Forum Kuralları | Define işaretleri ve anlamları
  • Hoş Geldin Ya Şehr-î Ramazan

Forum Kuralları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,440
Beğeni
16,681
Puanları
113
Konum
İstanbul
ANA SAYFA

Genel Kural;
<--> Forum kurallarına uymayan üyeler siteden uzaklaştırılır !

<-->
Siyasi konu ve tartışma, rencide edici yorum, kavgalı vb. yorum yapmak kesinlikle yasaktır !
Siteden süresiz uzaklaştırılır.

<--> Tarihi buluntu, eser yayınlamak, satışı, eksperdiz edilmesi ortaklığı vb. gibi konular yasaktır ! Sitemizin böyle bir gayesi bulunmamaktadır ! Bu tür durumlar için müzeye müracaat edmenizi öneririz !
Siteden süresiz uzaklaştırılır.

<--> Değerli definemekani.com üyeleri, fotoğraflı işaretler bölümüne açacagımız konuların veya konuya yazılan cevaplardaki başlıkların konu ile alakalı olmasına dikkat edelim, bu durum hem konu sahibinin hemde konuyu aramak isteyen diğer üyelerin yararına olacaktır.
Uygun olmayan konular kilitlenir veya silinir.

Ana Madde;
Her ne sebeple olurla olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti' ne hakaret edici aşağılayıcı, ismini zedeleyici bir yorum yapıldığı taktirde, siteden uyarılmaksızın sürekli olarak uzaklaştırılırsınız.


1- Üye Olan Herkes Kayıt Olurken Kuralları Kabul Etmiştir.
Kurallar Gereği Kural Takibini 15 Günde Bir Gerçekleştirmiş Olması Gerekir (Görmedim Duymadım Bilmiyorum Tarzı Açıklamalara Binaen!)

2- Kuralların Güncellemelerini Takip Etmek Mecburidir Eklenen Ve Yahut Değiştirilen kuralın Üstünden 15 Gün Geçtikten Sonra Eski Bütün Üyelerin Kuralları Takip Etme Süresi Dolar Ve Uygulamaya Dahil Edilirler

3- Türkiye Lokasyon Sunucudan Hizmet Verdiğimiz İçin Site İçerisinde Türkiye Cumhuriyeti Yasalarının Dışında Davrananlar Sorumluluklarını Alırlar. Bu Davranışları Gerçekleştirenler Yöneticiler Tarafından Tespit Edildiğinde Anında Kurallardaki Cezalar Uygulanır.
Siteden süresiz uzaklaştırılır.

4- Hiçbir İllegal Paylaşım Yada İllegal Davranış DefineMekanı.com'u Sorumlu Tutmaz. Yöneticiler Gördükleri Sorunlara Gerekeni Yapıcaktır. Belirtilmesi Halinde Memnuniyetle Yine Gereken İşlem Yapılır.
Siteden süresiz uzaklaştırılır.

5- Sahte Biri Yada Başka Biriymiş Gibi Kendinizi Tanıtmayın; Aksi Taktirde Anlaşıldığında Hesabınız Silinecektir.

6- İletişim bilgilerini ve adres bilgilerini forumda yayınlamak yasaktır. Uyarıya uymayan üyeler siteden süresiz uzaklaştırılır.

7- Verilen Cevaplarda Etiğe Uygunsuz, Saçma, Gereksiz, Konuyla Alakasız, Ekibinin Şevkini Kırıcak, Moralini Bozacak, Küfür İçeren vb. üslup olamaz.
Bu Konuda İçeriği Yorumlama Ve Cezalandırma Yöneticilerin İnsiyatifindedir.

8- Konu Başlıkları Açıklayıcı, Net Olmalı Ve "acil yardım" "yardım" "lütfen" "çok acele" "bakarmısınız" Gibi Kelimelerin Başlıkta Kullanılmaması Gerekmektedir. Tekrarı Ceza Sebebidir.
Siteden süreli uzaklaştırılır.

