Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi? | Sayfa 12 | Define işaretleri ve anlamları

Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi?

_Trakyalı_

Vip Üye
Ustam, işin mantığı nedir,
Çubukların yanında olmazsa olmaz,Yapmamız gereken ek sistemin temel işlevi nedir?
1. oluşturulacak manyetik bir alan ile diamanyetik metalin ve boşluğun, Boşluk içinde aradığımız diamanyetik metallerin manyetik alana verdiği tepkimeyi arttırmak mı, yoksa azaltmak mıdır?

Ustam merhaba, dün gece bunları yazdığından beri okuyup, araştırıyorum, düzgün uyku bile uyuyamadım, kafam inan davul gibi olmuş.
Nereye başvursam ,belli bir alanda manyetik kuvvetleri dengelemenin asla mümkün olmadığını, çünkü yerin manyetik etkisinin çok güçlü ve büyük olduğunu, toprağın içindeki ve yerin üstünde ve altında ki maddelerin, minerallerin,elementlerin...Atomik yapılarından dolayı çok farklı karakteristik yapıları, etkileşimleri...vs. olduğunu,
Ancak, belli bir alanda kalkanlama ile belli bir düzeyde manyetik dalgaların edilebileceği,fakat bunun da herşeyi daha karmaşık bir hale getireceğini öğreniyorum,
Hangi kapıyı calsam, sonuç aynı yere çıkıyor.
* Ferromanyetik malzemeler ile manyetik bir alan oluşturup, toprak altında ki diamanyetik bir metale etki etsem,
- Diamanyetik metalin, yerin manyetik etkisi ile zıt yönde etkileşimi değişmiyor
Diamanyetik metal, yerin altındaki bir boşluk için de ise oluşturduğu etki ve boşluğun yansıması dediğimiz şey yine değişmiyor,
Ama siz ,( sadece siz ) bunun mümkün olduğunu söylüyor, hatta çektiğiniz video ile ispatliyorsunuz.
Yinede anlamak için soruyorum,
Ek bir sistem ile oluşturduğunuz manyetik etki ile , boşlukta yansıma dediğimiz şey ortadan kalkıyor ise,
Peki ustam bu durum da,
- O boslukta ki diamanyetik metalin hâle lerinin de değişmesi gerekmez mi?
- Sahte sinyallerinin de kesilmesi gerekmez mi?
- Etkisi alanında ki metallere üstünlüğü ve minerallere etkisi ortadan kalkmaz mı?
Ve Affınıza sığınarak bir daha soruyorum,
Belli bir alanda oluşturulacak manyetik bir etki ile o alanda ki manyetik etkiler de gelene bilir mi?
Cevap evet ise, elimizde ki anten çubuklar ile o manyetik alanlara yaklastiğimizda , her şey daha da karmaşık bir hale gelmez mi???
* Ustam, merakımı mazur gör,
meramımı eksik, yada kusurlu anlattiysam kusura bakma.

Ya elim al kaldır beni.
Ya vuslata erdir beni.
Çok ağlattın güldür beni.
Gel gör beni aşk neyledi. 🙂🙂
Hayırlı geceler Ustam.

Merhaba ustam,
Sorduğun soruların hepsini cevaplamış olsam, her şeyi açıkça beyan etmis olmam anlamına gelir ki, böyle bir şey yapmayı düşünmüyorum.

Benim bu konuyu acmamin nihai amacı, hobidaşlara farkli bakış açıları getirtmek. Sorgulamalarini, düşünmelerini sağlamak.

Cümlelerinin arasında kendini sartlandirdigini görüyorum. Kurdugum cümleler bir çoğu teşbih olduğunu gözden kaçırıyorsun. Rüzgâr örneğini ilk sen telaffuz ettiğin için ve anlatım için iyi bir örnek olacağına kanaat getirdigimden, basınç dengelemesi şeklinde izah ettim.
Ancak hiçbirine dokunmadığımı ve kendi kural ve alanımı yarattığımı belirttim. Bunlar teferruatlar.

Problemleri gerçekten bir bütün olarak görebilmek öncelik olan...
Tüm problemleri göremeden ve alt alta listelemeden atılan adımlarda da sıkıntılar çıkacak.

Yansıma diye dolanan tek bir problemi bir videoda işledim.
Peki C halesinde, örnekteki 50 m yarıçaplı olan halede, yani hacim halesinde, tek bir gümüş sikke oldugunda neler oluyor diye sorsam?
Gümüş değilde bakır oldugunda neler oluyor?

Diğer handikapları yazarak boğmak istemiyorum.
Ama koşa koşa sonuca ulaşamaz veya koşa koşa tum problemleri göremezsin.

Teorik olarak tum bilgiye hakim olacaksın.
Ardından arazideki tum sorunları teşhis edeceksin.
Sonra zamanla bunlar teorik ile pratik eşleşmeye başlayacak. Eşleşmeler tamamlandığında problem çözümüne geçebilecek aşamaya geleceksin.
Tek bir çözüm de olmayabilir. Biri çıkar başka türlü sorunları alt eder. Farklı teknik kullanır.

Farklı bakış açıların gelişiyorsa ve sürekli kendi tezlerini çürütüp yeni tezler ortaya koyabiliyorsan doğru yoldasın.
Ama bunlar oturduğumuz yerden olmuyor. Arazide pratikle tezler öldürülmeli ve yenileri diriltilmeli.

