Fikir Alışverişi yaparsanız sevinirim | Define işaretleri ve anlamları

Fikir Alışverişi yaparsanız sevinirim

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
Eskiden bildiğimi sanardım unuttum gitti bildiklerimi. Agır bir süreç geçirdim zaten az çok bilirsiniz buradan ayrılırken yazıp cizdiklerimi . Az deli oldum herhalde, eskidende iyi degildim. Define işinide bıraktım iş değil zamanı harcamaktı belki neyse. Bıraktın niye döndün demi :( neyse ne. Kafa kırık ya hani :( kusurumuz affola.

Şimdi yazacaklarım hakkında bilen bilmeyen kim varsa fikrini beyan ederse sevinirim.

Resim yok vardı her şeyi sildim. Resimle gel demeyin :(

Büyük derin bir derenin başı hayal edin dereden akan suyu takip edince kenarları taşla yapılmış bir Ayazma, dereyi bu su gozesi besliyor, bir değirmeni döndürecek su var.

Ceşmenin gözenin altında eski yapı temel kalıntıları otların bitme şeklinden kendini ele veriyor, belliki yakın dönem evler inşa edilip sonra viran olmuş.

Ayazma dedim ya kilise daha aşagıda, köylü Efendi Tarla yapıp ekinlik yapmış. Tahmini bu kileseye bin yıldan fazla olmuş.

Ören ören üstüne kurulmuştur burda na hoş çok yer bu gün öyledir.

Bin yılın ötesinde belki ,,2500 yılı rahat vardır birde Kayalık nekropol mezarlık var.
Kaya mezarları duruyor, mezarda tonla altın var deseniz ugraşmam :( hem kültür varlığı.

Bu kayalıga sonradanmı yoksa ta bastamı bilmem Hikayeler işlenmis tasfirler yapılmış.
Bu tasvirleri define işareti olarak mı görmeliyiz yoksa dini imge simge bir dil anlatım olarak mı yada iç içe değerlendirmelimi bilemedim.

Baktığımda İseviliğin dili var orda. Tasvir ve figürlerle kayayı konusturmuşlar okuyana.Belkide ben öyle Zannettim ama var azıcık tecrube işlenmiş ben okuyamam bu başka.

İki deve var biri çökmüş, yularından biri tutuyor ayakta kafayı arkaya döndürmüş su gözesine bakıyor. Devenin ardında birde yavrusu var ayakta, ama bir hayvan bogazından yakalamış Kurt çakal gibi bir hayvan, yavru direniyor.

Üstünde iki iki öküz kıç kıça biri yatmış biri ayakta.
Yılanlar balık, nişlerden yapılmış bir V harfi.
Sunu cukurları, duvarda kare ve dikdörtgen nişler çok sayıda.
En üst sol taraf figürlerin az olduğu yerde koltukta var.

Oldu belki on yıl bir gece gidip ufaktan kaçak uğraştım bir yerinde. İki tane el değirmeni taşı cıkmıstı , ne alaka diye şarşırmıştımda mezarlık yerde değirmen taşı. Yada daha eskiden burası degirmenmiydi :( bilmiyorum. Taşları aldım o gece ilerisine gücüm kudretim yetmedi yada sabah oldu. Bir daha uğrasmadım.

Yine üç yıl oldu o tarafa gitmiştim, bu kayalığın ardında daha önce görüp fark edip cihaz tutmadığım bir taş vardı. Resim yok şimdi bu taş nasıl bir taş demi …

Bu taş bilen bilir Sofra taşı. Uzerinde çatal bıçak yok. Biri tam balık birde ekmek var. Taş büyük kaç kişilik bilmemde çapı var iki buçuk metre ve tam daire.

