Gençlik Nereye Mi Gidiyor?

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin

image.axd

Bugün dünya üzerinde ‘batıl’ ve insanlık için ‘zararlı’ olan birçok fikir ve felsefi akım var. Tüm bu görüşleri savunan insanların sayısı ise oldukça fazla. Pek çok genç ise insanlığa zararlı düşüncelerin tehlikesinin farkına bile varamayacak kadar ‘boş’ ve ‘tuzağa’ düşecek durumda; farkına varsa dahi bu tehlikeyi umursamıyor. Kendilerini bekleyen tuzağa karşı akılcı bir şekilde karşı koyacak bilince zaten sahip değiller.

Gençlerin bu duruma gelmesinde medyanın rolünü görmezden gelemeyiz. Yazılı ve görsel medyada yasadışı yollarla servet sahibi olmuş kişiler, eşcinseller, hızlı ve çılgın olarak lanse edilse de gerçekte sapkın bir yaşam sürenler; cesur, çağdaş ve modern insanlar olarak tanıtılıyor ve gençlere örnek olarak sunuluyor.

Gazete ve televizyonlar evlilik dışı ilişkilere ve sorumsuzca yaşamaya gençleri özendiriyorlar. Toplumda cahil olan kesimler de bu kişileri kendilerine örnek alıp, giyimlerini, yaşam felsefelerini, konuşma tarzlarını taklit ediyorlar. Oysa özendikleri bu kişiler genellikle ruhsal çöküntü içindeki cahil kimseler. Ancak birçok genç aklını kullanmıyor ve bu gerçeği göremiyor. Gençliği nereye sürüklediğinin farkında değilmiş gibi aynı medya, bir başka gün “gençlik nereye gidiyor?” şeklinde başlık atıyor, kendince gençlerin sorunlarına eğiliyor.

Oysa gençlere çocukluklarından başlayarak sevgi ve merhamet aşılanmalı. Onlara onore edici ve güzel söz söylemeli. Hata yaptıklarında yumuşak sözle uyarılmalı, hataları sürekli yüzlerine vurulmamalı.

Kur’an’daki ahlakın yaşanması, sabrın uygulanması önemli. İnsan zayıf bir varlık. Bir anda öfkelenir, küser, üzüntü ve korku duyar, tedirgin olur, vesveselenir, kuşkulanır. Bunlar ancak sabır ve akılla, dolayısıyla Allah’ın beğendiği ahlakla ortadan kaldırılabilir.

Ancak insanlık son yıllarda inkara teslim oldu ve şeytanî/deccalî sistem gençliğe böyle bir dünya sundu. Bu belayı kaldıracak olan ise inançtır. Bir araştırma sonucunun Associated Press’te yer alan ifadesiyle; “Birçok çocuk için inanç mutluluğun anahtarıdır."

Gençlik çağı, açık zihinle derin düşünülebilecek çok değerli bir yaşam dilimi. Gençler çevrelerine dinsizliğin getirdiği önyargılarla bakmadıklarında, yaşamlarının amacını fark edebilir, ailelelerine ve topluma yararlı, güzel ahlaklı insanlar olabilirler.

İçinde yaşadığımız döneme en büyük katkıyı sağlayacak olanlar, özellikle, imanı kalbine yerleştirmiş gençler. Allah’a karşı sorumluluğunu kavrayan, bunun için çaba gösteren genç, dünyanın en büyük gücü haline gelir. Allah’a dayanan bu gücün önünde ise kimse duramaz.

Yeryüzüne hakkın geleceği, batılın, zulmün ve karanlığın yok olacağı, Kur’an ahlakının güzelliklerinin tüm insanlar tarafından yaşanacağı zaman yakın. Bu dönem yaklaştıkça, yaşanan küçük büyük her olay, lehte yapılanlar kadar aleyhte yapılan tüm faaliyetler İslam’a hizmet ediyor. Bu süreçte Allah’a gönülden iman eden gençler önemli rol oynuyor.

