dut ağaçları değirmenler ve türbe | Sayfa 6 | Define işaretleri ve anlamları

dut ağaçları değirmenler ve türbe

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
@BoZKurT usdam selamlar ,,
Acaba yanlis olurmu diye bir kac kez yazdım yazdım geri sildim,Orda bir husus daha dikkatimi çekti, Tabiiki yanilabilirim Insaniz nihayetinde,
Dikkatimi çeken husus şudur ;
Yer PAĞAN bu belli, Ama size göre ordaki ( 1236 ) ve mezar tasindaki Arapca veya Farsca yazı ile PAĞAN işaretleri bağlasirmı, Bu dikkatimi cekdi ,O gün bu gün kafama takıldı, ALLAH yardimcınız olsun, Başarılar dilerim ,

aleykumselam ustam,

tam emin olmamakla birlikte coğrafyaya hakim olan bir islam toplulugu var ise evet bağdaşır. burada bulunan türbelerde sahte, fakat müslümanlar gerçek oldugunu sanıyor ve koruyor. yani arapça yada farsca yazı görürsek (müslümanlar) yağmalamak yerine koruruz. taktiksel bir mesele sanırım. nasılsa müslümanlar kabirlere saygı gösteriyor diyerek yapılmış sahte nişangahlar olabilir. sonuç olarak bugun kaçakkazıların bir çoğu tabiri caizse gayrimüslim kişilerin mezarlarına yapıyoruz. bu benim fikrim, tarihler ve coğrafydaki yaşamların bilgisi bende yok. hiç müslüman yokmuşki neden böyle yapsınlar dediğinizde cevap veremem. paganlar kaç yılında yaşamış gibi bilgilerim yok.

Keban23

Kullanıcı
Selamunaleykum

bu konuyu yıllar evvel açmıştım. fotoğrafları silinmiş ve sonuca da ulaşmadı. sonuca ulaşması pekte mümkün görünmüyor zaten :) ben yine de fırtına maksatlı paylaşayım.

DUT AĞAÇLARI
parça parça ekliyorum, öncelikle dut ağaçları ve taşlar. dibek taşında yazan sayı-tarih 1236 olarak çevirmiştim.
Böyle bir yer bulsam definemi ararım at mangalını yap çayını sonra düşün acaba bu ermeni tohumları bu defineyi nereye saklamıştır diye😀

Moderatör tarafında düzenlendi:

Necat.

Emektar
Forum Düzeni
Admin
aleykumselam ustam,

tam emin olmamakla birlikte coğrafyaya hakim olan bir islam toplulugu var ise evet bağdaşır. burada bulunan türbelerde sahte, fakat müslümanlar gerçek oldugunu sanıyor ve koruyor. yani arapça yada farsca yazı görürsek (müslümanlar) yağmalamak yerine koruruz. taktiksel bir mesele sanırım. nasılsa müslümanlar kabirlere saygı gösteriyor diyerek yapılmış sahte nişangahlar olabilir. sonuç olarak bugun kaçakkazıların bir çoğu tabiri caizse gayrimüslim kişilerin mezarlarına yapıyoruz. bu benim fikrim, tarihler ve coğrafydaki yaşamların bilgisi bende yok. hiç müslüman yokmuşki neden böyle yapsınlar dediğinizde cevap veremem. paganlar kaç yılında yaşamış gibi bilgilerim yok.
Paganlık müslümanlık sonrasında da var. Paganizm yansıma bile olsa günümüzde devam eden bir inançtır. Dediğin gibi gizleme amaçlı olabilir. Onlarca medeniyetin hüküm sürdüğü ülkemizde birinin yaptığını diğeri de kullanmıştır. Bu konuda istilacılığı ile bilinen roma başı çekmektedir. O yüzden bazen 2-3 farklı medeniyetin aynı yapıyı kullanıp işaretlemesi olağan karşılanmalıdır. Bunu sadece define olarak düşünmemek lazım, yaşam olan her yerde bu sahiplenmeler iz bırakmıştır. Üstelik sadece yaşam alanları veya tapınma yerleri değil bazı sembolleri de hıristiyanlıkta kullanılmıştır. Hatta hıristiyanların bir kısmı diğer mezhepleri pagan olarak adlandırmıştır.
1761212143089.png1761212218592.png1761212300324.png1761212332683.png

