Farklı Bakış Açıları Zenginliğimiz Olabilir mi?

_Trakyalı_

Vip Üye
Emeklerine sağlık ustam, bu tarz videoların çoğalması ümidi ile inşallah. Görebildiğim kadarı ile tespitlerimi aşağıda belirttim ustam. Kusurum hatam var ise affola....

1-Çubuk tutuş şekli el bilekleri göğse yapışık ve dirsekler vücuda temas halinde değil(sebep-sonuç ?)
En stabil ve kendimi rahat hissettiğim pozisyon. Hiç dirsekleri yapıştırmak ile ilgili çaba sarfetmedim. Bana göre bu vücudu kasmaya neden oluyor. Göğüse ellerimi dayamazsam stabilite kayboluyor. Dayamasamda olur dert değil. Ama 25 km rüzgarda tespit yapabiliyorum bu tutuş şekli ile..
2-Hedef arkada iken,sağ çubuk sağa,sol çubuk sola açılmıyor, belirli bir açıdan yani ara yönler hariç(kuzeydoğu-kuzeybatı-güneydoğu-güneybatı gibi)
Hedef arkada iken çubuklar dışa açılırsa veya kimildamazsa, o cubuktan verim bekleme. Hedef, tam olarak sol omuz hizamda kalmadığı sürece, mecburi istikamet olarak sağdan peyder pey hedefe uçlarını vermek zorunda. Neden? Çeken bir şey var besbelli :)
3-Çubuklar hedefte iken çarpı yapıyor,ancak...çubukların üzerindeki farklı renkteki bantlar altında bir şeyler saklamıyor ise :)...boşluktaki ve metaldeki çarpı açısını görmek için yaptığını düşünüyorum.
Çarpı açısı değişmez. Değişmemeli de. Çarpı açısı değişerek farklı hedefleri noktaladigina inanırsan hayal kırıklığı yaşarsın.
4-Çubukların tepkisine hayran kaldım, hedefi mıktanıs gibi çekiyor kendine, hedeften gözünü ayırmıyor.(yeni bir çubuk yaptım verdiği tepkiler güzel sayılır)
Güzel yakalamışsın. Asıl ana konu buydu. Ama Hedef dediğin şeyi iyi analiz etmek gerekir. O çubukları çeken boşluk mu yoksa içindeki yeleli aslan mı?
5-Çubuklar kundaklı,rulman varmıdır kundak kısmı alüminyum gibi duruyor(neyse bunu geçelim :)) )
Rulmanlilar. Çünkü uzaktan pişt diyen olursa da kafayı döndürmeliler. Bir nesnenin kütlesini 2 katına çıkarırsan,çekme kuvveti de 2 katına çıkar. Ama iki nesneyi birbirine iki kat yakinlastirirsan çekme kuvveti 4 kat artar. Bu gibi nedenler ile hassas olsun isterim.
6-Gelelim kolları ileri doğru açtığında...dakika 07:20 sanırım....gördüğüm kadarı ile çubuklar ? sağ sağa,sol sola açılıyor yanlış görmüş olabilirim mesafeden seçemedim...bunun nedeni ise aşağıdaki kütlelerin yaymış olduğu dalga boylarından olabilir düşüncesindeyim. merkezdekine çomak sokmak gibi bişi
Yanlış görmüşsün. Kapanıyorlar. Bunu göstermemin sebebi, ayaklar üstüne basmadan da tepki alabilirizi göstermekti. Merkezine çomak sokan ya da mizragin ucuyla yeleliyi sürekli poposundan dürten arkadaş alt tarafta görevini aktif yürütüyor. O olmasa, film hiç başlayamaz.
7-8:14 ve ileri dakikalarda merkezden uzaklaştıkça sağ çubuk sağa sol çubuk stabil ,duruşunu bozmuyor. Merkezden uzaklık 1,5 metre fazla değil uzaklıkta çubuklar merkeze yön veriyor .Mesefeyi daraltıp,son noktada çizdiğin yerden adım saydın bu da 4 taraftan aynı şekilde yapıldığı takdirde hedefin tam ortasını bulmuş oluyorsun.Merkeze direk yürüdüğün takdirde çubuklar ara yönler ve doğu,batı yönler hariç merkezde aç kapa yapıyor.bunu çözmek içinde dediğim gibi merkeze uzaklık ve yakınlık işlemini yapmak .

dilim bu kadar döndü ustam....saygıda kusur ettim ise affola...
Orayı iyi izle. Bircok yerde o hareketi gösterdim. 2. en önemli konulardan biri de o.
Adım saydığım yerde derinliği ölçtüm. Derinlik ölçme tekniklerinden sadece birini gösterdim. Bunu yaparken de 2 farklı olayın vuku bulmasını da izledin.