Şimdi; gençlik nereye mi gidiyor? Gençlik, ’mutluluğun anahtarı’nı artık doğru yerde arıyor. Bazıları halen arıyor ancak bazıları bulmuş. Bulanlar dalga dalga Allah’ın dinine yöneliyor. İslam aleyhinde yapılan tüm propaganda ve girişimlere rağmen -Allah’ın dilemesiyle-gençlik kutlu sonuca doğru ilerliyor.

Ve kimileri istemese de, Allah vaadini gerçekleştirmekten başkasını istemiyor:

Ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler istemese de Allah, Kendi nurunu tamamlamaktan başkasını istemiyor. (Tevbe Suresi, 32)

... Allah, Kendi nurunu tamamlayıcıdır; kafirler hoş görmese bile. (Saff Suresi, 8 )

İRON

Kullanıcı
nereye gidiyor belli değil mi be mubarek.
ahirzamandayız ne desek ne yapsak yine fayda vermiyor.
herşeyin ilacı zamandır.zamana bırakmak lazımdır.
yoksa uyarmamız işe yaramıyor..
elinize sağlık be mubarek...

TEVFiK

Vip Üye
nereye gidiyor belli değil mi be mubarek.
ahirzamandayız ne desek ne yapsak yine fayda vermiyor.
herşeyin ilacı zamandır.zamana bırakmak lazımdır.
yoksa uyarmamız işe yaramıyor..
elinize sağlık be mubarek...
(ağla) Wah Vah.ne yazıkki böyle Allah bizleri ve gelecek olan nesli doğru yoldan ayırmasın İnşallah.:( Elinize Sağlık Sayın Lacivert24 Ustam
Lacivert24
Gazete ve televizyonlar evlilik dışı ilişkilere ve sorumsuzca yaşamaya gençleri özendiriyorlar. Toplumda cahil olan kesimler de bu kişileri kendilerine örnek alıp, giyimlerini, yaşam felsefelerini, konuşma tarzlarını taklit ediyorlar. Oysa özendikleri bu kişiler genellikle ruhsal çöküntü içindeki cahil kimseler. Ancak birçok genç aklını kullanmıyor ve bu gerçeği göremiyor. Gençliği nereye sürüklediğinin farkında değilmiş gibi aynı medya, bir başka gün “gençlik nereye gidiyor?” şeklinde başlık atıyor, kendince gençlerin sorunlarına eğiliyor. ;) Saygılar.:p

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
öyle geçerki zaman diye bir flim vardı radyo televizyon üst kuruluna şahsen müracat ettim sakıncalı bir durum görmemişler zatı muhteremler ne yazsak boş bir,ileri gençliğimizi aile yapımızı kafasına göre yönlendiriyor.

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
öyle geçerki zaman diye bir flim vardı radyo televizyon üst kuruluna şahsen müracat ettim sakıncalı bir durum görmemişler zatı muhteremler ne yazsak boş bir,ileri gençliğimizi aile yapımızı kafasına göre yönlendiriyor.

Hemde nasıl ustam hemde nasıl öyle bir nesil geliyorki saygısız seviyesiz bencil kaba kendisi gibi olmayan o birilerinin biçmiş olduğu rolü oynayan neyse uzatmayalım hepimizin malumu... gözü yaşlı analar yüreği kan ağlayan babalar çoğaldıkça çoğalıyor heyhat...