9- Özel Üyeler Hariç Kurallar Dışında İmzalarda Hiçbir Şekilde (Site İçi Link Hariç) Alım, Satım, Reklam, Link Verilemez.
Siteden süreli uzaklaştırılır.

10- Konularda Açık Olarak Paylaşımın URL'si Verilemez. Hiç Bir Şekilde Reklam Yapılamaz. Eklentileri Sunucularımıza Ya Da Büyük Dosya Upload Sitelerine (ÖRN:Rapidshare.com) Ekleyebilirsiniz.
Siteden süreli uzaklaştırılır.

11- Forum içinde yada özel mesajla telefon numarası e-posta msn-skype (başka sosyal medya ismi) vb. adreslerin verilmesi ve kullanılması yasaktır. Forumda ekip oluşturmak, birlikte çalışma teklifi, koordinat istemek yasaktır.
Tesbiti halinde ihbarsız siteden uzaklaştırılır.

12- Üyeler forumdan ayrılma, silinme ve uzaklaştırılma isteklerinde forumda mevcut olan konu veya mesajlarını silme/düzeltme talebinde bulunamazlar.
Bu konuda yönetici kararı asıl olandır.

13- Üyeler konu açtıktan sonra, konuların silinmesi talebinde bulunamazlar, bu sebeple konu açmadan evvel, bu kurala göre hareket etmeleri gerekir.

14- Bir başka üyenin açmış olduğu konuyu bölecek mesaj yazmak yasaktır. Üye konu içeriği ile alakalı yeni konu başlığı oluşturarak ilgili alanda konu açmalıdır.
Uyarılır, devamı halinde siteden süreli uzaklaştırılır.

15- Fotoğraflarda kazma, kürek, çekiç v.b. kazı malzemelerini veya kazı yapılmış olan yerlerin görülmesini sağlayacak fotoğrafların yayınlanması yasaktır.(Evvelinde çalışma yapılmış alanların görsel olarak sunulması ve üyelerin bilgilendirilmesi maksadı ile yapılan paylaşımlar hariç.) Konu içerisinde patlat, aç, kazacam v.b. kaçak kazıyı teşfik edici cümleler yasaktır. Definemekanı Türkiye Cumhuriyeti yasalarını esas alarak, kaçak kazıyı teşfik edici konuları siler ya da düzenler. Konu sahibinin uyarılması zorunlu değildir.
Devamı halinde siteden süreli uzaklaştırılır.

16- Üye İsmi Küfür Hakaret İçeren Olumsuz/Ahlaksız Manalar Taşıyan Ya Da Herhangi İllegal Bir Oluşumu Terör Örgütünü Belirten Bir Nick Olamaz Aksi Takdirde; Herhangi Bir Numaralandırma İle Nick Değişir Üye Banlanır.
Üye Silinir.
İki Seçenek Yönetici İnsiyatifine Bağlıdır

17- Üye Avatarı Etiğe Uygunsuz Reklam İçeren 3. Bir Kişiyi Rahatsız Edicek Şekilde Olamaz Aksi Taktirde; Uyarılır, Avatar Değiştirilip Geçici Bir Süre Banlanır.
Süresiz Banlanır.
Ceza Seviyesi İçeriğe Göre ve Yönetici İnsiyatifindedir

18- Herne sebeple olursa olsun forum yönetici ve ustalarını rencide edici, aşağılayıcı yorum yapan her üye siteden uzaklaştırma cezası alır, süreyi cezayı veren yetkili belirler, burada rütbe ve kıdem kesinlikle ayrılmıyacaktır, bu kurala uymayan kişi yönetimde dahi olsa ceza uygulanacaktır.
Cezası o anki duruma göre belirlenecektir.

19- Tüm açıklamalarınızı medeni, nazik bir çerçevede tutulmalıdır. Yapıcı eleştiriler olabilir ancak; diğer kullanıcılara ya da site yönetimine karşı direk aşağılama çabasına tolerans gösterilmez. Terbiyesiz, hakaretvari konuşma tarzı tolere edilmez.
Cezası o anki duruma göre belirlenecektir. Tavsiye edilen ceza süresiz uzaklaştırmadır.