Bu sofra taşının altında o gün pulse cihazla bir veri aldım, bilirsiniz pulse ayrım yapmaz bir eksi bir artı her seferinde var dedi ama değerli diyemedi, cihazın sesinden belli küçük bir şey her neyse demirde olabilir. Hafif kurcaladım, kırma cakıl taşı ile toprak karıştırılmış kazmak zor, insan miskin haylaz olunca yada nasip olmayacak o gün varsada yine bıraktım. Ekip arkadasları çok aradım başka yerde denedim olmadı güvendim yine olmadı o yüzden tek takılmayı severdim gücümün yetmediği yeri varsada unutur giderdim. Define bulmak kolay kazacak dost bulmak zor, yada ben adam olamadım, onun için adamlarda bana dost olmadı belki.

Neyse yine yok ekip arkaşı :(

Eşkiya belgelerine göz atarsanız bu anlattıgım yer bazı satırlara benzer. Burası eşkiya yerimi onuda bilmem. İsanın son yemek tasfimi desem eksikler var , bazı yerde fazlalıklar.

Çok parayı sevmiyorum aslında parayı sevmiyorum, ama para gerekli dünyada belkide azda olsa . Belimde fıtık var bu ara :( kolay yoldan verirmi Rabbim bilmiyorum :(

Niyetim nefes yeterse o taşın yanına bir daha varmak. Benim en çok sevdiğim şey bir işi yapmadan, o işi bilenlerle oturup istişare yapmak. Fikirlerinizi önemsiyorum. Bu kadar gittin gördün az çok anladın ne var ne yok, neyini soruyorsun diyende olur belki.

İnsan bazen bildiğini gördügünü bile dönüp birine sormak ister. İnsandır bu beşerdir. Sorar işte.

Bu alanda bildiğim bilmediğim çok nokta var, bilmediğim toprakta kalsın hele.

El değirmeni çıkan yerle sofra taşı altında cihazın burda bir şey var dediği benim ne olduğunu bilmediğim yere gidip bir daha bakmalımıyım sizce :( burda benden aptal yorum yapan olmaz herhalde de en aptalca yorumu dahi yazarsanız okurum sevinirim.

Bu anlatıma uyan belge bilgisi duyumu tecrübesi olandan rica edelim destek olsun konuya.

Son düzenleme:

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
@Kader25 Efendi mevzuyu bir okusan sana zahmet, tabi diger tüm form ailesi. Tavsiyen ne olur Bana. Birde sana özelden ulaşılmıyor. Yada ben ulaşamadım.

El-Ensari

Kullanıcı
İşaretlerden çok fazla anlamam ,
Bilen ustalarımız daha güzel cevaplar verir inşallah, ama ben de acizane fikrimi söyleyeyim. bahsettiğin işaretler kuvvetle muhtemel eşkiya işaretleridir. Çok karmaşık ve zordur, eğer zaman içerisinde soyulmamış ise malı büyük ve önemlidir, oradan mutlaka bir kervan yolu geçiyor olmalı ,dereye doğru inen bir yol ... zamanla eskimişse hayvanların geçebileceği kadar bir patika yol gibi de olabilir.
Yolun dereye vardığı yerde bir tarafı yamaç olan kayaliklar olmalı,

Yavru hayvan ikinci maldır, daha az ve bulunması daha kolaydır. Ve ana mala varmadan biraz daha geridedir.
Bu karmaşık işaretlere göre birden fazla yerde mal var, birden fazla mezar ve mezar odaları ve kaya mezarları var, tehlike ve tuzaklar var
Tarif ettiğin yer, tarif ettiğin şekile göre kuvvetle muhtemel birden fazla medeniyete ev sahipliği etmiş bir yerdir,
İşaretler ayrı bir dönem ,degirmen taşları ayrı, sofra taşı ayrı bir dönem eserleridir.
Biraz araştırırsan çok daha fazla işaret ve eserlere denk geleceksin.
Ama araziyi bölüp , parça parça sabırla ve dikkatlle araştırmak lazım.
* Sofra taşı, üzerinde balık ve ekmek olan dediğin, gerçekten sofra taşı da olabilir ama,
Malın haritası da olabilir ,
dereye in, suyun olduğu yere, asıl ekmek, yani mal, orada diyor olabilir,
Eğer sofra taşıysa altındaki metal büyük ihtimalle demirdir.
Eğer balıkların olduğu yere suya, yani dereye in ekmek ordadır diyorsa, o zaman altındaki büyük ihtimalle küçük bir hediyedir.
Çubuklarla da mutlaka bakman'ı tavsiye ederim.
Rabbim hayırlısını versin. kolaylıklar dilerim

