ermeni define işaretleri

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı
Cevap: ermeni define işaretleri

osmanlı ermenileri ve osmanlı döneminde
çubukla mezar ve para arandığını bilmeyenler olabilir bilenlere
zaten sözüm yok.ermeniler bu izahatı bildikleri halde sizce
bir ermeni parasını çubuğa karşı bir önlem alırmı almazmı.?
evet alır ama nasıl?
herkez bilgisini yazarsa memnun kalırım
fikirlerden sonra yazmayı düşünüyorum
bunu sormamda saygısızlığım oldu ise şimdiden özür dilerim

genel olarak eğer çubukların metal gösteriyorsa kaçış yok sadece gidip çubuk tutulmayacak yer ararlar.. fakat çubukların mezar bulması dediğin için bu çubukarın boşluk bulması gerekiyor ustam yani senin soruda boşluk çubuğu demek istedinse zaten adamlar dövme bile yapıyorlar olurda es kaza boşuk olur diye sonra horasan harcı yapıyorlar etrafına boşluk kalmayacak şekilde.. önemli detay olarak ermeni gömüsünü sadece insandan değil ayrıca farelerden de saklamak zorunda bunun için en küçük boşluk farenin çalışması için yeterli olur diye özenle hiç boşluk kalmayacak şekilde saklıyorlar.. benim aklıma gelen bu kadar sende değerli fikirlerini paylaşırsan bizlerede bir farklı bakış açısı kazandırmış olursun

sormadan birşey öğrenilmez ustam ayrıca mükemmel bir soru bulmuşsun tamda konumuza uygun olmuş teşekkürler ....selam....dua....

Son düzenleme:

light_celal1

Kullanıcı

bencede zifle yağla sarmaları mantıklı
açıkta altını net çeken çubuklar naylon poşete dolayınca cok zor çekiyor tabi biz bizikle denedik ama küp dalusu para toprakta derinse ve zifli ise zor çeker diye düşünüyorum boşluk çubuğu zaten kazılmış yerlerde tepki veriyor

METİN

Kullanıcı

LACİVERT kardeşim
baya baya yaklaştınız
bizlerin (amerikan bezi)dediğimiz eskilerin(alaca basma) dedikleri
yüzde yüz pamuktan üretilen bir nevi kumaş bu kumaşın
tarihi çok eskidir.bu kumaşı donuk yağla ve ziftle karıştırıp emanetin
üzerini kapattıktan sonra yerin genişliğine göre değişebiliyor
emanetin üzerine bu karışım örtülüyor ve üzerine toprak atarak en son işlem diğer arazinin veya bahçenin görünen kamuflaj şeklini bu noktayada uygulayıp
bırakıyorlar.çubukla metqal bulabilen arkadaşlarımız varsa eğer içimizde
bir metali 50cm derine gömüp üzerine plastik cinsi bişey örtsün ve tekrar toprakla kapatıp
bulma çalışması yapsın.bu anlattıklarım ancak ozaman değer kazanır.

(rumların)gömü anlayışına kısaca değinmek isterim
bazı toplu gömülerin(klise parası)veya(zengin tüccar)paralarını
bulunduğu yerleşim alanının göz önünde olan bir yerini seçiyorlar
seçtikleri noktayada güzel ilaveli bir çeşme yapıp işlemi bitiriyorlar burdaki gayeleri
paranın kolay alınamayacağını bilmeleri
şu yazacağım yerleride dikkate alın derim seçtikleri mevkiler ve yunanca rumca kendilerine göre isim verip gitmeleri
....AYAZMA...anlamı(sulak arazi suyu bol olan mevki)
....ASAR TEPE..anlamı(yüksek sivri belirgin tepe)
....ASARLIK...analmı(yukarıdakiyle aynı anlamda)sadece isim değişikliği
bu ismini verdiğim tepenin uç noktalarında olmassa olmazlardan olan
kış meyvesi dediğimiz ve KARAAĞAÇ dediğimiz AHLAT ağacı
bu yazdıklarımı değerlendirmeniz dikkate almanız sizler için avanyaj

