustanın yorumlarının bir bölümüne sansür uyguluyorum, bunun tek sebebi emeğine saygıdan kaynaklı. en azından bir beğeni bir yorum olması açısından.

ben beğenmek zorundamıyım diyenler beğenmeyebilir, o zaman yorum yazmalı, ben anlamadım ben buna katılmıyorum vs,, her ikisini yapmak zorunda değilsiniz. Genel bilgilendirme olsun bu. ;)
@BoZKurT usdam kesge sansurlemeseniz iyi olacak, @UMBRA Ustamızın şu anlatimlarina Ben 52 yılımı verdim , Bu kadar net ve temiz bir aciklamaya ilk defa raslıyorum , Eger ŞİFREYI bilemezseniz 160.bin tl ye aldiginiz makina da bir işe yaramiyor, Lütfen kısitlamayinki öğrenelim usdam ,Ilginize cok teşekkür ederim, Selamlar,,

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
bilgi için teşekkür ederim ama yorumum ve beğenim olmasına rağmen uyarı çıkıyor yani uyarıyı nasıl aşacağız yazı kısmının internet ile ilgisi olmasa gerek
Nasıl bir uyarı ? Ekran görseli ekle hemen çözelim inşAllah.
Uyarı çıksada görebiliyor olman gerekir

Son düzenleme:

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
@BoZKurT usdam kesge sansurlemeseniz iyi olacak, @UMBRA Ustamızın şu anlatimlarina Ben 52 yılımı verdim , Bu kadar net ve temiz bir aciklamaya ilk defa raslıyorum , Eger ŞİFREYI bilemezseniz 160.bin tl ye aldiginiz makina da bir işe yaramiyor, Lütfen kısitlamayinki öğrenelim usdam ,Ilginize cok teşekkür ederim, Selamlar,,
Kısıtlama yok ustam. Tüm genele açık, üye olan yada olmayan herkese açık. Tek yapılması gereken 1 beğeni yada 1 yorum. Ayrıca 52 yılllık bir bilgi için 1 beğeni yapmak zorlamaz dimi ☺️

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
Krokiden kastım bildiğiniz şekilde yani oradaki konulara dahil ya da kendinizce şüpheli olan her detayın birbirine olan metraj ve pusula yönleridir. Notlarınızda hepsinin olduğunu sanmadığım için burada gerçekten hedef odaklı ilerlemek istiyorsak o ölçüleri her şekilde almak durumundayız. Yeriniz karmaşık deme sebebim detayların ve emarelerin sayısal olarak bir tık fazlalığından dolayı...

İster üçgen çizsin ister tek sıra olsunlar sadece 3 ağaçtan ibaret bir noktanın işleri ve hesapları ile böyle bir yer arasında dağ fark vardır. Burada akasyalar harici dutların 3 değil biri az mesafeli de olsa 4. dutun olaya dahil olması bile süreci çok etkiliyor. 1 tane kaya olması ile 2-3 tane olması işi değiştiriyor.

Gördüğünüz gibi detaya inmeye başladıkça hatta daha inmeden bile hemen yeni emaraler ekleniyor köprü ayağı dediğiniz kısım gibi ve hemen beraberinde başka şeyler...

3 yalaklı çeşmemiz bile kendi başına işleri olup buraya biraz mesafeli olduğu için şimdilik rafa kaldırıp bu alana yoğunluk vermek daha doğrudur.

Burada da fotoğrafları inceledikçe gözüme takılan ya da takılmadığı gibi şu yönde şu mesafelerde neden şöyle bir şey yok acaba diye ilgimi çeken kısımlar bile oldu. Onlara da sırayla geleceğiz.

Hem ölçü adına hem farklı detaylar da olmak üzere benim de illa ki soracaklarım olacak ne yazık ki çünkü her şeye rağmen orayı sizin gibi bilmiyorum ve göremiyorum. 3 ağaç arasını ölçüp geçmek 2 dakika sürer ama burada illa ki detaylı bir ölçüm birkaç saat mesai isteyebilir.