Son düzenleme:

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
Adımlar normal adımdır, uzun adım değil. @UMBRA

Ekli dosyalar

• IMG_3081.jpeg
    IMG_3081.jpeg
    531.1 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_3083.jpeg
    IMG_3083.jpeg
    492.9 KB · Görüntüleme: 13

UMBRA

Kullanıcı
Dutlar hem mezar hem emanet için yapılmış akasyalar ise para der bize...
Akasyaların güneyinde 90 adımda bir ağaç daha varmış. Bu ağaç akasya değilmiş. Onun kesilmiş bile olsa yeri önemlidir. Kesilmişse de fark etmez metre ile ölçülüp çekince tam noktası belli olur. İsterseler köküyle alsınlar o farklı tür ağacın yeri asla değişmez.

Krokideki L çeşmelerde en basitinden bakılacak 2 şer nokta vardır o da asla şaşmaz. Yerleri nettir. Yalak hesabı ister. Üçgen tarla ucunda eğik ağaç varsa tabiri caizse piç ağaç da olur genç deyip geçmeyin, dibinde bir dua okuyuverin, Allah kabul etsin.

Akasyalardan 2 yakın arasındaki mesafenin dutlardan bazılarının arası ile aynı olmasının sebebi 3 ü 4 e tamamlayıp teslisi mühürlemelerinden dolayıdır. Yani kendi içlerinde mesajları ve ölçüleri ayrı iken mesafeli olmalarına rağmen birbirileri ile de ilişkilidir. Yine ölçülerle beraber bu muhitte zamanında tam 5 tane çeşme yapıldığını her birinin ayrı bir papaz için yapıldığını söylemişler bize... 27+9+19 ile 55 yani 5*11 tam olarak budur. 6 gibi 11 de papaz sayısıdır. Bazen de yuvarlak bir kuyu bulursunuz ve ne hikmetse ağız çapı yani bilezik taşı tam 55 cm gelir :)

ve yine ne hikmetse bazı çakılı demirler 11 cm gelir !

Eşkenar çizen dutlarda ilk doğru yön Kuzeye çok yakındır ve hedef nokta patikaya tam 4 adım mesafededir. 5. adımı atamazsınız patikayı geçmek zorunda kalırsınız. Yine bu noktada çalışırken çeşmeyi ya da köprüyü görmeniz gerekir ve onlara da o an tam doğru noktada iken ayrıca mesafeleri de pusula dereceleri de bellidir. Yani bir şeyi daha önceki bir mesajda yazdığınız gibi birçok yerden bağlamışlardır. Ağaç kesilse çeşme durur, çeşme kırılsa köprü kalır, köprü yıkılsa patika durur gibi... Her şey birden yok olamaz.

Sincabı tavşanı bilmem, Mısır'da Keops Kefren piramitlerini ölçmedik o yüzden parşömen de aramıyoruz. Burada haritalar 2 türdür. Biri aşağı mahallenin haritası olan 2 tek sarı ve o da .... mezarında olur. Diğeri de yine nerelerden çıktığını bildiğimiz ekmek kadar bir taştır. Üzerinde yazı ve işaretler olur. Nedense biraz ağırdır.

Yine dutlara gelirsek bir tanesinin kırmızı olmasının da yine mesajı vardır. Misal oradaki dibek kaldırılmamış ve hala dibek sanılmaya devam edilseydi bile sadece dutlar bize orada oda mezar olduğunu beraberinde ufak bir hediyesi olduğunu yine söyleyecekti.