ben bu bilgileri 95 yaşında bir rumdan aldım
kendisi gayri müslim biri ve türkiyede oturmuyor
bunları söylemek benim için bir borç tur demesinin
anlamını kısaca yazacağım
türk yunan savaşı esnasında (aleks)7-11 yaşları arasındaymış
bu kişinin evine yunanlı askerler geliyor.gelmeden önce babaları
çocuklarını komşusu olan türklere emanet ediyor.yunan baskınında aleksin babasına
diyorlarki evlatlarını bize vereceksin onları çepheye göndericez diyorlar
babaları vermiyor ve hepsini kurşuna diziyorlar.
6 kardeşinden aleks ve kız kardeşi türk komşusu sayesinde kurtuluyorlar
kısaca hikayesi budur arkadaşlar.her rum böyle olmayabilir
dikkat etmekte fayda vardır

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

halisane vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim kıymetli ustam ALLAH cc. razı olsun inşAllah...

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

LACİVERT kardeşim
baya baya yaklaştınız
bizlerin (amerikan bezi)dediğimiz eskilerin(alaca basma) dedikleri
yüzde yüz pamuktan üretilen bir nevi kumaş bu kumaşın
tarihi çok eskidir.bu kumaşı donuk yağla ve ziftle karıştırıp emanetin
üzerini kapattıktan sonra yerin genişliğine göre değişebiliyor
emanetin üzerine bu karışım örtülüyor ve üzerine toprak atarak en son işlem diğer arazinin veya bahçenin görünen kamuflaj şeklini bu noktayada uygulayıp
bırakıyorlar.çubukla metqal bulabilen arkadaşlarımız varsa eğer içimizde
bir metali 50cm derine gömüp üzerine plastik cinsi bişey örtsün ve tekrar toprakla kapatıp
bulma çalışması yapsın.bu anlattıklarım ancak ozaman değer kazanır.

(rumların)gömü anlayışına kısaca değinmek isterim
bazı toplu gömülerin(klise parası)veya(zengin tüccar)paralarını
bulunduğu yerleşim alanının göz önünde olan bir yerini seçiyorlar
seçtikleri noktayada güzel ilaveli bir çeşme yapıp işlemi bitiriyorlar burdaki gayeleri
paranın kolay alınamayacağını bilmeleri
şu yazacağım yerleride dikkate alın derim seçtikleri mevkiler ve yunanca rumca kendilerine göre isim verip gitmeleri
....AYAZMA...anlamı(sulak arazi suyu bol olan mevki)
....ASAR TEPE..anlamı(yüksek sivri belirgin tepe)
....ASARLIK...analmı(yukarıdakiyle aynı anlamda)sadece isim değişikliği
bu ismini verdiğim tepenin uç noktalarında olmassa olmazlardan olan
kış meyvesi dediğimiz ve KARAAĞAÇ dediğimiz AHLAT ağacı
bu yazdıklarımı değerlendirmeniz dikkate almanız sizler için avanyaj

ben bu bilgileri 95 yaşında bir rumdan aldım
kendisi gayri müslim biri ve türkiyede oturmuyor
bunları söylemek benim için bir borç tur demesinin
anlamını kısaca yazacağım
türk yunan savaşı esnasında (aleks)7-11 yaşları arasındaymış
bu kişinin evine yunanlı askerler geliyor.gelmeden önce babaları
çocuklarını komşusu olan türklere emanet ediyor.yunan baskınında aleksin babasına
diyorlarki evlatlarını bize vereceksin onları çepheye göndericez diyorlar
babaları vermiyor ve hepsini kurşuna diziyorlar.
6 kardeşinden aleks ve kız kardeşi türk komşusu sayesinde kurtuluyorlar
kısaca hikayesi budur arkadaşlar.her rum böyle olmayabilir
dikkat etmekte fayda vardır