Teşekkür ederim ustam. Bazı konularda fikir verebilirse ne mutlu.

Rast gelsin..

AhdeVefa

Kullanıcı
En stabil ve kendimi rahat hissettiğim pozisyon. Hiç dirsekleri yapıştırmak ile ilgili çaba sarfetmedim. Bana göre bu vücudu kasmaya neden oluyor. Göğüse ellerimi dayamazsam stabilite kayboluyor. Dayamasamda olur dert değil. Ama 25 km rüzgarda tespit yapabiliyorum bu tutuş şekli ile..
Bunun sorununu bende çok yaşıyorum,bu yüzden sordum sebep sonuç nedir diye,o kadar çok kasıntı oluyor ki bu bileklere kadar yansıyor ustam.
Hedef arkada iken çubuklar dışa açılırsa veya kimildamazsa, o cubuktan verim bekleme. Hedef, tam olarak sol omuz hizamda kalmadığı sürece, mecburi istikamet olarak sağdan peyder pey hedefe uçlarını vermek zorunda. Neden? Çeken bir şey var besbelli
Düşündüğüm ama söyleyemediğim konuda buydu. Arkaya atan yada tepki vermeyen çubuk yanıltıyor. Çubukların dilini çözme konusunda 1 arpa boyu daha ilerledim gibi....Sol omuz hizası,yani hedef solda olursa sağdan ? videoyu tekrar tekrar izlemem gerekecek ,ve seninde çoğaltman lazım ustam :).kusura bakma tek video ile olmaz valla :)
Yanlış görmüşsün. Kapanıyorlar. Bunu göstermemin sebebi, ayaklar üstüne basmadan da tepki alabilirizi göstermekti. Merkezine çomak sokan ya da mizragin ucuyla yeleliyi sürekli poposundan dürten arkadaş alt tarafta görevini aktif yürütüyor. O olmasa, film hiç başlayamaz.
Yanlış görmüşüm ,tepkiyi yakalayamadığım için fikir yürüttüm ustam...

Orayı iyi izle. Bircok yerde o hareketi gösterdim. 2. en önemli konulardan biri de o.
Adım saydığım yerde derinliği ölçtüm. Derinlik ölçme tekniklerinden sadece birini gösterdim. Bunu yaparken de 2 farklı olayın vuku bulmasını da izledin.
Bu sistem ile Derinlik ,uzaklık ve kütle ölçümü ile bağlantısı tam olarak nedir ustam.Bana kalırsa da sadece derinlik ölçmedin,2 farklı olay tam olarak nedir ?

_Trakyalı_

Vip Üye
Bunun sorununu bende çok yaşıyorum,bu yüzden sordum sebep sonuç nedir diye,o kadar çok kasıntı oluyor ki bu bileklere kadar yansıyor ustam.

Düşündüğüm ama söyleyemediğim konuda buydu. Arkaya atan yada tepki vermeyen çubuk yanıltıyor. Çubukların dilini çözme konusunda 1 arpa boyu daha ilerledim gibi....Sol omuz hizası,yani hedef solda olursa sağdan ? videoyu tekrar tekrar izlemem gerekecek ,ve seninde çoğaltman lazım ustam :).kusura bakma tek video ile olmaz valla :)

Yanlış görmüşüm ,tepkiyi yakalayamadığım için fikir yürüttüm ustam...

Bu sistem ile Derinlik ,uzaklık ve kütle ölçümü ile bağlantısı tam olarak nedir ustam.Bana kalırsa da sadece derinlik ölçmedin,2 farklı olay tam olarak nedir ?
Son paragrafında öyle bir soru sormuşsun ki anlatirken bir demlik çay yetmez.
Bir örnek vererek kısmî izah etmeye çalışayım.