Krokiye dönecek olursak daha alanı daraltmak adına özellikle akasyalar, dutlar kuyu oradaki sabit kayaların birbirine yön ve mesafeleri...
ki bunları daha sonra ölçülerin doğru alınıp alınmadığını teyit etmek için uydu görselinden de destek alacağız. Hata olduğuna emin olduğumuz yer olursa yani korkiyi daha sonra alınan ölçülere göre ölçekli çizdiğimizde (ben keyifle yaparım) eğer uydu görseli ile görüntü arasında fark çıkarsa o kısımlar yeniden ölçülmek zorunda kalır. Bu yüzden de 10 kere uğraşmak yerine bir kere bile olsa sağlam ölçü önemlidir.

Kısa kısa yazayım sıkmayayım diyorum ama zaten detaylı konularda bir de böyle emaresi bol yer olunca kısa yazma şansı da olmuyor. Bir dünya soru da bekliyor sizi zaten...

*** Hidden text: cannot be quoted. ***

Atıyorum daha önce açıldı ve aslında kuyu boştu da bir şekilde içine hayvan insan düşmesin diye mi taş dolduruldu jandarma mı kapattırdı. Yoksa dibeği çeviren ilk kişilerden biri iseniz çevirdiğiniz anda yine görüntü 3 aşağı 5 yukarı böyle taş dolu muydu ?

4) Eğer taş yok iken içini görme şansınız oldu ise derinlik ölçülebildi mi ?

Yani sadece kuyunun bile bir sürü detayı bir sürü şey diyecek yine bize...

5) 100 puanlık soru gelyor :) Kuyu zaten ortaya çıkmış ise burada neden içi boşaltılıp o kuyuya inilmedi henüz ?
1236 nın 6 sındaki sayının seçimi yine çok manidar çünkü orada sayı içine kutsallık, mesafe, yön vb bilgiler yanında yine görsel olarak da mesaj saklanmış. 6 nın orijinal haliyle L gibi olması bu kuyunun tünelini anlatıyor bize aynı zamanda :)

Ekli dosyayı görüntüle 45159

Nitekim yine aynı sayıyı başka yerde kullanıp L çeşmeden tutun da bir örme duvara hatta bir gövdesi daha kısa olan farklı bir tür çatal ağaçtan bir tarafı daha kısa gelen patikaya kadar istedikleri noktada kullanabilirler.

6) Beyaz taş güzel olsa da zeminle bağlantısı hoşuma gitmedi. Orijinal yerine dair bilgimiz olmadığı için onu şu an elemek zorundayım kendi adıma... Bu tabii ki hesabı kitabı da etkileyecek bir faktör ama yine de yeri noktası % 100 olanlar ile hesap yapmak daha doğrudur.

Karataş güven veriyor toprak altına devamı var gibi onun birkaç fotoğrafta görünen kısımlarında yakın çekim görsel gerekecek... Üzerinde detaylar var.

Ekli dosyayı görüntüle 45156

Ekli dosyayı görüntüle 45157

Beyaz taşın farklı birkaç fotoda yeniden gördüm de evet konulara dahil ama yine dediğim gibi şu an yeri yurdu belli olmadığından ona dair ölçü alma şansımız ya da alınacak ölçüyü doru kabul etme şansımız yok. Zamanında toprak altından bile çıkmış olabilir o taş... Bazı özellikleri çok tanıdık geldi çünkü bana onun...

Ölçüm de en açık haliyle yazayım akasyalar arası
dutlar her birinin birbirine yön ve mesafesi araları metre olarak
kuyudan kendisine en yakın duta olan mesafe ve pusula yönü
kuyudan en yakındaki ağacın berisindeki sivri taşa mesafe ve yönü (ağaca göre 5-10 derece farklı çıkacak)
kuyudan siyah taşa yön mesafe
4 dutun siyah taşa mesafesi ve yönleri

Yani gördüğünüz gibi detay ve bunlara bağlı yapılması gerekenler de artıyor.