El-Ensari

Kullanıcı
Merhaba ustam,
Sorduğun soruların hepsini cevaplamış olsam, her şeyi açıkça beyan etmis olmam anlamına gelir ki, böyle bir şey yapmayı düşünmüyorum.

Benim bu konuyu acmamin nihai amacı, hobidaşlara farkli bakış açıları getirtmek. Sorgulamalarini, düşünmelerini sağlamak.

Cümlelerinin arasında kendini sartlandirdigini görüyorum. Kurdugum cümleler bir çoğu teşbih olduğunu gözden kaçırıyorsun. Rüzgâr örneğini ilk sen telaffuz ettiğin için ve anlatım için iyi bir örnek olacağına kanaat getirdigimden, basınç dengelemesi şeklinde izah ettim.
Ancak hiçbirine dokunmadığımı ve kendi kural ve alanımı yarattığımı belirttim. Bunlar teferruatlar.

Problemleri gerçekten bir bütün olarak görebilmek öncelik olan...
Tüm problemleri göremeden ve alt alta listelemeden atılan adımlarda da sıkıntılar çıkacak.

Yansıma diye dolanan tek bir problemi bir videoda işledim.
Peki C halesinde, örnekteki 50 m yarıçaplı olan halede, yani hacim halesinde, tek bir gümüş sikke oldugunda neler oluyor diye sorsam?
Gümüş değilde bakır oldugunda neler oluyor?

Diğer handikapları yazarak boğmak istemiyorum.
Ama koşa koşa sonuca ulaşamaz veya koşa koşa tum problemleri göremezsin.

Teorik olarak tum bilgiye hakim olacaksın.
Ardından arazideki tum sorunları teşhis edeceksin.
Sonra zamanla bunlar teorik ile pratik eşleşmeye başlayacak. Eşleşmeler tamamlandığında problem çözümüne geçebilecek aşamaya geleceksin.
Tek bir çözüm de olmayabilir. Biri çıkar başka türlü sorunları alt eder. Farklı teknik kullanır.

Farklı bakış açıların gelişiyorsa ve sürekli kendi tezlerini çürütüp yeni tezler ortaya koyabiliyorsan doğru yoldasın.
Ama bunlar oturduğumuz yerden olmuyor. Arazide pratikle tezler öldürülmeli ve yenileri diriltilmeli.
Anladım Ustam, yinede verdiğin bilgiler, farklı bakışlar çok kıymetli, çok teşekkür ediyorum.
En az 10 yıl önceydi, nasıl olduysa kendimi Çubukların manyetik alanı içinde buldum, tarifsiz bir merak sardı, gerçekten çubuklar ile bir metal, dolu yada boş gerçek bir boşluk, su..bulunabilirmiydi..?
Yıllar içinde hem kulaktan duyma, hem değerli ustalardan öğrendiğim, hem kendim denediğim test sahasında ve gerçek arazide kendimce çok uğraş verdim, bazen çubuğa olan inancım kayboldu, bazen şunu da deneyeyim diye bir daha umutlara sarıldım...
Ve şimdi de başka ne deneye bilirim, ne yapa bilirim, nasıl yol alabilirim...
Belki de koşuşturmam, koşarak hedefe varmam gibi anlaşılmam bundandır...
Belki inanılmayacak ama, bütün bu merak ve çabalarımın asıl gayesi asla maddi bir zenginliğe ulaşmak değil.
Herşey için tekrar teşekkür ediyorum Ustam.
Tekraren teyid ediyorum ki yazdıklarınızı, satır aralarında ki mesajlarınız, verdiğiniz bilgiler, ve emekler çok değerli, çok teşekkür ediyorum.

taştan

Kullanıcı
Merhaba ustam,

Benim bu konuyu acmamin nihai amacı, hobidaşlara farkli bakış açıları getirtmek.
Tüm konuyu eksiksiz okuyup sonunda karanlık bir ufka dalmak bu olsa gerek çubuk konusu zaten başlı başına büyük bir çıkmaz sonu yok herşeye her yoruma her tekniğe açık bireysel bir kavram ustamı kutluyorum emek ve gayretlerinden dolayı, ama bukadar bilgi ve birikimden sonra bu işe gönül vermiş arkadaşlara tamamı olmasada bir dilim ekmek sunmak çok daha güzel olurdu. Zira fırıncı olmak başka birşey ekmek yemek başka...!

taştan

Kullanıcı
Eyvallah gardaşım hoş geldin Sefa getirdin nasılsın iyisindir inşallah
Hamdolsun abim hayat oyalanma ya devam bir süre ara versekte biliyorsun kopmak mümkün olmuyor ustam hep derdi dötüne yağ bulaştı birkere kurtulamassın diye bizdede aynen öyle sen nasılsın saglıgın sıhatin keyfin iyidir inşallah

Deli Fırat

USTA
Super Moderatör
Hamdolsun abim hayat oyalanma ya devam bir süre ara versekte biliyorsun kopmak mümkün olmuyor ustam hep derdi dötüne yağ bulaştı birkere kurtulamassın diye bizdede aynen öyle sen nasılsın saglıgın sıhatin keyfin iyidir inşallah
Hayırlısı olsun inşallah bende iyiyim gardaşım dünya işleri uğraş dur işte gardaşım sen Antep idin benim yanlış hatırlıyorum

Üst Alt