20- Büyük harf ile yazmak, yüksek ses ile konuşma sayıldığından hakaret içeriğine girer. Göz rahatsızlığı olanlar (bunu belirtmelidir. Her hangi bir yöneticiye bildirmesi yeterlidir) dışında büyük harf kullanmak yasaktır. Uymadığı taktirde uygun bir süre forumdan uzaklaştırılır. Israrı halinde forumdan süresiz uzaklaştırılır.
Bold "Büyük" Karakter Kullanılmış Yazıların Yazarları İlk Ceza Olarak 6 Ay Süreli Uzaklaştırılır Uyarma Olmadan Ardarda Aynı Davranışı Tekrarlayan Yada Cezasının Ardından Tekrar Aynı Davranışı Gösteren Üye Süresiz Uzaklaştırılır.


21- Üye özelden bilgi ister ve konu açmama da direnir; aynı şekilde konu açmayan üyeye usta, üye ya da yöneticilerden biri özelden bilgi vermeye yetkili değildir, yasaktır. Tüm bilgi paylaşımı üyelerin görebileceği şekilde yapılmalıdır.
Siteden süresiz uzaklaştırılır.

22- Eski Kural: Ci-haz marka, model ve fiyat veren üye uyarılır. Fabrikasyon üretimi olan her hangi bir ci-haz tanıtılamaz, övülemez, kötülenemez. Etik olarak forum içerisinde; üretilmiş, üretilme aşamasında ya da satışa hazır her hangi bir ci-haz veya çubuk sitemizde yıpratılamaz. Ahlaki çerçevede marka, model vermeksizin eleştirilebilinir.
Uyarılmasına rağmen devam ederse forumdan süresiz ya da inisiyatif kullanılarak geçici olarak uzaklaştırılır.
Yeni Kural: Dedektör- Cihaz- Alan Tarama- El Yapımı Bölümü dışında;
Cihaz marka, model ve fiyat veren üye uyarılır.
Fabrikasyon üretimi olan her hangi bir cihaz ilgili bölüm dışında tanıtılamaz, övülemez, kötülenemez. Etik olarak forum içerisinde; üretilmiş, üretilme aşamasında ya da satışa hazır her hangi bir cihaz veya çubuk sitemizde yıpratılamaz.
Uyarılmasına rağmen devam ederse forumdan süresiz ya da inisiyatif kullanılarak geçici olarak uzaklaştırılır.

23- Forum ismini kullanarak veya benzer türevlerinden nick oluşturmak yasaktır. Uyarılması ve yeni bir nick alınması sağlanır.
Israrı halinde siteden süreli uzaklaştırılır.

24- Siyasetcilerin, devlet büyüklerinin, din görevlilerinin, ünlülerin, halka mal olmuş kişilerin özellikle yaşayan kişilerin isimlerini kullanarak nick oluşturmak yasaktır. Yönetim isterse bu nickin değişmesi konusunda gerekli uyarıyı yaparak kayıt yapılmış nicki değiştirme hakkına sahiptir.
Israr halinde süresiz forumdan uzaklaştırılır.



Kurallar Güncellenmeye Devam Edicektir Lütfen Takip Ediniz...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,440
Beğeni
16,681
Puanları
113
Konum
İstanbul
güncelleme/16/09/2014-- yeni kurallar

Yeni kural; *Büyük harf ile yazmak, yüksek ses ile konuşma sayıldığından hakaret içeriğine girer. Göz rahatsızlığı olanlar (bunu belirtmelidir + her hangi bir yöneticiye bildirmesi yeterlidir) dışında büyük harf kullanmak yasaktır. Uymadığı taktirde uygun bir süre forumdan uzaklaştırılır. Israrı halinde forumdan süresiz uzaklaştırılır.
* Israrla üye özelden bilgi ister ve konu açmama da direnir ise; forumdan süresiz uzaklaştırılır. Usta, üye ya da yöneticilerden biri özelden bilgi vermeye devam eder ve ısrar ederse aynı cezaya maruz kalır.
 