Lacivert24

Extra/Dini Konular
Admin
(ağla) Wah Vah.ne yazıkki böyle Allah bizleri ve gelecek olan nesli doğru yoldan ayırmasın İnşallah.:( Elinize Sağlık Sayın Lacivert24 Ustam
Lacivert24
Gazete ve televizyonlar evlilik dışı ilişkilere ve sorumsuzca yaşamaya gençleri özendiriyorlar. Toplumda cahil olan kesimler de bu kişileri kendilerine örnek alıp, giyimlerini, yaşam felsefelerini, konuşma tarzlarını taklit ediyorlar. Oysa özendikleri bu kişiler genellikle ruhsal çöküntü içindeki cahil kimseler. Ancak birçok genç aklını kullanmıyor ve bu gerçeği göremiyor. Gençliği nereye sürüklediğinin farkında değilmiş gibi aynı medya, bir başka gün “gençlik nereye gidiyor?” şeklinde başlık atıyor, kendince gençlerin sorunlarına eğiliyor. ;) Saygılar.:p

Kıymetli dostum diyebilirimki en iyi zaman diliminde biz yaşadık saygı sevgi ve utanma duygusunun var olduğu dönemlerde çocukluğumuzu gençliğimizi orta yaşlılık dönemimizi yaşadık Elhamdülillah belki bazıları gibi bolluk içinde bir eli yağda bir eli balda yaşamadık ama kah ekmeğimize soğanı katık yaptık kah zeytinimizi ikiye bölerek yedik şerefimizden edebimizden taviz vermedik bizden sonraki nesil vefanın ne demek olduğunu ar duygusunun ne demek olduğunu sılayı rahim nedir diye sorsan karşında sadece cevap almak yerine pişkince sırıtan bir nesil göreceksin yazıkki ne yazık bir uzaktan tanıdığım biri yapmış olduğu üçkağıtı anlatıyordu söze karışarak bu yaptığının doğru bir şey olmadığını söyledim bak siz ''Arkadaşsınız '' dedim ne söylese beğenirsiniz küfürle karışık arkadaş ne yav.. arkadaş ne...!!

TEVFiK

Vip Üye
Kıymetli dostum diyebilirimki en iyi zaman diliminde biz yaşadık saygı sevgi ve utanma duygusunun var olduğu dönemlerde çocukluğumuzu gençliğimizi orta yaşlılık dönemimizi yaşadık Elhamdülillah belki bazıları gibi bolluk içinde bir eli yağda bir eli balda yaşamadık ama kah ekmeğimize soğanı katık yaptık kah zeytinimizi ikiye bölerek yedik şerefimizden edebimizden taviz vermedik bizden sonraki nesil vefanın ne demek olduğunu ar duygusunun ne demek olduğunu sılayı rahim nedir diye sorsan karşında sadece cevap almak yerine pişkince sırıtan bir nesil göreceksin yazıkki ne yazık bir uzaktan tanıdığım biri yapmış olduğu üçkağıtı anlatıyordu söze karışarak bu yaptığının doğru bir şey olmadığını söyledim bak siz ''Arkadaşsınız '' dedim ne söylese beğenirsiniz küfürle karışık arkadaş ne yav.. arkadaş ne...!!
Allah gelecek nesiller için yar ve yardımcısı olsun'ki dediğiniz gibi gelen nesil'in durumu kötü birde onlardan sonra gelecek olan nesiller ( düşünmek bile İstemiyorum ) Nasıl olur
evet sayın ustam bende zamanında 1 lokmada 1 tane zeytini yedim diye dayak yemiştim meğer her lokmada yarım zeytin yemeliymişim.(ağla)
Allah'ıma şükürler olsun benim sıgara,çay ve kahveden başka hiçbir kötü alışkanlığım yok.(ağla)

ankara

Güvenlik
Kullanıcı
ustam en acısı öyle bir gençlik yaratıldı ki kendine ait olmayanı makbul gören inançlı görünüp ruhunda bir ataist taşıyan inanmadıgı degerleri savunan işte kötü tarafı bu gelecegimizi teminat altına alan tapınakcılar bunlar kimdiye sorma hergün onlarca kez görünüyorlar.

İRON

Kullanıcı
hz ALİ (k.s) mubarek sözü herşeyi özetlemiş özetliyorda,
inandığınız gibi yaşamazssanız,yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız.
anlayan için deryadır anlamayan için ise sıradan bir yazıdır...

Üst Alt