teşekkür ederiz ustaçiçek sana

MURATS44

Kullanıcı

Hemşerim resmi kazı yapimage
Çıkardığında düşünmene gerek kalmaz
Toptaşta mı oturuyon?
Akrabalarım emir ömerin az ilerisinde. alacakapıya doğru. :) Resmi kazı yapmak aklımızdan geçti. Hatta en yakın evi alıp avlusundan oraya tünelle girmeyi bile dşündük. yinede şikayet korkusundan vazgeçtik. bir yolunu bulana kadar bekleyecez. ayrıca bir tanesi de devlet arazisi üzerinde :)ona ne yapacaz bilmiyorum. Eski hamamın altından çıkanı biz biliyorduk. Hatta başında bekliyorduk kazı yapılırken. Kepçe operatörü öğlen paydosu verince bizde bi yemek yiyip gelelim dedik. Bi döndük ki fırtınalar kopmuş. yani beş on dakika ile fırtınayı kaçırdık.

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Admin
Super Moderatör
Vip Üye

Akrabalarım emir ömerin az ilerisinde. alacakapıya doğru. :) Resmi kazı yapmak aklımızdan geçti. Hatta en yakın evi alıp avlusundan oraya tünelle girmeyi bile dşündük. yinede şikayet korkusundan vazgeçtik. bir yolunu bulana kadar bekleyecez. ayrıca bir tanesi de devlet arazisi üzerinde :)ona ne yapacaz bilmiyorum. Eski hamamın altından çıkanı biz biliyorduk. Hatta başında bekliyorduk kazı yapılırken. Kepçe operatörü öğlen paydosu verince bizde bi yemek yiyip gelelim dedik. Bi döndük ki fırtınalar kopmuş. yani beş on dakika ile fırtınayı kaçırdık.

:D yavw hemşerim sen o olaya şahitsin haa
Piçiklerin Murad'ın bahçesine pikniğe
Geldiğimizde Murat anlatmıştı
Gardaş küp dağılmış
İçinde aha böyle:Dkoptum

koptum:D
Bu büyüklükte altın paralar çıkmış
Kalınlığı 1 parmakmış
Üstünde Hz.Meryem resmi varmış...
Jandarma gelmiş...
Çok oluyor tabii
Her neyse ustam
Aman kaçak köçek işler
44 de yakışmaz
Sabredin uygun imkanlar olunca
Resmi olarak halledin;)
Tünelmiş, komşuymuş, devletin arsasıymış
Tehlikeli işler
Hattim değil akıl vermek
Hemşeri olmaktan cesaret aldım
Hakkını helal et;)
Muabbetle vesselam:p

MURATS44

Kullanıcı

:) Yasal olmayan yolları yapsaydık imdi o emanetler yerinde duruyor olmazdı. biz yıllardır bekliyoruz. yeri müsait bizi bekliyor. kısmet olursa bi operasyon yapacaz yada devlete yaptıracaz ama herşeyini iyice öğrendikten sonra. bize düşen ne kadar önce öğrenelim. Belki de hiç bişe yapmayız kime kısmet olursa artık.

Hamamın olayıda , dediğim gibi birkaç dakika ile elimizden gitti. kısmet olmayınca olmuyor işte. o kadar zaman bekledik ve beklediğimiz fırsat dakikalar denecek kadar kısa sürede elimizden gitti.

bir tane değil 4 yerimiz var. biri de bizim bahçede :) onla bile ilgilenmiyoruzz.

erzurumludefineci

Kullanıcı
Yasaklı

evet arkadaşlar konuyu metin abinin nasıl saklıyorlar meselesinden dolayı biraz bekletmeye almıştım ama metin abi saklama şeklini anlatıp çekildi ses çıkmayınca yeteri kadar beklediğimi düşünerek devam edelim diyorum....
ermeni paraları ve işaretleri konusunda haç işaretinden sonra önem sırasınca 2. derecede evlerin dışına yapılan evi tanıma amaçlarına yönelik işaretler... konumuzda dediğimiz gibi dışarıda işareti olmayan evin içeride parası olmaz her ermeni para saklamış değil..