Son düzenleme:

balkaya34

Vip Üye
Dutlar hem mezar hem emanet için yapılmış akasyalar ise para der bize...
Akasyaların güneyinde 90 adımda bir ağaç daha varmış. Bu ağaç akasya değilmiş. Onun kesilmiş bile olsa yeri önemlidir. Kesilmişse de fark etmez metre ile ölçülüp çekince tam noktası belli olur. İsterseler köküyle alsınlar o farklı tür ağacın yeri asla değişmez.

Krokideki L çeşmelerde en basitinden bakılacak 2 şer nokta vardır o da asla şaşmaz. Yerleri nettir. Yalak hesabı ister. Üçgen tarla ucunda eğik ağaç varsa tabiri caizse piç ağaç da olur genç deyip geçmeyin, dibinde bir dua okuyuverin, Allah kabul etsin.

Akasyalardan 2 yakın arasındaki mesafenin dutlardan bazılarının arası ile aynı olmasının sebebi 3 ü 4 e tamamlayıp teslisi mühürlemelerinden dolayıdır. Yani kendi içlerinde mesajları ve ölçüleri ayrı iken mesafeli olmalarına rağmen birbirileri ile de ilişkilidir. Yine ölçülerle beraber bu muhitte zamanında tam 5 tane çeşme yapıldığını her birinin ayrı bir papaz için yapıldığını söylemişler bize... 27+9+19 ile 55 yani 5*11 tam olarak budur. 6 gibi 11 de papaz sayısıdır. Bazen de yuvarlak bir kuyu bulursunuz ve ne hikmetse ağız çapı yani bilezik taşı tam 55 cm gelir :)

ve yine ne hikmetse bazı çakılı demirler 11 cm gelir !

Eşkenar çizen dutlarda ilk doğru yön Kuzeye çok yakındır ve hedef nokta patikaya tam 4 adım mesafededir. 5. adımı atamazsınız patikayı geçmek zorunda kalırsınız. Yine bu noktada çalışırken çeşmeyi ya da köprüyü görmeniz gerekir ve onlara da o an tam doğru noktada iken ayrıca mesafeleri de pusula dereceleri de bellidir. Yani bir şeyi daha önceki bir mesajda yazdığınız gibi birçok yerden bağlamışlardır. Ağaç kesilse çeşme durur, çeşme kırılsa köprü kalır, köprü yıkılsa patika durur gibi... Her şey birden yok olamaz.

Sincabı tavşanı bilmem, Mısır'da Keops Kefren piramitlerini ölçmedik o yüzden parşömen de aramıyoruz. Burada haritalar 2 türdür. Biri aşağı mahallenin haritası olan 2 tek sarı ve o da .... mezarında olur. Diğeri de yine nerelerden çıktığını bildiğimiz ekmek kadar bir taştır. Üzerinde yazı ve işaretler olur. Nedense biraz ağırdır.

Yine dutlara gelirsek bir tanesinin kırmızı olmasının da yine mesajı vardır. Misal oradaki dibek kaldırılmamış ve hala dibek sanılmaya devam edilseydi bile sadece dutlar bize orada oda mezar olduğunu beraberinde ufak bir hediyesi olduğunu yine söyleyecekti.
@UMBRA usdadım bu yazılarınızı arsıvime depolayacagım İNSAALLAH, ALLAH yardımcınız olsun ,

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni
@UMBRA üstadım yorumunuz için teşekkür ederim. hem benim hemde kullanıcıların anlaması açısından kroki üzerinde nerelerde işlem yada araştırma yapılmalıdır anlatmak istemezmisiniz.
biliyoruzki yazdıklarınız sadece devede kulak :) örtüyü hepten kaldırın demiyorum fakat biraz aralasanızda ışık vursa karanlığa :)
derinliğe kadar ince ince bildiğinizi biraz olsun tahmin ediyorum.

ve bir küçük soru sormak isterim. bu derlenen ölçü bilgileri ile işlem sonucunda 1,618 sayısı çıkmaz ise yer olumsuzmudur ? yada ölçüler mi hatalıdır ?

1.618 (altın oran) bilgisi bu sistemde uydurmamadır.

Üst Alt