Bir sarı hedefin var. 8,5 gr. Bu hedef 80 cm derinde. Bu hedefin önce bir merkezinde, çekirdeğinde güç var. Sonra derinlik 80 cm olduğu için, 80 cm yarıçapta yaydığı bir enerji var. Daha sonrada hacim 8,5 gr olduguna göre, atıyorum 8 metre yaricapinda yaydığı, hacim enerji halesi var. Ve bunların hepsinin, bir de dünyanın cekirdeginden kaynaklı ferromanyetik ile etkileşimleri var. Sonra bu alanlar içinde kalan veya bu halelere yakin yerlerde başka başka metal/mineral hedefler var ve bu hedefler ile de etkileşimleri var. Bütün bu hengamede etliye sütlüye dokunmadan,hiçbirine takılmadan selâm vermeden aralarından kuş uçuşu sıyrılıp merkeze gitmen lâzım. Giderken de, ayakların değil, cubuklarinin pitbul gibi yapışmış haliyle gidersen ayağına taş değmeyecek. Ya da, belirli aralıklarla cubuk kurmadan ilerleyip, durdukça cubuk kurup yön alarak hedefe gideceksin.

Hedefin her yerinde çubuk kurdum. Neden hiç falso vermediler? 20 metre aşağıda 60 cm de başka sarı hedefi var. 40 metre aşağıda gümüş var. 10 metre yukarıda çember vaziyette pirinc,bakır, demir,celik,alüminyum hacimli metaller gömülü. Küf curuf icinde kocaman pulluk demirleri var alanda. Milattan önceden kalma başka şeylerde var sağ da solda. Kiremitin envayi çeşidi var. Bol bol Bizans v.b. yasam yeri.

1-) Hedefe hangi açıda durursam durayım neden illâ belirli bir yönden zamk gibi yapışmak istiyorlar?
2-) Derinliği olcerken neden sol omuzumu veriyorum?
3-) Bu esnada neden sağ cubuk 180⁰ tam geri dönüyor. (90⁰ değil, 180⁰)
4-)Sol çubuğa etki eden şey hangi hale ve neden?
Ve haleler arasında bir şeyleri olctugum halde neden dıştaki diger hale çubuğa etki etmiyor?

Bak iki dedim 4 soru çıktı. Demlik yetmez :)

AhdeVefa

Kullanıcı
Son paragrafında öyle bir soru sormuşsun ki anlatirken bir demlik çay yetmez.
Bir örnek vererek kısmî izah etmeye çalışayım.

Bir sarı hedefin var. 8,5 gr. Bu hedef 80 cm derinde. Bu hedefin önce bir merkezinde, çekirdeğinde güç var. Sonra derinlik 80 cm olduğu için, 80 cm yarıçapta yaydığı bir enerji var. Daha sonrada hacim 8,5 gr olduguna göre, atıyorum 8 metre yaricapinda yaydığı, hacim enerji halesi var. Ve bunların hepsinin, bir de dünyanın cekirdeginden kaynaklı ferromanyetik ile etkileşimleri var. Sonra bu alanlar içinde kalan veya bu halelere yakin yerlerde başka başka metal/mineral hedefler var ve bu hedefler ile de etkileşimleri var. Bütün bu hengamede etliye sütlüye dokunmadan,hiçbirine takılmadan selâm vermeden aralarından kuş uçuşu sıyrılıp merkeze gitmen lâzım. Giderken de, ayakların değil, cubuklarinin pitbul gibi yapışmış haliyle gidersen ayağına taş değmeyecek. Ya da, belirli aralıklarla cubuk kurmadan ilerleyip, durdukça cubuk kurup yön alarak hedefe gideceksin.

Hedefin her yerinde çubuk kurdum. Neden hiç falso vermediler? 20 metre aşağıda 60 cm de başka sarı hedefi var. 40 metre aşağıda gümüş var. 10 metre yukarıda çember vaziyette pirinc,bakır, demir,celik,alüminyum hacimli metaller gömülü. Küf curuf icinde kocaman pulluk demirleri var alanda. Milattan önceden kalma başka şeylerde var sağ da solda. Kiremitin envayi çeşidi var. Bol bol Bizans v.b. yasam yeri.

1-) Hedefe hangi açıda durursam durayım neden illâ belirli bir yönden zamk gibi yapışmak istiyorlar?
2-) Derinliği olcerken neden sol omuzumu veriyorum?
3-) Bu esnada neden sağ cubuk 180⁰ tam geri dönüyor. (90⁰ değil, 180⁰)
4-)Sol çubuğa etki eden şey hangi hale ve neden?
Ve haleler arasında bir şeyleri olctugum halde neden dıştaki diger hale çubuğa etki etmiyor?

Bak iki dedim 4 soru çıktı. Demlik yetmez :)
Bittikçe demleriz ustam, gönüller bir olsun yeter. Bu yazdıkların okunup geçilecek şeyler değil, soruya sorular ile cevap verdin 😁çalışmadığım yerden çıktı ben bunları biraz düşüneyim ☺️

Gazzeli

Kullanıcı
Trakyali ustadima ve yorumlariyla katkida bulunan diger ustalarimiza çok tesekkurler.Ayrica @Kader25 ustadima da tesekkurler.Söz konusu çubuksa bu ikili bu forumda ağzimi açik birakiyor Masaallah. Rabbim hepinizden razi olsun.
Geçen yeni ve heyecanli bir acemi olarak😃,çubuk satin aldim araziye çiktim. Bismillah deyip deneyeyim dedim.Benim çubuklar zigzag da yapti açildi,kapandi,hiç kimildamadi,tam geriye döndü,sarniç' in ustune ciktim milim oynamadi mübarekler.Yok,yok yani.. Iyiki horon a bari durmadilar😂.Kismet ...Bakalim bidahakine ne olur😀.Cumanin hayri bereketi üzerimize olsun.Selamlar,saygilar

_Trakyalı_

Vip Üye
Trakyali ustadima ve yorumlariyla katkida bulunan diger ustalarimiza çok tesekkurler.Ayrica @Kader25 ustadima da tesekkurler.Söz konusu çubuksa bu ikili bu forumda ağzimi açik birakiyor Masaallah. Rabbim hepinizden razi olsun.
Geçen yeni ve heyecanli bir acemi olarak😃,çubuk satin aldim araziye çiktim. Bismillah deyip deneyeyim dedim.Benim çubuklar zigzag da yapti açildi,kapandi,hiç kimildamadi,tam geriye döndü,sarniç' in ustune ciktim milim oynamadi mübarekler.Yok,yok yani.. Iyiki horon a bari durmadilar😂.Kismet ...Bakalim bidahakine ne olur😀.Cumanin hayri bereketi üzerimize olsun.Selamlar,saygilar
Teşekkür ederim.

Satın aldığınız çubukları güle güle kullanın...
Vermek istediğiniz kilolar var ise çok iyi yapmışsınız.

Rast gelsin ..

BoZKurT

"R@m@z@N" ☪︎
Forum Düzeni

Ustalarımız hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. @_Trakyalı_ ustam ve @Kader25 a teşekkür ederim. @bornovalı usta ile henüz tanışmadınız sanırım, biraz yoğunluğu var. oda iyidir

Gazzeli

Kullanıcı
Ustalarımız hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. @_Trakyalı_ ustam ve @Kader25 a teşekkür ederim. @bornovalı usta ile henüz tanışmadınız sanırım, biraz yoğunluğu var. oda iyidir
Sagolasin ustam, daha yeni sayiliriz forumda tanişiriź insaallah.öğrenecez.Hepinizden Allah razi olsun sayenizde bilgileniyoruz.

_Trakyalı_

Vip Üye
Derinliği nasıl alacaz Biri bana tarif etsin 4 metre seyyar kablosu aldım Bakır çubuk kullanırım vaz geçilmezimdir Diğer çubuklar bende çalışmıyor
@Kader25
Ustamızın bu konuyla ilgili çok detaylı anlatımları olan konular mevcut. Görseller ile de desteklenmiş şekildedir.
Aklinizdaki tüm soruların cevapları oradadır. O konuları okursanız sizin için çok daha faydalı olacaktır.

Üst Alt