1-evin duvarlarında bel hizasının üstünde taşlar dikkat edilerek araştırılmalı çok küçük oyma birkaç nokta şekilnde şöyle diyeyim 4.5 tane misket gibi düşünelim sayısı biraz daha fazlada olabilir. (evin iç zemini araştırlmalı)
2- kapı üst eşiği veya pencere üst eşiklerinde baklava dilimi küçük ve oyma şeklinde. (bunun emaneti altın paradır)(bahçede veya içerdeki kuyu araştırılacak)
3- kapı üstünde pencerelerindeki yapı şekli yapım tarihini belli eden rakamların iç içe 2 daire veya kare içerisine yapılması rakamların yazıldığı pencere gibi taşın şekli
yuvarlak ise daireye gerek kalmıyor zaten kendi yuvarlak..
4- evin dışardan duvarın en üst kısımlarında değişik kabartmalar özellikle yumurta şeklinde kabartmalar ( burda evin içerden 2 katlı olması lazım )

5- taşların birbirine yapıştırılan yerlerinde ki ara sıvalarda sıvanın kendisinin diğer bölgelerinden farklı şekilde yılana benzetilerek sıvanması.. şöyle açıklayalım fotarafını çekip bir arkadaşınıza deseniz bu duvarda bir yılan gizli bulurmusun arayıp zor bulması buluncada şüphe götürmeyecek şekilde yılan olduğu görülmeli.. (bunun parası bahçede de olabilir ve yüklü bir meblağdır)

gelellim bunlar varsa evin içerisinde bahçede veya kuyuda yapacağımız araştırmalara..
öncelikle 1. mevzuya göre araştırırken mutfak (aşevi) kiler veya bir odanın altında bulunan mahzen şeklinde soğuk oda olması gerekiyor duvarlar iyice kontrol edilecek duvarlar komple sıvalı ise direkler kontrol edilecek küçük minnacık ve çizgi şeklinde zemini gösteren ok işareti bulunması gerekiyor (son nokta)
2. duruma göre baklava dilimi varsa içeride odaların açıldığı salonda büyük ihtimalle su kuyusu olacak eğer kapatılmış sa tavana bakarak anlayabilirsiniz makaranın bağlanması için işlem görmüş bir yer varsa tam altı su kuyusudur evin içerisindeki su kuyusunu bulmanın en basit yolu budur..
eğer içeride yoksa mutlaka bahçesi olması lazım ve bahçede kuyu araştırılacak
3. durumda içeri girdiğimizde evde kullanılmış en kalın ağaç bölümler veya duvarlarda kasa araştırılacak dairelerin veya karelerin sayısına göre merdiven basamaklarının araştırılması da gerekiyor... son noktadır...

4.durum bu durumunda paranın nerede olduğunu bende bilmiyorum:(:
fakat belgelerde bu işaretli ev önemlidir deniyor

5. durumda evin diğer eklentileri özellikle ahır veya samanlık araştıralacak zeminde büyük sal şeklindeki taşın (kapak taşı da denir) altında biraz derince olması gerekiyor 2. mtreden derin yani... bunun son işareti akrep resmi ise yani sal taşın üzerinde akrep resmi var ise para bir tabut dolusu olacak deniliyor evin bahçesinde de olabilir diye düşünüyorum bu benim kendi fikrim

taş ayna konusu haç konusunda işlediğimiz için bahsetmedim TATLARLI USTA ile sohbetten anladıysanız taş aynanın üstünde haç görürseniz bahçeye bakın

Son düzenleme:
Üst Alt