Bu arada dutların orada olup akasyalara bakıyor olsak aynı güzergah üzerinde ama ileride hiç kayda değer bir şeyler göze çarpmadı mı o tarafta ? Yani arkamız köprü yüzümüz 5 nolu gösterdiğiniz değirmen tarafı kuzeydoğu iken... Eski yapı kalıntısı olur yaşlı ağaç olur yeri sabit kaya olur olur da olur. Oralarda da bir şeyler olmak zorunda gibi geliyor bana...

Sarı daire içine aldığım alan demek istediğim:

Ekli dosyayı görüntüle 45158

Kısacası ne kadar doğru bilgi ve detay çözümleme de buna bağlı sonuçları da o kadar doğru olur.

Sadece 3 yalaklı çeşme paylaşmış olsaydınız yalakları ölçüp geçerdik, ötesinde berisinde varsa 1 belki 2 ağaç ile hesap kitap kolayca biterdi. Fakat dediğim gibi sizin burası bol emareli 2 papazın zamanında keyifle ilgi gösterdiği bir yer olduğu için biraz özenli hazırlanmış. Bu da soruları arttıracaktır.

Yine bir görselde 2 yanı duvar taş örme olan üçgenimsi alan neresi ? Buraya mesafesi yönü...

Böyle yerler bazı mezar alanlarındaki gibi "aha da giriş şurası" demeye benzemez.

Ben yine aklıma gelen önemli detaylar olursa eklerim. Fakat burada ölçü olmadan göz kararı ya da sistemin sözeli ile dahi nokta tespit edebilirim ama edebilsem de o yine de detaylı ve doğru bir ölçüm ardından yapılacak hesap kitap ile noktalama etkisinde olmaz. O yüzden de zamanında birkaç ölçüm aldıysanız da ya yine yeterli gelmeyecek ya da eksik ve hatta belki de hatalı olacak... Hele krokide şu kısım "yaklaşık" şu kadar metre gibi bir ifade görmemeyi umuyorum :) Bu işte yaklaşık yoktur. Net mesafe ve yön vardır. 7 metre gelen 2 ağaç arası ile 7 metre 70 cm gelen iki ağaç arası bile bambaşka şeyler söyler.

Tabi yine hesap kitap ölçü yanında sistemin sözelinden de illa yürürüz yine her fırsatta...

Orada değineceğimiz çok şey var. Misal rükuya varmış ağaçları severim ama sizin buradaki tabiri caizse direkt secdeye varmış maşallah :) Arada kaynadı ise bilmiyorum ama onun da yeri bu alanda hangi noktadadır nedir ne değildir siz biliyorsunuz ve konuya dahil olabilecek türdendir.

Eski ve basit gibi görünen ama sevdiğim söz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte... Siz ekmekleri hazırlayın ben de özel tarifimle güzelce yoğururum Allah'ın izniyle... :) Sıkılmadan yorulmadan keyif alarak... Olduğu kadar olmadığı kader...

Yine okurken yordum hakkınızı helal edin.

Selamlar
Ustam bu kadar hassas ve incelikli inceleme için vakit ayırdığınızdan dolayı öncelikle tebriklerimi kabul edin. Sistem bilgisi olan usta sayısı maalesef fazla değil, o yüzden değerli yerler ele geçirilemiyor. Şu yazdıklarınız bile sistem gömülerinin ne kadar verimli ve ne kadar zor olduğunu gösteriyor. İlginize ve bilginize teşekkürler.

UMBRA

Kullanıcı
Ustam bu kadar hassas ve incelikli inceleme için vakit ayırdığınızdan dolayı öncelikle tebriklerimi kabul edin. Sistem bilgisi olan usta sayısı maalesef fazla değil, o yüzden değerli yerler ele geçirilemiyor. Şu yazdıklarınız bile sistem gömülerinin ne kadar verimli ve ne kadar zor olduğunu gösteriyor. İlginize ve bilginize teşekkürler.

