En Büyük Cehalet : Müslüman Mezarını Tahrip Etmek. | Define işaretleri ve anlamları

En Büyük Cehalet : Müslüman Mezarını Tahrip Etmek.

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Sular çekilince gün yüzüne çıkan mezarlara ciler dadandı

Giriş Tarihi: 4.5.2017 11:48 Güncelleme Tarihi: 4.5.2017 11:56
596

’ın ilçesinde avcıları, suların çekilmesiyle birlikte gün yüzüne çıkan mezarları tahrip etti. Vatandaşlar, söz konusu duruma karşı önlem alınmasını istedi.
ilçesine bağlı Taşlıdere ve Kaletepe köyleri ile Doğancık mezrasının ortak kullandığı mezarlık, baraj suları altında kalınca bataklığa dönüştü. Baraj göleti altındaki bazı mezarlar çökerken, bazıları ise tamamen kayboldu. Suların çekilmesini fırsat bilen ciler ise dadandıkları mezarları tahrip etti. Mezarlığın yaklaşık 200 yıllık olduğunu anlatan Taşlıdere köyü sakini Cemal Kaya, mezarlığın 1990 yılından beri baraj gölünün kurulmasıyla sular altında kaldığını ancak suların çekilmesiyle beraber definecilerin hedefi haline geldiğini anlattı.

MEZARLAR TAŞINSIN

Mezarların taşınması ya da koruma altına alınmasını isteyen Kaya, "Sular çekildikten sonra mezarlık tarihidir diye defineciler tarafından tahrip ediliyor. Devlet ve ilgililerden ricamız baraj suları çekildikten sonra bu mezarları taşısınlar. Dedelerimizin, ninelerimizin yattığı yerdir bu mezarlar. Bu halde görünce çok üzülüyoruz" dedi.

gıral

Vip Üye
Ustam çokgüzel bikonu açmışşın eline sağlık benşahsen hepsine karşıyım dahabugünekadar hiçbir mezara dokunmadım İnşallah dokunmıyacamda müslüman olsun yada olmasın sonuç olarak ordaki tümişlem ölüye saygısızlık şimdi bazı arkadaşlarım bana kızabilirler buadam define aramıyormu diye evet arıyorum defineleri arıyorum mezar hediyelerini değil gömü yapılmış para saklanmış yerleri arayın tamam anlıyorum mezarlarada gömü yapılıyor fakat bunu bişeyle tesbit edemiyoruz isek meftaları rahatsız etmekten şiddetle kaçınmalıyız bence böylesi aramak daha güzel daha doğru tabiki herkoyun kendi bacağından asılır dileyen dilediğigibi işini görür kendine yakışanı yapar üçgünlük dünyalık için ölüyle uğraşmayın sevgili dostlarım

Üst Alt