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Forum Düzeni
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,950
Puanları
426
Konum
Malatya
Güncelleme Tarihi: 09.10.2014
Yeni kural;
Ci*haz marka, model ve fiyat veren üye uyarılır. Uyarılmasına rağmen devam ederse forumdan süresiz ya da inisiyatif kullanılarak geçici olarak uzaklaştırılır. (Etik olarak forum içerisinde; üretilmiş, üretilme aşamasında ya da satışa hazır her hangi bir ci*haz veya çubuk sitemizde yıpratılamaz. Ahlaki çerçevede marka, model vermeksizin eleştirilebilinir.)
 

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Forum Düzeni
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,950
Puanları
426
Konum
Malatya
Güncelleme Tarihi: 19.01.2015
Siyasetcilerin, devlet büyüklerinin, din görevlilerinin, ünlülerin, halka mal olmuş kişilerin özellikle yaşayan kişilerin isimlerini kullanarak nick oluşturmak yasaktır. Yönetim isterse bu nickkin değişmesi konusunda gerekli uyarıyı yaparak kayıt yapılmış nicki değiştirme hakkına sahiptir.
Israr halinde süresiz forumdan uzaklaştırılır.
 

aliveli44

ONURSAL ÜYE
Forum Düzeni
Admin
Super Moderatör
Vip Üye
Katılım
12 Haziran 2012
Mesajlar
11,018
Beğeni
20,950
Puanları
426
Konum
Malatya
Düzenleme Tarihi: 04.03.2015
Sevgili mekan sakinleri
Forum kurallarında düzenlemeler yapılmıştır
Tüm yönetici admin moderatör VİP ve üyelerin
Kuralları tekrar okuması rica olunur


22. madde Cihaz bölümü sitemizde açıldığından değiştirilmiştir.
Yeni Kural: Dedektör- Cihaz- Alan Tarama- El Yapımı Bölümü dışında; Cihaz marka, model ve fiyat veren üye uyarılır.
Fabrikasyon üretimi olan her hangi bir cihaz ilgili bölüm dışında tanıtılamaz, övülemez, kötülenemez. Etik olarak forum içerisinde; üretilmiş, üretilme aşamasında ya da satışa hazır her hangi bir cihaz veya çubuk sitemizde yıpratılamaz.
Uyarılmasına rağmen devam ederse forumdan süresiz ya da inisiyatif kullanılarak geçici olarak uzaklaştırılır.
 

BoZKurT

"R@m@z@n"
Forum Düzeni
Katılım
22 Mart 2012
Mesajlar
9,440
Beğeni
16,681
Puanları
113
Konum
İstanbul
Güncelleme Tarihi;14/07/2016
15 nolu madde ye ek olarak kırmızı alan eklenmiştir.
15- Fotoğraflarda kazma, kürek, çekiç v.b. kazı malzemelerini veya kazı yapılmış olan yerlerin görülmesini sağlayacak fotoğrafların yayınlanması yasaktır.(Evvelinde çalışma yapılmış alanların görsel olarak sunulması ve üyelerin bilgilendirilmesi maksadı ile yapılan paylaşımlar hariç.*Bu güncelleme mavi ile boyanmış maddeyi kapsar*) Konu içerisinde patlat, aç, kazacam v.b. kaçak kazıyı teşfik edici cümleler yasaktır. Definemekani.com Türkiye Cumhuriyeti yasalarını esas alarak, kaçak kazıyı teşfik edici konuları siler ya da düzenler. Konu sahibinin uyarılması zorunlu değildir.
Devamı halinde siteden süreli uzaklaştırılır.
 
Son düzenleme:

GÜLBAHÇELi

USTA
Super Moderatör
Katılım
5 Şubat 2021
Mesajlar
1,620
Beğeni
4,651
Puanları
113
güncelleme sebebi kayıt olan üyeler kuralları okumuyor sonra istenmedik durumlar oluşuyor kuralları okumayanlar lütfen okuyun sonra zor durumda kalmayın
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst