Fikirlerinizi Alabilirmiyim

TRUVA

USTA
Admin
Deve figurunun kafasinin ustunde yon veren bir isaret varmi? Kafasinin uzerinden sol capraz yonunde 150-200 m civari alanda ne var? Kayalik varmi? Varsa orada kapatilmis bir yer arastir. Kafanin uzerinden tam sol degil sol yon ile karsi yon arasi capraz yön unutma

Kader25

Bildiğim kadar. Herşeyi bilmek imkansız.
Admin
İnananın bu dediklerinize yeterli bilgiye sahip olmadığım için net birşey söylemem doğru olmayacaktır. Bir çok alan var bu şekilde elimde görsel olarak çektiğim ama nasıl yol izlenir nasıl yapılır hiç bir fikrim yok. Desteğe ihtiyacım var. 🙏🏻
Bilmek, yol almak isteyen
Fotoğraflı define işareti kategorisindeki TÜM KONULARI okumalidir. (Yaklaşık 6 ay surebilir) Bu 6 ay sahada 6 yıl dolaşmaktan daha fazla katkı sağlar size.
Sahaya çıktığınızda herseyi artık görmeniz gerektiği şekilde görürsünüz.
Kolay iş değildir 6 ay bir mevzuyu araştırmak.

Screenshot_20250808_030058_Chrome.jpg

Bu deve midir?
Bana göre deve değil amma kıymetli bir mezar için yapılan figurdur. Orijinaldir. Epey yıpranmış amma hala çok güzel.
Bu benim kanaatim, %100 doğru demem.

Screenshot_20250808_025822_Chrome.jpg
Burası da çok güzel.
Fotoğraf yetersiz.
Önünde kocaman kıvrılmış bir yılan var.
Ayağın yanındaki yuvarlak taş neden dikkatinizi çekmedi? Farketdiniz de çok onemsemediniz mi?
Burası deveye yakın mı?
Başka bir yerde mi?
Yerleşim alanında mi?
(Insallah degildir)
Başka fotograf varsa burayla alakalı görmek isterim.
Sunumda epey başarılı noktaya gelmisiniz. Daha iyileri de zamanla olur inşallah. Sunum şekli işe disiplin getirir başarıyı artırır.
Kolay gelsin.

Giz1

Kullanıcı
Tarih araştırılmaya deyer bir şeydir yani bilgi edinmek geçmişi araştırmak o alana ait az yada çok bilgiye sahip olmak hem kültürel hem bilgisel olarak güzeldir şimdi senin alana gelince zaten ustaların bir çoğu gerekeni söylemiş söylenen şeylerin üstüne eklene bilecek pek fazla bir durum yok bence ama fikir düşünce her zaman ayrı ayrı deyerlendirilip bir araya toplanır orta yolda devam edilir benim fikrime gelince ustanın dediyi gibi öncelikle o devenin baktığı alanda dikkatini çeken her bölge ile ilgilen müjde aşaması için devenin altı sağı solu zarar vermeden cihaz gezdir alan güzel gerçekten güzel acemice deyil ustaca bi işçilik yap burda yani yaptım olmadı gezdim baktım yok diyerek deyil burda bir şeyler bulcam diyerek çabani yoğunlaştır inan bismillah de gerisini Allaha bırak nasip kısmet işi ama alan ile ilgilen

Fotoğraflı define işareti kategorisindeki TÜM KONULARI okumalidir. (Yaklaşık 6 ay surebilir) Bu 6 ay sahada 6 yıl dolaşmaktan daha fazla katkı sağlar size.

Ekli dosyayı görüntüle 41326

Bu deve midir?
Bana göre deve değil amma kıymetli bir mezar için yapılan figurdur. Orijinaldir. Epey yıpranmış amma hala çok güzel.

Ekli dosyayı görüntüle 41327
Burası da çok güzel.
Fotoğraf yetersiz.
Ayağın yanındaki yuvarlak taş neden dikkatinizi çekmedi? Farketdiniz de çok onemsemediniz mi?
Burası deveye yakın mı?
Başka bir yerde mi?
Yerleşim alanında mi?
(Insallah degildir)
Sunumda epey başarılı noktaya gelmisiniz. Daha iyileri de zamanla olur inşallah. Sunum şekli işe disiplin getirir başarıyı artırır.
Kolay gelsin.

Giz1

Kullanıcı

Ekli dosyayı görüntüle 41326

Bu deve midir?

Ekli dosyayı görüntüle 41327
Burası da çok güzel.
Fotoğraf yetersiz.
Burası deveye yakın mı?
Başka bir yerde mi?
Yerleşim alanında mi?
(Insallah degildir)
Kolay gelsin.
Yorumlarınız için teşekkür ederim
Deveyle alakalı bir yer değil attıklarım farklı bölgelerdeydi
Yeni merak sardığımda fotorafladığım alanlardı
Yakın zamanda deve için tekrar gelip detaylı resimleri yükledim
Sırayla bu yerlere gidip detaylı bilgileri not edip sizlerle paylaşmak isterim.

Giz1

Kullanıcı
Tarih araştırılmaya deyer bir şeydir yani bilgi edinmek geçmişi araştırmak o alana ait az yada çok bilgiye sahip olmak hem kültürel hem bilgisel olarak güzeldir şimdi senin alana gelince zaten ustaların bir çoğu gerekeni söylemiş söylenen şeylerin üstüne eklene bilecek pek fazla bir durum yok bence ama fikir düşünce her zaman ayrı ayrı deyerlendirilip bir araya toplanır orta yolda devam edilir benim fikrime gelince ustanın dediyi gibi öncelikle o devenin baktığı alanda dikkatini çeken her bölge ile ilgilen müjde aşaması için devenin altı sağı solu zarar vermeden cihaz gezdir alan güzel gerçekten güzel acemice deyil ustaca bi işçilik yap burda yani yaptım olmadı gezdim baktım yok diyerek deyil burda bir şeyler bulcam diyerek çabani yoğunlaştır inan bismillah de gerisini Allaha bırak nasip kısmet işi ama alan ile ilgilen
Söyledikleriniz için teşekkür ediyorum
Yolun çok başındayım ve nasıl ilerlemem gerektiğini çok iyi bilmediğim için paylaşımlarımı yaptım. Tesadüfen karşıma çıkan yerlerdi bir çoğu aklımda böyle birşey yoktu herhangi bir tecrübem veya detaylı bilgi altyapım yok açıkcası tamamen şans olarak karşıma bir çok yer çıkıyor bende vakit buldukça bu sayfada paylaşıp nasıl ilerlenir onu öğrenmeye çalışıyorum

SiyahBeyaz

Super Moderatör
Kardeşim Senin figürün en baştan belirteyim deve değil 🐢 Zaten kafasının deve ile uzaktan yakından bir alakası yok. Kafa kaplumbağa kafası. Deve olsa yiğması olurdu baktığı istikamette ben Onuda göremedim. Eğer alinmadiysa arkasında parası olur, karşısında maksimum 15 adımda odası olur. 7/9/11/13/15 hesabı böyledir. Ustalarım yorumlarken deveye değilde kaplumbağaya göre yorumlarlarsa daha verimli bir konu olur. Dere bu kaplumbağaya uzak değildir misal ?

Üst Alt