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
Eskiden bildiğimi sanardım unuttum gitti bildiklerimi. Agır bir süreç geçirdim zaten az çok bilirsiniz buradan ayrılırken yazıp cizdiklerimi . Az deli oldum herhalde, eskidende iyi degildim. Define işinide bıraktım iş değil zamanı harcamaktı belki neyse. Bıraktın niye döndün demi :( neyse ne. Kafa kırık ya hani :( kusurumuz affola.

Şimdi yazacaklarım hakkında bilen bilmeyen kim varsa fikrini beyan ederse sevinirim.

Resim yok vardı her şeyi sildim. Resimle gel demeyin :(

Büyük derin bir derenin başı hayal edin dereden akan suyu takip edince kenarları taşla yapılmış bir Ayazma, dereyi bu su gozesi besliyor, bir değirmeni döndürecek su var.

Ceşmenin gözenin altında eski yapı temel kalıntıları otların bitme şeklinden kendini ele veriyor, belliki yakın dönem evler inşa edilip sonra viran olmuş.

Ayazma dedim ya kilise daha aşagıda, köylü Efendi Tarla yapıp ekinlik yapmış. Tahmini bu kileseye bin yıldan fazla olmuş.

Ören ören üstüne kurulmuştur burda na hoş çok yer bu gün öyledir.

Bin yılın ötesinde belki ,,2500 yılı rahat vardır birde Kayalık nekropol mezarlık var.
Kaya mezarları duruyor, mezarda tonla altın var deseniz ugraşmam :( hem kültür varlığı.

Bu kayalıga sonradanmı yoksa ta bastamı bilmem Hikayeler işlenmis tasfirler yapılmış.
Bu tasvirleri define işareti olarak mı görmeliyiz yoksa dini imge simge bir dil anlatım olarak mı yada iç içe değerlendirmelimi bilemedim.

Baktığımda İseviliğin dili var orda. Tasvir ve figürlerle kayayı konusturmuşlar okuyana.Belkide ben öyle Zannettim ama var azıcık tecrube işlenmiş ben okuyamam bu başka.

İki deve var biri çökmüş, yularından biri tutuyor ayakta kafayı arkaya döndürmüş su gözesine bakıyor. Devenin ardında birde yavrusu var ayakta, ama bir hayvan bogazından yakalamış Kurt çakal gibi bir hayvan, yavru direniyor.

Üstünde iki iki öküz kıç kıça biri yatmış biri ayakta.
Yılanlar balık, nişlerden yapılmış bir V harfi.
Sunu cukurları, duvarda kare ve dikdörtgen nişler çok sayıda.
En üst sol taraf figürlerin az olduğu yerde koltukta var.

Oldu belki on yıl bir gece gidip ufaktan kaçak uğraştım bir yerinde. İki tane el değirmeni taşı cıkmıstı , ne alaka diye şarşırmıştımda mezarlık yerde değirmen taşı. Yada daha eskiden burası degirmenmiydi :( bilmiyorum. Taşları aldım o gece ilerisine gücüm kudretim yetmedi yada sabah oldu. Bir daha uğrasmadım.

Yine üç yıl oldu o tarafa gitmiştim, bu kayalığın ardında daha önce görüp fark edip cihaz tutmadığım bir taş vardı. Resim yok şimdi bu taş nasıl bir taş demi …

Bu taş bilen bilir Sofra taşı. Uzerinde çatal bıçak yok. Biri tam balık birde ekmek var. Taş büyük kaç kişilik bilmemde çapı var iki buçuk metre ve tam daire.

Bu sofra taşının altında o gün pulse cihazla bir veri aldım, bilirsiniz pulse ayrım yapmaz bir eksi bir artı her seferinde var dedi ama değerli diyemedi, cihazın sesinden belli küçük bir şey her neyse demirde olabilir. Hafif kurcaladım, kırma cakıl taşı ile toprak karıştırılmış kazmak zor, insan miskin haylaz olunca yada nasip olmayacak o gün varsada yine bıraktım. Ekip arkadasları çok aradım başka yerde denedim olmadı güvendim yine olmadı o yüzden tek takılmayı severdim gücümün yetmediği yeri varsada unutur giderdim. Define bulmak kolay kazacak dost bulmak zor, yada ben adam olamadım, onun için adamlarda bana dost olmadı belki.

Neyse yine yok ekip arkaşı :(

Eşkiya belgelerine göz atarsanız bu anlattıgım yer bazı satırlara benzer. Burası eşkiya yerimi onuda bilmem. İsanın son yemek tasfimi desem eksikler var , bazı yerde fazlalıklar.

Çok parayı sevmiyorum aslında parayı sevmiyorum, ama para gerekli dünyada belkide azda olsa . Belimde fıtık var bu ara :( kolay yoldan verirmi Rabbim bilmiyorum :(

Niyetim nefes yeterse o taşın yanına bir daha varmak. Benim en çok sevdiğim şey bir işi yapmadan, o işi bilenlerle oturup istişare yapmak. Fikirlerinizi önemsiyorum. Bu kadar gittin gördün az çok anladın ne var ne yok, neyini soruyorsun diyende olur belki.

İnsan bazen bildiğini gördügünü bile dönüp birine sormak ister. İnsandır bu beşerdir. Sorar işte.

Bu alanda bildiğim bilmediğim çok nokta var, bilmediğim toprakta kalsın hele.

El değirmeni çıkan yerle sofra taşı altında cihazın burda bir şey var dediği benim ne olduğunu bilmediğim yere gidip bir daha bakmalımıyım sizce :( burda benden aptal yorum yapan olmaz herhalde de en aptalca yorumu dahi yazarsanız okurum sevinirim.

Bu anlatıma uyan belge bilgisi duyumu tecrübesi olandan rica edelim destek olsun konuya.

@Kader25 Efendi mevzuyu bir okusan sana zahmet, tabi diger tüm form ailesi. Tavsiyen ne olur Bana. Birde sana özelden ulaşılmıyor. Yada ben ulaşamadım.
Özeli açtım.
Bahse konu yer ilgiyi hak ediyor ustam.
Dediğin gibi ustuste işler mevcut.
Detaya baktığımda eşkıya işi olduğuna kanaat getirdim.

Eşkıya işi olunca işçilik muazzam.
Buda kesin bir durum.
Ve sen teksin ve sağlığın çok da müsait değil. Rabbım acil şifalar versin. Amin.

Eşkıya işinde hiç tecrubem yok.
Sadece okuduklarım ve anlatılanlar.

Hedefi bilmak ve noktalamakda kolay sayılmaz. Avantajı malın hacminin fazla oluşu. Cihazlar için iyi bir durum, çubuk içinde.

Sitemizde Eşkıya işinden anlayan abilerimiz var. Insallah onlar sana daha detaylı bilgiler verir.

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
İşaretlerden çok fazla anlamam ,
Bilen ustalarımız daha güzel cevaplar verir inşallah, ama ben de acizane fikrimi söyleyeyim. bahsettiğin işaretler kuvvetle muhtemel eşkiya işaretleridir. Çok karmaşık ve zordur, eğer zaman içerisinde soyulmamış ise malı büyük ve önemlidir, oradan mutlaka bir kervan yolu geçiyor olmalı ,dereye doğru inen bir yol ... zamanla eskimişse hayvanların geçebileceği kadar bir patika yol gibi de olabilir.
Yolun dereye vardığı yerde bir tarafı yamaç olan kayaliklar olmalı,

Yavru hayvan ikinci maldır, daha az ve bulunması daha kolaydır. Ve ana mala varmadan biraz daha geridedir.
Bu karmaşık işaretlere göre birden fazla yerde mal var, birden fazla mezar ve mezar odaları ve kaya mezarları var, tehlike ve tuzaklar var
Tarif ettiğin yer, tarif ettiğin şekile göre kuvvetle muhtemel birden fazla medeniyete ev sahipliği etmiş bir yerdir,
İşaretler ayrı bir dönem ,degirmen taşları ayrı, sofra taşı ayrı bir dönem eserleridir.
Biraz araştırırsan çok daha fazla işaret ve eserlere denk geleceksin.
Ama araziyi bölüp , parça parça sabırla ve dikkatlle araştırmak lazım.
* Sofra taşı, üzerinde balık ve ekmek olan dediğin, gerçekten sofra taşı da olabilir ama,
Malın haritası da olabilir ,
dereye in, suyun olduğu yere, asıl ekmek, yani mal, orada diyor olabilir,
Eğer sofra taşıysa altındaki metal büyük ihtimalle demirdir.
Eğer balıkların olduğu yere suya, yani dereye in ekmek ordadır diyorsa, o zaman altındaki büyük ihtimalle küçük bir hediyedir.
Çubuklarla da mutlaka bakman'ı tavsiye ederim.
Rabbim hayırlısını versin. kolaylıklar dilerim
Yüreğine kalemine sağlık

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
Konuya bakanların çoğunluğu fikir beyan etmemiş :(
Define ustası aramıyorum efendiler, olsa iyi olur başka meselede. Tecrübe deneyim yada içinizden ne gelirse yazarsanız iyi olur.
İki metre toprak altından altlı üstlü el degirmeni taşları cıkmıstı bu alanda. Şimdi biri bana normal değirmen taşı sorsa büyük olandan derim şöyle böyle yap diye. Küçük olunca değirmen taşları bilmiyor fikrinizi soruyorum. Aynı mahiyettemi kullanılır sizce değirmen taşının büyüğü küçüğü define işareti olarak ?

Geçmişte gelmiş elli yılı var adam biri burda değirmen aramış rivayet o.

Ama değirmen yok bildiğim. Hem değirmen taşı değirmende olur. Bu dediğim taşlar kaya mezarları olan nekrapol bir yerden, kaya dibinde toprağın iki metre altından cıktı.

Yorum yapar eksik kaldı dediğiniz yer olursa yazarım yine.

Son düzenleme:

favoriturk

Kullanıcı
Değirmen taşının olduğu yerin altı mezardır bu şekilde bir çalışma yap istersen dediği gibi bilgi tazelendikçe güzel bir çok konuyu sen aktarıyordun usta nasıl olduda unuttun bir çok şeyi anlamadım

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
Değirmen taşının olduğu yerin altı mezardır bu şekilde bir çalışma yap istersen dediği gibi bilgi tazelendikçe güzel bir çok konuyu sen aktarıyordun usta nasıl olduda unuttun bir çok şeyi anlamadım
Unutmak iyidir bazen. O aktardığım bir çok şeyin yanlış ve hatalı olduğunu burda yazmıştım. Belkide en önemli şey bildim zannetigin tapuları yıkmaktır. Bilirim diyenin bildiği pek azdır, bileninki kezâ yine öyle. İnsan pek bir şey bilmez. Hz Muhammed Peygamberimiz derki, dünü bu günle aynı olan bizden değildir. Dün dünde kaldı, hatasıyla dogrusuyla, Mevlana der bu güne bakalım.... Vardır elbet eskiden aklımda kalanlar, hepten herşeyi unutana tıp Alzheimer diyor :( hem insanoğlu bildiğini bile sorar, bile bile sorar bazen. Sorduransa Zihindir, o hep eskiyi yada yarını sordurur. Ve bu insanın karına değil zararınadır çoğu kez. Zihnime uyup açtım eski konulardan :( gidermiyim oraya bilmiyorum bir daha. Yaptığın yorum için teşekkürler, varsa aklında başka şeyler yaz, belki bana değil başka birine lazım olur.

favoriturk

Kullanıcı
Unutmak iyidir bazen. O aktardığım bir çok şeyin yanlış ve hatalı olduğunu burda yazmıştım. Belkide en önemli şey bildim zannetigin tapuları yıkmaktır. Hz Muhammed Peygamberimiz derki, dünü bu günle aynı olan bizden değildir. Dün dünde kaldı, hatasıyla dogrusuyla, Mevlana der bu güne bakalım.... Vardır elbet eskiden aklımda kalanlar, hepten herşeyi unutana tıp Alzheimer diyor :( hem insanoğlu bildiğini bile sorar, bile bile sorar bazen. Sorduransa Zihindir, o hep eskiyi yada yarını sordurur. Yaptığın yorum için teşekkürler, varsa aklında başka şeyler yaz, belki bana değil başka birine lazım olur.
kilise varsa iş değişir üstadım sistemli bir gömüye geçer diğerleri için bir çok şekilde incelenmesi lazım, özel değilse doğru veya yanlış olduğuna nasıl karar verdin ustam bildiklerinin neye göre değerlendirdin

Leylim

Kullanıcı
Yasaklı
kilise varsa iş değişir üstadım sistemli bir gömüye geçer diğerleri için bir çok şekilde incelenmesi lazım, özel değilse doğru veya yanlış olduğuna nasıl karar verdin ustam bildiklerinin neye göre değerlendirdin
Yok özel değil, biliyor olsam konu açmam öylemi. Biliyorum zannetigine ısrar etmemek. Ve öğrendiğin kisiler ya yanlış biliyorsa, sende bunda ısrar edersen olmaz. Ya yanlışsa sana rehber olan Defineci üstadın ? Komşun Anan baban Atan, arkadaşın ya yanlış biliyorsa sana o doğru diye öğrettiğini bunu irdeledim bunu sorguladım belki. Belki bunu öğrendim ve bunun bilmemek olduğunu öğrendim belki. Her kesin kendi doğrusu vardır, benim ise hep hatalarım. Suçu kendimde aramayı öğrendim ,cümlesi biliyor baktım cumlesi haklı, ve sadece hatalı ve bilmeyen benim. Suçlu olduğumu anladım yani . Kimseye de suç bulmadım. Suçluyu sevmeyi dövmemeyi öğrendim. Kilise vardır yakınlarda eski harabelikler var. Sistemli olabilir derken ona kanaat getirebilir sıradan defineci. Medeniyet yetmemiş gelen üzerinde oturmuş. Bu gün saklı kalmış, geçmişin yol geçen hanıymış eskiden. Yeni yollar açılınca, eşek geçmez patika kalmamış oralarda . Ama Sistemli belliki, düşse bir devenin önene bir eşek yol iz bulunur yine, ama eşek te devede iyi olacak :( söz meclisten dışarı.. deve sitem etmiş ben bilmem mı yolu, bu eşek neyin nesi !!! İkiside var orda. Yularda devecinin elinde, arkaya bakıyor, sistemli hemde çok muazzam, hem sistemsiz ne varki dünyada. Ben yaparım ben biliyorum demem insallah bir daha. Ve gidermiyim bilmiyorum. Bakma konu açtığıma.

Son düzenleme:
Üst Alt