Merhaba, rica ederim güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim. Evet zordur, öyle olmak zorundadır. Adı üzerinde sistem... ve bu sistemi de hazırlayanlar 3-5 kişiden ya da kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışan kişilerden ibaret değil... Ekonomik anlamda güç var, eğitim var, bilgi birikim var, olgunlaşmış bir geçmişleri var, var da var. Sağlam bir örgütlenme söz konusu... Aslında bu işlerin zorluğu yanında şakası da yoktur. Bugün diyanet gibi kiliselerin, kilise birliğinin de gücü ortada ve bunların peşinde koşmak bir açıdan onları da karşınıza almak ya da bir nevi meydan okumaktır. Yani ciddiye almak gerekir çünkü evet her anlamda tehlikelidir.

Hayırlı sabahlar

UMBRA

Kullanıcı
2. sayfada emremevlut12 arkadaşımzın da dediği gibi her yerin bir kilidi ve beraberinde elbette her kilidin de bir anahtarı vardır. Anahtarı olanlar kapıdan girer. Bu işler böyle...

Ne yapalım ölçüler gelene kadar biraz devam edelim mi ?

Burada bu haliyle bile birçok şey ortada ama daha önce belirttiğim gibi yazarken 10 filtreden geçirmek gerekiyor cümleleri yer yer dikkatli seçmek gerekiyor. O da biraz frenliyor insanı yalan değil... Yine de o kadar fotoğraf eklendi edildi havada da bırakamayız tabii ki... Gerekenleri söyleriz imkan dahilinde ama buradan ama özelden...

Burada yeni fotoğrafları da yeniden inceledim ve secdeye varan söğüt meğer orada yatanlara saygısından eğilmiş o kadar :) Onun çevresi o alan mezar dolu...

Gelelim taşlara... Taşların sadece sistem içinde bile yerine göre bir sürü çeşitli anlamı olur ve bunların kullanım amacına göre anlamları değişir. Üçgen çizen 3 ağacın yanına taşı yerleştirirler gömme tadında okkalı şekilde... İnsanlar da sanır hemen altında para... Hiç olur mu ? O kadar kolay olabilir mi ? Çıksa da 3 tane 5 tane ve bulan buldu sanır bitti sanır hikaye... Onu oraya koyan da zaten bunu ister. Hani başka yerlerde de adı geçen müjde misali...

Bununla ilgili aslında görsel bir çözümleme de veresim var ama şimdilik o kenarda beklesin hazır olsa da...

Taşların renklerine gelince elbette bunlar da tesadüf değil...
Anlayana çok şey anlatacak türden birkaç tüyo vereyim. Bu muhitte türbe ya da dede 1 tane değilmiş. Bence 3 tane vardır. Bölgeye hakimseniz duymuş görmüş hatta belki gezmiş bile olabilrsiniz.
Yine bu muhitte bazı namlı tepeler varmış. Kara tepe gibi, Sarıtepe gibi, Keltepe gibi, kale gibi, gibi gibi...
Bu tepelerden birinde pek ağaç olmazmış açık bir alanmış mesela toprağı sarımsı imiş aynı o sarı taş gibi :) ek bir tüyo da o namlı isimler de dahil dede türbe yatır isimleri dahil kısacası isimlerin hepsi önemlidir. Hiçbir yerin adı öylesine verilmemiştir oraya !

Tabi bunlarla bitmiyor bu taşların hikayesi... Size bir önemli tüyo daha ama bunu çok detaya girip daha fazla açma şansım olmayabilir:
Hani ağaçlara çivi çakıyorlar ya bununla verdikleri mesaj türünün bir benzerini de ağaçların belli noktasına koyduklarına kaya/taş ile de yapıyorlar.

Mesela çatal bir ağacın çatalına çakılan çivinin mesajı da hesabı da çok kolaydır. Kolaydır ama bilince... Bilmeyince 2+2 nin cevabı bile zor ne de olsa... İşte aynı mantık üzerinden arazideki 3 leme yapan 3 ağaçtan özellikle üçgen olanlarında o taşın yerleştirildiği yer 2 şekilde önem arz eder.

Herkese günaydın...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt